Şimdi Ara

Subnet Hakkında Sorularım :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abiler ablalar (dana kadar oldum ama olsun hala diyeyim ),

Sağolsun Tivibu (multicast paketleri) telefonum uyumuyor. Bende subnet yaparak bu sıkıntıyı çözmek istiyorum çünkü Tivibu çalışmalı (yoksa çoktan igmp proxy kapatarak çözmüştüm olayı) :D

Elimde ZTE H168N var. Sanırsam yeterli olmaz değil mi subnet için? (ikinci bi router gerekli düşünüyorum fakat bence tek router dan iki subnet çıkabilir?)
    Yeterli olursa sırasıyla ne yapmam gerekir? (Ip hesaplama vs onları sormuyorum, modemden dhcp ye git vs diyin :D)

NOT: Networkler hakkında bilgim sıfıra yakın. (İlgi alanım değil :D) Wiki vs baka baka anlamaya çalışıyorum :D

• Acikcasi ne yapmaya çalıştığını anlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağı iki subnete ayırarak iptv paketlerinin diğer cihazlara ulaşmasını engellemek.

MODEM/ROUTER(sanırsam sadece modem ve switch var bende) (subnet 1)-----> sadece iptv
    (subnet 2)-----> diğer cihazlar (telefon pc vs)

IPTV (multicast-igmpv2) paketleri telefona ulaşarak deep sleep e girmesini engelliyor. Amacım bu paketlerin ulaşmamasını sağlamak diyim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IWRH -- 18 Ocak 2015; 18:01:26 >
  • Volkan Abicim bi fikrin var mı bu konuda? (Network forumunu gezerken gördüm seni :D)

Varsa skype teamviewer vs ne istersen konuşabiliriz. (Şimdiden değerli zamanın için teşekkürler :D)
  • IWRH kullanıcısına yanıt
    subdomain gibi bir şey yani
    de ağı 2 subnete nasıl ayıracaksın bu mümkün mü modem iç,nde bir server kurup yani nat ayarlarından iptvyi sadece atıyorum 200. porta bağlayıp ordan manuel ip atayıp yapmak daha mantıklı bu durumda diğer pcler 80. porttan ip almak isteyecek ama ama sen 200 den alacaksında bu durumda bu onları bağlamaz onlar yine 80 den devam eder benim kafam karıştı çözen varsa gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

subdomain gibi bir şey yani
    de ağı 2 subnete nasıl ayıracaksın bu mümkün mü modem iç,nde bir server kurup yani nat ayarlarından iptvyi sadece atıyorum 200. porta bağlayıp ordan manuel ip atayıp yapmak daha mantıklı bu durumda diğer pcler 80. porttan ip almak isteyecek ama ama sen 200 den alacaksında bu durumda bu onları bağlamaz onlar yine 80 den devam eder benim kafam karıştı çözen varsa gelsin

BİLDİĞİM KADARIYLA:

Şimdi bizim clientlarımız öğrenci olsun. Bizim bir tane yaramaz client imizi var (Tivibu) ve diğerlerini rahatsız ediyor. Biz de onu başka bir sınıfa koymak istiyoruz. (Anladınız sanırım :D)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.