Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eee arkadaşlar bende iptal ettircem ama neye geçiyoruz en az 2mb sınırsız internet lazım .... hepberaber supeonline nı bırakıp başkasına geçelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathayus

eee arkadaşlar bende iptal ettircem ama neye geçiyoruz en az 2mb sınırsız internet lazım .... hepberaber supeonline nı bırakıp başkasına geçelim

Ben de en az 2m limitsiz geçeceğim bulunduğum bölgede uydunet var fakat 24 ay kablosuz modem tahhütü 60 tl civarı,kararsızım o yüzden modem de nerden bakarsan 200 tl civarı arıyoruz bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vorb

quote:

eee arkadaşlar bende iptal ettircem ama neye geçiyoruz en az 2mb sınırsız internet lazım .... hepberaber supeonline nı bırakıp başkasına geçelim

Ben de en az 2m limitsiz geçeceğim bulunduğum bölgede uydunet var fakat 24 ay kablosuz modem tahhütü 60 tl civarı,kararsızım o yüzden modem de nerden bakarsan 200 tl civarı arıyoruz bakalım.

sanırım yine en az 60-70 arası bir fiyat la ayda 2mb internet kullancaz yapcak bişey yok

• quote:

quote:

quote:

sanırım yine en az 60-70 arası bir fiyat la ayda 2mb internet kullancaz yapcak bişey yok

Ben 60-70 razıyım artık,fakat gelgelelim 24 ay tahahüt işi kafamı bulandırıyor.

• Bilinçli bir tüketici hemde bilişimci sayaraktan kendimi, forumdaki bir arkadaşımızın hazırlamış olduğu bildiriden 50 tane kadar bastım ve apartmandaki, yan apartmandaki bütün posta kutularına attım.

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!!

İsteyen arkadaşlar aşağıdaki metni yazdırıp vatandaşları bilinçlendirebilirler.

quote:

SUPERONLİNE-QUİCKNET-TELLCOM
    Abonelerinin dikkatine;
    Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız,hızlı,ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım kosulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır.
    Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızınızın 5Gb katı,upload hızınızın da 10Gb katı kadar kota getirmektedir.Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astıgı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura donemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır.
    Sözleşme süresi dolan kullanıcılar istedikleri an aboneliklerini iptal edebilecekleri gibi sözleşmesi henüz dolmamış ya da yeni başlamış olan aboneler de Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi geregince abonelik sonlandırma için başvurabileceklerdir.
    Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi şunubelirtmektedir:

Abonelik Sözleşmesinin Feshinde Takip Edilecek Usul

Madde 19 — Aboneler, abonelik sözleşmesini feshetmek istedikleri takdirde, bu taleplerini ilgili işletmecinin iletişim adresine/tam yetkili bayiye yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla bildirirler. Yazılı bildirimde abonenin kimliğini ispatlaması suretiyle abonelik sözleþmesi feshedilir.

Müşteri hizmetleri birimi aranarak ya da internet aracılığıyla yapılan bildirimlerde abonenin kimlik bilgilerine ek olarak varsa daha önceden belirlenmiş güvenlik şifresi istenebilir. Abonenin hizmet alımı, bildirimin yapıldığı gün durdurulur. Hizmet alımının durdurulmasını müteakiben aboneler on gün içerisinde işletmecinin iletişim adresine veya tam yetkili bayiye yazılı bildirimde bulunurlar. Süresinde bildirimde bulunmayan abonelerin sözleşmeleri işletmeci tarafından feshedilmeyerek hizmet sunumuna devam edilebilir.

İşletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. İşletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve söz konusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi fesh edebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler.

Özetle yeni sözleşme koşullarını kabul etmeyecek kullanıcılar, Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği 19/3 maddesi gereğince aboneliklerini hiçbir tazminat ödemeden feshedebilirler.

Superonline’ın bu kararı sonrası abonelerin yoğun tepkisi sonucu müşteri hizmetleri kitlenmiştir.Şikayetlerinizi 444 222 0 nolu müşteri hizmetlerine veya hizmet@superonline.net mail adresine iletebilirsiniz.

*50Gb download 10Mbit abone için yeterli izlenimi uyandırabilir ancak 10Mbit hız ile saatte ortalama 4Gb download yapılabildiği hesap edilirse bir ün içerisinde kotanızı doldurabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LambdA

Bilinçli bir tüketici hemde bilişimci sayaraktan kendimi, forumdaki bir arkadaşımızın hazırlamış olduğu bildiriden 50 tane kadar bastım ve apartmandaki, yan apartmandaki bütün posta kutularına attım.

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!!

İsteyen arkadaşlar aşağıdaki metni yazdırıp vatandaşları bilinçlendirebilirler.

LambdA spellcheck yaptığım halini yapıştırıyorum, istersen sen de güncelleyebilirsin, süper faydalı olmuş. 50 tane basıp apartmana dağıtıcam, herkes kendi sitesinde aynı şeyi yaparsa bilinçlendirmeyi arttırırız:

YAZI (Spellcheck + link koydum )

quote:

Orijinalden alıntı: hasli

SUPERONLİNE-QUİCKNET-TELLCOM Abonelerinin dikkatine;

Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır.http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx

Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızınızın 5Gb katı, upload hızınızın da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır.

Sözleşme süresi dolan kullanıcılar istedikleri an aboneliklerini iptal edebilecekleri gibi sözleşmesi henüz dolmamış ya da yeni başlamış olan aboneler de Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi gereğince abonelik sonlandırma için başvurabileceklerdir.

Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi şunu belirtmektedir:

Madde 19 — Aboneler, abonelik sözleşmesini feshetmek istedikleri takdirde, bu taleplerini ilgili işletmecinin iletişim adresine/tam yetkili bayiye yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla bildirirler. Yazılı bildirimde abonenin kimliğini ispatlaması suretiyle abonelik sözleşmesi feshedilir.

Müşteri hizmetleri birimi aranarak ya da internet aracılığıyla yapılan bildirimlerde abonenin kimlik bilgilerine ek olarak varsa daha önceden belirlenmiş güvenlik şifresi istenebilir. Abonenin hizmet alımı, bildirimin yapıldığı gün durdurulur. Hizmet alımının durdurulmasını müteakiben aboneler on gün içerisinde işletmecinin iletişim adresine veya tam yetkili bayiye yazılı bildirimde bulunurlar. Süresinde bildirimde bulunmayan abonelerin sözleşmeleri işletmeci tarafından feshedilmeyerek hizmet sunumuna devam edilebilir.

İşletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. İşletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve söz konusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler.

Özetle yeni sözleşme koşullarını kabul etmeyecek kullanıcılar, Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği 19/3 maddesi gereğince aboneliklerini hiçbir tazminat ödemeden feshedebilirler.

Superonline’ın bu kararı sonrası abonelerin yoğun tepkisi sonucu müşteri hizmetleri kilitlenmiştir. Şikâyetlerinizi 444 222 0 nolu müşteri hizmetlerine veya hizmet@superonline.net mail adresine iletebilirsiniz.

*50Gb download 10Mbit abone için yeterli izlenimi uyandırabilir ancak 10Mbit hız ile saatte ortalama 4Gb download yapılabildiği hesap edilirse bir gün içerisinde kotanızı doldurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 17 Mart 2010; 16:41:36 >

• LambdA@

Hocam süper olmuş ellerinize sağlık.

Benim siteye hemen dağıtayım bunlardan.
  • Ayarlamıştım ama diğer laptopda kaldı. Bu bilgisayar yazıcıyı görmüyor. Buradan yazıcı üreten HP ninde kulaklarını çınlatıyorum.
  • Türkiye internet yaşamında böyle örgütlenme görülmedi, helal olsun herkese

@Lambda

Boşver hocam superonline dan sonra HP yide yola getiririz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 17 Mart 2010; 15:35:04 >
  • Arkadaşlar bende bir bilişimci olarak şirketimizin avukatı ile durumu paylaştım.kendinden aldığım cevap konu ile ilgili bir dava açıldığında kesinlikle davayı kazanacağım oldu.Kendisine sözleşmede yazan "Superonline istediği değişikliği yapma hakkını gizli tutar" gibilerinden olan maddeyi de söyledim ancak kendisinin verdiği cevap hiçbir hizmet sağlayıcının müşteriyi madur edecek yada aldığı hizmetin anlaşmada belirtilen durumundan aşağı çekebilecek bir değişiklik yapamayacağı oldu.
    Bu konu ile ilgili olarak pazartesi günü Kaymakamlık ilçe hakem heyetine dilekçe ile başvurup davamı açacağım.Aklınızda bulunsun bu konu ile ilgili ilçe hakem heyetleri yetkili durumdadır.
  • iptal ettirmek superonline nın işine gelir gibi görünüyor
    yaptıkları sıradan bir değişiklik değil , kullanım şartlarını değiştirdik diyemezler.
    yaptıkları verilen hizmetin esastan değiştirilmesi anlamına gelir.
    bence iptal ettirmek için en azından fazla acele etmeden yukarıda tüketiciler birliğinin yazısındaki gibi yalan reklam yaparak hizmet satmak nedeniyle reklam kuruluna , telekominikasyon kuruluna bireysel şikayetler edilmeli , tüketici kurullarına başvurulmalı
    tutunabilecek bir uygulama değil, zam yapmış olsalar yada yeni paketler yaratsalar tamam ama bu haliyle zor gibi

tk. kurumunun şikayet sayfasıhttp://www.tk.gov.tr/tdspgd/pgdsikayet.htm
    reklam kurulu şikayeti için http://bim.sanayi.gov.tr/temp/SikayetDisBacak.aspx?menuSec=234

bu şikayetler için biraz ön hazırlık yapılması gerekebilir . yaptıkları reklamların detaylarını falan bulmak gerek.
    belki aramızda bir hukukcu varsa usülü daha iyi anlatabilir.

• @LambdA

üstad harikasın bende eve gidince yazıcımla bascam herkesin kutusuna atcam

bence yazıya birde şu milliyetin link ini ve superonline nın nerde yayınlamışşsa bu bildiriyi onun linkini yazarsak iii olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mathayus -- 17 Mart 2010; 15:39:14 >
  • quote:

LambdA@

Bu arada bana değil Haslı kullanıcı adlı arkadaşımıza teşekkürlerimizi iletelim o hazırladı. :)
  • @LambdA teşekkürler. Ben de yapacağım. Aynı sitede olmayalım da
  • Bu arada yazıyı facebook grubuna da koyarsak iyi olur herkes çıktıyı alıp dağıtabilir

Hatta biraz eskidi ama zincir e-mail da yapılabilir bu yazı, kaynak belirtirsek.

Superonline'ın bu uygulamasını duymayan kalmayıp herkes ona göre davranır / davranmaz.

70,000 üyesi varsa fiberin bu haberi özellikle yazı çıktılarını sitelerde dağıtma, e-mail zinciri, facebook ve DH yoluyla %99 üyesine ulaştırırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 17 Mart 2010; 15:58:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LambdA

quote:

LambdA@

Bu arada bana değil Haslı kullanıcı adlı arkadaşımıza teşekkürlerimizi iletelim o hazırladı. :)

Ben de size tesekkur etmeliyim bu durumda,kendi sitemde bulunan yonetime hazırladıgım bu yazıyı sızın talebınız uzerıne sıze de yolladım ve sız de bu duyuruyu buradan da bırcok arkadasımıza ileterek guzel bir yardımda bulunmus oldunuz.Umarım etkısı daha buyuk olacaktır ve tum kullanıcılar da bılınclenecektır.

quote:

SUPERONLİNE-QUİCKNET-TELLCOM Abonelerinin dikkatine;

Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır.http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx

Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızınızın 5Gb katı, upload hızınızın da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır.

Sözleşme süresi dolan kullanıcılar istedikleri an aboneliklerini iptal edebilecekleri gibi sözleşmesi henüz dolmamış ya da yeni başlamış olan aboneler de Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi gereğince abonelik sonlandırma için başvurabileceklerdir.

Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi şunu belirtmektedir:

Madde 19 — Aboneler, abonelik sözleşmesini feshetmek istedikleri takdirde, bu taleplerini ilgili işletmecinin iletişim adresine/tam yetkili bayiye yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla bildirirler. Yazılı bildirimde abonenin kimliğini ispatlaması suretiyle abonelik sözleşmesi feshedilir.

İşletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. İşletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve söz konusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler.

Superonline’ın bu kararı sonrası abonelerin yoğun tepkisi sonucu müşteri hizmetleri kilitlenmiştir. Şikâyetlerinizi 444 222 0 nolu müşteri hizmetlerine veya hizmet@superonline.net mail adresine iletebilirsiniz.

*50Gb download 10Mbit abone için yeterli izlenimi uyandırabilir ancak 10Mbit hız ile saatte ortalama 4Gb download yapılabildiği hesap edilirse bir gün içerisinde kotanızı doldurabilirsiniz.

Superonlıne ın abone sayısı ile ilgili de bir bilgi edinmis bulunmaktayım.2 ay kadar oncesınde net rakam 50000 iken bu rakamın suan 60000-65000 civarında oldugnu guvenılır ve resmı bır kaynaktan ogrenmıs bulunmaktayım.Kendısının de bana belırttıgı ''sızın yerınızde olsam aynı tepkıyı verırım,sonucta cok abone kaybına tahammul edemezler.''Bu uygulamada ısrarcı olmaları sıkıntılı sonuclar doguracaktır.''
    Bu arada konu ıcerısınde kesın olmamakla bırlıkte bu kararda telekomunıkasyon kurumunun da etkısı olabılecegı gectı ancak orada calısan arkadasımla cok oncelerı yaptıgmız bır sohbette kendısı '' Fıyat polıtıkasında kurum 10 TL ye dahı ızın verıyor da onu uygulayacak servıs saglayıcı yok,onlar sureklı sucu bıze atıyorlar.'' dıye servıs saglayıcılarına yuklenmıstı.Kendısıne ulasabılırsem bu konuyu da gundeme getırecegım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasli -- 17 Mart 2010; 16:24:24 >

• TTNet ilk defa biyerde haklı çıktı (!) Kazık mazık ama bu kadarda değil yani.
  • süperonline bu kararla;
    1.bir çok internet kullanıcısın güvenini kaybetti
    (para kaybet ama güven kaybetme)
    2.başta ttnet olmak üzere diğer ISP lerin ekmeğine yağ sürdü
    3.fırsatçılar şimdi bu firmayı pas pas yaparlar her ortamda medya,internet,tv gibi özellike rakip firmalar destekler bu haberleri perde arkasından
    4.milletin hızlı ama ucuz internet umutlarını kırdı
    5.kendi ayağına kurşun sıktı harakiri yaptı kendini bitirdi
    geçmiş olsun superonline bir çok ilde mobese ayağına alt yapısını döşedi buna hakkı varmı tartışılır bunu bir düşünmek lazım sen katrilyon ödesen sana o kadar kazı yaptırıp alt yapını döşemene izin vermezler superonline

• Bakın arkadaşlar bizler bilinçli insanlarız. Hiç bir şeyden anlamayan vatandaşımızıda böyle AHLAKSIZ REKLAMlara(Çeşitli kelime oyunları, televizyonda reklamların altında beliren okunmayacak derecede küçük yazılar ile yapılan reklamlar vb.) karşı bilinçlendirmemiz ve biraz farkındalık yaratmamız gerekir. Böyle konularda biraz hassasiyet göstermenin Türkiye'ye çok faydası olacağını düşünüyorum. Elin adamı gelip bizi soymasın.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.