Şimdi Ara

Sulu Akü Ömrü ve El Yapımı Akü Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hiçbiryerde kesin bir bilgi yok fakat sulu akü kullananlar özellikle otomobil akülerinde 3-4 yılda bir akü değiştirdiklerini söylüyorlar.
    Akünün suyunun eksilmesini önleyerek eksildiğinde takviye ederek hızlı şarj ve deşarj yapmadan kullanma durumunda bu süre nekadar olabilir?
    Kendime güneş paneli sistemi kurmayı düşünüyorum. Yaklaşık 4 adet 200amper akü kullanacağım. 3 yılda bir yaklaşık 2000tl akü parası "Astarı Yüzünden Pahalı" tabirini haklı çıkaracak derecede hiç mantıklı değil.

Ayrıca kendi akümüzü kendimi yapabilirmiyiz? Sulu akü yapısı kabaca kurşun ve asitten ibaret. En basitinden 60amper bir akünün elektrotlarını alıp kendi 20lt sülfürüik asit tankı içine daldırırsak kapasitesi çokça artmış bir akü elde etmiş olurmuyuz ??? Gerçi bu konuda google da hiç bilgi bulamadım olmuyor galiba.? (ayrıca güvenlikte önemli. Kurşun zehirlidir ve asitle elimizi eritebiliriz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aece -- 5 Eylül 2013; 14:48:20 >

• http://tr.dpesolar.com/13912139801439-39.html adresinde:

"UZUN ÖMÜR: 1200 - 1500 şarj - deşarj devresine dayanıklıdırlar. 10 - 15 yıl ve üzerinde ömürleri vardır." Bilgisi yazılmış.

Şarj-Deşarj açısından incelenirse, Her gece deşarj olup gündüz şarj olacak haliyle. Buna göre ömrü yine 3-4 yıl olacak. 3 yılda bir akü yenileme. Çözümsüz Problem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.