Şimdi Ara

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - Ana Konu - (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
11
Favori
39.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ernuynk

quote:

Orijinalden alıntı: Birkhoff

endüstri müh. yazıcamda nasıldır sıkıntıları nelerdir pozitif yönleri nelerdir bilgi verebilcek var mı ?

Güzel bir bölüm fakat okuyan arkadaşlarımdan sorunlu bir kaç hoca olduğunu duymuştum. Yani gereksiz yere zorlayan tipler

Gecen sene ceko 281 K (253 puan) ile kapatmis bu yıl 37 Kontenjan Artmıs 290 K(254) e gelme sansim var mı :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AF CoRSe

quote:

quote:

endüstri müh. yazıcamda nasıldır sıkıntıları nelerdir pozitif yönleri nelerdir bilgi verebilcek var mı ?

Güzel bir bölüm fakat okuyan arkadaşlarımdan sorunlu bir kaç hoca olduğunu duymuştum. Yani gereksiz yere zorlayan tipler

Gecen sene ceko 281 K (253 puan) ile kapatmis bu yıl 37 Kontenjan Artmıs 290 K(254) e gelme sansim var mı :(

Bunu bekleyip görmek gerek. Talep ne kadar olursa o kadar sıralama değişecektir. Umarım istediğin olur.

• eğitim fakültesi nasıl böte okumaya gelebilirim kykya yakınmı eğiyim fakültesi
    kyk 300 kişilik karma yurtmuş gelmezse üniye yakın özel yurt varmı ? fiyatları nasıl? yurt gelme ihtimali varmıdır sayı az çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: APPY038

eğitim fakültesi nasıl böte okumaya gelebilirim kykya yakınmı eğiyim fakültesi
    kyk 300 kişilik karma yurtmuş gelmezse üniye yakın özel yurt varmı ? fiyatları nasıl? yurt gelme ihtimali varmıdır sayı az çünkü

Yurt gelme ihtimali tamamen kişisel bir şans. Yani ben 1900 küsürlerde bir sıradaydım be ocak ayının sonuna doğru sıra gelmişti. Çıkanlarda çok oluyor.

Üniversiteye yakın özel yurt bir kaç tane cemaat yurdu var ama o da yine otobüsle gitmeyi gerektirecek mesefede bunun dışında ağırlıklı olarak apart var. Başka yurt varsa da ben bilmiyorum.

Eğitim fakültesi doğu kampüsündedir. KYK yurtları batı kampüsündedir. Sadece doğuda ekstra olarak bir tane kyk yarı özel kız yurdu vardır. Yani KYK ile Eğitim fakültesi arasında hatrı sayılır bir yürüme mesefesi vardır Fakat bir çok öğrenci sabah akşam o yolu yürümektedir.

• Arkadaşlar Isparta ile Karabük arasında kaldım. Karabük'te okuyanların yorumlarına göre SDÜ tercih edeceğim gibi. 140 000 gibi bir sıralamam var ve SDÜ İÖ Bilgisayar Mühendisliği tutuyor. Öncelikli olarak eğitime önem veren biriyim. Tavsiye eder misiniz? Birde ingilizce hazırlık isteyen biriyim. SDÜ'de Bilgisayar Mühendisliği için hazırlık var mı? Dersler türkçe mi ingilizce mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steve78 -- 3 Temmuz 2015; 21:47:54 >
  • ernuynk kullanıcısına yanıt
    Saolun valla peki eğitim fakültesi yakınında 2+1 3+1 doğalgazlı eşyalı evler ne kadar?
    Mesela üniyi kazansak kyk çıkmasa eve çıkmak için arkadaş ayarlamak için 1 ay civarı kalabileceğimiz bir yer varmı ?
    Özel yurtlar ne.kadar en ucuzu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: steve78

Arkadaşlar Isparta ile Karabük arasında kaldım. Karabük'te okuyanların yorumlarına göre SDÜ tercih edeceğim gibi. 140 000 gibi bir sıralamam var ve SDÜ İÖ Bilgisayar Mühendisliği tutuyor. Öncelikli olarak eğitime önem veren biriyim. Tavsiye eder misiniz? Birde ingilizce hazırlık isteyen biriyim. SDÜ'de Bilgisayar Mühendisliği için hazırlık var mı? Dersler türkçe mi ingilizce mi?

Bilgisayar müh. okuyan arkadaşlarımdan zorlananları gördüm kaliteli eğitim veriyorlar gibi gözüküyor. Özellikle yazılım kulübü çok aktif güzel etkinliler oluyor bende eem öğrencisi olarak takip ediyorum. Bilgisayar müh.'de diğer bir çok müh. bölümünde olduğu gibi ingilizce hazırlık var tabi sen bunu sınava girerek geçebilirsin. (Bazı bölümlerde tamamen zorunlu oluyor. Buna ünv. öğrenci işlerinden öğrenebilirsin) Dersler ise türkçe diye biliyorum. Yine bu da bölümün sayfasında yazmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: APPY038

Saolun valla peki eğitim fakültesi yakınında 2+1 3+1 doğalgazlı eşyalı evler ne kadar?
    Mesela üniyi kazansak kyk çıkmasa eve çıkmak için arkadaş ayarlamak için 1 ay civarı kalabileceğimiz bir yer varmı ?
    Özel yurtlar ne.kadar en ucuzu ?

Siz KYK'ya başvurduğunuz zaman eğer ilk aşamada yerleştirilemezseniz zaten KYK'nın misafirhanelerinde kalabiliyorsunuz bu sürede de ev apart veya özel yurt bulabilirsiniz.
    Okul civarı Çünür yerleşkesi olarak geçiyor. Buralardaki ev fiyatlarına sahibinden.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Emlaklar ortalığı parsellediği için fiyatlar maalesef yüksek. Gerçi genel olarak Isparta'da ev, apart ve yurt fiyatları yüksektir. Hatta 1.5 ay kadar önce haberlere konu oldu, eylem yapıldı çarşıda. Yurt, Apart ve Ev fiyatları her yıl değişmektedir. Benim 4 sene önce 400TL'ye kaldığım 2.kişilik oda (Özel Yurt) bu sene 500-525 TL olarak duydum. Bu eylülde 550TL olur herhalde. Yani bunu sizin gezerek bulmanız gerekmekte ama ev fiyatları 2+1'ler için ortalama 400-750 arasında değişiyor. Merkeze yakın mı durağa yakın mı bunlar önemli evin konumu fiyatı inanılmaz etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernuynk -- 4 Temmuz 2015; 0:47:53 >

Evet hatırladım o haberi ıspartamıydı orası :D valla kira pahalı ise beni aşar o ne biçim yurt parası ,arkadaş muğlada 1+1 45 m2 evi 850 liraya tuttu ama residorm yurt 450 lira muğlada...
    Maşşalah ısparta öğrenciye bindirmeyi amaç edinmiş sanırım :)

2. kişilik oda 500TL derken kişi başı mı 500TL.
  • Evet benim dediğim fiyatlar yurtlar için kişi başı olarak. Yani ufacık bir odaya 800-1000 tl arası para veriliyor
    Çokmuş gerçekten. Karabük içinde aynı şeyi söylüyorlar. Başka bir alternatifim de yok. Madem vereceğiz bu kadar ücreti hak edecek mi? Bir memnuniyetsizlik var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steve78

Çokmuş gerçekten. Karabük içinde aynı şeyi söylüyorlar. Başka bir alternatifim de yok. Madem vereceğiz bu kadar ücreti hak edecek mi? Bir memnuniyetsizlik var mı?

Maalesef bir çok öğrenci şehri dedikleri yerde aynı sorun var. Değer mi? sorusuna bir çok cevap verilebilir yani şuan ısparta'da ismen burası iyi burası kötü desem pek faydalı olmaz sanırım tercih dönemi sonrası SDÜ'yü kazanan arkadaşlara yurt-apart-ev konularında fikir verebilirim. En azından nerelerden uzak durması gerektiğini söyleyebilirim

• süleymen demirel hukuk fakültesi nasıldır?
  • Arkadaşlar türk dili ve edb ikinci öğretim nasıl bi zorluğu var mı sonuçta gece çıkılıyomuş dersten tam emin olamadım ve ikinci öğretimde ücretlerde bi fark oluyomus duyduğuma göre bu konu hakkında bilgisi olan var mı

• Hukuk hakkında bir şey söyleyemem fakat i.ö saatlerini pek dert etmeyin çünkü okulda çok fazla öğrenci var ve gece 11.30' kadar çarşı-okul arabaları her iki yönlü olarak çalışıyor.

i.ö fiyatları farklıdır zaten 1.öğretim de herhangi bir harç parası verilmiyor. İkinci öğretim ücretleri internetten bulunabilir.
  • Elektronik ve haberleşme ile teknoloji fakültesindeki elektrik-elektroniği karşılaştırabilir misiniz? Bir de sakarya'da mtok okumak mı yoksa ısparta'da bu iki müh den birini mi okumak? Bu konuda bişeyler söyleyebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neptundekiadam -- 9 Temmuz 2015; 13:51:10 >
  • quote:

quote:

Teknoloji fakültesinde inşaat müh. Okuyabilirim bu fakülte hakkında bilgilendirir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: morenset

Elektronik ve haberleşme ile teknoloji fakültesindeki elektrik-elektroniği karşılaştırabilir misiniz? Bir de sakarya'da mtok okumak mı yoksa ısparta'da bu iki müh den birini mi okumak? Bu konuda bişeyler söyleyebilir misiniz?

Merhaba, öncelikle EEM teknoloji fakültesinde EHM ise müh. fakültesinde, akademik kadro bakımından arada fark var. Eğitim kalitesi olarak tartışılır. Kimine teknoloji fakültesinde EEM kimine göre ise müh. fakültesinde EHM bölümü daha zorlayıcı veya kaliteli geliyor. Zaten bunlar birbirinden ayrı bölümler. EHM mezunlarının imza yetkisi yok diye biliyorum. Yani EHM den dersimize giren hocaları bunu söylemişti bunu iyi araştır. Yani EEM kadar geniş bir çalışma alanı yok ve özellikle SDÜ'de ki EHM bölümü daha çok haberleşme ağırlıklı. Mesela Kocaeli EHM daha çok elektronik ağırlıklıdır. Bunlara dikkat et bence.

Sakarya'nın akademik kadrosuna bakmak gerek. Ben Sakarya'nın Kocaeli ve özellikle İstanbula yakınlığı yüzünden çok daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. MTOK'lar kafana takılmasın. Mtok okursan fazladan 1 yıl hazırlık okuyacaksın onun dışında normal liselerden gelip Teknoloji fakültesi yazanlar ile birlikte mezun olacaksın. İmza yetkisi gibi sorunların da aşılalı çok oldu.

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: StrongToucH

quote:

quote:

Teknoloji fakültesinde inşaat müh. Okuyabilirim bu fakülte hakkında bilgilendirir misiniz?

SDÜ Teknoloji fakültesinin 5-6 yıllık bir geçmişi var. Teknik Eğitim'den çevrilme bir fakülte yani hocalar arasında teknik eğitim zamanından kalanların sayısı fazla. İnşaat bölümü ilk öğrencilerini geçen sene aldı sanırım yani yeni bir bölüm. Detaylı bilgi için bölüm sitesine bakabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.