Şimdi Ara

SUBWOOFER KABLOSU ÇİFT GİRİŞLİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
18.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: the_cantan
    aktif subwoofer da iki kanal pre amplifier var.peşinden de yüksek frekansları süzmek için Low pass filter.

bak olay şimdi biraz daha aydınlandı
    hatta bir önceki mesajınızdaki

quote:

çift giriş yaparsanız subwoofer basitçe artan frekans kazancıyla daha güçlü çalar.

sözünüzü şimdi daha iyi anlayabiliyorum

quote:

two channel pre out çıkışınız varsa ve arzu ederseniz subwoofer'a iki kanal bağlantı yaparak; subwoofer için low pass filtresini kullanarak, LFE(low freguency enhancemend) çıkışını kullanmadan sabbas'ınızı çalıştırısınız.

şimdi avr.de two channel pre out çıkış varsa mesle yok, konu gayet açık
    fakat başından beri asıl tartıştığımız avr.de tek çıkış varsa, sub.a iki kanal girince ses bir miktar artarmı artmazmı? dediklerinizden anladığım kadarıyla bir miktar artar (evet deyiver de psikolojik olmadığını anlayıp rahatlayayım )

aslında ses şiddetinin artması hiç umurumda değil (zaten gain ayarını yarıda kullanıyorum daha fazla sese ihtiyaç duysam oradan artırırım)
    mühim olan ses kalitesinin de bir miktar artıp artmayacağı???

• slm evet machiner kesinlikle psikolojik bir durum yok fark ediyor benim ve adamlarımın hissetiği %25- 30
  • peki, merakımdan soruyorum
    bu farkı nasıl anlayacağız
    üsteki yazıda profesyonel olmayan anlayamaz demiştiniz

quote:

Orjinalden alıntı: spidr

slm evet machiner kesinlikle psikolojik bir durum yok fark ediyor benim ve adamlarımın hissetiği %25- 30
  • slm bak yazımı tam okumamışsın bazı ucuz sub larda % 15 -10 -8 gibi çok küçük farklar oluyor onları profosyonel kulaklar ancak ayırt edebiliyor demek istedim ama yüzde sayısı 25 lere 30 lara gelince çok rahat fark edebiliyorsunuz ben % 10 lara kadar ayırt edebiliyorum onun altına inilince ehhhh artık duymayıp hissediyorum ama o zaman yanılma payım % 75-80 lere çıkıyor bu konu çok derin bu seferde neye göre ve % veriyorsunuz sorusu gelir tabiki bir cihazla ölçüm yapmadık bu güne kadar ama bunun gerçek rakkamlarla stüdyoda ölçümlerini yapıp burada yazacam
  • evet iyi olur
    bende kulaklarımın eskisi gibi hassas olmadığını anlamış olacağım
    arkadaşın dediği gibi belki de 3 subwoofer kullanmak bana yaramadı

quote:

slm bak yazımı tam okumamışsın bazı ucuz sub larda % 15 -10 -8 gibi çok küçük farklar oluyor onları profosyonel kulaklar ancak ayırt edebiliyor demek istedim ama yüzde sayısı 25 lere 30 lara gelince çok rahat fark edebiliyorsunuz ben % 10 lara kadar ayırt edebiliyorum onun altına inilince ehhhh artık duymayıp hissediyorum ama o zaman yanılma payım % 75-80 lere çıkıyor bu konu çok derin bu seferde neye göre ve % veriyorsunuz sorusu gelir tabiki bir cihazla ölçüm yapmadık bu güne kadar ama bunun gerçek rakkamlarla stüdyoda ölçümlerini yapıp burada yazacam

• quote:

Orjinalden alıntı: machiner.
    şimdi avr.de two channel pre out çıkış varsa mesle yok, konu gayet açık
    fakat başından beri asıl tartıştığımız avr.de tek çıkış varsa, sub.a iki kanal girince ses bir miktar artarmı artmazmı? dediklerinizden anladığım kadarıyla bir miktar artar (evet deyiver de psikolojik olmadığını anlayıp rahatlayayım )

ister istemez artacaktır. anlamak için profsyonel kulağa ihtiyac yok.

kısaca şunu ifade edeyim av amplilerde full range pre out çıkış sinyalin nasıl kazançlı ise ''subwoofer pre out'' da kazançlı bir sinyaldir. pre out çıkışından farkı filtre edilmiştir.ve vazifesi gereğide avr de stereo(bu özellik cihazdan cihaza değişkenlik gösterebilir.) sinyaller alçak frekanslar olarak filtrelenediği zaman 5.1 in .1. kanalını bas sinyal vermek üzere çalışır. tabiatıyla yeri geldiği zamn kayıtlı DD, DTS .1 bas çıkışıdır.
    bazı subwoofer hop.de da tek bir super woofer girişi olduğu zaman ister istemez mono bağlayacaksınız ve fullrange line in ve/veya fullrange pre out giremezsiniz.misal panasonic sb-wa110 veya aiwa ts-w45. bas kanal çıkışı her zaman monodur. yeri gelir ikinci bir subwoofer eklenmek istendiğinde y kablo ile bölünür veya subwoofer hoparlörde parlel ikinci çıkış verilebilir. sony sa-wd200, 100 gibi. ampliden tek çıkış olup ikinci subwoofer bağlanmak istediğinde Y kablo kullanırsınız.çıkış kazancı değişken azalan-artan olduğundan kayıp olmayacaktır. kayıp varsa subwoofer volumunu biraz çevirirsiniz.buna SW ın stereo pre out girişin verdiği kazancını ekleyip avr den kazancı eklerseniz sıkıntı çekmezsiniz. halihazırda preo out ile hem avr de hem SW da limitor benzeri kontrol her iki yerde elinizdedir.
    fakat bu bağlantı şekli ses kalitenizi etkilemez. sadece sahip olduğunuz kaliteyle başbaşasınızdır. halihazırda bu yüzden avr superwoofer çıkışının empedansı ve kazanç düzeyinin SW hop.de uyumlu, dengeli çalışmasıda araştırılmalıdır. üzerinde çoğunlukla pas geçilir ki normaldir eskiye nazaran uyum problemleri az.sebep basir low pass filter hemen tüm sw hop.de var.fakat forumda görmüşseni yamha rx-v359 sanırsam ile wharfedale sw-150 SW arasında ki anlaşmazlık gibi...
    yeri gelir avr den gelen sinyal in frekansı biraz yüksektir subwoofer yeterli filtreleyemezse çalak çatlak öter...veya fazla kazanç gelir özellikle bas-reflex yapılarda yine benzer ses çatlak çatlak öter.veya uğultu yapar. uğultu derken uğultunun da SW hop.de ses karakteristğide olabilir.her ihtimale yanıltmalara açık bir durumdur audio...

• @the_cantan
    çok teşekkürler
    yine üşenmemiş döktürmüşsünüz
    özetle; ses bir miktar artar ama kalite değişmeyeceği için çokta zorunlu değil.
    bilgilerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkürler

diğer arkadaşlara da seviyeli ve faydalı bu tartışma için ayrıca teşekkürler
    tabi konuyu açan arkadaşa da (konuyu açtı kayboldu)
  • oldu mu şimdi?
    bir kaç gün önceki mesajda
    ("samimi söylüyorum ses %20-25 arttığı gibi ses kalitesinde de hissedilir bir fark yarattı
    bende inanamadım, elimdeki ses testleri ile aynı sesi "R" yi çekerek her iki durumda da defalarca denedim")
    yazmıştınız
    şimdi kalite değişmez diyorsunuz
    neyse biz spidr'nin stüdyo ölçümlerini bekleyelim, ordan bir şeyler çıkar
    yoksa okumadığım kurulum kılavuzu kalmadı
    bir çok markayı okudum ama hiç birinde "Y kablo kullanırsnız seste artış olur" veya "Y kablo kullanabilirsiniz" diye bir not yok (çift çıkışlı amfiler ve stereo bağlantı hariç)

quote:

Orjinalden alıntı: machiner.

@the_cantan
    çok teşekkürler
    yine üşenmemiş döktürmüşsünüz
    özetle; ses bir miktar artar ama kalite değişmeyeceği için çokta zorunlu değil.
    bilgilerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkürler

diğer arkadaşlara da seviyeli ve faydalı bu tartışma için ayrıca teşekkürler
    tabi konuyu açan arkadaşa da (konuyu açtı kayboldu)

• @AKREPmt.

evet doğru söylüyorsun, fakat the_cantan arkadaşın söylediklerine göre diyorum

seste bir miktar artış olunca daha yüksek sesten dolayı bazı efektlerde de artış olacağından bana öyle gelimiş olabilir tekrar denemedim (bak işte bu psikolojik olabilir )
  • ses artışı olması kalite artışı anlamına gelmez.olmaz yani. kaliteli sinyal ve kazançlı sinyal verip SW rı bir kaç db daha güçlü ses çıkarttırmaya uğraşabiliriz.
  • slm evt doğru söylüyorsun cantan bende zaten ses artışından bahsetmiştim ama yanıldığın bir yer var farkı anlamaya profosyonel kulak gerekmez demişsin öyle çok müşterim varki hop lerinde tizlerin yanık oluğunu veya hop lerinden birinden ses gelmediğini ve 6 ay boyunca böyle dinlediğini gördüğümüz kişi sayısı inanamazsın çok fazla ilk aldığım gibi değil diye şikayet ediyorlar evlerine gidip kontrol ettiğimizde çıkan sonuçlar bunlar dahalarıda var mesela anfinin setup ayarlarını bozmuş bütün level ları kısılmış bulduğumuz % 80 gibi
  • quote:

slm evt doğru söylüyorsun cantan bende zaten ses artışından bahsetmiştim ama yanıldığın bir yer var farkı anlamaya profosyonel kulak gerekmez demişsin

audio gibi bir konu hassa kulak gerektiğini benden daha iyi kimse bilemez herhalde...fakat atladığın nokta Y kablo için SW sesini kastediyorum

yoksa aşağıda devam ettiğin gibi tiz vs ki konum değildi! biraz dikkat lazımdı işten dalgınsın herhal...

quote:

öyle çok müşterim varki hop lerinde tizlerin yanık oluğunu veya hop lerinden birinden ses gelmediğini ve 6 ay boyunca böyle dinlediğini gördüğümüz kişi sayısı inanamazsın çok fazla ilk aldığım gibi değil diye şikayet ediyorlar evlerine gidip kontrol ettiğimizde çıkan sonuçlar bunlar dahalarıda var mesela anfinin setup ayarlarını bozmuş bütün level ları kısılmış bulduğumuz % 80 gibi

insanlık hali ne olsun.kendi uğraşacağına sizi uğraştırıyor. daha çok uğraşasın diye de temeni edeyim mi? daha çok satarsın ama arıza da doğru orantılı artar herhal ama kalite satıyorsan...

• slm sevgili cantan aynı şeyleri yazıyoruz zaten benim söylediğim tizlerinin yanık olduğunu veya bir kanaldan daha az ses çıktığını anlamayan kişi sub taki artışı anlamıyor bunu söylemek istedim akrep mt bu yazılanlar senin için değil lütfen alınma genelleme yapıyorum
  • bittabi.
    y kablo gerekmeden(istek ve imkan varsa ayrı...) SW hoparlörü oda içinde farklı yerlerde konumlandırıp daha güçlü ve/veya yayılımlı ve/veya vsvsvs sesler duyumsanabilir.bu noktada ki değişikliği her insanın algılaması gerek zor bir şey değil hi-end değil ki....
  • slm cantan sen her kezi kendin gibi bilgiye sahip zannediyorsun ama öyle değil
  • ONUN GİBİLERE İHTİYACIMIZ VAR ... BENDE ELİMDEN GELDİĞİ KADAR , BİLGİM YETTİĞİ KADAR YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM ... PAYLAŞMAK GÜZEL ŞEY BEEE
  • rica ederim, yanlış anlamıyorum
    benim inadım aslında çok farklı
    ben ilk mesajımda kullandığım sistemde Y kablo ile kalitenin artmadığını söylemiştim
    ama başka sistemlerde farkedebileceğini de belirttim
    fakat diğer arkadaşlar böyle yaklaşmadılar
    soruyu soran arkadaşın kullandığı amfi ve subwoofer'in ne olduğunu bilmeden ve sormadan ses %30-40 fark eder denildi
    aslında konu ses artışı değildi kalite artışıydı
    bende bunun üzerine farketmez diye direttim çünkü biliyorum ki benim sistemde farketmiyor ve her sistemde farketmez
    ayrıca seste aşırı hassasımdır, müzik dinlerken veya film seyrederken en ufak bir cızırtı duyduğum zaman rahatsız olurum ve kaynağını bulana kadar oturmam, sırf o yüzden kullandığım vitrinin camını sökmüşümdür ve hala camı yoktur.
    subwoofer konusunda da rahatsızlığım var
    3 subwoofer ile istediğim sarsıntıyı alamadım şimdiye kadar
    artık gözümü SuperCube Trinity'ye diktim (10 Hz)

inadım için tekrar kusura bakmayın ama benim sistemde Y kablo gerçekten fark etmiyor

quote:

slm sevgili cantan aynı şeyleri yazıyoruz zaten benim söylediğim tizlerinin yanık olduğunu veya bir kanaldan daha az ses çıktığını anlamayan kişi sub taki artışı anlamıyor bunu söylemek istedim akrep mt bu yazılanlar senin için değil lütfen alınma genelleme yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 10 Aralık 2007; 20:01:41 >

• dün sipariş verdiğim ixos un y tipi sub kablosunu denedim. taktıktan sonra kesinlikle bas gücünde artış oldu ve ses ayarını yarı yarıya azaltmak zorunda kaldım. fakat sadece ses seviyesinde mi artış oldu yoksa ses kalitesinde de artış oldumu onu farkedecek kadar uzman değilim. ama bence ses daha derinden geldi ve bence sesi azaltmama rağmen titreşimleri daha fazla hissettirdiğni düşünüyorum
    eski haline göre bence daha hoş oldu
  • slm söylemiştim fark edeceğini evt ses gücünde %30 kalitede % 10 gibi fark ediyor daha derin sesleride alıyorsun demi hep böyle oldu çünki bağladığımız sistemlerde ama mutlaka kaliteli kablo kullanmak gerekiyor güle güle kullan

quote:

Orjinalden alıntı: erdalt

dün sipariş verdiğim ixos un y tipi sub kablosunu denedim. taktıktan sonra kesinlikle bas gücünde artış oldu ve ses ayarını yarı yarıya azaltmak zorunda kaldım. fakat sadece ses seviyesinde mi artış oldu yoksa ses kalitesinde de artış oldumu onu farkedecek kadar uzman değilim. ama bence ses daha derinden geldi ve bence sesi azaltmama rağmen titreşimleri daha fazla hissettirdiğni düşünüyorum
    eski haline göre bence daha hoş oldu
  • Slm.Arkadaşlar bende Sw ın arkasına Y tipi ile çift giriş yaptım,gerçekten de seste artış oldu,sw ın sesini kısmak zorunda kaldım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.