Şimdi Ara

Sunucuda sürekli dosya çalıştırabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çeşitli sınavlarla ilgili soru paylaşımı yapacak olan bir web sitem var. Web sitemin 3 tane facebook sayfası var. Veritabanındaki binlerce soruyu 15er dakikalık aralarla bu facebook sayfalarında paylaşıp sayfaları sürekli güncel tutmak istiyorum.

Bunun için güzel bir script buldum, paylaş butonuna basınca belli aralıklarla veritabanından soruları alıp facebookta paylaşıyor. Ama bu sayfayı kapatınca paylaşım duruyor. Binlerce soru olduğunu düşününce günler hatta haftalar süren bir uzunluk meydana geliyor. İşte sıkıntıda burada oluşuyor. Haftalarca sürecek paylaşımlar için scriptin sürekli açık kalması lazım? Evdeki bilgisayarda sürekli açık kalırsa sıkıntı olacak benim için.

Bu scripti server üzerinde 7/24 çalıştırabilir miyim acaba?

• güncel.
  • Hosting ile yapabilirsin bunu
  • Eğer sunucu işletim sistemine erişimin varsa: linux sistemlerde cron job, windows sistemlerde Task Scheduler(zamanlaşmış görevler) arayüzü ile yapabilirsin.

Eğer paylaşımlı hosting kullanıyor isen, yani işletim sistemini göremiyorsan;
    internette "free cron job service" diye aratıp, gelenleri deneyerek bir firmaya karar verebilirsin, örneğin şu var:http://www.onlinecrontab.com/
    veya arkadaşın anlattığı gibi Google üzerinden zamanlanmış görevi kendin de ayarlayabilirsin:http://yenesarslan.blogspot.com/2012/07/ucretsiz-snrsz-cron-jobs.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkay03 -- 16 Ağustos 2013; 17:26:56 >

• hocam cevabınız için sağolun bende cronjobu duydum araştırdım denedim ama nasıl olacak aklım almıyor. bendeki scriptte paylaş butonuna basınca facebook oturumu acık değilse oturum actırıyor sonra paylasım yapıyor. cron joba zmaanlanmıs görev olarak paylasmayı eklesem bile nasıl facebookda oturum actıracagım.
  • şöyle bir kaynak buldum ama ingilzicem yetersiz. sanırım benle aynı sorunu yasamıs 2 tane de çözüm bulmus:http://stackoverflow.com/questions/15337906/facebook-cron-job yardımcı olabilirmisiniz?
  • Hostinginde eger mssql server desteği varsa ise clr entegrasyonu ile kolayca isini çözersin C# kodu yazarak sp içinden çalıştırırsın.Sana bunu yaparım ücreti ile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1- facebook oturumunu sürekli açık tutman gerek
    2- cronjob ile bu dosyayı istediğin aralıklarla çalıştırmak için cpanel'den ayar yapman gerek

Facebook ile uğraşmadım ancak twitter'da token secret ve key vardır ve her oturum isteğinde oauth ile bunları gönderirsen php üzerinden oturumun otomatik olarak açılır. token secret ve keyinide developer sayfandan bulabiliyorsun. muhtemelen facebook ile de aynı şey yapılabiliyordur. sırasıyla oauth, facebook oauth ve facebook app auto login konularını araştırırsan sonuca varırsın. cronjob ise en kolay kısmı panele girip ufak bir tanımlama yapmak kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RegExp -- 17 Ağustos 2013; 11:46:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.