Şimdi Ara

subwofer nereye konulmalı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
1
Favori
52.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım bence konabilecek en kötü yerde duruyo sub... altı sağlam bi yerde durması gerekir.. ama senin koyduğun yer hiçde sağlaö durmuyo.. sub her wurduğunda heryerden ses gelecekmiş gibi duruyor.. yerinde olsam onu yere koyarım

quote:

Orjinalden alıntı: aress3382823

Buda bizimkini yeri aslında biraz daha saga dogru acılması lazım tam yerine gelmesi icin

subwofer nereye konulmalı

• evet kesinlikle actıgımda sesi ugulduyor yere alıcam tesekkurler
  • O zaman böyle idare edecez durumu var sanırım..
    quote:

Orjinalden alıntı: sinan_54

Malesef kabloların yettiği yer orası @Wolverine kardeş. Resimde farkedilmeyebilir ama sub zaten benden (decoderdan) baya uzak
    quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@sinan_54 kardeş, sub'ın yeri daha iyi olabilir. Daha etkili ve güçlü bass sesi duymak istersen sub'ı ordan alıp şu soldaki kutuların yerine kablolar yettiği ölçüde koy. Hatta en köşeye al farkı göreceksin..

• Valla bana pek kötü gelmedi basslar @Wolverine kardeş. ama tabi senin dediğin şekilde konuşlandırma şansım olsaydı daha güzel olabilirdi
    quote:

O zaman böyle idare edecez durumu var sanırım..
    quote:

Malesef kabloların yettiği yer orası @Wolverine kardeş. Resimde farkedilmeyebilir ama sub zaten benden (decoderdan) baya uzak
    quote:

@sinan_54 kardeş, sub'ın yeri daha iyi olabilir. Daha etkili ve güçlü bass sesi duymak istersen sub'ı ordan alıp şu soldaki kutuların yerine kablolar yettiği ölçüde koy. Hatta en köşeye al farkı göreceksin..

• Ben şu anki konumu için kötü bass verir demedim zaten, daha köşe daha iyi bass olabilir demeye çalışıyorum, deneme-yanılmayla daha iyi anlaşılabilir. Kolay gelsin..

Valla bana pek kötü gelmedi basslar @Wolverine kardeş. ama tabi senin dediğin şekilde konuşlandırma şansım olsaydı daha güzel olabilirdi

• Orjinalden alıntı: Wolverine

Ben şu anki konumu için kötü bass verir demedim zaten, daha köşe daha iyi bass olabilir demeye çalışıyorum, deneme-yanılmayla daha iyi anlaşılabilir. Kolay gelsin..

Valla bana pek kötü gelmedi basslar @Wolverine kardeş. ama tabi senin dediğin şekilde konuşlandırma şansım olsaydı daha güzel olabilirdi

• arkadaşlar ben daha başka bişey sormak istiyorum bu arka hoparlörler ve ön hoparlörlerin yerden yükseklikleri aynı olmak zorundamıdır? yani mesela benim z5500 ün ön hoparlörleri yerden 2m yüksekte iken arkadakiler yerde duruyor bu bi fark yaratırmı sizce mx performans için nasıl yapmalıyım? bide center la ön hoparlörler bunlarında 3 ünün yan yana olması gerekiyormu yoksa aralarıdna belli bir mesafe olmalımı ...........şimdiden teşekkürler.....
  • ya beyler bende philips a2.510 4.1 hoparlör var ve uydular da sorun yok doğru yerdeler de subbwoofer dan emin değilim. Sizce doğru yerde mi??

•  subwofer nereye konulmalı

Biraz okudum onerileride ben aylardir yanlis yerde mi kullaniyorum ya..
  • Kardeş o sub'u çıkart ordan yukarda arkadaşın dediği gibi duvar dibine koy...
    birde uğultu ses kartından olabilir....mesela benim sub2u asus anakartın onbort ses kartına taktığımda acayip bir uğultu çıkartıyor....BAS namına hiç birley duyulmuyor.....ama
    gigabyte anakarta taktığımda mükemmel bir ses ve bass vuruyor....
    ona göre belki ses kartın kaldırmıyodur.... ona dikkat et
  • Komiğinize gidecek, hadi canım sende ordan diyeceksiniz ama

Söylemem gerekirse başlarda ses mühendisliği ile ilgilenen bir arkadaşın dediğini
    quote:

sub ı nereye koyarsak iyi ses alırız diorsunuz ama şunu soran hiç yok sub woofer özellikleri nasıl diye.

bir yukarı çekerek hadi sub ın özelliklerini sormuyorsunuz yada tartışmıyorsunuz da ondan daha da önemli olan akustik bilimini es geçiyorsunuz.

Antik çağlardaki yapılan gösteri alanları bile yani amfitiyatrolar bile yapılan gösterinin insanları etkilemesi için ilkel de olsa bilimselliğe dayanan akustik hesaplamalar sonucu o yapıları yapmaktadırlar. Yoksa 20 metre uzaktaki kişi hiçbir ses yükseltici olmadan yapılan gösterilerdeki konuşmaları çıkan sesleri duyamazdı. Aynı şekilde günümüzde de konser salonları bu şekilde yapılmaktadır her ne kadar ses sistemleride olsa bu sefer de konulan ses sistemini insanları rahatsız etmiyecek şekilde en iyi verimi alacak şekilde yapılmaktadır, yapılmadıysa akustik yalıtım veya yansıtma ile en iyi verim alması sağlanır bu nedenle ilk önce yapı önemlidir.

yani evlerimiz müzik dinlemeye elverişli mi acaba ? Hi-End bir sistemi kendi üretimi olup aynı zamanda bunları satan bir kişi, kendisine gelen müşterilerine ilk önce eviniz nasıl bir yer diye soruyor veya planını istiyor eğer ev bozuksa ilk önce paranız varsa düzeltin yoksa aldığınız sistem boşa gidecektir ve sonunda istenilen verimin alınamıyacağını söyler.

Bunlar ne yani dimi :) malesef ki öyle o kadar etken şeyler var ki sese aldığınız sistemler sadece ufak bir parçası.

Şunu da söylemek istiyorum çok güç en iyi ses değildir. En iyi ortam, en iyi tasarımla az güçlü bir sistemde bile güçlü olan sistemden daha da iyi sonuçlar alınabilir.

şimdilik benden bu kadar

sevgiler saygılar

• aranıza yeni katılıyorum ilk mesajımı buraya yazdım umarım cevap verirseniz benim subwofer im doğru yerdemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream251 -- 27 Haziran 2006; 20:39:56 >
  • arkadaşlar çok sağolun önerilerinize uyarak sub u biraz daha duvara yaklaştırdım ve acaip fark etti sağolun tekrar
  • arkadaşım sen bence meganı kasanın yerine kasayıde megenın yerine al yada kablon varsa meganı duvar sibine koyyy
    quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Arkadaşlar benim meganın yeri nasıl? Masaaltı sanki biraz dar kaldı gibi geliyor bana. Mevcut yerinde kalmalı mı? Yoksa kasanın yan tarafına mı koyayım? Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.

[simage][/simage]

• bence senin sub durabileceği en iyi yerlerden birinde duruyo şun anda ama birazdaha geri alırsan ii olur
    quote:

[
    quote:

Orjinalden alıntı: fuat85

arkadaşlar bu da benimkinin yeri nasıl uygun mu? aslında odam geniş arka tarafada koyabilirim ama bunun kablosu yetmez...

code][/code]

• quote:

Orjinalden alıntı: Alpy7

Komiğinize gidecek, hadi canım sende ordan diyeceksiniz ama

Söylemem gerekirse başlarda ses mühendisliği ile ilgilenen bir arkadaşın dediğini
    quote:

sub ı nereye koyarsak iyi ses alırız diorsunuz ama şunu soran hiç yok sub woofer özellikleri nasıl diye.

bir yukarı çekerek hadi sub ın özelliklerini sormuyorsunuz yada tartışmıyorsunuz da ondan daha da önemli olan akustik bilimini es geçiyorsunuz.

Antik çağlardaki yapılan gösteri alanları bile yani amfitiyatrolar bile yapılan gösterinin insanları etkilemesi için ilkel de olsa bilimselliğe dayanan akustik hesaplamalar sonucu o yapıları yapmaktadırlar. Yoksa 20 metre uzaktaki kişi hiçbir ses yükseltici olmadan yapılan gösterilerdeki konuşmaları çıkan sesleri duyamazdı. Aynı şekilde günümüzde de konser salonları bu şekilde yapılmaktadır her ne kadar ses sistemleride olsa bu sefer de konulan ses sistemini insanları rahatsız etmiyecek şekilde en iyi verimi alacak şekilde yapılmaktadır, yapılmadıysa akustik yalıtım veya yansıtma ile en iyi verim alması sağlanır bu nedenle ilk önce yapı önemlidir.

yani evlerimiz müzik dinlemeye elverişli mi acaba ? Hi-End bir sistemi kendi üretimi olup aynı zamanda bunları satan bir kişi, kendisine gelen müşterilerine ilk önce eviniz nasıl bir yer diye soruyor veya planını istiyor eğer ev bozuksa ilk önce paranız varsa düzeltin yoksa aldığınız sistem boşa gidecektir ve sonunda istenilen verimin alınamıyacağını söyler.

Bunlar ne yani dimi :) malesef ki öyle o kadar etken şeyler var ki sese aldığınız sistemler sadece ufak bir parçası.

Şunu da söylemek istiyorum çok güç en iyi ses değildir. En iyi ortam, en iyi tasarımla az güçlü bir sistemde bile güçlü olan sistemden daha da iyi sonuçlar alınabilir.

şimdilik benden bu kadar

sevgiler saygılar

söylediklerinde haklısın ama unutmaki Türkiye deyiz.. o senin söylediğn şeyler bizim burada olamıyacak şeyler..

biz de elimizden geldiğince kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

sakın ola ki yanlış anlama sadece düşüncelerine katıldgıımı solemek ıstedım. ve bazı şeylerin

ülkemizde olamayacagını..

tesekkurler

• Sub'ın yeri güzel, az daha köşeye yanaştırabilirsin de benim anlamadığım o uydunun sub'ın arkasında ne işi var? Uyduları sub'ın arkasından ziyade aynı seviyede duvara sabitlemek, ayaklık kullanmak veya olmadı masaüstünde kullanmak gerekir. Center ile aynı hızaya yakın tutmakta fayda var.
    quote:

Orjinalden alıntı: dream251

arkadaşalar benim kinin yeri sizce nasıl

http://img264.imageshack.us/img264/3719/goruntu10865yb.jpg

http://img248.imageshack.us/img248/2025/goruntu10853wm.jpg

• selamlar. benim sw'u geçici olarak buraya koymuştum

aldıktan sonra burda olacak

sizce nereye koyayım?
    şimdiden teşekkürler
  • Uydunun şimdiki yeri nasıl gerekirse ötki hçporllerinden resmini çekiyim ona göre karar verin
    http://img176.imageshack.us/img176/5813/goruntu10879tm.jpg

quote:

Sub'ın yeri güzel, az daha köşeye yanaştırabilirsin de benim anlamadığım o uydunun sub'ın arkasında ne işi var? Uyduları sub'ın arkasından ziyade aynı seviyede duvara sabitlemek, ayaklık kullanmak veya olmadı masaüstünde kullanmak gerekir. Center ile aynı hızaya yakın tutmakta fayda var.
    quote:

Orjinalden alıntı: dream251

arkadaşalar benim kinin yeri sizce nasıl

http://img264.imageshack.us/img264/3719/goruntu10865yb.jpg

http://img248.imageshack.us/img248/2025/goruntu10853wm.jpg

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.