Şimdi Ara

Sümer-Mezopotamya ve Türk ilişkisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
6.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • valla baktım, billa baktım, eminim biz bu toprakların yerlisiyizin başka bir versiyonunu yazmışsındır. zaten versiyon bitmiyor, her dönem bir teori bir idda atılıyor. kızlıderiler de türk zaten ohoo tüm dünya türk. yazdıkların az değil, öyle 5 dk. okumlakla bitmiyor,.. ..

erzurum karayazı diyor türk izleri var diyor, ben erzurumluyum karayazı komple kürttür. nasıl oluyor? bence iddarın ispatı ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 2 Şubat 2013; 23:04:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanto

valla baktım, billa baktım, eminim biz bu toprakların yerlisiyizin başka bir versiyonunu yazmışsındır. zaten versiyon bitmiyor, her dönem bir teori bir idda atılıyor. kızlıderiler de türk zaten ohoo tüm dünya türk. yazdıkların az değil, öyle 5 dk. okumlakla bitmiyor,.. ..

Yazdıklarım az değil ve öyle 5 dakikada bitmiyorsa okuyup öyle ahkam keseceksin demekki arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ISIS

ar_tryk,
    bağışla ama ben senin gibi düşünmüyorum.
    Ben ünvan, uslup, sunu vb. için çok net fikirler ileri
    sürmesem de; önemli olan asıl noktanın "çaba" olduğunu düşünüyorum.

Bu nedenle her çaba övgüye layıktır.

Kraven de yarın bir gün o değerli insanların listesine adını yazdıracak,
    bundan hiç kuşkum yok.
    Bunlar ufak tefek işler değil. Zaten ilgi duyuyorum o ayrı,
    ama başlı başına derleme çalışması bile takdire layık.

Belki soru şu olmalı, bizler aferin çok güzel vs. diyoruz da;
    nasıl katkıda bulunabiliriz?

Oğuz Kağan destanında var bir ışığın içinden çıkan kızla evlenme.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=36342

Bu kitabın yazarı da sümer tabletlerini okuyor. Uçuk şeyler varsa da defalarca okumak gerekiyor. Uzaydan gelen Tanrılar vs. Daniken gibi değil bilgili bir kişi ama uzaylılar işin içine girdimi uçuk gibi oluyor. Ama çok güzel bir kitap.

http://forum.donanimhaber.com/m_39175734/mpage_8/key_+gezegen/tm.htm#msglink_39980459

http://forum.donanimhaber.com/m_39175734/mpage_7/key_+gezegen/tm.htm#msglink_39604248

http://forum.donanimhaber.com/m_39175734/mpage_7/key_+gezegen/tm.htm#msglink_39613261

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 2 Şubat 2013; 23:09:07 >

• quote:

...
    erzurum karayazı diyor türk izleri var diyor, ben erzurumluyum karayazı komple kürttür. nasıl oluyor? bence iddarın ispatı ne?

Bunun kafasındaki hücrelerden sadecer kürt olduğu
    Bilgisini sağlayan hücre uyandırılmış
    Ve şaşkınlıktan dehşete düşmüş
    O kadar ki diğerleri -tabii varsa- uyanmaya korkmuşlar
    Nerede Türk lafı geçse dayanamaz,atlar
    Günün birinde Türk,kürt,yahudi,rum vs olduğu bilgisine ulaşırsa ki yakındır
    ...

Demem o ki
    Orta Asya ülkelerinin çoğu kendine Türk demez
    Bizim Türklüğümüz de onlardan gelmeyebilir
    ...
  • nocen sülalemde kürtçe bilen bile yok. ama çok şükür ırkçı değlim. tipik chp seçmeni bir sülalemiz var. annem her gün sözcü gastesi alır, oysa alma şu faşistleri dememe rağmen beni dinlemez yani sana diyeceğim, her sakalı deden değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 3 Şubat 2013; 13:41:37 >
  • Bu yazdiklarin suna benziyor dostum

Bundan bin sene sonra bir kisi arastirma yapsa. Dese ki yogurt turklerin icat ettigi birseydir. O halde yogurt yiyen herkes turk olmali. Amerika ve avrupada yogurt kaseleri bulundu kazilarda. Bu onlarin turk oldugunu gosteriyor

Her kulturun birbiri ile iletisim vardir. Kizilderililer de turk degil, sumerler de degil. Zorlasaniz yine olmaz. Bu yaptiginiz nazilerin yapigi gibi uydurma tarih yaratma projesi ve 1930larin modasi. Turkiye de o yillarda bu modaya uymus ve bu safsatalar cikmis ortaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faaty

Bu yazdiklarin suna benziyor dostum

Bundan bin sene sonra bir kisi arastirma yapsa. Dese ki yogurt turklerin icat ettigi birseydir. O halde yogurt yiyen herkes turk olmali. Amerika ve avrupada yogurt kaseleri bulundu kazilarda. Bu onlarin turk oldugunu gosteriyor

Her kulturun birbiri ile iletisim vardir. Kizilderililer de turk degil, sumerler de degil. Zorlasaniz yine olmaz. Bu yaptiginiz nazilerin yapigi gibi uydurma tarih yaratma projesi ve 1930larin modasi. Turkiye de o yillarda bu modaya uymus ve bu safsatalar cikmis ortaya

Yahu ne alakası var benim buraya koyduğum şeyler ile Nazilerin tarih projesinin. Öncelikle dünyanın en önemli isimleri Nazilerden kaçtığı için bu ülkeye gelmiştir o dönemlerde ne Nazi'sinden ne modasından bahsediyorsun. O kadar yazının çeyreğini okumuş olsan şu mesajın ne kadar yersiz olduğunu zaten anlayacaksın. Bütün dünyanın işi gücü yok durduk yerde Sümer ile Türklerin ilişkisini kuracak değil mi kendi kafalarına göre. Ortada hiçbir bulgu yok hiçbir kanıt yok hiçbir ilişki yok Türklerden çok diğer tarihçiler ve Sümerologlar bu ilişkiyi kurmuş sırf canları istedikleri için zaten.
    Katılmıyor olabilirsin ama bari öyle değil böyledir, şudur demeden önce yazılan şeyleri bir oku kaynaklara bir bakta sonra yine istemiyorsan katılma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: faaty

Bu yazdiklarin suna benziyor dostum

Yahu ne alakası var benim buraya koyduğum şeyler ile Nazilerin tarih projesinin. Öncelikle dünyanın en önemli isimleri Nazilerden kaçtığı için bu ülkeye gelmiştir o dönemlerde ne Nazi'sinden ne modasından bahsediyorsun. O kadar yazının çeyreğini okumuş olsan şu mesajın ne kadar yersiz olduğunu zaten anlayacaksın. Bütün dünyanın işi gücü yok durduk yerde Sümer ile Türklerin ilişkisini kuracak değil mi kendi kafalarına göre. Ortada hiçbir bulgu yok hiçbir kanıt yok hiçbir ilişki yok Türklerden çok diğer tarihçiler ve Sümerologlar bu ilişkiyi kurmuş sırf canları istedikleri için zaten.
    Katılmıyor olabilirsin ama bari öyle değil böyledir, şudur demeden önce yazılan şeyleri bir oku kaynaklara bir bakta sonra yine istemiyorsan katılma.

Bahsettigim nazi modasini bilirsin sanmistim. Hani naziler alman irkini aryan irkina baglamislardi, kokenlerini abuk subuk efsanelere dayamislardi ya. Senin turklerin kokenini sumerlere baglaman, nazilerin almanlarin kokenini iranlilara baglamasi gibi birsey

• quote:

KAZAK EPİGRAFYASI'ında geçen bilgilere göre tarihlendirilmesi M.Ö 15.000 civarıdır. Bu yarı tamga denilen tamgaya geçiş evresini temsil etmekte.
    Şimdi 2. şekile dikkat edin, yine aynı kaynaklar bunu da M.Ö 8000 olarak tarihlemişler ve yapılmış ve tamgalar yazıya

bu zekaya sahip ni insan nesli 7000 yilda(mo 15.000- mo 8.000) yari damgadan damgaya mi gecmis yani?son 2000 yildaki ilerlemenin yuzde birinin o zaman 7000 yilda olamamasinin sebebi nedir?ayni sekilde 300 400 yilda 7 milyar nufus olduk o zaman uremiyormuymus insanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 3 Şubat 2013; 17:22:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

KAZAK EPİGRAFYASI'ında geçen bilgilere göre tarihlendirilmesi M.Ö 15.000 civarıdır. Bu yarı tamga denilen tamgaya geçiş evresini temsil etmekte.
    Şimdi 2. şekile dikkat edin, yine aynı kaynaklar bunu da M.Ö 8000 olarak tarihlemişler ve yapılmış ve tamgalar yazıya

bu zekaya sahip ni insan nesli 7000 yilda(mo 15.000- mo 8.000) yari damgadan damgaya mi gecmis yani?son 2000 yildaki ilerlemenin yuzde birinin o zaman 7000 yilda olamamasinin sebebi nedir?ayni sekilde 300 400 yilda 7 milyar nufus olduk o zaman uremiyormuymus insanlar

Yahu ben ne bileyim insanlar geçmişte neden daha fazla üreyemiyormuş. Ayrıca resimden damgaya, damgadan yazıya geçiş süreci tabiki çok uzun sürecektir çünkü insanlar her çağda şimdiki düşünme yapısına sahip değildi. Yazıtlara bakarsan insanların somut düşünceden soyut düşünceye geçiş sürecini görebilirsin. Alfabe ve yazı dediğin şey soyut düşünce üzerine kuruludur çünkü anlam ifade eder.

• quote:

valla baktım, billa baktım, eminim biz bu toprakların yerlisiyizin başka bir versiyonunu yazmışsındır. zaten versiyon bitmiyor, her dönem bir teori bir idda atılıyor. kızlıderiler de türk zaten ohoo tüm dünya türk. yazdıkların az değil, öyle 5 dk. okumlakla bitmiyor,.. ..

Sanırım şu kkendi harincindeki düşünceleri aşağılamayı bir saplantı haline getirmişsiniz.
  • quote:

Bölgeye sonradan Kürt ailelerin gelmiş olması o bölgeyi Kürt bölgesi yapmaz güzel kardeşim. Kürtlerin Orta Asya ve Anadolu'da hemen hemen aynı zamanlara ait kayalara kazınmış tamgaları ve boy sembolleri varsa o zaman "sence" diyebilirsin aksi taktirde bu sormuş olduğun ispattır.
  • Türk Tarih Kurumunda, Turukku Krallığı ve Turki Krallığı diye geçiyor. ve ön türklere ait bir devlet.

kaynak: https://www.ttk.gov.tr/wp-content/uploads/2022/03/26-YusufKilic.pdf

Atatürk öldükten sonra, 1939 da lise kitaplarından Anadoludaki Ön Türk Tarihini kaldırdılar. ve Atatürk anadolu 7000 yıldır türklerin beşigidir demiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerçekler geç gelir -- 22 Ekim 2024; 0:9:3 >
  • Sümer'lerin etnik olarak hindistanın yerlilerinden indus vadisi popülasyonu olduğu tahmin ediliyor.

çünkü sümerlere çevredeki haklar "kara kafa" diyor.

fakat basra körfezine gelmeden önce, ilk yerleşim yerlerinde uzun bir süre (sondan eklemeli dil) kullanan bir halk ile (orta asya kişileri) komşuluk yapmışlar.

bu yüzden ortak kelimeler var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.