Bizde de bu aletten var. Metro'dan indirimle 190 TL'ye aldık 3 ay kadar önce. Başta sorunsuz çalışıyordu ancak son zamanlarda açıp kapayınca hafızası silinmeye başladı. Bir de bugünlerde şöyle bir sorunu oluyor: Binanın ortak çanağından bağlantı alıyoruz, kanalların çoğu açılmıyor. Arama yapınca sadece Türksat'tan 324 kanal buluyor genelde. Yalnız kanal düzenleme menüsünden kanal taşıma işlemi yaparken 3. ya da 4. taşıma işleminde her seferinde kilitleniyo. Yani aramadan sonra kanal düzenliyorum, sık izlediğimiz kanalları listede bulup taşırken mesela 1. seferde 10 tane kanalı yukarı taşıyorum, 2. de bi kaç tane, 3. de bi kaç tane daha taşıyorum, sorun yok. Ama bundan sonra ne zaman kanal yeri değiştirmeye çalışsam kilitleniyor. Uydudan tüm güncelleştirmeleri yaptım. Açıp kapanınca hafızasını silme olayından nasıl kurtulabilirim? Fabrika ayarlarına çok defa dönderdim ama fayda etmedi. Herkese saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: Eversilent
Bizde de bu aletten var. Metro'dan indirimle 190 TL'ye aldık 3 ay kadar önce. Başta sorunsuz çalışıyordu ancak son zamanlarda açıp kapayınca hafızası silinmeye başladı. Bir de bugünlerde şöyle bir sorunu oluyor: Binanın ortak çanağından bağlantı alıyoruz, kanalların çoğu açılmıyor. Arama yapınca sadece Türksat'tan 324 kanal buluyor genelde. Yalnız kanal düzenleme menüsünden kanal taşıma işlemi yaparken 3. ya da 4. taşıma işleminde her seferinde kilitleniyo. Yani aramadan sonra kanal düzenliyorum, sık izlediğimiz kanalları listede bulup taşırken mesela 1. seferde 10 tane kanalı yukarı taşıyorum, 2. de bi kaç tane, 3. de bi kaç tane daha taşıyorum, sorun yok. Ama bundan sonra ne zaman kanal yeri değiştirmeye çalışsam kilitleniyor. Uydudan tüm güncelleştirmeleri yaptım. Açıp kapanınca hafızasını silme olayından nasıl kurtulabilirim? Fabrika ayarlarına çok defa dönderdim ama fayda etmedi. Herkese saygılar
kardeş aynı sorun bendede vardı. daha doğrusu cihazın kronik sorunu flash arızası galiba. benim komple board sunny atmaca yetkili serviste değişti, 2 aydır sorun yok.
Sağ ol kardeşim cevap için. Forumlarda bakarken bu alıcıya güncelleme ile ntfs desteği geleceğini duydum. Ama Sunny'nin sitesinde bu alıcı için hiçbir güncelleme ya da driver yok. Servise götürelim bari.
servise götürdüm test yapıldı kanalları hafızasında tutamama gibi bir genel sorunu vardı genel merkeze sordu yetkili servis elemanı durumu anlatınca emrullah bey var orda sorun flash arızası dedi flash değişimi yapacaklar, ayrıca haftaya 1.13 yazılımı çıkacakmış bunuda öğrenmiş oldum orada.
şu an itibariyle 21.4.2012 yeni bir günceleme vermişler ,indiriyorum.İlgilenenlere duyrulur.
quote:
Orijinalden alıntı: bedifeci
şu an itibariyle 21.4.2012 yeni bir günceleme vermişler ,indiriyorum.İlgilenenlere duyrulur.
dostum yeni versiyonu nerden indiriyorsun uydudan güncellemede çıkmıyor bende özelden link atarmısın
Evet Uydudan güncelleme yaptım indirdim biraz önce v1.14 (19.04.12) tarihli...
arkadaşla benim alet bozuldu galiba sabah takıldı kapandı açtığımda kanal kurulumu istede kanalları buldu tüm liste gitti tabi sonra gereksiz kanalları silip listeyi düzenlerken gene takıldı gene açtığımda gee kanal kurulumu istedi ne yapmam lazım sürekli takılıp sıfırlıyo kendini alet lütfen yardım edin ?
quote:
Orijinalden alıntı: dsendil
arkadaşla benim alet bozuldu galiba sabah takıldı kapandı açtığımda kanal kurulumu istede kanalları buldu tüm liste gitti tabi sonra gereksiz kanalları silip listeyi düzenlerken gene takıldı gene açtığımda gee kanal kurulumu istedi ne yapmam lazım sürekli takılıp sıfırlıyo kendini alet lütfen yardım edin ?
Ben kanal ve tp yi flasha kaydediyorum böyle sorun olduğunda sistem güncellemeden usb yi seçerek flashdan kanal ve tp listemi eski son haline geri getiriyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: guvemli_06
quote:
Ben kanal ve tp yi flasha kaydediyorum böyle sorun olduğunda sistem güncellemeden usb yi seçerek flashdan kanal ve tp listemi eski son haline geri getiriyorum...
tamamda işte kanalları bişe seçemiyorum ki şuanda hemen takılıp başa alıyor alet kendini
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: guvemli_06
quote:
tamamda işte kanalları bişe seçemiyorum ki şuanda hemen takılıp başa alıyor alet kendini
Kurulum sıfırdan başladığınızda exit yapın.Çıkmak istiyormusunuz dediğinde evet deyin...kurulum menusunden sistem güncellemeden...USB den kanal listenizi seçin...
kanalların yedeğini almadığım için şuanda onu yapamam birde versiyon yükseltmek istediğimde 1.09 u denemiştim desteklenmeyen dosya biçimi diyor versiyonu fat32 formatlı usb ydi hemde
arkadaşlar HD kanallarda bir haftadır takılmalar oluşuyor sebebi nedir bilen varmıdır..
quote:
kanalların yedeğini almadığım için şuanda onu yapamam birde versiyon yükseltmek istediğimde 1.09 u denemiştim desteklenmeyen dosya biçimi diyor versiyonu fat32 formatlı usb ydi hemde
senin cihazında flash bozulmuş bende aynı sorunu yaşıyordum flash değişti.servise götürün halledilir boşuna uğraşmayın.
arkadaşlar 1.14 versiyonunu yükledim fakat değişen bişey göremedim. ne gibi yenilikler var bilen varsa açıklayabilirmi? 320 gb hdd ntfs formatı gene görmedi
DİGİTAL UYDU ALICISI (Recevier) Çanaktan yansıyan uydu sinyalleri,LNB de toplanır.LNB bu sinyalleri digital uydu alıcısının alabileceği seviyelere(950-2150 Mhz) düşürür,koaksiyel bir kablo yardımıyla uydu alıcısının tunerine aktarır.Digital uydu alıcısı uydudan gelen sinyali alıp görüntüyü net bir şekilde izleyebilmemize yarayacak çevrimleri içerisinde yapıp görüntüyü televizyona veren cihazdır.
MAIN BOARD (Ana Board) Recevierın ana parçaları olan işlemci,eeprom,flash,sdram gibi parçaların bulunduğu ve recevierla ilgili tüm olayların kontrol edildiği bölümdür.
TUNER Hassas bir sinyal işleyicisidir,çanaktan aldığı sinyalleri işler ve digital uydu alıcısının ana boardına aktarır.Tunerin alabileceği frekans aralığı:950 Mhz<=|LNB Frekans-Transponder Frekans|<=2150 Mhz dir.Tunerde bir adet giriş,bir adet çıkış bulunmaktadır.Bunlardan giriş,LNB den gelen koaksiyel bir kablonun girdiği LNB IN girişidir.Çıkış,başka bir Digital uydu alıcısı yada Analog uydu alıcısına sinyal aktarmak için kullanılır.
RAM a)Çalışma anındaki bilgilerin tutulduğu bölümdür,geçici bellek olarak kullanılır. b)MPEG bilgilerinden resim şekillendirmek için kullanılan hafızadır.İşlemciden aldığı verileri derleyip işlemciye verir.
FLASH a)Recevier ın kalkışını sağlar, b)Recevier ın yazılımını saklar, c)Recevier a atılan yazılımın içersinde kanal listesi mevcutsa bu bilgileri de saklar.
MODULATOR Digital uydu alıcısına harici anten bağlantısı ve Recevier dan TV ye görüntü çıkışı alabilmek için kullanılır.
EEPROM Kanal bilgileri ve kişisel olarak girilmiş bilgileri saklar,(son izlenilen kanal,ses şiddeti,renk vb. bilgileri saklar)
İŞLEMCİ a)Recevier ın komuta merkezidir. b)Flash,Ram ve Eeprom dan aldığı bilgileri diğer parçalara aktarır,onlardan aldığı bilgileri sürer.
27000 MHZ CRYSTAL İşlemciyi sürekli olarak tetikler.
SMPS (Anahtarlamalı Güç Kaynağı) Recevier ın çalışabilmesi ve ana boardında gerekli işlemleri yapabilmesi için yeterli enerjiyi sağlayan bölümdür uydu alıcımızın içinde bulunan parçaların görevleri.
quote:
Orijinalden alıntı: byrmblgl
quote:
senin cihazında flash bozulmuş bende aynı sorunu yaşıyordum flash değişti.servise götürün halledilir boşuna uğraşmayın.
dediğiniz gibi flashta sroun var sanırsam teşekkürler birde ntfs görmediği için 8 gb lık mkvleri 2 parçaya bölmek için mkvmerge GUI adlı bir program buldum çok güzel böldüm attım flash a tabi uydu bodulmadan önce :D program filmi gene .mkv olarak kaydetti ama uydu açmadı desteklenmeyen dosya biçimi diyor burda nerde hata yaptım acaba
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: byrmblgl
quote:
dediğiniz gibi flashta sroun var sanırsam teşekkürler birde ntfs görmediği için 8 gb lık mkvleri 2 parçaya bölmek için mkvmerge GUI adlı bir program buldum çok güzel böldüm attım flash a tabi uydu bodulmadan önce :D program filmi gene .mkv olarak kaydetti ama uydu açmadı desteklenmeyen dosya biçimi diyor burda nerde hata yaptım acaba
sanırım codec leri çözemiyor o yüzdendir bende lg led tv var oda dts sesleri çözemiyor ve tanımlanmayan ses diye mesaj veriyor ancak ac3 yaparak izliyebiliyorum.uydu alıcımız ne yazık ki bu tür dosyaları tanıyamıyor cihazın üstüne 80 çeşit özellik yazılmış sırf hava başka bir numarası yok sadece uydu alıcısı olarak bile zar zor çalışıyor şimdi üretilen uydu alıcılarının özelliklerine baksan sanırsın her şey bir kutunun içine alınmış gibi ama sadece uydu alıcı görevini bile layık ı ile yerine getirmekte zorlanıyorlar.bildiğim kadarı ile dreambox 800hd se bu işi yapabiliyormuş artık ilerde fiyatları düşerse bu cihazı almakta fayda var diyorum.
doğru söylüyorsunuz peki siz bu alette film seyrediyormusunuz yada seyretmeye çalıştınız mı hiç codec sorunu olmadan bölebileceğim bildiğiniz bir program va rmı ?
quote:
doğru söylüyorsunuz peki siz bu alette film seyrediyormusunuz yada seyretmeye çalıştınız mı hiç codec sorunu olmadan bölebileceğim bildiğiniz bir program va rmı ?
ben bu cihazla film izlemiyorum tv den izliyorum ben ilk aldığımda denedim ama çalışmadı sonrada ilgilenmedim bu cihaz da ancak mp3 dinlenir bence uyduruk bir medya oynatıcısına sahip bu cihaz kendisi stabil çalışmıyorki medya oynatsın.benim tavsiyem kendinize bir medya oynatıcısı alın programla düzelecek gibi görünmüyor mkv oynattığı külliyen yalan.