Şimdi Ara

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ - Ana Konu - (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
11
Favori
39.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Burayı okuyana bir tavsiye vereyim gelecek sene için Isparta'yı düşünenlere;

Sakın gelmeyin. Bu kadar açık söylüyorum. İnsanı yobaz ve gözlerinde öğrenci yolunacak kaz. Hani bir fıkra var ya padişah adama demiş "sana bir kaz göndersem yolar mısın?" diye, "hem de ciyaklatmadan" demiş adam. İşte öyle ciyaklatmadan yoluyorlar.30 m2 1+1 stüdyo daireye 600tl+faturalar istemek nasıl bir açgözlülük? Ama dışarıdan gelen adam mecburen kalacak orada. Başka şansı yok çünkü adamın. Şunu iyi anladım ki;

Türkiye'de İstanbul'daki ve Ankarada'ki üniversiteler dışında hiç bir üniversitede okumayacaksın. Eğer taşradaki bir üniversitedeysen kendini üniversite okuyorum diye de kandırmayacaksın. Mümkünse Ankara'da da değil İstanbul'da okuyacaksın.

Sahn-ı Semanlı olma şansım varken düştüğümüz yere bak.

Kesinlikle kardeş hele 2 kişilik bir apart sordum 375 tl dediler iyi dedim ama sen yanına biri gelene kadar 750 tl verecen dediler ben hayatımda böyle saçmalık görmedim ya sırf mecburen kalacağımız için milleti keriz yerine koymaya çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakko -- 11 Eylül 2011; 22:57:20 >

• İlk sene sıkıntı çekersiniz ama ikinci sene alışırsınız, bu işin kuralı bu. Şimdiden böyle düşünerek karamsarlığa kapılmayın, güzeldir Isparta.

İnsanı yobaz demiş arkadaş daha bismillah dün geldin bugün teşhisi koydun. İnsanlar yobaz falan değil. Yobazsa da etliye sütlüye karışmıyor kimse. Öğrenciyi yolunacak kaz olarak gördükleri doğru ama bu her yerde maalesef böyle. Zamanla daha uygun şartları siz kendinize sağlayacaksınız merak etmeyin..
  • quote:

Burayı okuyana bir tavsiye vereyim gelecek sene için Isparta'yı düşünenlere;

Sakın gelmeyin. Bu kadar açık söylüyorum. İnsanı yobaz ve gözlerinde öğrenci yolunacak kaz. Hani bir fıkra var ya padişah adama demiş "sana bir kaz göndersem yolar mısın?" diye, "hem de ciyaklatmadan" demiş adam. İşte öyle ciyaklatmadan yoluyorlar.30 m2 1+1 stüdyo daireye 600tl+faturalar istemek nasıl bir açgözlülük? Ama dışarıdan gelen adam mecburen kalacak orada. Başka şansı yok çünkü adamın. Şunu iyi anladım ki;

Türkiye'de İstanbul'daki ve Ankarada'ki üniversiteler dışında hiç bir üniversitede okumayacaksın. Eğer taşradaki bir üniversitedeysen kendini üniversite okuyorum diye de kandırmayacaksın. Mümkünse Ankara'da da değil İstanbul'da okuyacaksın.

Sahn-ı Semanlı olma şansım varken düştüğümüz yere bak.

bende kayıt için 4 gün önce ordaydım. evet küçük bir şehir, belki her aradığınıda bulamazsın. bence daha çok şehirden ve okuldan ne beklediğine bağlı bu dediklerin. oradan antalyaya geçtim kendi kendime dedim ıspartada 5 yıl nasıl geçicek diye ama yapıcak birşey yok. artık bu saatten sonra bardağa dolu tarafından bakmak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3rN -- 11 Eylül 2011; 23:31:21 >

• ders programları belli oldumu nereden öğreniceğiz ? bilen var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSerenity

ders programları belli oldumu nereden öğreniceğiz ? bilen var mı

benim bulunduğum fakültenin sitesinde herhangi bir duyuru yok. ders programına bakıyorum hala geçen seneki program. sanırım okul açılınca belli olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3rN

quote:

benim bulunduğum fakültenin sitesinde herhangi bir duyuru yok. ders programına bakıyorum hala geçen seneki program. sanırım okul açılınca belli olucak

birinci sınıflar neysede üst sınıflar ders saatlerini bilmeden mi kayıt yapacak ?
  • quote:

quote:

quote:

birinci sınıflar neysede üst sınıflar ders saatlerini bilmeden mi kayıt yapacak ?

ara sınıflar hakkında bir bilgim yok maalesef. fakültenin sitesini takip etmek gerek sanırım.

• Ders seçmemiz gerekmiyor muydu?
  • benim kardeşim kazandı inşaat müh. yarın gidiyor ama ortada ders programı felan yok acaba erken mi gidiyor siz ne zaman gidiyosunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSerenity -- 18 Eylül 2011; 0:15:13 >
  • quote:

Ders seçmemiz gerekmiyor muydu?

ilk sınıflar seçmiyormuş. galiba süreyi yarın mesai bitimine kadar uzatmışlar ayrıca.
  • Bugün okulun ilk günüydü
  • Ulan bu 40.000 öğrencinin on tanesi bile şu forumda yok mu?
  • Yabancı Dil Kursları açılıyormuş. İngilizce-Almanca-Rusça olmak üzere. Fiyat olarak 400 er lira. Şimdi biz birinci sınıf olarak ingilizce dersi görüyoruz zaten. Bu yabancı diller yüksek okulundaki kursa gitsek daha faydalı olur mu? Birinci sınıflara verilen ingilizcenin düzeyi nedir?
  • ısparta/uluborlu'da okuyorum.eğer ilçelere gelicekseniz sakın gelmeyin köy resmen delirirsiniz.insanları öye tutucu değildir.çok içerler öğrencilerden para kazanır esnaf kızları güzeldir,küçük sakin bir kenttir yalvaç dışındaki ilçeleri sakın yazmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Mühendis

quote:

valla direk anlatmanızı istesem sanırım fazla olmam mesela; ünv. eğitimi, hocaları, kaynakları(kütüphane,bilgisayar desteği falan) nasıldır?
    kampüste yaşam nasıldır? ısparta nasıl bir yerdir ? başlıca bunları merak ediyorum

Ben yanıtlayayım arkadaş da eksik kaldığım yerleri tamamlar yarına
    Üniversite eğitim ve hoca kapasitesi olarak taşra üniversiteleri arasında saygın bi yere sahiptir diyelim.(MMF özellikle makine ve inşaat mühendislikleri için durum böyle,geniş bir öğretim kadroları var.)Büyük ve güzel bir kütüphanesi var.Gayet kullanışlı.Kampüs alanı büyük,kampüs yaşamı size bağlı güzeldir yani çevrenizi kurarsanız.Isparta kendi hâlinde sakin bir şehir.Çok pahalı değildir ama esnafları öğrenciyi dürtmeye meraklıdır.

Hemde nasıl dürterler nasıl dürterler

• zaman çabuk geçiyor. 1 seneyi yedik neredeyse
  • İstediğim bir yer olmasada bu sene tercih listeme ekliycem ee müh. bölümünü.

Yurtta kalmayı değilde eve çıkmayı düşünüyorum eğer gelirsem. Aşagı yukarı ne kadar giderimiz olur ? Sigara kullanmıyorum.

Var mı ee ya da bilgisayar müh. okuyan arkadaşlar aranızda

Gelirsen pişman olursun aman yazma diyen varsada nedeniyle beraber söyleyebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ernuynk

zaman çabuk geçiyor. 1 seneyi yedik neredeyse

hangi bolm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar önemli !!!!!!

birçok öğrencinin daha bilgi sahibi olmadığı bir durum var.O da , artık öğrenci işleri 28 yaşından sonra kayıt yenilemiyor.askerlik belgesi istiyor..(bedelliye talebin artırılması için kayıtlar bloke ediliyor.)

Muhakak ki 1 dönem 2 dönem ,1.5 yılı kalan bu sınırda gezinen arkadaşlar var, veya SEVDİĞİNİZ ARKADAŞLAR var çevrenizde..buradan herkese sesleniyorum ...sizin ve çevrenizdeki sevdiğiniz arkadaşların başına gelecek bir durum bu..okulu bitiremeden 15 ay askere alınacaksınız..24-25 yaşında üniversiteye başlayanları da etkileyen birşey bu.1 yıl sınıfta kaldığınızda bitiremeyeceksiniz..

Bu aralar askerlik yasası değişti ve 29 yaş sınırın 32 ye çekilmesi için ben ve bir grup öğrenci bu doğrultuda gerek mail bazına gerek fax ve gerek doğrudan tbmm de bu konuda sesimizi gerekli milletvekillerine,milli savunma komisyonuna ulaştırmaya çalışıyoruz..

facebook grubumuz : 29 yaş üniversite öğrencileri
    internet sitesi :http://www.askerlik29dan32ye.com

bu durumda binlerce kişi var ama daha bihaberler malesef...

not : eskiden okul kaydınızı yapıyordu,yaşınız 28 i geçsede.ama milli savunma bakanlığı yazısıyla artık askerlik belgesi istiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Edward A. Murphy

quote:

Orijinalden alıntı: ernuynk

zaman çabuk geçiyor. 1 seneyi yedik neredeyse

hangi bolm

Elektrik - Elektronik Müh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernuynk -- 10 Haziran 2012; 22:01:40 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.