Şimdi Ara

Subwoofer Nereye Yerleştirilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilgisayar hoparlörü olarak logitech z906 şuan piyasanın en iyisidir.Piyasada sıfırı hala vardır biraz tuzludur.Onun haricinde logitech z5500, z2300, creative thx 500 alabilirsin.Bu sistemlerin hepsi elimde var hepsinide kullanıyorum kendimce en iyi bassı z2300 den alıyorum, müzik için z906 ve thx 500, film için z5500... z5500 zaten evladiyelik bir alet Fakat piyasada sıfır olarak sadece z906 var ve bu sistemleri kullanmak için bir ses kartı alman şart yoksa sisteme yazık edersin.Ferrari alıp lpg taktırmak gibi olur.
  • Bunlar çok eski İkinci el tercihim değil. Sadece sıfır olarak z906 mı var diyorsunuz? Başka alternatifler olmalı mesela Creative Gigaworks gibi?
  • Sıfır düşünüyorsanız logitech z623 olabilir creative eskisi gibi üretmiyor artık..Ben kullandığım ürünleri yazdım onlar hakkında yorum yapabilirim bunlar dışında internetten gelişigüzel rms değerlerine bakarak size öneri sunabilirim ama buda doğru olmaz
  • Logitech z623 daha çok filmler için tasarlanmış, müzikler için uyduları tam ses kalitesi veremiyormuş. Edifer yada başka ürünlerinden hangisini tavsiye edersiniz 550 tl civarı fiyatla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 22 Şubat 2016; 13:03:43 >
  • aşağı yukarı her çeşit hoparlör kullandım. genel olarak tecrübem bunlar:

1- logitekte baslar daha çok çıkar. logitek daha güm bom diye çıkar müzik veya patlamalı gümlemeli oyun filim daha iyi olur.
    2- creative de tizler daha iyi çıkar. konuşma sesleri, tv programları, disko gibi değilde nota ile çalınan müzik ve tüm filimler için daha iyidir. ama godzilla gibi filimler logitekte daha iyi, savaş filimleri creative de daha iyidir.

oda küçük eşya çok. eşyalar sesi sömürür. bikere subwoofer ı yanında en az eşya olan yere koymak en iyisi. ancak 10-20w subwoofer varsa en iyisi masanın üstü çünkü 10-20w lık subwoofer odayı çok doyurmaz. 50-100w ve üzeri büyük subwooferda küçük odada verimsiz olur. subwoofer odada çalar mutfaktan daha güzel duyulur. yani büyük subwooferların kabini küçük geldiğinden odayı kabin gibi kullanır bu sefer esas evin diğer odasında daha güzel bas sesi dinlenir.

benimde bilgisayar küçük odada. 10-15m2 odada creative s750 ile hiç verim alamadım. ancak salonda tv ile s750 resmen kendine geldi. küçük odalar için 2+1 5+1 kesinlikle tavsiye etmiyorum sesler birbirine karışıyor heleki bilgisayar böyle köşede duruyorsa 2+1 bile hikaye olur. onun yerine güzel stereo hoparlör alıp sağdan ayrı soldan ayrı, aynı 2+1 deki gibi dolu dolu sesler alabilirsiniz. 2+1 de subwoofer ayrı güç üretiyor uydular ayrı güç çok bölünüyor adam başı bişey kalmıyor.

stereo hoparlör olarakta tavsiyem müzik teypleridir. hatta teyplerin 2+3 toplam 5 hoparlörü olan modelleride var tam surround sistem olur. böyle filimde oyunda yağmur yağdımı odanın içinde yağıyor gibi olur. bende bilgisayara bağladığım sony teyp var. eski 15-20yıllık ama güç olarak sağlam bişey. 80w iki adet kolon var mid+tiz+bas hoparlörleri var üzerinde + 30w 3 adet daha hoparlörü var. 12m2 odada bilgisayarıma bağladım sesler sağdan 80w soldan 80w mid+tiz+bas ayrı ayrı geliyor. eskiden 30w lık surround larıda kullanırdım şimdi gerek duymuyorum çünkü anakartların üzerindeki standart ses kartları çok gelişti artık sadece kolondan gelen ses daha kaliteli geliyor ve bana yetiyor. o yüzden 200-250tlye 2.elde olabilir. 80w x2 kolonu olan teybimde küçük odada teyp sesi 30da 18deyken, bilgisayarımda en fazla %20ye getiriyorum oda gümlüyor. yani 50w güçte 2 kolonu olan(toplam 100w gibi) bir müzik teybi küçük bir odada sizi creative s750den(700w) daha fazla uçurur ki eski olup tertemiz duran internette ne ilanlar var 200tl civarı. gidip uyduruk kıytırık 2+1 5+1lere parayı bayılmayın. lcd tvlerdeki hoparlörler 20w. siz 10w lık uydulara sahip 2+1 5+1den, lcd tvde çıkan sesten daha kötü ses alırsınız. ancak mp3 çalar höparlörü demiyorum. üzerinde mid+tiz+bas bulunan müzik teybi kolonu olan müzik teypleri.

birde illa 2+1 5+1 olup subwoofer olacaksa subwooferın hava çıkaran deliği size dönük olsun, bas vuran hoparlörüde bir duvara veya yere baksın düz sağlam biryere çarpıp dönsün. buşekilde biraz daha güçlü vurur. mesela kardeşimde dizüstü bilgisayarında küçük bir 2+1 creative var 80tllik. bilgisayar masasında ekranın arkasına koydumu duvarla ekranın arasından güzel bas sesi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 23 Şubat 2016; 1:07:08 >

• Çok teşekkürler, ama teyp hoparlörünü nasıl PC'ye bağlamam gerekiyor? Bana örnek olarak bir stereo hoparlör önerebilir misiniz? Bunlar 500 TL'yi geçer mi?
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    sahibindeni aç. evine en yakın gidip görüp her türlü test edip içine sinen hatta arkadaşından olsa daha iyi, beğendiğin bir teybi 200-300tl arası alırsın. internette istemediğin kadar ilan var. millet ayakta uyuyor 5+1 alacam diye ellerindeki altını satıyorlar. 10-15 yıllık olduklarına bakma çok büyük arıza veya giriş çıkışlarda cızırdama bişey yoksa üstüne su dökülmemişse rahat rahat iş görür. benimki sony RXD10AV diye bir model. cd sürücüsü yerinden çıkmıyor kaset çalar zannedersem çalışmıyor ama ben kulağımla duyduğuma bakarım. en iyi logitek Z9999 u getir küçük odada bu teyp kadar sesi dolu vermez.

dediğim gibi s750 de kullanıyorum dekoder+s750+ playstation4 var. ama bilgisayarda bu teyp daha hoşuma gidiyor.
    bu sony nin rx-d 9 var 99 var 88 var bu şekilde bak. RMS gücüne bak gerçek güç RMS diye geçer. teybin üzerinde etikette yazar. ilanlarda fotoğrafı büyütüp bakarsın. bendeki 2 adet 80W rms gücünde kolonları olan teyp birde 30w x 3 adet ayrıca küçük hoparlörleri var surround diye geçer bunlarda, hani yağmur efekti savaş efekti oldumu sanki odanın içinde oluyormuş gibi dönderir durur sesi ama arkadan ayrı önden ayrı gelmez sadece 2+1 miş gibi gelir. yani sağdan ayrı soldan ayrı. bana yetiyorda artıyor. zaten küçük odada yatağa koltuğa falan uzandığından 5+1 koysan nereye dizersen diz tam bir düzen olmaz. arkadan gelecek olan ses, sen yatağa uzandınmı sana soldan gelir falan.

birde ilanlarda bakarken güç olarak 100x2 falan yazar ama höparlörlerin sayısıda önemli yani bir kolonda ilandaki fotoda 1 kolonun içinde 2 büyük+3 küçük hoparlorü tek bir kolonda görüyorsan bilki o 100 watt fotoda gördüğün höparlörler arasında dağılıyordur. yani bir kolonda 2 büyük+3küçük hoparlör olup 100 watt olması başka, 1 büyük+2küçük hoparlör olup 100 watt olması başka. 1 büyük+2küçük hoparlör olup 100w olan kolondan daha büyük bas sesi alırsın. daha çok vurur. 2 büyük+3küçük hoparlörü olandan ise daha fazla titreşim alırsın daha az vurur ama 3 küçük hoparlör olduğundan sesler daha net olur. basit şekilde böyle özetleyim. baktığın ilanların fotolarda tek kolonda 1 büyük+ 2/3 küçük hoparlör görünen modelleri tavsiye ederim. ama ne alırsan al aradaki farkı küçük odada fark etmek zor olur. o yüzden en temizini almaya bak böyle kutusu + orjinal ara kabloları kitap kumanda eksiksiz vs duruyorsa bilki o adam titizdir ve her aksamı çalışıyorsa ya tamir görmüştür yada gerçekten kusursuzdur. böyle bulduktan sonra için rahat olsun. yinede tam test et dene gittiğin yerde beğenirsen al zevkine uymaz bişey olur fazla yazdım diye sadece bana dayanarak hareket etme. konuyu daha sonra okuyanlarada faydası olur diye uzun yazıyorum.

• Onun yerine oto hoparlörü olsa olmaz mı peki? Mesela bunun gibi hoparlörler?http://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-g173ci-17-cm-280-w-mid-oto-hoparlor-p-OTPIOTSG173CI
    bir arkadaşım zamanında oto hoparlörlerinden set yapıp evde kullanıyordu. yani olur ama maliyeti fazlamı olur tam randıman verirmi bilemem. bikere kabin yaptıracaksın sonra 220volt dönüştürücü kullanacaksın ve amfi alıp hoparlörleri amfiye bağlayacaksın amfidende bir teybe bağlayıp teybide bilgisayara bağlayacaksın uzun iş. sahibindende zibil gibi teyp ilanı var. dediğim gibi cd radyo önemli değil sadece bilgisayarda kullanacaksan zaten o baktığın logitek creativlerdede radyo yok. cd radyosu bozuk olan ama hoparlörü patlamamaış tamir görmemiş ilanlar vardır çok ucuza. adam belirtiyor şurası bozuk o yüzden fiyat uygun falan diye. amaca yönelik alırsın öyle bir cihaz kullanırsın gider.
  • İyi güzel diyorsun da bass olmadan olmaz maalesef. Piyasada hiç mi yok 350 500 TL kusursuz 2+1 sistem?
    ben zaten araba müzik höparlörlerini tavsiye etmiyorum sordun cevap verdim.

o fiyatlarda 2+1 kullanmadım bilemeyecem. sadece müzik teybi benim fazlasıyla işimi görüyor onu diyorum. creativ s750 olmasına rağmen teyp hoparlörü daha hoşuma gidiyor bende onu tavsiye ediyorum hepsi bu.
  • Teyp hoparlörünü PC'ye nasıl bağlayacağım peki? Anfi gerekiyor mu bağlamak için?
    ipod mp3 çalar nasıl bağlanıyorsa aynı şekilde bağlayabilirsin. veya VideoCD oynatıcılardaki ara kabloda olur. veya o teybin arkasındaki çıkışlara 5tllik teknosada vs satılan bir kablo takıp bağlayabilirsin. bunu teknosadaki personele sordunmu gösterirler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.