Şimdi Ara

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - Ana Konu - (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
11
Favori
39.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soylu756

quote:

Orijinalden alıntı: 3rN

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar ön kayıt ne oluyor? her bölümde oluyormu? ve ösym deki kazandınız belgesinde yazıyormu mesela ben nerden bilcem ön kayıt olup olmadığını bölümümde?

evet kayıt için gerekli belgelerde ön kayıt belgesinin çıktısını istiyorlar.

https://obs.sdu.edu.tr/index.aspx adresinde girip öğrenci no öğrenip sonrada şifreni öğrenip ön kayıt yapabilirsin.

çok teşekkür ederim yardımların için bikaçsorum daha var anlamadığım
    ilk olarak bu önkayıtın tarih aralığı falan var mı yoksa istediğimiz zaman yapabilirmiyiz?bu önkayıttan benim yeni haberim oldu mesela haberi olmayan birinin normal kaydını yapmazlar mı?
    şimdi ben tıp fak. kazandım.kılavuzda özel şartlar bölümünde hazırlık isteğe bağlıdır diyor ama ders programında geçen sene ing. dersi varmış.ben muafiyet sınavına girecek miyim bu derslarden muaf olmak için yoksa o derslar zorunlu mu?
    şimdilik bu kadar belki saçma sorular sormuş olabilirim bilmediğimden kusura bakmayın bilenler yanıtlarsa sevinirim

yine emin olmamakla birlikte cevap vereyim

bende 7 eylülde kayıt yaptırıcam forumlarda okudugum kadarıyla ön kayıt normal kayıt gününe kadar devam ediyormuş ama kesin birşey yok. bence sende uzatma 1 eylüle kadar hallet

hazırlık sınavına gelince; 2011-2012 Hazırlık Okuyacak Öğrenciler sanırım bu link yardımcı olur

zaman ayırdığın için çok sağol hazırlık okumak istemiyorum bi de muafiyet sınavı varsa kesin kalırım yine de bilgisi olanlar bişeyler yazarsa çok yararlı olur.tekrar teşekkürler..

yardımcı olabildiysem ne mutlu

Hazırlık Sınıfı

burda yazana göre tıpta zorunlu hazırlık var.

• @ 3rN

Bölümüm iktisat.
  • Orijinalden alıntı: yakko

Merhabalar bende bu sene yüksek lisansa başlıyacağım. Bana önerebileceğiniz 1+1 apartlar var mı? Fiyatlar nasıl?

Nasıl bir ortamda yaşamak istersin? Ben Çünür'de yaşıyorum ama dediğim gibi çoğu öğrenci burayı tercih etmez. Ancak sessiz sakin olsun, derslerime yoğunlaşayım dersen burayı tavsiye ederim. Ben 300 kira 30 aidat 500 dolar da yakıt ödüyorum. Ancak burası ücra bir mahalle, alışveriş imkanı çok kısıtlı. Çarşıya yakın olsun derseniz de arkadaşın dediği gibi Modernevler'de yeni yapılan 1+1 ler kira+aidat+yakıt+internet dahil genelde 500 lira oluyorlar. Daha uygunları da var ancak bulmak zor.

Orijinalden alıntı: yakko

Merhabalar bende bu sene yüksek lisansa başlıyacağım. Bana önerebileceğiniz 1+1 apartlar var mı? Fiyatlar nasıl?

Nasıl bir ortamda yaşamak istersin? Ben Çünür'de yaşıyorum ama dediğim gibi çoğu öğrenci burayı tercih etmez. Ancak sessiz sakin olsun, derslerime yoğunlaşayım dersen burayı tavsiye ederim. Ben 300 kira 30 aidat 500 dolar da yakıt ödüyorum. Ancak burası ücra bir mahalle, alışveriş imkanı çok kısıtlı. Çarşıya yakın olsun derseniz de arkadaşın dediği gibi Modernevler'de yeni yapılan 1+1 ler kira+aidat+yakıt+internet dahil genelde 500 lira oluyorlar. Daha uygunları da var ancak bulmak zor.

Sağolasın artık bayramdan sonra gelip oradaki apartları iyi gezmek lazım uygun birşeyler bulabilmek için.

• Rica ederim. Eğer tek kalmayı düşünmüyorsanız buradaki diğer arkadaşlarla irtibata geçmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Rica ederim. Eğer tek kalmayı düşünmüyorsanız buradaki diğer arkadaşlarla irtibata geçmenizi tavsiye ederim.

merhaba..

ön kayıtlarla ilgili bir sorum olucaktı. ön kayıt formunda askerlik durumu var. 92 doğumluyum bu yıl 2.girişim ve bu yıl yaşımı doldurunca askerlik yoklamam geldi bende askerlik şubesine gittim orada ki görevli bana "sizin teciller temuzda başlıyacak" dedi.. bende bir daha gitmedim zaten üniversiteyi kazanırsam otomatik yapıcaklar diye.. ama şimdi ön kayıt formunda askerlik durumu kısmında

Askerlikle ilişiği var
    Askerlikle ilişiği yok
    Muaf
    Tecilli

bunlardan hangisini işaretlemeliyim ?

teşekkürler.
  • quote:

quote:

Rica ederim. Eğer tek kalmayı düşünmüyorsanız buradaki diğer arkadaşlarla irtibata geçmenizi tavsiye ederim.

merhaba..

ön kayıtlarla ilgili bir sorum olucaktı. ön kayıt formunda askerlik durumu var. 92 doğumluyum bu yıl 2.girişim ve bu yıl yaşımı doldurunca askerlik yoklamam geldi bende askerlik şubesine gittim orada ki görevli bana "sizin teciller temuzda başlıyacak" dedi.. bende bir daha gitmedim zaten üniversiteyi kazanırsam otomatik yapıcaklar diye.. ama şimdi ön kayıt formunda askerlik durumu kısmında

Askerlikle ilişiği var
    Askerlikle ilişiği yok
    Muaf
    Tecilli

teşekkürler.

Ben dikey geçişle geldiğim ve öncesinde meslek yüksek okulu okuduğum için tecilliydim ve o seçeneği işaretledim. Senin durumun hakkında maalesef bilgim yok. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na sor, en net cevabı onlardan alırsın.

http://oidb.sdu.edu.tr/

• quote:

quote:

quote:

merhaba..

Askerlikle ilişiği var
    Askerlikle ilişiği yok
    Muaf
    Tecilli

teşekkürler.

Ben dikey geçişle geldiğim ve öncesinde meslek yüksek okulu okuduğum için tecilliydim ve o seçeneği işaretledim. Senin durumun hakkında maalesef bilgim yok. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na sor, en net cevabı onlardan alırsın.

http://oidb.sdu.edu.tr/

teşekkür ederim

• yeni kazananlar harç ücretini ödediniz mi? ikinci öğretimler ne zaman ne kadar ödeyecek
  • 2 gün önce kaydımı sildirmeye gittim Isparta'ya özlemişim vallahi yaf Modern bir şehir olmuş bildiğin merkezi baya canlı göründü bana tatil yörelerini anımsattı
  • Yalvaç dışındaki tüm ilçeleri köyden farksızdır. Ispartanın geneli tutucu ve yobazdır. Öğrenci için gidilebilecek en kötü şehirlerden birisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sancak_beyi

Yalvaç dışındaki tüm ilçeleri köyden farksızdır. Ispartanın geneli tutucu ve yobazdır. Öğrenci için gidilebilecek en kötü şehirlerden birisi.

Hangi dünyada yaşıyorsun?Geçen gittim merkezde elinde sigara,yemek ile dolaşan onlarca kişi vardı ve hiç bir sıkıntı yoktu.Üniversiteyi hiç söylemiyorum zaten elinde yiyecek-içecek olmayan hemen hemen kimseyi görmedim.İlçelerini bilmiyorum ama merkezi kendini şehir zanneden birçok ile 10 çeker.Orayı bıraktığım halde yazıyorum bunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Mühendis

quote:

Yalvaç dışındaki tüm ilçeleri köyden farksızdır. Ispartanın geneli tutucu ve yobazdır. Öğrenci için gidilebilecek en kötü şehirlerden birisi.

Hangi dünyada yaşıyorsun?Geçen gittim merkezde elinde sigara,yemek ile dolaşan onlarca kişi vardı ve hiç bir sıkıntı yoktu.Üniversiteyi hiç söylemiyorum zaten elinde yiyecek-içecek olmayan hemen hemen kimseyi görmedim.İlçelerini bilmiyorum ama merkezi kendini şehir zanneden birçok ile 10 çeker.Orayı bıraktığım halde yazıyorum bunları.

Sen bırakanlardansın biz bırakmayanlardanız arkadaşım. Kendini seven gelmesin ıspartaya pişman olacak çünkü.

• quote:

quote:

quote:

Sen bırakanlardansın biz bırakmayanlardanız arkadaşım. Kendini seven gelmesin ıspartaya pişman olacak çünkü.

İşte bıraktığım halde nefret etmiyorum,aksine seviyorum.Bırakmamanın nedeni aşırı nefret galiba.O da güzel,Ben de Isparta'yı tavsiye ediyorum aksine.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşte bıraktığım halde nefret etmiyorum,aksine seviyorum.Bırakmamanın nedeni aşırı nefret galiba.O da güzel,Ben de Isparta'yı tavsiye ediyorum aksine.

Bırakmamamın sebebi madem geldik bu rezil yere diplomamı almadan gitmeyeceğim dir. Pes edenlerden değiliz...

ISpartaya gelecek kişiler ve ilçelerine gelecek kişiler lütfn önceden gelsin gezsin dolaşsın. Çok ciddi söylüyorum heleki büyük şehirlerde yaşayan kişiler için büyük sıkıntı olacak örnek ben.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bırakmamamın sebebi madem geldik bu rezil yere diplomamı almadan gitmeyeceğim dir. Pes edenlerden değiliz...

ISpartaya gelecek kişiler ve ilçelerine gelecek kişiler lütfn önceden gelsin gezsin dolaşsın. Çok ciddi söylüyorum heleki büyük şehirlerde yaşayan kişiler için büyük sıkıntı olacak örnek ben.

Büyükşehirlerden değil hangi şehirden gelirse gelsin ilk geldiğinde zaten alışma evresi geçirir.Tabii ki başlarda zorlanır nereye giderse gitsin ona eyvallah.Ama ilk 1-2 aylık evreden sonra anlaşılır o durum.Önyargı ile gidilirse hayal kırıklığı yaşarlar tabi.Şehir olarak da kesinlikle pes etmedim,bölüm sebebiyle değiştirdim ayrıca yeni kazandığım yer Isparta'dan daha tutucu.

• ben işletme 1 . öğretm okucam hazırlık zorunlumu ?
  • Ben de Türk Dili ve Edebiyatı 1.öğretim okuyacağım ama sitede bir yerde hazırlık geçme sınavı olduğunu gördüm. Kolay mıdır zor mudur? Geçemezsem var ya

Sanki Boğaziçî'nde okuyacağız da Türk Dili'ne ingilizce hazırlık koymuşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 28 Ağustos 2011; 11:22:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nAzLı32

ben işletme 1 . öğretm okucam hazırlık zorunlumu ?

quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Ben de Türk Dili ve Edebiyatı 1.öğretim okuyacağım ama sitede bir yerde hazırlık geçme sınavı olduğunu gördüm. Kolay mıdır zor mudur? Geçemezsem var ya

Sanki Boğaziçî'nde okuyacağız da Türk Dili'ne ingilizce hazırlık koymuşlar

Kılavuzda hangi bölümde hazırlık olduğu yazıyor arkadaşlar. Tercihlerinizi ona göre yapmalıydınız.

• ön kayıt formunu basacağım ama öprenci bilgi sistemine girilmiyor iki gündür. Üni.yi aradım güvenlikçiler açtı. "Bir sürü şikayet aldım ama memurlar gelene kadar ben bir şey yapamam. Pazartesiye kadar düzelmezse Pazartesi arayın" dedi

Bugün bankaya harç yatımaya gittim belki o olur diye ama o da olmadı. Sisteme girilmiyormuş. Şimdiden pişman oldum Isparta'yı yazdığıma
  • Ön kayıt formunun tek sayfa olması gerekiyor. Geçen yıl iki sayfa halinde basanlar tekrar basmak zorunda kaldı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.