Hocam bu konulara girmiyim diyorum ama zorluyorsunuz evet kısmen haklısınız ama kimse bu meslegin icinde 10 senesini geçirip mesaj yazmiyor sağdan soldan ne duyarsak ama inanın askeriye çok farklıdır bizim bildiklerim %10 kadardir.Son birkaç senedir toparlanmaya çalışıyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Subaylık polislik (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheAwareUnide okurken ilk girdiginde intibak donemi olur 1 aylik bu zorlayicidir seni çabucak askeri disipline sokmaya calisirlar 1 aylik intibakta istersen birakabilirsin intibaktan sonra yemin töreni olur törenden sonra 1 aylik tatil var yeminden sonra birakirsan tazminat odersin yüklü miktarda.Corabina kadar devlet veriyor çünkü ihtiyaclarini.Okurken harclik alirsin rutbeye gore artar.4+1 yil hazirlikla beraber harp okullari 5 senedir.Yeminden sonra 4 gün ders görürsün 1 gun askeri egitim.Hafta sonu ceza almazdan carsiya veya evciye cikabilirsin bulundugun ildeyse evin.Okulu bitirince beylik tabancası verirler.Okurken sivilde falan tavrina hareketlerine dikkat etmen lazim okulunu temsil ediyorsun.Maaslari doyurucudur tam net veremem ama 6k 10k üstü.Ailene ek ayricaliklar saglanir.Deniz iyidir rahattir ama ayri kalirsin denizde siniflar var sürekli gemide degilsin amfibi sinifi var mesela kara deniz vs sorun olursa uzun uzun yazarim.Karada topcu,piyade,tank vs var kara zor derler sürekli sürünürsun ordaki arkadaşım her gün kiyafetlerini yikiyormus çamurdan dolayı.Havayi zaten biliyorsun orasi cok rahat ama her giren pilot olamiyor genelde ve kelimenin tam anlamiyla kusursuz istiyor.Girerken torpil yok srtik darbeden sonra ince eleyip sık dokuyorlar.Askeriye siyasete karışmaz,oy kullanamazsınız.
intibah, uyanış demek, intibak dönemi olması gerekir.
intibak: uyum
intibah: uyanış anlamına gelir.
Aynı zamanda Namık Kemal'in İntibah diye bir romanı da var.
Yani hocam intibak dönemi demek gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED4010EAB -- 19 Şubat 2021; 11:59:33 >
-
Okulla ilginiz sorunuz olursa yardimci olurum her türlü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-ED4010EABintibah, uyanış demek, intibak dönemi olması gerekir.
intibak: uyum
intibah: uyanış anlamına gelir.
Aynı zamanda Namık Kemal'in İntibah diye bir romanı da var.
Yani hocam intibak dönemi demek gerekiyor.
Alıntıları GösterEvet hocam hızlı yazarken yanlış basmisim düzeltiyorum hemen teşekkür ederim intibak olmali Bu arada namik kemalin intibah kitabini oneririm
quote:
Orijinalden alıntı: TheAware
Okulla ilginiz sorunuz olursa yardimci olurum her türlühocam polis misiniz, yoksa asker mi, bir de gerçekten çok zor oluyor mu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-ED4010EABhocam polis misiniz, yoksa asker mi, bir de gerçekten çok zor oluyor mu?
Alıntıları GösterÖncelikle ne polisim ne asker sadece adayim Deniz,kara,harp okullarinda tanıdığım çok kişiler var ayrica mezun olmuş teğmen tanıdıklarım da oyle.Cok arastirdigim icin biliyorum o yuzden sorunuz varsa sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum olamazdam arkadaşlarıma sorarim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu arada konu sahibi arkadaş diyorum nickin nerden tanidik dostum sen sabah boy konusu acan eleman degilmisin 16 yasindayim dedin.Keske biraz arastirsaydin tarihimizi.Twitterdan yazilanlar degil.Ataturkun hayatını, okuldaki zamanlarini yakin tarihi kardak krizi vs
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-ED4010EABhocam polis misiniz, yoksa asker mi, bir de gerçekten çok zor oluyor mu?
Alıntıları GösterGülü seven dikenine katlanır diyelim.
Askerlerin içinde büyümüş biri olarak insanlara hep açıklama yaptım maddeler halinde neden asker, polis olmamaları gerektiği hakkında uzunca ve deneyimlerimi her şeyi objektif şekilde anlattım ama hala bu tarz konular maalesef açılmaya devam ediliyor en iyisi siz girin oradaki ortamı görün yapacak bir şey yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: meola147ofAskerlerin içinde büyümüş biri olarak insanlara hep açıklama yaptım maddeler halinde neden asker, polis olmamaları gerektiği hakkında uzunca ve deneyimlerimi her şeyi objektif şekilde anlattım ama hala bu tarz konular maalesef açılmaya devam ediliyor en iyisi siz girin oradaki ortamı görün yapacak bir şey yok
Dostum bana da açıklama yapar mısın rica etsem.
Bilip bilmeden insanların kafasını bulandırmayın böyle bir şey yok.quote:
Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisi
Bu mesaj silindi.
İnsanları askerlikten soğutmak
TSK ve Emniyeti, personeli ve/veya kurumu aşağılamak, saygınlığını zedeleyeci hareketlerde bulunmak
Bunlar ayri ayrı suçtur. Bilginizin olmadığı, önünden dahi geçmediginiz kurumlar hakkında insanlarin kafasini bulandirmayin.
Not: ben de kıl payı yedek listede kalarak kendi hatamdan dolayı subay olma hayalimi kacirdim. Aşırı heyecan yapmasam şu an harbiyeli olacaktim belki de ama o şerefe nail olamadik. İnşallah lisans eğitimi bitince sözleşmeli olucam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 19 Şubat 2021; 13:30:9 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD
Bilip bilmeden insanların kafasını bulandırmayın böyle bir şey yok.
İnsanları askerlikten soğutmak
TSK ve Emniyeti, personeli ve/veya kurumu aşağılamak, saygınlığını zedeleyeci hareketlerde bulunmak
Bunlar ayri ayrı suçtur. Bilginizin olmadığı, önünden dahi geçmediginiz kurumlar hakkında insanlarin kafasini bulandirmayin.
Not: ben de kıl payı yedek listede kalarak kendi hatamdan dolayı subay olma hayalimi kacirdim. Aşırı heyecan yapmasam şu an harbiyeli olacaktim belki de ama o şerefe nail olamadik. İnşallah lisans eğitimi bitince sözleşmeli olucam.
Alıntıları Göstersana ne bilader ben kafama göre konuşuyorum, rahatsız olduysan blokla geç
-
quote:
Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisi
Bu mesaj silindi.Bu tür yerler herhangi bir siyasi parti üyeliği kabul etmez,eğer üyeliğin varsa iptal ettirmeden giremezsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ Ten -- 19 Şubat 2021; 13:38:51 > -
Bebe gibi alinti yapıp cevabini almadan neden bloklayayimquote:
Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisisana ne bilader ben kafama göre konuşuyorum, rahatsız olduysan blokla geç
Alıntıları Göster
Burası forum elbette kimin ne yazdığına karisamazsin kurallar dahilindeyse, sen de kamuya açık yerde yazdığın için benim de cevap hakkım var. İnsanları yanlış yönlendirip heveslerini kirman doğru değil. Yazdığın gibi bir şey gerçekten yok çünkü.
Cevap almak istemiyorsan sen bloklayabilirsin benim için sorun yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: DJ TenBu tür yerler herhangi bir siyasi parti üyeliği kabul etmez,eğer üyeliğin varsa iptal ettirmeden giremezsin.
Alıntıları Gösterkardeş sen gerçekten askerin polisin tarafsızlığına inanıyor musun? partilere üyelik iptal olsa da o adam o parti hakkında aynı hisleri beslemeye devam etmiyor mu? sabıkalı adamları memurluğa alıyorlar devletten yana konuştukları için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisikardeş sen gerçekten askerin polisin tarafsızlığına inanıyor musun? partilere üyelik iptal olsa da o adam o parti hakkında aynı hisleri beslemeye devam etmiyor mu? sabıkalı adamları memurluğa alıyorlar devletten yana konuştukları için.
Alıntıları GösterSen polis teşkilatını komple akp'li mi sanıyorsun?
-
Polislikten kastın komiserlik ise ben sana komiserliği tavsiye ederim . Subaylık konusuna gelirsek en iyisi hava ve deniz . Subaylarda yetki olarak en fazla yetki jandarmadadır fakat en fazla sorumluk da jandarmadır . Yaşamları tabiki sivilde çalışanlara göre farklıdır . Sivil kafayla değil askeri kafayla yapılır her iş . Örneğin her zaman 8/5 mesai yapamazsın , mesailer uzar , hafta sonu tatillerde mesaiye gelebilirsin . İzinlerini zamanında kullanamayabilirsin . Hiyerarşi katıdır . -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD
Bebe gibi alinti yapıp cevabini almadan neden bloklayayim
Burası forum elbette kimin ne yazdığına karisamazsin kurallar dahilindeyse, sen de kamuya açık yerde yazdığın için benim de cevap hakkım var. İnsanları yanlış yönlendirip heveslerini kirman doğru değil. Yazdığın gibi bir şey gerçekten yok çünkü.
Cevap almak istemiyorsan sen bloklayabilirsin benim için sorun yok
Alıntıları Gösterheves kırmak için yazmadım. hükümeti eleştirmek için yazdım. yoksa bu arkadaş zaten siyasi bir bağlılık içinde değilse orduya polise katılması iyi bir şey demektir benim açımdan da.
-
bu soruyu soran birinin yaşı 7-8 yada niyeti farklıdır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DJ TenSen polis teşkilatını komple akp'li mi sanıyorsun?
Alıntıları Gösterhayır ama son dönemlerde polis olanların çoğu politik taraflarca alınıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X