Şimdi Ara

Sunucuda javayi otomatik çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Benim bir sunucum var ve bu sunucu içerisinde sitelere ek olarak bir mobil uygulama çalışıyor (jar olarak). Benim sorunum sunucuya her reset atdikdan sonra bu jar uygulamaları ssh-de nohup -jar ad.jar komutu ile uyandirmam gerekmesi. Bunun otomatik bir yolu varmı? yani her resetden sonra otomatik çalıştırma için her hangi bir script yazıla bilirmi? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sunucunun işletim sistemine göre değişir o. Windows XP, Vista, 7' de örneğin komut satırı programları otomatik başlatmak için en garanti yol, ücretsiz ve açık lisanslı Non Sucking Service Manager / nssm denilen ufak bir servis yönetici programıdır. XP, Vista ve 7 'de kullandığım Nginx, php-cgi ve ftpadmin'i nssm ile başlatıyorum ve yıllardır sorunsuz şekilde çalışıyor, Windows'ta java 'yı (tomcat) seyrek kullandığım için java 'yla nssm 'i hiç kullanmadım fakat o da sorunsuz çalışır.

Sunucun Linux tabanlı ise o durumda /etc/init.d/ altına programını başlatan bir Shell script olmalı. Linux'ta Nginx gibi standart programlar için o Shell script genelde otomatik olarak oluşturulu fakat senin program Java o yüzden büyük ihtimalle o yok. Onu düzenlemen gerekecek onu da örnek bir şablon script alıp onu düzenleyerek yapabilirsin.

Sunucun macOS ise o durumda /System/Library/LaunchDaemons/ altına bir Apple plist dosyası düzenlemen gerekecek ki o da aynı Linux gibi bir şablon script alıp düzenlenebilir.

• Çok teşekkür ederim. sunucum linux tabanlı. ve şimdi söylediğiniz scripti araştırıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.