Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternetinizi iptal ederseniz başka bir sağlayıcıya geçip onun hatlarını meşgul edecek kitle olduğunuz için nerdeyse ipr
    tal etmeniz adamların isine gelicek

hem hatları ratlayacak hemde düşük bağlantıda olsa rakiplerine gecen sinirsiz kullaniclari o bantları dolduracak
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

İnternetinizi iptal ederseniz başka bir sağlayıcıya geçip onun hatlarını meşgul edecek kitle olduğunuz için nerdeyse ipr

hem hatları ratlayacak hemde düşük bağlantıda olsa rakiplerine gecen sinirsiz kullaniclari o bantları dolduracak

Olay o kadar basit değil. Superonline'ın reklamını yapan bizleriz. Yani dışladığı %5'lik o dilim.

Eğer o dilimi dışlarsa, internet üzerindeki bütün itibarını kaybeder Superonline.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

İnternetinizi iptal ederseniz başka bir sağlayıcıya geçip onun hatlarını meşgul edecek kitle olduğunuz için nerdeyse ipr

Olay o kadar basit değil. Superonline'ın reklamını yapan bizleriz. Yani dışladığı %5'lik o dilim.

Eğer o dilimi dışlarsa, internet üzerindeki bütün itibarını kaybeder Superonline.

Ki oldukça fazla prestij kaybetti bence şu son 2-3 günde. Umarım geri adım atarlar.

• Geri adım atacaklarını sanmıyorum,bu uygulamayı oyle ya da boyle yururluge koyacaklar ancak belkı asırı tepkı sonrası sozlesmesı olanlar veya 15 nısan oncesı abone olanlar ıcın bır ayrıcalık yapabılırler.Ama acık secık gorunen bu uygulamada dıreteceklerıdır.
  • Ya sözleşmesi olana esneklik sağlaması gerekiyor zaten. Çünkü ben bu hizmeti kullanacağıma dair 2 yıllık imza atarken böyle birşeyden haberim yoktu kesinlikle! Adaletsizlik oluyor bu durumda. Üstelik bunu "Adil Kullanım Hakkı" adı altında yapınca çok ironik bir durum çıkıyor ortaya.
  • Limitleri yükseltmeleri lazım bi kaç kat.

Veya yeni fiyat tarifesi sunabilirler. Upload hızlarına fazla elleşmeden download hızlarını yarı yarıya indirebilirler.

Madem kazandıkları para giderleri kurtarmıyor, komple milleti kendinden soğutmaktansa her 2 tarafın da kabul edeceği bir çözüm yolu bulmalılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Limitleri yükseltmeleri lazım bi kaç kat.

Veya yeni fiyat tarifesi sunabilirler. Upload hızlarına fazla elleşmeden download hızlarını yarı yarıya indirebilirler.

Madem kazandıkları para giderleri kurtarmıyor, komple milleti kendinden soğutmaktansa her 2 tarafın da kabul edeceği bir çözüm yolu bulmalılar.

Ya hocam hiç değilse desin ki 5 lira fark ver, tam sınırsız olsun. Yani bu durumda koskoca Superonline sınırsız tarife sunamamış oluyor müşterilerine. Üstelik bu fiber internetin de reklamının "GERÇEK SINIRSIZ" diye yapıldığını düşünecek olursak "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diyesi geliyor insanın.
  • Bu tip firmalarda amac sadece maksimum kardır,tutup da musterı bızım hakkımızda ne dusunur,sempatik miyiz,guzel miyiz,seksi miyiz diye kafa yormazlar.Zaten niyetleri de belli oldu,demek ki kendileri de telekomun palavralarina inanmislar,biz ne kadar sınırsız versek de milletimiz bir mailine bakar iki site acar ,gecer tv izler diye dusunmusler.Ancak aci gercekle tanıstıklarında telekomun ''Abonelerimiz limitsiz de olsa 4gb dan fazlasina ihtiyac duymuyor.'' soylemlerinin gercek olmadıgnı ogrenmısler.

Vallahi bu efsane %5 lik kesimi(ben de zaman zaman onlara dahil oluyorum,) de tebrik etmek lazim,yılmadan usanmadan calisiyorlar,telekom fiyatları yuksek,hizlari dusuk tutarak %5 den kurtuldu ama %5 pes etmez,ev degistirdi,site buldu,yasamını degistirdi,superonline a gecti.Superonline bakti ki bu %5 onu da yoruyor,sınırsıza sınır koyarak (kendısı bıle sasırdı) efsane %5 den kurtulmaya calısıyor.

Bu %5 ,Türk internet kullanıcılarının onculerıdır,akıncılarıdır,internetin hakkını veren kullanıcılardır,asla yılmazlar,en onde,ilk zayiati ve zararı (maddi,manevi)yasayan onlardir,gururumuz,onurumuz,yurtdısındaki temsilcilerimiz...Bitiremediler ,bitiremeyecekler.

2 gundur sinir katsayısı tavan olunca stres atmanın en kolay yolu,bu fırmalara cıddı yaklasmak yerıne dalga gecmek olacak.Yoksa hem maddı hem de manevı olarak bizi gercekten yıkacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasli -- 17 Mart 2010; 19:37:08 >

• Durumdan yeni haberim oldu. Ama emin olun ki nasıl superonline ın gelmesi için siteyi seferber ettiysem şimdi de kıçlarına koca bir tekme basmak için elimden geleni yapacağım. İlk iş yukarıdaki metni çoğaltarak posta kutularına koyup herkesin durumdan haberdar olmasını sağlamak olacak. Nasıl adil olunuyormuş görsünler. Sonraki adımlar için tüketici hakem heyetiyle bir görüşmek lazım tabii öncelikle. Öylece durup bekleyemem. Kusura bakmasın superonline.
  • Bu işler bu kadar basit olamaz gerçekten insanlar ev satın alırken ev kiralarken fiber interneti göz önüne alanlar oldu ben 1 yıldır bizim siteye gelmesini bekledim tam geldi kabloları döşediler güya kayıt alacaklardı 1haftadır ortada yoklar sebepleride belli oldu niye olmadıkları!

Bazı arkadaşlar dünyanın her yerinde var diyor tamam olabilir ama onların sınırsız paketleride var sen insanlara GERÇEK SINIRSIZ İNTERNET diye 24 ay taahhütlü sözleşme imzalatıp sonra adil kullanım altında böyle ahlaksızca bir uygulama yapamazsın hakkında yok bunun yerine hızlarını düşür 100mbps verme en fazla 50Mbps yada başka birşey ama adaletti bir uygulama yap nasıl böle birşey yaptılar anlamadım resmen intihar ettiler o kadar sevmediğimiz uyuz TTNET bile böle sahtekar uygulama yapmadı buna benzer bir uygulama yaptı ama sınırsız interneti sınırlı hale getirmedi.

Lütfen SOL üye olan arkadaşlar haklarınızı sonuna kadar arayın böyle insanları kandırmaya yönelik dolandırıcı zihniyetinde olan firmalara pabuç bırakmayalım ben hergün mail atıyorum sizlerde atın herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır.

• Merhaba arkadaşlar
    Ben bir çukurova grup çalışanıyım. Oturduğum binaya Fiber internet bağlatmak için 8 aydır firma ile yönetici grubundan birisi ile görüşüyordum. Bu son adil kullanım rezaletinden sonra arkadaşa attığım mail ve yanıtını ekte görebilirsiniz.

Not: İsimleri sildim kusura bakmayın güvenlik nedeniyle...

... Bey merhaba,
    Uyarı ve önerilerinizi dikkate alarak ilgili bölümlerimiz ile paylaştığımızı bilmenizi isterim. Bilgiler için teşekkür ediyorum..
    Sonuçta bu kararlar havadan alınmıyor ve bir amacı ve zorunluluk nedenleri var. Konu hk. Gelişmeleri size bizzat bildiriyor olacağım.

Saygılar:.

From: com.tr
    Sent: Tuesday, March 16, 2010 7:52 PM
    To:
    Subject: Adil Kullanım rezaleti

... Bey Merhaba
    Uzun uğraşlara rağmen bir türlü bağlatamadığımız (Ki bir siteye bağlatmak için o sitenin en az 40 dairesi olmalı şartınızı 20 daire fazlası ile karşılayan bloğumuza )Fiber internet hayalimiz bugün okuduğum haberle tamamen gereksiz olmuş durumda. Bir çukurova grubu çalışanı olarak aldığınız kararı hayretle karşılıyorum. 10 mbit bw olan bir müşteriye sen ayda 50 gb indirebilrsin demek diğer ISS’lere karşı olan bütün avantajlarınızı elinizden alacaktır.

Bu Messiyi satın aldık ama bir maçta en fazla 5 dakika oynatabilrsiniz demek gibi saçma olmuş :)

Lütfen müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin sesini dinleyin...

Bu sese kulak verebileceğiniz bir forumun linki ekte...

http://forum.donanimhaber.com/m_38464941/mpage_1/key_/tm.htm

İyi Çalışmalar

• quote:

Orijinalden alıntı: Nickeymouse

Merhaba arkadaşlar
    Ben bir çukurova grup çalışanıyım. Oturduğum binaya Fiber internet bağlatmak için 8 aydır firma ile yönetici grubundan birisi ile görüşüyordum. Bu son adil kullanım rezaletinden sonra arkadaşa attığım mail ve yanıtını ekte görebilirsiniz.

Not: İsimleri sildim kusura bakmayın güvenlik nedeniyle...

... Bey merhaba,
    Uyarı ve önerilerinizi dikkate alarak ilgili bölümlerimiz ile paylaştığımızı bilmenizi isterim. Bilgiler için teşekkür ediyorum..
    Sonuçta bu kararlar havadan alınmıyor ve bir amacı ve zorunluluk nedenleri var. Konu hk. Gelişmeleri size bizzat bildiriyor olacağım.

Saygılar:.

From: com.tr
    Sent: Tuesday, March 16, 2010 7:52 PM
    To:
    Subject: Adil Kullanım rezaleti

... Bey Merhaba
    Uzun uğraşlara rağmen bir türlü bağlatamadığımız (Ki bir siteye bağlatmak için o sitenin en az 40 dairesi olmalı şartınızı 20 daire fazlası ile karşılayan bloğumuza )Fiber internet hayalimiz bugün okuduğum haberle tamamen gereksiz olmuş durumda. Bir çukurova grubu çalışanı olarak aldığınız kararı hayretle karşılıyorum. 10 mbit bw olan bir müşteriye sen ayda 50 gb indirebilrsin demek diğer ISS’lere karşı olan bütün avantajlarınızı elinizden alacaktır.

Bu Messiyi satın aldık ama bir maçta en fazla 5 dakika oynatabilrsiniz demek gibi saçma olmuş :)

Lütfen müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin sesini dinleyin...

Bu sese kulak verebileceğiniz bir forumun linki ekte...

http://forum.donanimhaber.com/m_38464941/mpage_1/key_/tm.htm

İyi Çalışmalar

İyi size cevap atmışlar çukurova çalışanı olmanız sebebiyle büyük ihtimal ben 2 gündür cevap bekliyorum hergünde mailimi tekrar ediyorum ama cevap falan yok bir karar alıyorsan bari delikanlı gibi savun bari bir cevap ver cevabını veremeceğin kararıda alma o zaman!!!!!

• Bu aptalca kararla TTNet karşısında Superonline'ın hiç şansı yok. Kendisi kaybeder. Elveda Superonline, gene ben geldim TTNet
  • @Nickeymouse
    Çok güzel olmuş hocam, ellerinize sağlık. Umarım geri adım atmalarını sağlayabiliriz. Hiç de ADİL değil çünkü bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer.f -- 17 Mart 2010; 20:06:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oorhunturan

Bu aptalca kararla TTNet karşısında Superonline'ın hiç şansı yok. Kendisi kaybeder. Elveda Superonline, gene ben geldim TTNet

Heleki TTNET sınırsız tarifelerinde bir indirim yaparsa aklını kullanıp şuan SOL çoğu müşterisini yani daha önce kaybetmiş olduğu müiterilerini geri kazanmış olur. Ulan etrafımıza o kadar SOL savun sonra reklamını yap sonra ne hale geldik ya:(
  • quote:

Zaten o %5 lik kısmı anlamış değilim. Bence kolpalıyorlar çok tepki çekmemek için. Allah aşkına 10 mbitin üstünde alıpda özgürce dl yapmayan veya yoğun olarak video veya film izlemeyen varmı? Eğer varsa kendisine enayi demek çokta yerinde olurdu. O kadar hızlı interneti kıytırık bir web sitesi gezincem diye mi alıyor bu insanlar? Eğer öyle kota götürecek işlerle işi olmayan varsa zaten internetinin 10mbitten yüksek olmasının bana göre hiçbir anlamı yok.

Eğer öyle bir %5 lik kitle varsa bile bu iş yinede saçma. Çünkü fiber teknoloji çok daha fazlasını kaldırabilir. Milletin bandwitch yemesi sistemi kasmıyordur şuan bence. Hadi öüşterisi 3-4 milyon olsa belki kasar ama şimdi atılan bu adım hiçbir mantık taşımıyor. O yüzden halada anlamış değilim.

• 60,000 fiber musterinin %5 i 3000 kisi ediyor. 3000 kisinin downloadunu kaldiramayacak kadar aciz mi bu altyapi? Bu 3000 kişinin tamami da 100 mbit olmadığına gore durum içler acısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 17 Mart 2010; 21:44:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #berk

quote:

Zaten o %5 lik kısmı anlamış değilim. Bence kolpalıyorlar çok tepki çekmemek için. Allah aşkına 10 mbitin üstünde alıpda özgürce dl yapmayan veya yoğun olarak video veya film izlemeyen varmı? Eğer varsa kendisine enayi demek çokta yerinde olurdu. O kadar hızlı interneti kıytırık bir web sitesi gezincem diye mi alıyor bu insanlar? Eğer öyle kota götürecek işlerle işi olmayan varsa zaten internetinin 10mbitten yüksek olmasının bana göre hiçbir anlamı yok.

Eğer öyle bir %5 lik kitle varsa bile bu iş yinede saçma. Çünkü fiber teknoloji çok daha fazlasını kaldırabilir. Milletin bandwitch yemesi sistemi kasmıyordur şuan bence. Hadi öüşterisi 3-4 milyon olsa belki kasar ama şimdi atılan bu adım hiçbir mantık taşımıyor. O yüzden halada anlamış değilim.

Hatları rahatlasa nolacak önemli olan para.Yeni gelecek kullanıcıları bilinçlendirirsek ve büyük bir kitle iptal ederse iş biter.Superonline mecburen eski sisteme geri döner.

Ayrıca hatları kaldırmadığıda resmen palavra 4 ay önce resmi olarak 1 mbit upload a sahiptik ama biz 5-6 mbit upload görüyorduk.Buna bilerek izin verdiler demekki hatlar kaldırıyor.

Diyelimki hatları kaldıramıyor.Bu durumda yapılacak belli hızları düşürsünler.100 mbitleri 50 ye çeksinler.Yada adil kullanımı gerçekten adil bir seviyeye getirsinler.10 mibt kullanıcısı 24 saatte 80-90 gb veri indirebiliyor ama bunlara aylık 50 gb kota koyuyor.300-400 gb koysan anlarımda 50 gb ne çocuk mu kandırıyor bunlar.

• fiber internet macerası başlamadan bitti. 15 nisana kadar indirin indirebildiğinizi
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.