Şimdi Ara

SÜPER KUPA SİZCE KİMİN OLACAK ??????????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 sene oldu dimi şimdi fener şampiyon olmayalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseri

BEŞİKTAŞ yazıp fenerbahçe yazmak bir konuda Cedric'in 9 yaşına girmesini istemek için yeterli bir nedendir...

I.Dünya savasında İKİ saatte Polonyayı işgal eden almanlar savaş sonunda hezimete uğramışlardır...Ama bu Almanların nadiren de olsa savaş kazanabildiği gerçeğini değiştirmemiştir...

Ankara Muharebesi, Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid ile Timur arasında, Ankara'nın Çubuk Ovası'nda yapılan savaş. Geç ortaçağ tarihinin en kanlı meydan savaşlarından biri olan ve Osmanlıların yenilgisiyle sonuçlanan Ankara Muharebesi, Osmanlı Devleti'nin parçalanmasına ve Fetret Devri (1402-1413) olarak bilinen bir iktidar boşluğu döneminin yaşanmasına yol açtı.

Muharebe öncesi şartlar
    Osman Gazi ve Orhan Gazi ile I. Murad'ın inşa ettikleri devlet, daha çok Balkanlar'da genişlediği gibi, henüz gevşek vâsallık bağlarına dayanıyordu. Bu dönemde Osmanlılar özellikle Anadolu'da hızlı ve kesin ilhaklara girişmişlerdi; aradaki çatışmalara karşın, Türk-İslam beylikleriyle daha yumuşak bir ilişkiyi gözetiyorlardı. Yıldırım Bayezid ise, İstanbul kuşatmasını sürdürürken, bir yandan da Anadolu birliğini sağlamak amacıyla çeşitli savaşlara girişti. Karamanlılara karşı kazanılan Akçay Muharebesi sonucu kazanılan zaferle (1398) Konya, Niğde, Karaman ve Develi Osmanlıların eline geçti; Sivas hükümdarı Kadı Burhaneddin'in öldürülmesiyle Sivas, Tokat, Kayseri ve Aksaray Osmanlı egemenliğine girdi (1399). Aynı yıl Memluk sultanı Berkuk'un ölümünden ve yerine çocuk yaştaki Nasıreddin Ferec'in geçmesinden yararlanan I. Bayezid, Malatya'yı Memluklerden aldı. Dulkadiroğullarının elinde bulunan Kahta, Divriği, Besni ve Darende kaleleri de Osmanlılara geçti. Osmanlı sınırları böylece Orta Fırat'a dayanmış oluyordu. Bütün bu fetihlerden sonra I. Bayezid, yenilgiye uğrayan yerel hanedanları tasfiyeye yönelerek, sıkı bir merkezi yapı kurmaya girişti. Bu amaçla Balkanlar'ın Hıristiyan prensliklerine ve aristokrasisine yaslanması ise, Türk beylerinin ve İslam ulemasının kendisine duyduğu tepkiyi artırıcı bir rol oynadı.

Muharebe
    Hem Balkanlar'da, hem de Anadolu'da yayılmış bulunan Osmanlıların harekat inisiyatifini ele alan Timur, 1402 başlarında Gürcistan'da yeniden büyük bir ordu topladı; Erzincan, Kemah ve Sivas üzerinden Ankara'ya gelerek kenti kuşattı. Ama Bayezid'in Tokat üzerinden Ankara'ya doğru yaklaştığını haber alınca, kuşatmayı kaldırarak Çubuk Ovasına çekildi. Fillerle desteklenen ordusu Bayezid'inkinden daha kalabalık ve askeri malzeme bakımından daha güçlüydü. On dört saat süren savaşın başlarında üstün görülen Osmanlı ordusu Kara Tatarlarla eski Anadolu beyliklerine bağlı askerlerin Timur'un saflarına katılmasıyla güç durumda kaldı. Bir tek Sırp müttefikleri Bayezid'i sonuna kadar terk etmediler. Muharebe, Timur'un lehine döndüğü sırada, I. Bayezid'in oğullarından Süleyman Çelebi, Mehmed Çelebi ve Sadrazam Çandarlı Ali Paşa kuşatmayı yararak kaçmayı başardılar. Üç yüz kişi kalıncaya kadar çarpışan I. Bayezid ise sonunda tutsak düştü.

Nedenleri
    Türkistan ve İran'da güçlü bir devlet kuran Timur, kendini İlhanlıların varisi sayarak Anadolu üzerinde hak ileri sürmekteydi. Bayezid döneminde Osmanlıların erken bir aşamada Ön Asya'ya dayanması Timur'un dikkatini çekti. Timur'un saldırılarıyla topraklarını yitiren Celayir sultanı Ahmed ile Karakoyunlu devletinin hükümdarı Kara Yusuf Osmanlılara sığınınca, Bayezid ile Timur arasında mektuplaşma başladı. Bayezid, Timur'un, Kara Yusuf ile Sultan Ahmed Celayiri'nin geri verilmesi yolundaki isteğini kabul etmedi. Osmanlılara gözdağı vermek isteyen Timur, Bayezid tarafından toprakları ellerinden alınan ve Timur'un yarı-kabilesel devletinde kendilerine daha yakın bir sosyal düzen bulan Anadolu beylerinin de kışkırtmasıyla Sivas, Halep ve Şam'ı ele geçirdi . Timur'un Bağdat'a yönelmesi üzerine Bayezid de doğuya ilerleyerek Timur'a bağlı Mutahharten'in egemenliğindeki Erzincan ve Kemah'ı istila etti. Bu gelişme iki hükümdarın arasını iyice açtı. Bayezid'e bir elçi gönderen Timur, Kemah'ın Mutahharten'e Anadolu Beyliklerinden alınan yerlerin de sahiplerine geri verilmesini, Kara Yusuf'un teslim edilmesini ve Osmanlıların kendisine bağlanmasını istedi. Bayezid'in Timur'un yerine getirilmesi zaten imkânsız bu isteklerinin hiçbirini kabul etmemesi savaşın gerekçesi oldu.

Sonuçları
    Ankara Muharebesi yenilgisi, Osmanlı Devleti'nin parçalanarak, devletin imparatorluk aşamasına geçmesinin 50 yıl kadar geçikmesine, Anadolu beyliklerinin yeniden kurulmasına ve Osmanlı tarihinde Fetret Devri olarak bilinen 11 yıllık bir iktidar boşluğu döneminin yaşanmasına neden oldu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Blackeagle

3 sene oldu dimi şimdi fener şampiyon olmayalı

2 sene oldu ne üç senesi.

Bu arada konuyu açan arkadaş yanlış bilgi sahibi. Süper Kupa eski adıyla Cumhurbaşkanlığı kupası değildir. Süper kupadan seneler önce zaten Cumhurbaşkanlıyı kupası kaldırıldı. Super kupa organisazyonun dan önce ülkemizde uzun zamandır sadece Türkiye Kupası yapılıyordu.

Kısaca Süper Kupanın en ufak alakası ve bağlantısı yoktur Cumhurbaşkanlığı kupası ile
  • topuz bjk forması giyecekmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Electra

SÜPER KUPA SİZCE KİMİN OLACAK ???????????

John Forbes Nash Jr., (d. 13 Haziran 1928, Bluefield-Batı Virjinya). ABD'li matematikçi.

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Carnegie Institute of Technology'de tamamladıktan sonra doktora yapmak için Princeton Üniversitesi'ne gitti. 21 yaşında hazırladığı doktora tezi, "Oyun Teorisi", ona uzun yıllar sonra, 1994'te Nobel Ekonomi Ödülünü kazandırdı. Genç deha, John von Neumann'ın icadı olan oyun teorisindeki sorunları çözüp kullanılır hale getirdi. 30 yaşına kadar parlak fikirleri ve göze çarpan kişiliği sayesinde hızla yükselip matematik camiasının önde gelen isimlerinden biri oldu. MIT'de profesörlük yapmaya başladığında karısı Alicia Larde ile tanıştı. Larde o zamanlar daha bir fizik öğrencisiydi. Nash'in şizofreni sorunları başlamadan kısa süre önce çiftin bir oğlu oldu.

Hastalığının ilk belirtileri 1958 yılında görülmeye başladı. Bir oda arkadaşı olmamasına rağmen bir oda arkaşından bahsedip etrafındakileri korkutmuş ve oda arkadaşıyla yaptığı hayali sohbetler onun şizofren olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Alicia Lopez- John Nash çifti 1963’te boşandı ve 1970’te tekrar biraraya geldi. Bu tarihten itibaren darılıp barışan çift, kendileri hakkında “aynı çatı altındaki iki yabancı” benzetmesini yapmıştı. Nash 1994’te Nobel Ödülü’nü kazandıktan sonra aralarını düzelttiler ve 1 Haziran 2001’de tekrar evlendiler.

Nash, 1945 ve 1996 yılları arasında 23 bilimsel çalışma yayınladı, ayrıca “Essays on Game Theory” (1996) ve “The Essential John Nash” isimli kitapları yazdı. Aynı zamanda “Hex” ve “So Long Sucker” adlı 2 popüler oyunun yaratıcıları arasında. Şu anda Princeton’da matematik üzerine çalışmalar yapmakta.

Yaşantısı, Akıl Oyunları adlı filme konu olmuştur.

• Yeni transferlerin boy gösteirp denenmek için bence en iyi hazırlık maçı...
  • Bu bjk liler kendini barcelona zannediyor galiba

Unutmayınki, HERKEZ HADDİNİ BİLECEK
  • Şu BJK'ye güzel bi tokat atmak lazım bazıları gene Bulutlarda çünkü.
    Bu ne şımarıklıktır kardeşim.
    Rakibinle oynadığın son 8-9 Maçtan sadece 1 Galibiyetin var onun dışında 1 beraberliğin bile yok gelmiş burda ahkam kesiyorsun.
    Neymiş Kupada Hezimetmiş 4-2 den hezimet nasıl oluyorsa o da ayrı bi mevzu tabi.
    Ondan hezimet olursa Ligde İnönüde oynadığımız maç Hezimet Ötesi olur herhalde.
    2.Golü hatırlayın kaç pasla gelmişti o gol sayamadım ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Micro_Processor

Şu BJK'ye güzel bi tokat atmak lazım bazıları gene Bulutlarda çünkü.Bu ne şımarıklıktır kardeşim.
    Rakibinle oynadığın son 8-9 Maçtan sadece 1 Galibiyetin var onun dışında 1 beraberliğin bile yok gelmiş burda ahkam kesiyorsun.
    Neymiş Kupada Hezimetmiş 4-2 den hezimet nasıl oluyorsa o da ayrı bi mevzu tabi.
    Ondan hezimet olursa Ligde İnönüde oynadığımız maç Hezimet Ötesi olur herhalde.
    2.Golü hatırlayın kaç pasla gelmişti o gol sayamadım ben.

sakin ol dostum ... buraya mesaj atan herkes o maçın sonucunun belirsiz olduğunun farkında ..sen de ben de o kızdığın arkadaşlarda..emirmete de abartmış ama

• quote:

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

Bu bjk liler kendini barcelona zannediyor galiba

Herkez değil Herkes.

Eğitim Şart...
  • Beşiktaş taraftarını da övünürken gördüm ya, artık gam yemez bu deli gönül hey deli gönül
  • quote:

quote:

Herkez değil Herkes.

Eğitim Şart...

Birinci cümlenin sonuna nokta konmaz.

İkinci cümlenin sonuna da üç nokta konmaz.Ayrıca "şart" kelimesi büyük harfle başlamaz.

Eğitim şart !

• quote:

Orjinalden alıntı: Micro_Processor

quote:

quote:

Herkez değil Herkes.

Eğitim Şart...

Birinci cümlenin sonuna nokta konmaz.

İkinci cümlenin sonuna da üç nokta konmaz.Ayrıca "şart" kelimesi büyük harfle başlamaz.

Eğitim şart !

Konmaz değil, konulmaz.

Eğitim şart.

• @kartalizma_26

Eğitim şart harbiden.

http://www.turkcebilgi.net/etiket/konmaz/

Daha onlarca kaynak var ama uğraşmadım sırf daha fazla rencide olmayasın diye.

• Fenerli işte
  • Konu tutmuş
  • Ya bu FB li arkadaslar neden bu kadar Besiktas forumlarina mesaj atiyor. Ya en fazlasi sampiyonluk ve kupayi verdiniz. Dunyayi baslarina yikmisiz gibi devamli Besiktasa laf sokucaz diye ugrasiyorlar. Hayir Fenerbahce Besiktasa rakip olamadi ki. Siz niye kiziyorsunuz. Sivas ve Trabzonlular kizsa anliyicam da size ne oluyor. Sanki sampiyonlugu son dakikada verdiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: honestboy

Ya bu FB li arkadaslar neden bu kadar Besiktas forumlarina mesaj atiyor. Ya en fazlasi sampiyonluk ve kupayi verdiniz. Dunyayi baslarina yikmisiz gibi devamli Besiktasa laf sokucaz diye ugrasiyorlar. Hayir Fenerbahce Besiktasa rakip olamadi ki. Siz niye kiziyorsunuz. Sivas ve Trabzonlular kizsa anliyicam da size ne oluyor. Sanki sampiyonlugu son dakikada verdiniz...

Öyle bir büyüklük işte onların ki
  • Ben mesela fener bölümüne hiç yazmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: StillOfTheNight

quote:

Orjinalden alıntı: honestboy

Ya bu FB li arkadaslar neden bu kadar Besiktas forumlarina mesaj atiyor. Ya en fazlasi sampiyonluk ve kupayi verdiniz. Dunyayi baslarina yikmisiz gibi devamli Besiktasa laf sokucaz diye ugrasiyorlar. Hayir Fenerbahce Besiktasa rakip olamadi ki. Siz niye kiziyorsunuz. Sivas ve Trabzonlular kizsa anliyicam da size ne oluyor. Sanki sampiyonlugu son dakikada verdiniz...

Sen şimdi Fb'yi rakip olarak görmüyor musun ?
    Harbiden bir tarafı bulutlarda arkadaşın

Terbiyesizlik yapma, haddini bil....

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.