Şimdi Ara

Lehim pompası ürün ve uygulama tavsiyesi (Acil )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop jack power in lehimli bacaklarını temizleyebilecek, elektronikte işlerime yardımcı, vakumu güçlü, fiyatı düşük lehim pompası tavsiyeniz var mı? Marka model ve güvenilir bir sitenin linkinide atabilirsiniz.
    Ayrıca bu pompa ucuna silikon takılıyormuş, işimi yapmama engelmidir acil olarak laptopumu halletmeliyim. Birde ısıtmalı pompalar var bana daha mantıklı geldi ama devreye zarar vermekten endişe ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PC anakart lehimleri sert oluyor pompa yerine bakır elek tel ile emdirip sökün pompa biraz el alışkanlığı ister bilgi olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşine göre lehim pompası kullanılmalı...

- Lehim pompasının ucuna muhakkak silikon uç takarak kullanın. 3-4 senedir lehim pompasını Silikon uçla kullanıyorum. Silikon uç sayesinde, pompa, ilk alındığı gün gibi, hiç deformasyon yok.

- Laptop gibi çift yüz pcb lerde kurşunsuz lehim kullanıldığından, lehim sökme işi zordur. Önce lehim teli ile üst yüzün lehimi alınmalı, lehim pompası kullanarak jack sorunsuz çıkartılabilir.

- Isıtmalı vakumlu havya ZD-915 kullanıyorum. İşimi çok kolaylaştırıyor. Ancak kurşunsuz lehimlerde pek başarılı değil. Lehim sökmede çok zorlanıyor. Bu tip durumlarda, yukarıdaki seçenekleri kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 5 Şubat 2018; 1:30:7 >
  • https://www.kartalotomasyon.com.tr/DP-366D-Lehim-Pompasi,PR-86.html?gclid=CjwKCAiA-9rTBRBNEiwAt0Znw5Cf5CEEDQH0EnWQxPzHnov9_m-3vo1EKVSR1QSbaSinkAPlwu1cxxoCVYwQAvD_BwE

Fiyatı uygun...

Bir kaç tanede silikon uç sipariş vermeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 5 Şubat 2018; 0:41:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

İşine göre lehim pompası kullanılmalı...

- Lehim pompasının ucuna muhakkak silikon uç takarak kullanın. 3-4 senedir lehim pompasını Silikon uçla kullanıyorum. Silikon uç sayesinde, pompa, ilk alındığı gün gibi, hiç deformasyon yok.

- Laptop gibi çift yüz pcb lerde kurşunsuz lehim kullanıldığından, lehim sökme işi zordur. Önce lehim teli ile üst yüzün lehimi alınmalı, lehim pompası kullanarak jack sorunsuz çıkartılabilir.

- Isıtmalı vakumlu havya ZD-915 kullanıyorum. İşimi çok kolaylaştırıyor. Ancak kurşunsuz lehimlerde pek başarılı değil. Lehim sökmede çok zorlanıyor. Bu tip durumlarda, yukarıdaki seçenekleri kullanıyorum.

Çok doğru, ben işletmedeki weller pompalı havya kullandım çok güzel ama fiyatı 2bin500 3bin civarı, ama Muhsin kamer ustanın bahsettiği yöntem hem ucuz hem pratik hem bakır yolları kalkmıyor hemde yer kaplamiyor, tabi ucuna silikon takılması gerekir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.