senin işin fewtöcülerle aynı. |
Subaylık polislik (4. sayfa)
-
-
sen sadece içindeki kini dışa vurmuşsun. polislikte askerlikte 7/24 saattir tatil matil yoktur herkese hitap etmez sevmiyen birisine eziyet gelir.
-
nikine bakınca hiç inandırıcı gelmiyorsun yaş konusunda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: babus0606nikine bakınca hiç inandırıcı gelmiyorsun yaş konusunda.
senin fikrin umrumda değil
-
buna bende katılırım sana ama gülmekten.
-
kaç dakika askerlik yaptınki atıp tutarsın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: babus0606buna bende katılırım sana ama gülmekten.
iyi
-
quote:
Orijinalden alıntı: DJ TenGörücez bakalım öyle miymiş değil miymiş.Pazartesi ön sağlığa giricem
Alıntıları GösterNaptiniz hocam nasıl geçti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TheAwareNaptiniz hocam nasıl geçti
Alıntıları GösterÖn sağlığı geçtim,açıkçası gözden elenirim diye düşünüyodum ama sorun etmediler.Şuan parkur çalışıyorum.Muhtemelen nisan ayı gibi de parkura giricem.
-
İntibak eğitiminde göze bakacaklar detaylı bir şekilde. Gözünüz de numara varsa intibak gelmeden çizdirmeye bakın. -
Denizci subay olmak vardı be
Askeri lise sınavına girmiştim ama bandoyu bile kazanamamıştım
Gerçi kazansam da fetullahçı pislikler beni atardı okuldan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 2 Mart 2021; 10:41:14 >
quote:
Orijinalden alıntı: Monster78
bir de kara hava deniz hangisi daha rahattırKara mı? Şu an Kara kuvvetleri komutanlığına bağlı askerim. Cevabım aşağıdaki linktedir;
https://www.youtube.com/watch?v=4R3wKmnvbik&feature=youtu.be
Harp okullarında ya da PMYO JSGA da lise mezunu girişlerinde eğitim farklılıkları nedir bilmem ancak Dış alım diye tabir ettiğimiz POMEM,PAEM,ASTTASAK,SUTASAK,ASEM ve SUEM hakkında bir şeyler yazabilirim.
PAEM: Kom.Yrd. Yetiştirir. 4 yıl lisans mezunu şartı arar. 1 Ay intibak 2 ay Terörle mücadele eğitimi ve Özel Harekat kampında eğitim alır 1 senenin sonunda mezun olur. Genelde ilçe emniyet amir yardımcısı ya da ona denk görevler verilir nüfus büyüklüğüne göre. rütbe takana kadar maaş alamazsin
POMEM: Polis memuru çıkarır. Eğitimi kısadır. İntibak aynı şekilde 1 aydir. Genelde Çevik kuvvet ya da trafikci olursun başladığında. Rütbe atlaması daha zordur.Rutbe takana kadar maaş alamazsin
SUTASAK: 1 ay intibak 5 ay Temel Askeri eğitim ve 6 ay Branş eğitimi alan Subay eğitim merkezidir. Uçucu sınıfı için eğitim daha uzundur. Yardımcı ve teknik branş mezunu ya Personel işlem subayı ya da şube müdürlüğü tarzı görevler yaparlar. Karakol komutanlığı yapma ihtimalleri de var. Rütbe yakana kadar maaş alamazsın.
ASTTASAK: Asb yetiştirmek için var. Ancak tam eğitimi nedir Google'dan bakılabilir. Yardımcı ve Teknik branş eğitimi subaylarla aynıdır ama. Rütbe yakana kadar maaş alamazsın.
SUEM: Jandarma için sozlesmeli subay yetistirir.Eğitim Jandarma branşı için 2 yıl yardımcı ve teknik sınıflar için 2.5 yıldır. Uçucu sınıf 2 yıl 8 aydır. Sözleşmeliden muvazzafa gecemezsen en yüksek Kd.Yzb. rütbesini görürsün. Eğitim süresince sözleşmeli olduğun için maaş yatar. Yardımcı branslar Şube müdürlüğü, kısım amirliği, birlik büyüklüğüne göre personel işlem subaylığı, saymanlık yapabilirler. jandarma sınıfı karakol komutani, asayiş tim komutanı, komando tim komutanı gibi görevler yapar. Yetki olarak TSK denk subayindan çoğunlukla daha çok yetki ve sorumluluğu vardır.
ASEM:Lisans ve önlisans mezunlarından jandarma sözleşmeli asb yetiştiren merkez. Eğitim süresi 1 yıl teknik ve yardımcı branslar için 1 yıl 6 aydır. Eğitim süresince maaş alırlar.Muvazzaf olmazlarsa en fazla KD.Kid. Ustcvs rütbesini gorurler. Teknik ve yardımcı branslar mutemet,kantin Sorumlusu,kısım amirliği,şube müdürü vekilliği, Personel işlem asbligi yaparlar. Jandarma sınıfı asayiş tim komutanı,araç komutanı,karakol komutan yrdcisi , Komando tim unsur komutanlığı yapar. Dengi bir diğer kuvvet personelinden daha çok yetki ve sorumlulukları vardır.
Rahatlık olarak Hava,Deniz, Emniyet,Jandarma Kkk diye sıralama yapılabilir. Nüfusun %79una Polis, %21 ine jandarma toprağın %7sine polis,%93une jandarma bakar.
Rahatlık olarak Personel,maliye,ikmal, Lojistik branşların öneririm . Daha çok evrak işi olur çünkü. Bunun dışında Asem ve SUEM için soru alabilirim Jandarma icin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sağ sol 1.25 miyop+0.25 astigmat.Kurul bir problem teşkil etmez dedi ama eğer öyleyse sözlü mülakattan da geçmeyi başarırsam çizdiririm.İntibak hangi aylar oluyor?
-
O tamamen okulun çizeceği takvime bağlı dostum sizden önceki dönem haziran mezuniyet verir kazanırsan Haziran sonu temmuz başı başlayabilir intibak. intibaka gitmeden bazı kan değerlerine baktır özellikle karaciğer değerleri çok elenen oluyor böbrek taşından bile. Çizdirmen daha uygun olur sınıra yakın numaraların. -
quote:
Orijinalden alıntı: Osman_E
O tamamen okulun çizeceği takvime bağlı dostum sizden önceki dönem haziran mezuniyet verir kazanırsan Haziran sonu temmuz başı başlayabilir intibak. intibaka gitmeden bazı kan değerlerine baktır özellikle karaciğer değerleri çok elenen oluyor böbrek taşından bile. Çizdirmen daha uygun olur sınıra yakın numaraların.Hocam okula girmeden önceki genel sağlıkta endoskopi ile kolonoskopiye giriyo muyuz?Yoksa sadece burda kan değerleri ile genel enzimler mi ölçülüyor?
-
Yok hocam sadece kan değerlerine bakılır troidler vs -
Benim mide ile 12 parmak bağırsağı arasında bir sorun var.Ciddi bir olay değil ama kan değerlerinde bu olay gözükmüyor sadece endoskopi ile kolonoskopi ile anlaşılabiliyor o yüzden sordum.
-
Tutku meselesi falan değildir,
koşullara bakarsın en iyisi polis/asker olmak ise olursun bu kadar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X