Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Orijinalden alıntı: achfighter

iptal ettiririz deniliyor fakat abone olanların çoğu taahhütlü ne olacak şimdi
    benim evime fiber gelmedi diye üzülüyordum ama bir kez daha "tilkinin döneceği yer kürkçü dükkânıdır" , superonline yolacağına ttnet yolsun

Sözleşmede değişiklik yaptıkları için taahütlü olanların iptal etme hakkı var bedelsiz

Bundan kesin emin misiniz acaba, ve ayrıntılarını biliyor musunuz ne kadar süre için iptal için başvuru gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Müşteri hizmetlerine okkalı bir mail attım bakalım dönüş yapacaklar mı.

Sizler de boş durmayın arkadaşlar, bu saçmalığa son vermeleri lazım yoksa Superonline'ın batışı yükselişinden kısa sürecek.

Bu da benden oldu.
    "İyi günler,
    Dial-up zamanında bile Superonline'ı destekleyen bir internet kullanıcısı olarak,yeni düzenlemenizi şiddetle kınıyorum.İnsanlarla oturup sözleşme yapıp daha sonra bu sözleşmeyi sanki ikili şekilde yapmamışsınız gibi tek taraflı değiştirmeye çalışmak ne ticaret ahlağına uyar ne de diğer meşrulaşmış günlük ahlak kurallarımıza."Değiştirme şartlarının her hakkı da saklıdır" diye köşesiz cümlelerin arkasına saklanamazsınız.Ben,siz internet tarifemi kısıtlayın diye anlaşma yapmadım.Internette gezip dolaşırken,dosya indirme-gönderme yaparken,oyun oynarken bir engelim olmasın,sürekli acaba sınırı aştık mı,ekstra ödeme yapacak mıyım sorularını kendime sormayayım diye sözleşme yaptım.Çevremizdeki apartman sakinlerini sizin de lehinize olacak şekilde ikna etmek için ağzımız kurusun diye sözleşme yapmadık.Sizin yaptığınız açıkça terbiyesizliktir ve hukuki bir sürece insanları iter.Burası kimsenin çayırı değil.Toplantılarınızda kararlar alırken doğru düzgün muhasebelerini yapmanızı size tavsiye ederim.Hepimizi insanlar karşısında küçük düşürdünüz."

• http://www.facebook.com/group.php?gid=370912814935

Facebook grubu kurduk arkadaşlar buyrun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

quote:

quote:

benim evime fiber gelmedi diye üzülüyordum ama bir kez daha "tilkinin döneceği yer kürkçü dükkânıdır" , superonline yolacağına ttnet yolsun

Sözleşmede değişiklik yaptıkları için taahütlü olanların iptal etme hakkı var bedelsiz

Bundan kesin emin misiniz acaba, ve ayrıntılarını biliyor musunuz ne kadar süre için iptal için başvuru gerekiyor.

Ayrıca bazı bilgilere göre fiber optik kullanıcılarına gönderilen faturalar şu ibareyi içermektedir:

15 NİSAN 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Superonline Fiber Internet hizmetlerinde,www.superonline.net adresinde yayınlanan adil kullanım koşulları uygulanacaktır. Bu koşulların yürürlüğe gireceği tarihe kadar abonelerimizin, Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesinde belirtilen hakları saklıdır.
    Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi şunu belirtmektedir:

Abonelik Sözleşmesinin Feshinde Takip Edilecek Usul

Madde 19 — Aboneler, abonelik sözleşmesini feshetmek istedikleri takdirde, bu taleplerini ilgili işletmecinin iletişim adresine/tam yetkili bayiye yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla bildirirler. Yazılı bildirimde abonenin kimliğini ispatlaması suretiyle abonelik sözleþmesi feshedilir.

Müşteri hizmetleri birimi aranarak ya da internet aracılığıyla yapılan bildirimlerde abonenin kimlik bilgilerine ek olarak varsa daha önceden belirlenmiş güvenlik şifresi istenebilir. Abonenin hizmet alımı, bildirimin yapıldığı gün durdurulur. Hizmet alımının durdurulmasını müteakiben aboneler on gün içerisinde işletmecinin iletişim adresine veya tam yetkili bayiye yazılı bildirimde bulunurlar. Süresinde bildirimde bulunmayan abonelerin sözleşmeleri işletmeci tarafından feshedilmeyerek hizmet sunumuna devam edilebilir.

İşletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. İşletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve söz konusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi fesh edebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler.

Yani yeni sözleşeme koşullarından memnun olmayan kullanıcılar, Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yer alan 19/3 maddesine dayanarak aboneliklerini tazminat ödemeden feshedebilmektedir.

alıntıdır.

bence bütün superonline kullanıcıları iptal etmeli. o zaman bu yaptıklarını geri almak zorunda kalacaklar.

• ya 50 gb yi geçtikten sonra 10 mb için , 1mb download 0,25mb upload olsa
    100gb ı geçtikten sonra 20 mb için 2 download 0,5 upload olsa

ve bu böyle devam etse , yani ttnetin aynı fiyattaki hızları kadar olsa eyvallah indirsinler hızımı gıkım çıkmiyacak ..

ama 512kb a 128 kb ne abi ,Bütün 7 cettinin kulaklarını çınlaytıyorum ne diyim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

http://www.facebook.com/group.php?gid=370912814935

Facebook grubu kurduk arkadaşlar buyrun.

Buradan da sesimizi duyuralım duyarsız kalmayalım arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

quote:

quote:

Ayrıca bazı bilgilere göre fiber optik kullanıcılarına gönderilen faturalar şu ibareyi içermektedir:

15 NİSAN 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Superonline Fiber Internet hizmetlerinde,www.superonline.net adresinde yayınlanan adil kullanım koşulları uygulanacaktır. Bu koşulların yürürlüğe gireceği tarihe kadar abonelerimizin, Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesinde belirtilen hakları saklıdır.
    Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi şunu belirtmektedir:

Abonelik Sözleşmesinin Feshinde Takip Edilecek Usul

Madde 19 — Aboneler, abonelik sözleşmesini feshetmek istedikleri takdirde, bu taleplerini ilgili işletmecinin iletişim adresine/tam yetkili bayiye yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla bildirirler. Yazılı bildirimde abonenin kimliğini ispatlaması suretiyle abonelik sözleþmesi feshedilir.

Müşteri hizmetleri birimi aranarak ya da internet aracılığıyla yapılan bildirimlerde abonenin kimlik bilgilerine ek olarak varsa daha önceden belirlenmiş güvenlik şifresi istenebilir. Abonenin hizmet alımı, bildirimin yapıldığı gün durdurulur. Hizmet alımının durdurulmasını müteakiben aboneler on gün içerisinde işletmecinin iletişim adresine veya tam yetkili bayiye yazılı bildirimde bulunurlar. Süresinde bildirimde bulunmayan abonelerin sözleşmeleri işletmeci tarafından feshedilmeyerek hizmet sunumuna devam edilebilir.

İşletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. İşletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve söz konusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi fesh edebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler.

Yani yeni sözleşeme koşullarından memnun olmayan kullanıcılar, Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yer alan 19/3 maddesine dayanarak aboneliklerini tazminat ödemeden feshedebilmektedir.

alıntıdır.

bence bütün superonline kullanıcıları iptal etmeli. o zaman bu yaptıklarını geri almak zorunda kalacaklar.

Çok yararlı bilgiler,sağolun.
    Bu bilgiler ışığında benim düşüncem, sadece taahhütümü iptal edip aboneliğime ilk etapta devam etmek yönünde. Şu an f/p yönünden iyi olduklarını düşündüğüm için sadece istediğim zaman iptal edebileceğim hale gelsin istiyorum, sizler ne dersiniz bu fikre?

• Eğer taahhütü iptal ettirip aboneliğe devam edebiliyorsak bir süre daha idare edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: capoch

quote:

Olacak şeylerin yol haritası:

1-Fiber internetin ciddi müşteri kaybı
    2-Fiber internetin yayılma hızının yavaşlaması
    3-Zaten az olan müşteri sayısı daha da azaldıkça zarar etme artacak
    4-Fiber internetin iflası ve tasfiyesi
    5-Fiber kabloların doğrudan Turkcell'e kira hakkının devri ve 3G için kullandırılması, yada Telekom'a devri

hepsinin cevabı yukarıda bir arkadaş tarafından belirtilmiş , dar ve sığ düşünmeye gerek yok. çok yakıanda limitli - limitsiz kotalı kim hangi firma ne veriyor veya ne vermek zorunda zaten herkes görücek.
    ayrıca bu belirtmiş olduğunuz 5 tane maddeden bir tanesinin gerçekleşme olasılığını şirket yöneticileri , pazarlama müdürleri düşünemiyorda bizlermi sadece düşünüyoruz veya düşünebiliyoruz orasıda ayrı muamma tabiki :)

Gerçekleşme olasılığı değil 1 ve 2 nin olacağı kesin zaten.

Bu arada sen ve senin gibi 1-2 fiber çalışanına tavsiye: bir zahmet superonline'ı savunup forumda post kasacağınıza, CV nizi 3-5 yere gönderin de açıkta kalmayın fiber bölümünün küçülmesi/kapanması ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 16 Mart 2010; 18:47:30 >

• Merak ettim hiç geçmiş miyim diye;

Fiber İnternet 10 Mbps Limitsiz 7,75973 0,44666 09/09
    Fiber İnternet 10 Mbps Limitsiz 148,85620 76,34934 10/09
    Fiber İnternet 10 Mbps Limitsiz 68,08974 79,43805 11/09
    Fiber İnternet 10 Mbps Limitsiz 117,11601 195,34791 12/09
    Fiber İnternet 10 Mbps Limitsiz 102,07979 357,74008 01/10
    Fiber İnternet 10 Mbps Limitsiz 78,75363 58,76189 02/10
    Fiber İnternet 10 Mbps Limitsiz 39,70025 42,55452 03/10

1 ay geçmemişim, geri kalanları malum. Ayrıca ben öyle sürekli download yapan biri de değilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuGhAn -- 16 Mart 2010; 18:51:00 >
  • bu durumun asıl nedeni fiber internet HAVUZ SİSTEMİni kullanması ADSL den farklı olarak. abone sayısı hızla artıp altyapı yetersiz gelince kaçınılmaz oldu sanırım bu durum. gene de çok büyük imaj kaybetti SOL herkesin gözünde. bi de sanki DOPİNG ADSL e ağırlık vermeye başladı gibi ÇUKUROVA GRUBU
  • Superonline kullanmıyorum ama bu olay başlarsa kullananlara büyük bir kazık söz konusu o ne öyle baştan sınırsız yok ışık hızı falan hikayeymiş meğer ttnet gibi ayrı bir tarife yapıp xx kota var deseydi onu anlardım ama bu tamamen rezillik kullanan arkadaşlar sessiz kalmayın bu işe Superonline
  • quote:

Orijinalden alıntı: imphotep_2000
    quote:

Olacak şeylerin yol haritası:

1-Fiber internetin ciddi müşteri kaybı
    2-Fiber internetin yayılma hızının yavaşlaması
    3-Zaten az olan müşteri sayısı daha da azaldıkça zarar etme artacak
    4-Fiber internetin iflası ve tasfiyesi
    5-Fiber kabloların doğrudan Turkcell'e kira hakkının devri ve 3G için kullandırılması, yada Telekom'a devri

Yol haritası güzel olmuş keşke dediğiniz gibi olsa.

Benim aklıma takılan bir kaç soru var forumdaki arkadaşlar bunları yanıtlarsa sevinirim.

1.SoL daki elemanlarla konuştuğumda (üye olduğum tarih itibari ile aralık 2009) 700.000 abonesi olduğu söylendi . Bilinçli kullanıcı gitse SOL ne kadar müşteri kaybederki ?
    2.Ayrıyetten Sol geri adım atmadı ve 15 Nisan da böyle birşey oldu hattı 15 Nisan dan öncemi yoksa sonramı iptal ettirmemiz gerek ?
    3.Hadi hattı iptal ettirdik diyelim SOL eski hızını vermeye tekrar başladı iptal ettiren herkes tekrar geçeçek SOL'a bu sefer antlaşmada bir cinlik yapıp böyle olaylardan dolayı iptali engelleyebilirler mi?

Son olarak piyasadaki ne amaçla olursa olsun hizmet veren firmaların sahibi şahıslar değil o firmadan bizzat hizmet alan kullanıcılardır çünkü paralarını onlar verir . Büyük çoğunluk istese ne büyük firmalara diz çöktürür . Eğer bunu başarabilirseniz problem yaşadığınız firmalar daha kapılarından girmeden sizin ayaklarınızı öperler müşteri veli nimetimiz diye . Eskiden böylemiydi aramızda dedeleri büyük babaları esnaflık ve ticaret yapmış insanlar vardır onların zamanındaki esnaflık ve ticaret nerde şimdi nerede . Şimdi neredeyse herkes Bildiğim bildik çaldığım düdük diyor (kör tuttuğunu öpüyor resmen).

Fiber internet'in 700,000 abonesi olması imkansız. O olsa olsa superonline'ın toplam (ADSL+Fiber) abone sayısıdır.

1- SOL ADSL değil fiberi kaybeder. ADSL de imaj kaybından etkilenir ama sınırlı olur. Fiber internetin ilk etapta %20-30 kaybı olur. Orta vadede %40-50, uzun vadede %60-70 müşteri kaybı olur. İlk etapta power userlar çıkar. Orta vadede casual userlar çıkmaya başlar. Uzun vadede de imaj kaybı nedeniyle bütün kullanıcı bazı azalır, negatif bir çağrışım ve kazık imajını çağrıştırmaya başlar çünkü SuperOffline fiberi.

2- İptali istediğin zaman yapabilmen lazım, sözleşmen devam ediyor sonuçta ileriye yönelik bir etki yapmışlar sözleşmeye

3- Engelleyemez, anlaşmalar iki taraflıdır tek taraflı bir değişiklikte mutlaka iptal hakkı doğar. Uygulama eğer başlarsa SOL eski hızına %99 dönmez, o işin kararı verilmiştir.

Bir de niye keşki olsa dediniz anlamadım, keşki baştan iptal etseler bu işi de yazdıklarımız sanal olsa, Türkiye'de internet 3-5 yıl geriye gitmese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 16 Mart 2010; 19:31:21 >

• ohoo gelmesede olur böyle
    8 mbit limitsize devam...
  • fiber kullanipta download yapan herkes cikar bence
  • quote:

mtkulac

Adil kullanım koşulları ile ilgili Superonline aşağıdaki linkte yer alan açıklamayı yapmış:

http://friendfeed.com/superonline/74006230/adil-kullanm-kosullar-hakknda

Küfürü bastım görünce. %95 miş etkilenmeyen

Hadi ordan, bir kere fibere geçen birisi azıcık bilinçlidir ADSL'den farkı olacağını bildiği için geçiyordur.

%95'in tam tersi olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 16 Mart 2010; 19:41:12 >

• Superonline Fiber İnternet hizmetinden yararlanmakta olan müşterilerimizin % 95’ten fazlası, hali hazırda Adil Kullanım Koşulları ile belirtilen limitlerden daha düşük miktarda data kullanımı yapmaktadırlar ve bu müşterilerimiz belirtilen bu uygulamadan hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyeceklerdir. - Superonline

Superonline olarak, müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini korumak ve sistemde oluşabilecek herhangi bir suiistimalden müşterilerimizin etkilenmesini engellemek amacıyla Superonline Fiber İnternet hizmetinde Adil Kullanım Koşulları uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. - Superonline

Müşterilerimiz: 10 Mbps hız için aylık 50 GB, 20 Mbps hız için aylık 100 GB, 50 Mbps hız için aylık 250 GB, 100 Mbps hız için aylık 500 GB, download yaparak ya da upload hızının 10 katı kadar GB upload yaparak Adil Kullanım Koşulu uygulamasına tabi olmadan hizmetlerimizden yararlanabilmektedir. - Superonline

Limitsiz abonelik seçeneklerinde ayrıca kota aşım ücreti uygulanmamaktadır. Saygılarımızla arz ederiz, Superonline - Superonline

ne kadar güzel bir açıklama yapmışlar, değil mi?

• şakaaaaaa gibiler ya! arkadaşlar cidden iptal ettirirsek 15 nisandan oncemi ettirmemiz gerekiyor?

birde şunu sorcam ttnet in 8mbite kadar olan internetindede bi limit varmı? o nasıl bir bağlantı 49 ytl olan bilgisi olan varmı?
  • insanlar zaten fibere sörf yapmak msn takılmak için geçmiyoki download için geçiyor sınırsız diye bir tarife koyma o zaman milleti kandırıp 24 ay taahhüt yaptır sonra dansöz gibi kıvır
    dün mail atmıştım şimdi evegeldim ilk işim gene mail atmak oldu.

o kadar bizim siteye gelsin diye uğraştım geldide kablo döşemeleri falan bitmişti sonra 1 haftadır ortalarda yoklar güya stand falan açıcaklardı geçen hafta stan falan yok ortada sebebi belli oldu
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.