Şimdi Ara

SUNNY 32'' lcd tv'de ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
23.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [DHTUBE=]http://www.youtube.com/watch?v=FMLY4bbd4Ec

Birkaç ay önce uzun araştırmalardan sonra hem ucuz olsun hem de full hd bir lcd alalım dedik. USB girişli olması da tercih sebeplerimden biriydi. Sonuçta 800 tl peşin olarak SUNNY FRAME 82 ekran LCD TV aldık.

Kafamda bir sürü soru işareti vardı tabi. Ürün geldi.

1) dizayn olarak fena değil
    2) full hd yazıyor ama bir deneyelim dedik ve laptop bağladık vga girişinden. 1900x1200 çözünürlük elde ettik ve sevindik :)
    3) Açıklamalarında yazdığı gibi 2 USB girişi ve 3 tane de HDMI girişi; 2 scart girişi ve de VGA girişini gördük daha bir mutlu olduk :) Fakat HDMI girişini deneyemedik çünkü ne laptopta ne de receiverımızda HDMI girişi vardı.

GELELİM BİZİ ÜZEN VE İŞBU YAZIYI YAZMAMIZDAKİ ASLİ SEBEP OLAN SORUNLARA:

1) Reklamlarında da söylendiği gibi dokunmatik tuş takımı olması gerekiyordu fakat ekranın alt kısmındaki panel üzerinde yer alan "DOKUNMATİK GÖRÜNÜMLÜ" tuşlara dokunduk ve lcd tv'mizden herhangi bir tepki göremedik. TV'yi aradık taradık sağ arka alt kısımda hiç de dokunmatik olmayan hatta alabildiğine mekanik olan tuş takımlarımızla tanıştık.

Ben bu sorun üzerine ATMACALAR Gurup merkez firmayı aradım. "Abi dokunmatik tuşlar arıza çıkardı, kendiliğinden kanal değiştirmeler vs oldu biz de aynı panele normal tuşlu üretime geçtik" dediler. Bu durumdan memun da olduk aslında. Çünkü küçük kızımızın uzanabildiği lcd'mize sürekli dokunabildiği için şans eseri kendimizin nasıl bir dertten kurtulmuş olduğunu anlayıp sevindik.

2) hoparlörlerde ses cızırtılı ve en düşük bass düzeyinde bile patlak hoparlör sesi duyuluyor.RAHATSIZ EDİCİ DÜZEYDE ses cızırtısı ve patlaması duyuluyor. LCD üzerinde stereo ses hoparlörleri vAR; Yetkili servisten gelen arkadaş şunu söyledi:

_ SUNNY lcd tvlerin ses kalitesi bu kadardır. Ben bu tv ye yeni hoparlörler taksam da aynı performansı alırsınız.

Servis elemanı bass'ı sıfırladı ve bana böyle izleyin ya da ses sistemi bağlayın diye bir açıklama yaptı. HOPARLÖRLERİ DEĞİŞRİMEKTE ISRAR EDERSEM DE LCD TV Yİ MERKEZE GÖNDERMESİ VE İNCELENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ. BU İŞLEM EN AZ BİR AY SÜRER DİYE DE EKLEDİ.

Yüklediğim videoda da bass sıfırken bile sesin ne kadar kötü olduğu görülmektedir

BEN ŞİMDİ YENİ FULL HD LCD TELEVİZYONUMU BASS'INI SIFIRLAYARAK (BU DURUMDA BİLE PATLAMALAR OLUYOR) İZLİYOR VE HER GÜN SUNNY FİRMASINA GEREKLİ GEREKSİZ SAYDIRMAK DURUMUNDA KALIYORUM

• Yapay Zekanın Yanıtı

SUNNY 32'' LCD TV'de Ses Sorunu

SUNNY 32'' LCD TV kullanıcılarının yaşadığı yaygın bir sorun, sesin çalışmaması veya cızırtılı çıkmasıdır. Bu sorunu çözmek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Ses Kaynağını Kontrol Et: Sesin TV'den mi yoksa başka bir kaynaktan mı gelmediğini kontrol et. Farklı bir ses kaynağı bağlayarak TV'nin ses çıkışı sorununu eleyebilirsin.
    • Ses Ayarlarını Kontrol Et: TV'nin ses ayarlarını kontrol ederek sesin kapatılıp kapatılmadığını veya çok düşük bir seviyeye ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol et.
    • Kabloları Kontrol Et: Hoparlör kablolarının veya ses çubuğu kablosunun TV'ye ve güç kaynağına düzgün şekilde bağlandığından emin ol. Gevşek veya hasarlı kablolar ses sorunlarına neden olabilir.
    • Hoparlörleri Kontrol Et: TV'nin dahili hoparlörlerinin hasar görüp görmediğini kontrol et. Cızırtılı veya bozuk ses, hasarlı bir hoparlörün işareti olabilir.
    • Yazılım Güncellemelerini Kontrol Et: TV'nin yazılımının en son sürüme güncellendiğinden emin ol. Yazılım güncellemeleri genellikle ses sorunları gibi hataları giderir.
    • Fabrika Ayarlarına Sıfırla: Diğer tüm seçenekler başarısız olursa, TV'yi fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsin. Bu, tüm ayarları sıfırlayacak ve herhangi bir yazılım sorununu gidermeye yardımcı olabilir.

Yukarıdaki adımları uygulayarak SUNNY 32'' LCD TV'ndeki ses sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, profesyonel yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı ses sorunu bendede oldu servis ve merkezle epey görüştük ses sistemi kullanın dediler. Madem öyle yanında ses sistemiyle satın dedim bu üretim hatası dedim. Cihazı servise aldılar tamam hallettik dediler. Tam türk usulu çözüm hoparlörlerin etrafını ambalaj yapmışlar. Biraz kasanın sesten dolayı tıngırdaması kesildi. Bende ses sistemi kullanmaya başladım. Elimden geldiğince komşuları rahatsız etmeden filimlerde ses yükselip alçalmasını elimle kumanda ediyorum. Hele reklama geçişlerde yüreğimiz ağzımıza geliyor. Dangalaklar koskoca televizyon şirketleri utanmıyorlar filimde dizide sesi ellerinden geldiğince düşürüyorlar. Reklama geçince kumandayla hemen müdahale ettin ettin edemedin binanın kolonları sallanıyor bebek uyuyorsa beşiğinden fırlıyor. Hastan varsa kalb krizine ramak kalıyor. Alltan yukarıdan komşular tavana tabana eline ne geçiriyosa vuruyor. Kimsede bu kanalları uyarmıyor.

• 32 inç axen tv aldım, ilk başlarda fark etmedim ancak sonra sesteki boğukluk bazı kanallarda ve programlarda kendini belli etti, ayrica sesi çok kısık izleyemiyorsunuz. Yorumları okuduktan sonra daha 1 aylik tv ye tirnavida ile girisip basladim sökmeye, neyse sağ salim söktüm, hoparlörlere ulaştım, bir de ne göreyim küçücük dandik 2 tane hoparlör, elime aldim penseyi kablolarini kestim, sonra kablolari arka deliklerden disari çıkarip tv yi topladim. Kablonun tek çıkısına tv den söktüğüm 2 hoparlörü seri bagladim ve ses düzeldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam arkadaşlar bu axen tv ye nasıl ses sistemi bağladınız? Ben bütün çıkışları denedim olmuyor, çağrı merkezini aradım sordum sizde ses çıkışı yok deyip geçtiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alia58 -- 15 Nisan 2017; 20:0:25 >
  • Aynen. Bende de axen var. Ses kötü diye ses sistemi bağlamak istedim hiç bir girişten ses alamadım

• az kalsın camdan atacaktım o derece kotu yanı nerden aldık başımıza bela aldık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.