Şimdi Ara

SubWoofer - Uğultu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, X530 set var bende bazı şarkılarda sesi yükseltince woofer'dan uğultu gelmeye başlıyo. Artık bass olmaktan çıkıyo, işkenceye dönüşüyo yani. Bunu engellemenin yolu var mıdır? Yüksek seste bile derin bass elde edebilsek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 19 Ocak 2008; 2:12:59 >

• bunun birkaç nedeni ve çözümü var.İlk olarak sub level yarının altında kalsın.(fazla açmayın yani).ikinci nedeni ise subwoofer yerleşiminden kaynaklı olabilir.Bunun içinde subin yerini değiştirerek uğultunun oluşmadığı kulağınıza hoş gelen bass sesi deneme-yanılma yöntemi ile bularak yapabilirsiniz.
  • bu setin sorunu aynısı bu tarz tüm setlerde vardır örneğin microlab mc4500 x4d ama setler oldukça performanslıdır x530 bu setlere göre uydu olarak zayıftır.
  • selamlar
    bu senin dediğin setin sorunu logitech de olsa kalietli de olsa 100ytl ye aldığın bir sistemden harikala yaratmasını bekleme bence ama bass ı biraz kısık dinlersen en azından rahatsız olmazsın
  • ses kartılysa sorun cozulebılrı...arkdasta yenı anakrt aldı onboard ama ses benımkıde onboard olamsına rağmen okadr güzel bass elde edemeyitm...yanı yer degısmesıyle alakalı degil.bi ses kartıyla sorun halalor..bende arastırıom ztn ses kartı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: S_ui_CasT

ses kartılysa sorun cozulebılrı...arkdasta yenı anakrt aldı onboard ama ses benımkıde onboard olamsına rağmen okadr güzel bass elde edemeyitm...yanı yer degısmesıyle alakalı degil.bi ses kartıyla sorun halalor..bende arastırıom ztn ses kartı.

Creative Sound Blaster 24 Bit ses kartı var...
  • Bass level'ı 4ncü seviyede tut..Equalizer'dan diamond formasyonu yap hatta bass frekanslarını ordan biraz daha kırp tizleri arttır..ses kartının ayarlarını da fazla kurcalama default veya bass'ı düşük bir ayar seç illa seçeceksen bu şekilde o cihaz net ses verecektir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hoparlör sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu tip sub+uydu sistemlerin asıl yapılıs amacı muzik dinlemek degil sinema yada oyun efektleri icin tasarlanmıstır. Daha cok duyulabilir degilde hissedilen alt frekansı uretir. Haliyede muzik dinlerken cok rahatsız edici olur. Bunu onlemenin yolu yok cunku cihaz bu amac icin yapılmıstır, fiziken boyledir.
    Ama bu etkiyi hafifletecek uygulamalar denenebilir.
    Mesela duvar koselerinden yada duvardan uzaklastırmak, portu sungerle tıkamak, kabinin ic yuzeylerini ses emici camyunu vs ile kaplamak, portu duvara degilde oda icine cevirmek, varsa faz ayarı ile oynamak, yer temasını azaltmak gibi uygulamalar bu etkiyi azaltır. Kaynak sinyalden cok fiziken mudahale cok daha faydalı olacaktır. En ideali muzik dinlemek on planda ise sinema oyun icin degilde, muzik dinlemek icin yapılmıs muzikalitesi yuksek speaker almak tabi. İkisinin yeri ayrı cunku. Ama malesef giris seviyesi kullanıcılar daha cok watt, bass, tiz gibi olgulara yogunlastıgından kaliteli sesi arka plana itiyor. Bir sure sonrada dogal olmayan abartı sesler kafasını sisirmeye baslıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Ocak 2008; 9:58:05 >

• Önerilen için teşekkürler arkadaşlar fakat sorun düzelmedi hala... Aslında sorun deemk de yanlış olu buna çünkü, bunların özelliği böyle genelde. Bazı şarkılarda sesi yükseltince resmen fön makinesine dönüyo alet ama bazı şarkılarda yükseltsem bile bass olduğu gibi kalıyo... Artık böyle idare edicez yaw...
  • Eğer bazı şarkılarda yapıp bazılarında yapmıyorsan dinlediğin müziklerden kaynaklıdır yaaa aşırı basslı şarkılardır yada ses kalitesi düşük olduğu için olabilir.Uğultu yapan şarkılar dinlerken bassları kısık bir ekolayzır ayarı kullan bi miktar uğultu azalır en azından
  • creatvi audigy value 71. destklı bı kart aldım vatandan 43.5 ytl ye 35 dolarmıs...ugultu mugultu kalmadı...arka hoparlorden ses ondeıkerl kadar gelmıyodu...ön hoparlorlerı 100%60 a ındırdım..sımdı her yerden ses gelıo cok zevklı oluo valla...ben memnumu..muzikle fln alaklı degıll al bi ses kartı ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: S_ui_CasT

creatvi audigy value 71. destklı bı kart aldım vatandan 43.5 ytl ye 35 dolarmıs...ugultu mugultu kalmadı...arka hoparlorden ses ondeıkerl kadar gelmıyodu...ön hoparlorlerı 100%60 a ındırdım..sımdı her yerden ses gelıo cok zevklı oluo valla...ben memnumu..muzikle fln alaklı degıll al bi ses kartı ..

Creative Sound Blaster 24 Bit ses kartı var... Dediğim gibi bazı şarkılarda oluyo. Onların da çok yüksek bas oranından dolayı oluyo heralde...
  • EQ ayarlarını ve efektleri kullanıyosan kapat... codecleri kaldır yeniden kur... ses kartı driverını da... ayrıca kullandığın mp3 çalma programını değiştir... mümkünse winamp 2.91 falan yap... diğer bazı çalarlar basları gülü vericem diye zorluyo... benden bu kadar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnigM@

bunun birkaç nedeni ve çözümü var.İlk olarak sub level yarının altında kalsın.(fazla açmayın yani).ikinci nedeni ise subwoofer yerleşiminden kaynaklı olabilir.Bunun içinde subin yerini değiştirerek uğultunun oluşmadığı kulağınıza hoş gelen bass sesi deneme-yanılma yöntemi ile bularak yapabilirsiniz.

denemeye değer.
  • Bence sorun o parçalardaki 62hz lik sesler. Ekolayzırdan 62hz'i düşür düzelecektir diye düşünüyorum
  • Jet Audio'yu dene. Ses kartı driverlerini güncelle ve kullandığın medya oynatıcıdan bassları biraz düşür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aXy - uGr

Bence sorun o parçalardaki 62hz lik sesler. Ekolayzırdan 62hz'i düşür düzelecektir diye düşünüyorum

Süpersin... Dediğini yaptım sorun düzeldi. 62'liği düşürünce uğultu kayboldu.

Bu arada player olarak Media Player 11 kullanıyorum.

İlgilenen tüm arkadaşlaar teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: Pir

quote:

Bence sorun o parçalardaki 62hz lik sesler. Ekolayzırdan 62hz'i düşür düzelecektir diye düşünüyorum

Hadi hayırlısı

• quote:

Orjinalden alıntı: Pir

quote:

• bende philips mms 460 5.1 ses sistemi var ve cok uğultu yapıyor sadece power kablosu bağlıyken bile oldukça rahatsız edici bir uğultu var nedeni ne olabilir ve çözmenin bir yolu var mı? yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.