Şimdi Ara

Subwoofer için 5 Kanal mı? 4 Kanal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Pioneer TS-W307D2 (1200W 400Rms) subwoofer`ımı amfi ile beslemek istiyorum. 5 Kanal amfi ve 4 kanal amfi arasında kaldım. Şimdi diyeceksiniz ikisi de olmaz mono amfi al diye Ama araçta Cadence`in 8GA güç kablosu çekili. Mono amfi aldığım zaman, ön kapılardaki midrange`leri beslemek için yine amfiye ihtiyacım olacak, bu sefer hem tesisattaki kablo değişecek hem de aküye daha fazla yük binecek. Bunun olmasını istemiyorum ve bu yüzden 5 Kanal ya da 4 Kanal bir amfi alacağım.

5 Kanal:
    www.cbespeaker.com
    SOUNDMAX 5 KANAL SX-PW 5500.5 AMFİ
    https://www.cbespeaker.com/soundmax-5-kanal-sx-pw-5500.5-amfi-256

4 Kanal:
    www.cbespeaker.com
    SOUNDMAX SX-4100.4AB 5000W OTO AMFİ
    https://www.cbespeaker.com/soundmax-sx-4100.4ab--5000w-oto-amfi-016

İlk ürün 5 kanal, subwoofer kanalı 4ohm için 350Rms veriyor. Diğer 4 kanalı da 4ohm için her biri 65Rms veriyor.
    İkinci ürün 4 kanal, kanal başına 4ohm için 100Rms veriyor. iki kanalı subwoofer için köprülediğinde de 4ohm için 300Rms veriyor.

Şimdi arkadaşlar yukarıdaki ürünlerden hangisini almam daha iyi olur? Araştırmalarıma göre; tek kanal için verilen değer, her zaman köprülenmiş değerlerden daha sağlıklıymış. Bu durumda 5 kanal olan modeli almam daha mı iyi olur? Ama diğer 4 kanalı almam da midrange`ler için iyi olacak.

Ya da ikisini de alma, al şunu tasarruf et diyorsanız bunu alayım;
    www.cbespeaker.com
    Soundmax SX-2500.4 4 Ch 3000W Oto Amfi
    https://www.cbespeaker.com/soundmax-sx-2500.4-4-ch-3000w-oto-amfi-255

Bu arada subwoofer`ın bobin bağlantısı bu şekilde
    Subwoofer için 5 Kanal mı? 4 Kanal mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 1 Şubat 2020; 20:12:52 >

• + ve eksi arasındaki serileme kablosu ince,, tüm yük o kablodan geçecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Oraya kalın kablo mu atmam lazım?
    Konu hakkında öneriniz nedir?
  • Woofer için kullandığınız kalın kablodan bir parçası , önerilen..

• Arkadaşlar 5 kanal amfiler 4GA kablo istiyormuş. Bana önerebileceğiniz 4 kanal amfi var mı?

• Bu durumda 4 kanal amfi almanız gerekiyor 5 kanala girmek mesele y kabloyu önermiyorum verimi düşürüyor. Double dininiz varsa 3 rcayla 5 kanala girilebilir zira çift amfi çıkışı olduğunu varsayıyorum. 4 kanal daha doğru olucaktır. Amfi kablonuzu gözden geçirin. Emin-fırtına arkadaşımız doğru söylüyor. O kabloyu kalınlaştırın sistem ince halkası kadar çalar. Kolay gelsin..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Aynen o kabloyu kalınlaştıracağım.

www.cbespeaker.com
    Soundmax SX-2500.4 4 Ch 3000W Oto Amfi
    https://www.cbespeaker.com/soundmax-sx-2500.4-4-ch-3000w-oto-amfi-255

Yardımcı olur musunuz bu amfide köprü desteği var mı? Bana bu fiyatlarda köprü desteği olan bir amfi önerebilir misiniz? Bass'ı 2 kanala köprüleyip diğer 2 kanala midrange takacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilerde yazmıyor, ayar resmine baktım,,, bence mutlaka köprülü .
    Çünkü ch1 ve 2 de,, mid (hpf) ve full mod seçeneği var.

Ch3 ve 4 de ise hpf/full/lpf (bass geçiş) var ve ayrıca bass boost ayarı var. Hoparlör terminali resmi olsa % 95 emin olma durumundan, % 100 emin olurduk, bridge olduğuna..

• http://reiselektronik.com.tr/kullanici_dosyalari/kullanim_klavuzu/25004.pdf
    Bu kullanım klavuzu SX-2500.4 amfisine ait.
    Klavuzda köprü bağlantısı görebiliyorum ama yine de siz bilen arkadaşlar bir şey derse daha iyi olur.

• Bende gördüm köprü bağlantı, var köprü bağlantı.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkürler,
    Bu alacağım amfiye göre midrange tavsiye eder misiniz? Maksimum 400TL olsun, 2 kanala bass körpüleyip, diğer 2 kanala da midrange + tweeter taksam kaldırır demi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 3 Şubat 2020; 15:32:18 >
  • Piyasadan pek bilgim yok,, ben cadence tx6 aldım 1.5 sene önce o zaman 250 idi , tizleri cok iyi ama basslar dandik su ve toz a dayanıksız,,

https://forum.donanimhaber.com/16-13cm-hoparlor-ve-teyp-tavsiyeleriniz--137553808 , şu konudaki 16 cm lere bakınız

• Hocam sizin bana, bass'ın bobininde kalınlaştırın dediğiniz kabloyu bugün dükkanına gidip tesisatçıya sordum.

"Kim yaptı bunu?, + ve - yi birbirine bağlamışlar, Bu şekilde bağlantı yapılmaz, Yanlış bağlanmış, Yaptırdığın yere git." gibi cümlelerde bulundu ve beni başından sağdı.

Bobin bağlantısında ne gibi bir sorun var? Neden arada kısa bir kablo var ve neden artı eksiyi birbirine bağlıyoruz? Bass'ı 3 aydır bu şekilde kullandım ben bir sorun yaşamadım ama yine de kafam karıştı.

Aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 3 Şubat 2020; 20:20:50 >
  • Bakınız çift bobinlilerde ohm düşürmek ve yükseltmek için bağlantı şekilleri vardır. İkinci bobinde çalışsın frekans geçsin diye köprü yapılmış tek kanallda tek bobinde bağlasaydınız 2 ohm düşürecektiniz ve amfi dayanmıcaktı. 2 ohm 4 ohm 8 ohm yapma imkanınız var. O tesisatçı arkadaş bildiğini zannediyor.. Aldırmayın siz ona madem yanlış bağlanmış neden düzeltmedi. Verimi yükseltmek için çapraz giriş yaparak artı eksi birleştirin ve amfiye öyle girin 8 ohm a yükselicektir ohmaj ses i beğenmezseniz tek bobinden devam

• akyurt kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde kalsın o zaman demi?
    Oraya atacağım kalın kablo ne diye geçiyor?

• Kalın hoparlör kablosu deyin mm si aklıma gelmedi şimdi 1.0 likde olabilir 0.75 ince olur 1.lik bakın

• Bağlantı doğru, 2 + 2 = 4 ohm ..
    Demekki hiç anlamıyor, çift hoparlör bobini görünce bilmiyor, sadece + / -- olarak görüyor, oda niye öyle bağlı

• Teşekkürler arkadaşlar, son olarak şunu da sorayım:
    Bass'ı üçüncü ve dördüncü kanala köprüledeğimde gain ayarını fulleyecek miyim? Çünkü bass'ın rms değeri amfininkinden daha fazla. Yoksa kulak yoluyla yapmaya devam mı

Birde, midrange alıncaya kadar ön kapılardaki 16cm pioneer'ları bağlayacağım amfiye. Amfinin rms değeri hoparlörlerinkinden daha fazla. Yine kulak yoluyla yapsam gain ayarını, hoparlörler yanmaz değil mi?

• Gain ilk başta mutlaka en düşük olmalı,,, normal seviye müzik açın, teybin sesini %80 açın, ses hafif bozulma yapınca, az geri yapıp gain ayarını bırakın, ,, bass istemiyorsaniz hpf frekansini 200 hz lerde tutun. Önlerdende biraz bass gelsin derseniz gain kısıp, full moda alın.

Wofer için gain ayari düşük olsun,, mid lerden gelen ses dengesine göre bass seviyenizi ayarlayın.. gain max olursa, teybin sesi çok acmadan anfi max bass yapar, ısınır arıza verir..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.