Şimdi Ara

super indirimli ucak biletleri... :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • oncelikle iyi gunler dilerim herkeze...
    bugun thy den online bilet almaya calistim.
    hani su reklamlarda 29 liraya heryere ucuruyoruz dediklerinden...
    gercektende uctum. bilet fiyatı 23 lira, evet cok guzel. fakat thy nin bileti onaylama sayfasına gelindiginde birden vergi karşınıza cıkıyor. bu vergi 56 lira+ 5 lira biletleme ücreti...
    alın size oldu bilet 84 lira. hani bana 29 liraydı bu bilet. hani reklamda 29 liraya heryere diyodu bu firmalar...
    benim asıl anlamadıgım olay vergi. bir urunun vergisi nasıl olurda satılan urununyaklasık % 200 ü kadar olur? ciddi ciddi bunu merak ediyorum. hayır desinler şu parası alıyoruz, bu parası alıyoruz fiyat bunlardan artıyor... ama vergi demesinler. kendimi resmen sagılacak inek gibi hissettim bi an. su anda mantıgım resmen durdu.
    birileri bana bu konuyu mantık cercevesinde anlatırsa sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: komert

oncelikle iyi gunler dilerim herkeze...
    bugun thy den online bilet almaya calistim.
    hani su reklamlarda 29 liraya heryere ucuruyoruz dediklerinden...
    gercektende uctum. bilet fiyatı 23 lira, evet cok guzel. fakat thy nin bileti onaylama sayfasına gelindiginde birden vergi karşınıza cıkıyor. bu vergi 56 lira+ 5 lira biletleme ücreti...
    alın size oldu bilet 84 lira. hani bana 29 liraydı bu bilet. hani reklamda 29 liraya heryere diyodu bu firmalar...
    benim asıl anlamadıgım olay vergi. bir urunun vergisi nasıl olurda satılan urununyaklasık % 200 ü kadar olur? ciddi ciddi bunu merak ediyorum. hayır desinler şu parası alıyoruz, bu parası alıyoruz fiyat bunlardan artıyor... ama vergi demesinler. kendimi resmen sagılacak inek gibi hissettim bi an. su anda mantıgım resmen durdu.
    birileri bana bu konuyu mantık cercevesinde anlatırsa sevinirim.

Umarım ampuller söner ve güneş doğar:) Vergiye de diyecek bişey bulamıyorum

• Haklısın.ßenimde ßir arkadaşın ßaşına gelmişti ßu olay reklamlarında dikkat edersen çok küçük bi yazıyla son sürat geçirdikleri yerde vergiler dahil değildir diyolar.ßir de şöyle düşün şaka maka o sadece o kağıdın parasıdır ondan 29 liradir.Tam kapsamlı olarak hesap edince servisler falan filan fiyat o dereceye geliyordur.
  • Genelde bu tür kampanyalarda fiyatin yanina yildiz isareti koyarlar ve reklamin altinda da ufak yazilarla vergisi, kdvsi, vs yazarlar.Bence bu tür reklamlar tüketiciyi kandirmaya yönelik. Tüketiciyi koruma dernegine veya rtük'e sikayete bulunmak lazim.
  • su anda gercekten sinirlendim bu vergi olayına... tamam hayatımızda gun içerisinde kullandıgımız herşeyin vergisini ortalama olarak %20 civarında veriyoruz.. ama % 200 vergi nedir??? biri anlatsın bana...
    simdi o servis falan dedigin şeyler... havaş olsa şehir içi aktarım... zaten onun parsını nakit olarak havaş otobusunun içinde veriosun.. onu gec... hava alanı içi aktarım desen... bi otobuse 30 kişi binse... kişi başı 1 lira olsa... 30 liralık benzin... gideceginde en fazla 500 mt yoldur...
    hava alanı ucak aktarımında bu otobus gunde 20 sefer yapsa... 20 sefer * 30 yolcu = 600 yolcu eder... hava alanı içi... hadi şöförün maaşını falanda eklesen... 600 kişiden % 200 vergi alarak sen yeni bi devlet kurarsın... cok ciddi bi rakam bu... yani ben bireysel olarak dusunmuorum... 80 lira yada 100 lira bi ucak için cok deil ama vergi girince kıllanıyorum neyin vergisi??? hemde % 200...

evet ayrıca ben yazdım zaten tüketici dernegine bide şikayetimvar.com a... bu durumu... bakalım ne dicekler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komert -- 4 Şubat 2009; 2:51:14 >

• Avustralya'ya kaç tl'ye uçabiliyoruz acaba?
  • avustralyaya kesin bilet 500 liradır... 1000 lirada vergisi vardır.. al sana 1500 lira... :D
    attım.. şakaydı.. ama öle biseylerdir.. bu vergilerle.. inat etcem yurucem ben bundan sonra... :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de trabzona gidecektim, biliyorum böyle birşey olduğunu
    Allah kahretsin
    soygundur bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: MonsterHungry

Avustralya'ya kaç tl'ye uçabiliyoruz acaba?

mesela mart ayi icin baktim, 800dolardan basliyor sadece gidis.

http://www.orbitz.com/App/ViewFlightSearchResults?null&retrieveParams=true&z=6503&r=de

• sadece Türkiyde değil vergiler dünyanın her yerinde pahalı. Perşembe günü italya gidiyorum 160 euroluk bileti 560ytlye aldım.

http://www.ryanair.com/site/EN/
    burdan girin hesaplatın ne biçim vergi var dünyadada
  • birgün ampuller sönecek elbet..
  • Türkiye'de böyle bu işler, üstte 29 der altta yazan beyaz yazılarda vergi vs. dahil değildir yazar bu yazılar da Tüplü Tv ile okunamaz zaten okunsa bile büyük çoğunluk okuma zahmeti göstermez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yigit Eker

birgün ampuller sönecek elbet..

ampul sönerse floresan takarız merak etme o ışığı söndürmeyiz..
  • quote:

sadece Türkiyde değil vergiler dünyanın her yerinde pahalı. Perşembe günü italya gidiyorum 160 euroluk bileti 560ytlye aldım.

http://www.ryanair.com/site/EN/
    burdan girin hesaplatın ne biçim vergi var dünyadada

ben sana thy den aldım bilet...:D
    istanbul - roma
    roma istanbul.. gidis donus... 912 lira... sen gidis donus mu aldın??? nerden aldın??? nerden nereye aldın???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.