Şimdi Ara

Subwoofer gücü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Jbl 1000 watt 250 rms bass a 450 rms güç veren bi mono amfi bağlarsam o bass 250 rms güç ilemi çalar yoksa 450 rms ilemi ? Birde fazla rms güç vermenin bir zararı olurmu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 450 rms gücü kaç ohm da veriyor? ayrıca subwoofer kaç ohm?
  • Hocam ikiside 4 ohm diyelim o benim bir örneğim çünki

• Mmertcepni M kullanıcısına yanıt
    anladım 4 ohm da 500 rms veriyor diyelim. subwoofer da 4 ohm 250 rms. sağlıklı olan gaini %45 seviyelerinde tutmak. yani subwooferı tam beslemek yaklaşık 250 rms civarı. fazlası bobinleri dağıtabilir. tabi uzun süreli yüksek seste kullanım da aynı etkiyi yaratabilir dikkat etmek lazım.
  • Hocam o zaman bu maksimum 1000 watt ne işe yarıyor ?

1000 watt 1500 watt hikaye. o maksimum gücü. rms ise sürekli verdiği güç. subwoofer ve amfilerde önemli olan sürekli verdiği güçtür yani RMS dir. Alırken bunları dikkate alın. Piyasada çoğu kişi 3000 watt amfi güçlüdür diyip alıyor ama hiç kanal başı rms sine bakmıyor. dikkat edin yani :)
  • Anladım usta biliyorum onu şimdi bir kaç güne benim w310D4 çift bobin 400rms pioneer bass ıma cadence csa650.1 alıyorum merak ediyorum nasıl çalacak diye şu an midrange amfisiyle çalıyor çokda tatmin ediyor dikiz aynaları bagaj dahil titretiyor videolarda o dalgalı görünümü veriyor mono amfiyi takınca nasıl bir şey olacak çok merak ediyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mmertcepni

Anladım usta biliyorum onu şimdi bir kaç güne benim w310D4 çift bobin 400rms pioneer bass ıma cadence csa650.1 alıyorum merak ediyorum nasıl çalacak diye şu an midrange amfisiyle çalıyor çokda tatmin ediyor dikiz aynaları bagaj dahil titretiyor videolarda o dalgalı görünümü veriyor mono amfiyi takınca nasıl bir şey olacak çok merak ediyorum

ben kullandığınız subwooferdan iki tanesini cadence csa 1300.1 ile beslemiştim sattığım arabamda. eskiden tık ses gelmeyen arabanın bütün kapılarından ses gelmeye başlamıştı. hatta tavandaki 20 cm karı elimi sürmeden temizlediğim olmuştu :)
  • Doğru seçim yaptığımı biliyodum

düşük bütçe için ideal bir subwoofer :)
    Hoparlörü anfiye seri bağlayın ( anfinin vereceği RMS çıkıştaki omaj farkından düşecektir).,, ilk başta arkadaşlarında söyledi gibi anfinin ayarlarını kısık tutun,, teybin sesini açın %80, sonra anfinin ayarını wooferi dinleyerek açın ve birnoktada sınırlayın.
  • A.M.K kullanıcısına yanıt
    Rms degerleri hakkinda bende soru soracam 38 cm 1200 rms veren bi subwoofer yerine 400 rms veren 30 cm 3 adet subwoofer koysam hangisi daha etkili olur bu konuda daha net cevap alamadm ya

• Malına ve kalitesine göre değişir malzeme fazlalığı ortaya çıkar yerden ve malzeden tasarruf için tek bass ı tercih et

3x30 cm pionner diyelim 1200 rms eder tane fiyatindan ortalama 600 Lira
    1x38 cm L7 gerci bu 1000 rms ama bunu baz alalim hadi hangisi sallar bunu ogrenmem lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: AykutArslan__

3x30 cm pionner diyelim 1200 rms eder tane fiyatindan ortalama 600 Lira
    1x38 cm L7 gerci bu 1000 rms ama bunu baz alalim hadi hangisi sallar bunu ogrenmem lazim

subwooferın kalitesine göre değişir tabiki ancak çiftlenen subwoofer biraz daha basınç yapar
  • 3x30 cm daha yatkinim hem sekil olarak hem daha ekonomik ilerde biri ariza yapsa bile ekonomi olarak zorlamaz beni direk degisirim ozmn benim subwoofer ve amfi belirlemem gonul pionnerlerden yana

• 2 tane 152 d yalan oldu .p 3 tane 30 cm alcagına 1 tane 152 d al bak neler oluyo sonra sana tavsıyem :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.