Şimdi Ara

Subwoofer Tepki Vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar merhaba, evde küçük çapli bir home theater sistemim var. Sistemde Denon AVR-x2000 receiver, Dali Zensor 1 (2 adet), Deli Zensor Vokal (center speaker) ve SVS PB-1000 subwoofer var. Daha önce sorunsuz çalışıyordu. Ancak daha sonra subwoofer ın tepki vermediğini farkettim. Sistemi Denon un Audysses ile tekrar calibre etmeye çalıştım ancak Denon Subwoofer ı bulmaıyor. Subwoofer a cep tolefonumu kompozit kablo ile doğrudan bağladığımda subwoofer tepki veriyor. Müzik çaldığımda ses derinden gelsede tepkileri normal yani titreşimleri görebiliyorsunuz. Denon kalibrasyonunda ise çok çok derinden bir test sesi gelsede tepkileri göremiyorsunuz. Neden olabilir acaba yardımcı olabilirmisiniz. Aradaki kablo da mı sorun var bilemedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Denon kalibrasyonda subwoofer ı bulamıyorsa, çok derinden de olsa ses gelmesi ilginç. Kabloda sorun olup olmadığını farklı bir kablo ile deneyerek anlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

Kabloyu doğru konnektöre taktığınıza emin misiniz? Faz ayarı ne durumda?

Ayrıca AVR'de yapılandırmanız nasıl?

kablo subwoofer çıkışında LFE ye takılı AV Receiver girişinde ise yine subwoofer yazan yere takılı. AVR da speaker ları manual olarak ta ayarladım Speaker Config. Subwoofer yes seçili, subwoofer level ise -12db e ayarlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrhmymn

quote:

kablo subwoofer çıkışında LFE ye takılı AV Receiver girişinde ise yine subwoofer yazan yere takılı. AVR da speaker ları manual olarak ta ayarladım Speaker Config. Subwoofer yes seçili, subwoofer level ise -12db e ayarlı.

-12 +1 yaparmısin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

quote:

-12 +1 yaparmısin

teşekkürler -12 yi +1 yapıp tekrar denicem eve dönünce ...

• quote:

quote:

quote:

-12 +1 yaparmısin

Subwoofer level ı -12 den +1e getirdim biraz daha titreşimler arttı gibi ama mesela daha önce basstronic i çaldığımda çamlar inecek gibi olurdu şimdi hiç bir şey yok.
    Tüm ayarları belirtiyim
    Subwoofer üzerindeki ayarlar
    Ses Saat 12 (%50)
    Lpf LFE
    Phase 0

Receiverdaki ayarlar
    Subwoofer on
    Level +1
    Speaker config. Subwoofer yes

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıkıntı var ama avr tarafında mi anlamak icin baska avr sart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sıkıntı var ama avr tarafında mi anlamak icin baska avr sart

hocam subwoofer ın arkasını açtım 3 soket vardı taktım çıkardım düzelir gibi oldu ancak tekrar tepki vermemeye başladı. Kablodan mı değil mi bilmiyorum. Ankara da bu işten alnayan birileri varmı en azından sub ı götürüp test etme şansım olabileceği bir yer.
  • quote:

quote:

quote:

Sıkıntı var ama avr tarafında mi anlamak icin baska avr sart

hocam subwoofer ın arkasını açtım 3 soket vardı taktım çıkardım düzelir gibi oldu ancak tekrar tepki vermemeye başladı. Kablodan mı değil mi bilmiyorum. Ankara da bu işten alnayan birileri varmı en azından sub ı götürüp test etme şansım olabileceği bir yer.

Woofer'a giden kabloları mı kast ediyorsunuz?

Yoksa amfi ile transformatör arasındaki kablolar mı?

Resim atabilir misiniz?

Fazı artı konumuna getirir misiniz?

hocam ekteki gelen üç kablonun ucundaki soketleri çıkarıp taktım. Phase ı da artı konuma getirdiim daha iyi gibi ama eski performans yine yok  Subwoofer Tepki Vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrhmymn -- 17 Ağustos 2017; 22:8:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.