Şimdi Ara

'SuperOnline'a Bir Tokat Daha! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben ttnet kullanıcısıyım fakat superonline kullananlar da var tanıdıklarım. Sormak istediğim soru şudur: Tüketici hakem heyetine başvurarak AKK'nın kaldırılması, hiç uygulanmaması hakkında bir başvuru olabilir mi?
  • Uğraşacak takatim kalmadı. 2 gün önce kapattırdım ve dünde modemimi iade ettim. Modemi iade ederken yan tarftaki bayanda ard arda birilerini arıyordu;

-Beyefendi size superonline 20 Mbit limitsiz internet verelim, taahhütünüz var ise onuda biz ödeyelim, bizim internet ışık hızında vs.

Bende benim modemi alan kıza dedim, sizin arkadaş AKK'dan hiç bahsetmiyor, tuhaf tuhaf yüzüme baktı.

Bugün beni aradılar ve kapatmazsam 3 ay boyunca fatura kesmeyeceklerini söylediler, bende AKK ne olacak dedim, ona birşey yapamıyoruz; dedim beleşte olsa istemiyorum teşekkür ederim. Ozaman 221Tl cayma bedeli ödeyeceksiniz dedi, gönderin öderim dedim.

Dün TTNET e gittim, 16'lık alabilir miyim diye test yaptılar ve santrale yakınmışım, rahatlıkla alırmışım. En azından kafam kulağım rahat etti. Ben alışık değilim 3 gün 20Mbps, kalan 27 gün 1Mbps kullanmaya.

Yav insan da azıcık vicdan olur, illa uygulayacaksan da bari 3'e 5'e düşür, 1Mbps nedir? Ben 1 Mbps hızı 7 sene önce kullanıyordum.

Şimdi iş o alacakları cayma bedelini tüketici hakem heyetine götürmeye kaldı, eringeç tarafıma gelmezse birara oraya da vereyim dilekçemi. Alsamda olur almasam da olur çokta tın yani. Darısı başınıza diyeyim, hiç üzmeyin kendinizi, hatta siz superonline da kalmaya devam ettikçe bildikleri yoldan şaşmayacaklardır.

Neredeyse görüştüğüm her MH'a sordum; yakın veya uzak bir zamanda AKK'dan vazgeçmeyi düşünmüyorlar, kullanıcı arkadaşlarım biraz daha düşünün, kalınacak gibi değil.

Ha birde fiberden adsl'ye geçmek istiyorum dediğim her seferde, sanki uzaylı görmüş köylü gibi davrandılar, garipsediler. Israrla adsl'de de AKK var diye tutturdular bir türlü ikna edemedim, kağıt üzerinde olduğuna ve hazlihazırda uygulamada olmadığına.

Bizde biliyoruz fiberoptik ile bakır tel arasındaki farkı, fiber dururken adsl hayranı değildik heralde, bizi bu hale getiren sizsiniz, siz utanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

ben ttnet kullanıcısıyım fakat superonline kullananlar da var tanıdıklarım. Sormak istediğim soru şudur: Tüketici hakem heyetine başvurarak AKK'nın kaldırılması, hiç uygulanmaması hakkında bir başvuru olabilir mi?

Birkaç karar çıktı AKK uygulamasının ayıplı mal olduğu tanımında. SOL itiraz edip tüketici mahkemesine götürse karar çok yüksek olasılık tüketici lehine sonuçlanıp AKK tamamen iptal edilir. Bu yukarıdaki şikayeti yapan arkadaş SOL cevabına göre mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. Bir firma mahkeme kararı olmadan adil kullanım diye bir terimi uygulayamaz. Kullanıcı bir suç işlediyse veya ticari kullanım yaptığı kararı verilmişse uygulanması gerek. Fakat bunlar üstüne adil kullanım olmayan 199 ve 999 TL'ye yeni paketlerde eklediler. Mesela ben aylık 70-80 gb. kullanıyorum 50 gb. sonrası kota uygulamasına takılıyorum. Bu yapılanı 100 gb. pakete geçip aşabilirim fakat enayi yerine konduğumuzu biliyorum. 1 kişi için 100 bin kişiyi yakmak gibi birşey bu. Muhtemelen burada asıl amaç hem para kazanmak hemde abone çoğaldıkça altyapı yetersizliğini yatırım yapmadan limitsiz adı altında 1mb. hızla çözmek. Artık kimse yemiyor bu numaraları. Ya söz vermiycek ISS yada sözünü dürüstce yerine getirecek.

•  'SuperOnline'a  Bir Tokat Daha!

8mbps ttnett 109 tl ve AKK uygulanmakta, ancak bu Super-online da yine109 TL yineee 8mbps fakat AKK işlemiyor..diye söyleniyor???
  • quote:

Orijinalden alıntı: byaydin

'SuperOnline'a  Bir Tokat Daha!

8mbps ttnett 109 tl ve AKK uygulanmakta, ancak bu Super-online da yine109 TL yineee 8mbps fakat AKK işlemiyor..diye söyleniyor???

güzel kardeşim. ttnet'in 109 tl'lik tarifesinde de AKK yok. uygulanmıyor değil, AKK diye bir şey 109 TL'Lik tarifede yok. Gördüğün gibi SO'da da yok.
  • biz yanlış işlerle uğraşıyoruz.firmaları batırmaya uğraşıyoruz.böyle oluncada gelsin tekel ttnet.hem superonline hemde metronet veya yeni gelecek olan ttnet den bağımsız kuruluşlara destek verelimki rekabet artsın.ttnet kraldan fazla kralcılık yapmasın.telefondaki rekabeti görüyorsunuz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: byaydin

'SuperOnline'a  Bir Tokat Daha!

güzel kardeşim. ttnet'in 109 tl'lik tarifesinde de AKK yok. uygulanmıyor değil, AKK diye bir şey 109 TL'Lik tarifede yok. Gördüğün gibi SO'da da yok.

Fiberde 8 Mb. yok bu ADSL fiyatları sanırım. Forumda okuduğum kadarıyla sol ADSL'de akk uygulanmıyor kullanıcılar fiberden ADSL geçmek istiyor ona da sorun çıkarılıyor. SOL fiberde AKK dışı 2 paket var 199 ve 999 veren herkes adil kullanım dışı. Tt kullanan arkadaşlarım var onlarda şimdiye kadar buna maruz kalmadı. Aynı durumu uydunette uygulamıyoruz diye belirtmiş sitesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: aaahmet61

biz yanlış işlerle uğraşıyoruz.firmaları batırmaya uğraşıyoruz.böyle oluncada gelsin tekel ttnet.hem superonline hemde metronet veya yeni gelecek olan ttnet den bağımsız kuruluşlara destek verelimki rekabet artsın.ttnet kraldan fazla kralcılık yapmasın.telefondaki rekabeti görüyorsunuz.

ahmet bak ben sana Tekel kavramında fark yaratıcak bir bilgi veriyim: SOL'de bazı müşteri temsilcilerine adil kullanım kararı sorulduğunda ISS'ler tarafından alınan ortak karardır cevabı veriliyor. İşte sana tekelcilikte son nokta. Bu bilgi doğruysa rakip kurumlar sence neden aynı kararı ortak alır? Rekabet, hukuk bunun neresinde? Ben cevabını bulamadım varsa mantıklı açıklaması bizlerede anlat lütfen..
  • SuperOnline tarafından Aldatıldım diyenlerin Tüketici Mahkemelerine başvurmadıkca, şikayet etmeye hakkları yok diye düşünüyorum...
  • Yazılan çizilen herşey iyi hoş güzel de,

Nasıl oluyorda Superonline tarafından yapılan bu haksızlıktan adaletsizlikten kaçarken, ttnet in yıllardır onlarca mahkeme kararını hiçe sayarak yapmadığı yalın internet olayını sonrasında mecbur edildiği için bu seferde YALIN İNTERNET ÜCRETİ dayatması ile uygulamasına hoşgörü ile bakabiliyorsunuz.

Superonline adaletsiz de TTnet adaletli mi?

TTnet ten bahsederken oohh be filan diye bahsediliyor sanki.

Herşeyi tahmin edebilirdim de TTneti bir kaçış kapısı olarak iyimiş diyerek değerlendirileceği tahmin etmezdim bu ülkede....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

Yazılan çizilen herşey iyi hoş güzel de,

Nasıl oluyorda Superonline tarafından yapılan bu haksızlıktan adaletsizlikten kaçarken, ttnet in yıllardır onlarca mahkeme kararını hiçe sayarak yapmadığı yalın internet olayını sonrasında mecbur edildiği için bu seferde YALIN İNTERNET ÜCRETİ dayatması ile uygulamasına hoşgörü ile bakabiliyorsunuz.

Herşeyi tahmin edebilirdim de TTneti bir kaçış kapısı olarak iyimiş diyerek değerlendirileceği tahmin etmezdim bu ülkede....

Eğer TT Netten kazık yediğini düşünüyorsan, sende onla mücadele et. Buradaki amaç kıyaslama değildir. Superonline ALDATMACASIYLA mücadele etmek ve bu konuda şikayeti olanlara yol göstermektir.

AKK kandırmacaları Tüketici Hakem Heyetinden döndükce platformlarda yayımlanacaktır. Hakem Heyetinden olumlu sonuç almak çok zor değil. Sadece MÜCADELECİ kimliğinizin olması gerekir.

• quote:

Ttnet konusunda hakem heyetine gidip haklarını kazananlar oldu. nette vardır kararlar. adalet burada üzülerek soyluyorum verilmiyor almak gerekiyor. ttnet konusunda olusum kurup bu konudan zarar goren insanlarla aynı bizlerin yaptigi gibi hareket etmek gerek. AkHunTürk TTneti kacis olarak görenler kendi haklarına ihanet ediyor firmalarda bakıyor gık yok geciriyor gecirdiğine kampanyaları. dogru diyorsun ne geliyorsa kaçıştan geliyor o yuzden mucadele etmek sart.

• Superonline' nın dayatması ve kandırmacası olan AKK den şikayet edip de TÜketici Hakem Heyetine başvurmayanlar hiç bir hak elde edemezler. Tüketici Hakem Heyetine başvurmak ve haklı çıkmak zaman alsada olanaklı..
  • Benim ttnet taahüdnamesinde AKK hakkında hiçbirşey yazmıyor; ama "ttnet tarife paket ve ücretlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar" diyor. Yine buna istinaden ben Tük. Hak. Hey.'ne gidebilir miyim?
  • quote:

Benim ttnet taahüdnamesinde AKK hakkında hiçbirşey yazmıyor; ama "ttnet tarife paket ve ücretlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar" diyor. Yine buna istinaden ben Tük. Hak. Hey.'ne gidebilir miyim?

zaten ttnette sana o hızı vereceğim demiyorlar ki o hıza kadar vericem diyorlar. O yüzden ttnet hep haklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: klucky35

quote:

Eğer TT Netten kazık yediğini düşünüyorsan, sende onla mücadele et. Buradaki amaç kıyaslama değildir. Superonline ALDATMACASIYLA mücadele etmek ve bu konuda şikayeti olanlara yol göstermektir.

AKK kandırmacaları Tüketici Hakem Heyetinden döndükce platformlarda yayımlanacaktır. Hakem Heyetinden olumlu sonuç almak çok zor değil. Sadece MÜCADELECİ kimliğinizin olması gerekir.

Sen ya okuduğunu anlamıyorsun ya da başka bir derdin var.

• quote:

quote:

Benim ttnet taahüdnamesinde AKK hakkında hiçbirşey yazmıyor; ama "ttnet tarife paket ve ücretlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar" diyor. Yine buna istinaden ben Tük. Hak. Hey.'ne gidebilir miyim?

zaten ttnette sana o hızı vereceğim demiyorlar ki o hıza kadar vericem diyorlar. O yüzden ttnet hep haklı

verilmesi gereken hızdan bahsetmiyorum. Adil kullanım kotasından bahsediyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Aynı şey kardeşim ;

AKK den sonra adamlar senin internetini kesmiyor ki kota ile sadece hızını düşürüyor . Konu hız yani

sen adamlara 50 gb tan sonra neden benim hızım 1 oluyor dersen. O da sana derki

" ben mümkün olduğunca sana 8 veriyorum ama şöyle böyle gibi boktan sebeblerden dolayı 1 olarak verebiliyorum. Sonuçta ben sana 8 diye söz vermedim 8 e kadar söz verdim."

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhunturk -- 25 Mart 2012; 2:58:09 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynı şey kardeşim ;

AKK den sonra adamlar senin internetini kesmiyor ki kota ile sadece hızını düşürüyor . Konu hız yani

sen adamlara 50 gb tan sonra neden benim hızım 1 oluyor dersen. O da sana derki

" ben mümkün olduğunca sana 8 veriyorum ama şöyle böyle gibi boktan sebeblerden dolayı 1 olarak verebiliyorum. Sonuçta ben sana 8 diye söz vermedim 8 e kadar söz verdim."

edit : imla

peki inceleme ve gerekçede "sözleşmede AKK koşulları hakkında herhangi bir madde bulunmadığından" diyor???

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: klucky35

quote:

Sen ya okuduğunu anlamıyorsun ya da başka bir derdin var.

Saygı sınırlarını koruyalım yazışırken.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.