Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su yanlısı duzeltmekte fayda var,adil kullanım uygulaması dunyanın bırcok ulkesınde var ,dogru ,ancak bunun yanısıra limitsiz tarifelerde halen secenek olarak sunulmakta,ilave olarak adil kullanım kosulları olarak sunulan hizmetlerde gunluk ve/veya aylık lımıtler bızlerın dudaklarını ucuklatacak,bugun ttnet ya da superonlıne lımıtler bunlar dese hepımızın balıklama atlayacagı rakamlar.Bu yuzden lutfen dunyada bu uygulama var derken gerekli aciklamayı da yapalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasli -- 17 Mart 2010; 11:56:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathayus

ben 2 yıl taahhüt vererek kampanyadan yararlanarak almıştım kurulum ücreti ve kampanya ücretini geri alcaklarmış vs vs vs yani iptal için yine sanırım gider 200-250 TL

Alamazlar, kendileri bile belirtmiş 15 Nisan'a kadar iptal halinde haklarımızın saklı olduğunu.
  • quote:

ben 2 yıl taahhüt vererek kampanyadan yararlanarak almıştım kurulum ücreti ve kampanya ücretini geri alcaklarmış vs vs vs yani iptal için yine sanırım gider 200-250 TL

Kurulum ucretı 20-25 Tl civarında idi,umuyorum hatırımda yanlıs kalmadı,ayrıca 2 ay 10 tl odedık,normalde 50 tl odeyecektık,toplamda 100-110 TL gibi bir fiyat cıkması gerekıyor.Ancak bu da 19-3 e dahil olabilir,sonucta ben 1 yıl belirtilen kosullarda kalacagımı bildigim için o sozlesmeye imza attim,boyle koklu bir degisiklik olunca sartlar degisir.Ya da bana verdikleri hizmeti surdurmeleri gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasli -- 17 Mart 2010; 12:08:17 >

• 10 MB icin gunluk 5 GB kullanim verseler.. Kimse karsi cikmaz herhalde..

10 MB hiz icin aylik 50 GB cok komik bir rakam...

Ferrari aliyorsunuz, ama arabanin hizi 100 km'i gecmesi engellenmis... Durum aynen boyle!!
  • ben fiberi 1 yıllık kağıt imzalıyarak aldım , benimki 2 yılamı çıktı şimdi ??
  • Kesinlikle bu kararı haklı bulmuyorum ama bildiğim birşey var. Oda onların bu şekilde bir değişikliğe gitmelerinin yasal olarak mümkün olduğu.
    Aynı durum telefon hat tarifelerinde de geçerli. Fiyat değişikliği hakkı saklıdır filan yazar hep. Yani isterlerse bugün fiyatı artırır azaltırlar. Tek şartları rekabet kurulu kararlarına uymak.

Fakat şöyle bir durum var. Eski reklamlarında "gerçek sınırsız internet" tarzı reklamları vardı. İşte bu öne sürülerek hak arama yoluna gidilebilir belki. Sonuçta o reklamları gören müşteriler superonline ı tercih ettiler.

Önceki mesajımda da dediğim gibi zaten bir sürü teknolojik değişiklik ve fiyat değişiklikleri yürütmeye girecek. Farklı hatları aramada indirim, telefon bağlantısına ihtiyaç duymayan adsl gibi. Eğer bütün sağlayıcılar böyle bir düzene girecekse superonline bu kararı ilk açıklayarak çok mantıklı davranmış oluyor bence. Ben hala superonline yönetiminin böyle saçma sapan bir kararı kendi başlarına vermiş olabilceğine inanamadığım için bunları söylüyorum.

• Belirlenen kotalari gectigi halde, hattini iptal ettirmekle bir sonuca ulasabilecegini dusunenler yaniliyor. Cunku bu limit, zaten 20Mbit hatla 20GB indiren icin degil, 400GB indiren icin kondu. Yani, o %5'i zaten superonline gozden cikarmis durumda, hatta aman benden gitsinler de kimden hizmet alirlarsa alsinlar diye dusunuyor, burada yazilanlara bakinca da adamlar amacina ulasmis gorunuyor, yuksek download yapanlardan kurtulacaklar cunku. %5, sayica az olmasina ragmen, bandwidth'in buyuk kismini yiyor. Sadece %5'lik bir musteri grubundan kurtularak hattini muhtemelen %50 gibi rahatlatmayi mi yoksa %5 icin onlardan aldigi abonelik ucretinin kac kati masraf yapmayi mi tercih eder? Bir yanda, ayda 4GB download yapan ama 29TL veren musteri, diger yanda 400GB download yapan ama 49TL veren musteri, ayni miktar download'tan bir yerde 2900TL kazaniyor, digerinde 49TL. Haliyle, tum ISP'lerde, sinirsiz yuksek miktar download yapan kullanicilar kambur olarak gorunur ve hepsi de bunlardan kurtulmak ister. Umarim, bu mevzu diger ISP'lerdeki limitsizleri de kapsamaz. 15 Nisan'da devreye girecek bu uygulamadan doneceklerini de sanmiyorum. Elbette limiti asmadigi halde bu olay yuzunden %95 icinde kalip iptal ettirenler de olabilir, ama onu da hesaplamis ve ihmal edilecek duzeyde gormuslerdir. Herneyse, gorunen o ki, fiber internet maceramiz baslamadan bitmis :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ketenhelva

quote:

Alamazlar, kendileri bile belirtmiş 15 Nisan'a kadar iptal halinde haklarımızın saklı olduğunu.

aradım sordum böyle rakam verdiler ne yapcaz mahkemeye mi vermem gerekiyor??

• quote:

Orijinalden alıntı: hasli

Kurulum ucretı 20-25 Tl civarında idi,umuyorum hatırımda yanlıs kalmadı,ayrıca 2 ay 10 tl odedık,normalde 50 tl odeyecektık,toplamda 100-110 TL gibi bir fiyat cıkması gerekıyor.Ancak bu da 19-3 e dahil olabilir,sonucta ben 1 yıl belirtilen kosullarda kalacagımı bildigim için o sozlesmeye imza attim,boyle koklu bir degisiklik olunca sartlar degisir.Ya da bana verdikleri hizmeti surdurmeleri gerekir.

Kurulum ucreti 100 TL aktivasyon 30 TL bunlar ücretsiz taahütle, 2 ay 49 yerine 9,99
    100+30+2*40=210 ama bu sözleşme değişikliği oldugu icin 19-3 göre iptal edilebilmeli. yada taahhüt süresi boyunca ilk sözleşme şartları uygulanmalı.
  • quote:

Tamamen korkutma amaçlı ya da bilgisizlik nedenli. Müşteri temsilcisi ile değil yöneticisiyle görüşün, kendileri de tazminatsız fesh hakkımız olduğunu kabul ediyorlar.
  • Bu 1 yıllık 2 yıllık diye bahsedilen taahhüt nerde yazıyor ben göremedim?
  • quote:

quote:

Tamamen korkutma amaçlı ya da bilgisizlik nedenli. Müşteri temsilcisi ile değil yöneticisiyle görüşün, kendileri de tazminatsız fesh hakkımız olduğunu kabul ediyorlar.

tamam bunu arayıp belirtcem teşekkür ederimm
  • quote:

quote:

quote:

tamam bunu arayıp belirtcem teşekkür ederimm

şuanda telefondayım aynen söylediğiniz gibi herhangi bir tazminat ödemeyeceğimiz belirtildi bana

• Aslında yapılacak belli ama bunu yapmak için birlik gerek.Büyük bir kitle iptal ettirecek fiber hattını.Sözleşmeleri fesh etme hakkıda madem doğmuş elimizde çok büyük koz var.Bu adil kullanımın herkese duyurması gerek. Yeni kullanıcılarda böylece gelmez.2 ay sonra superonline eşek gibi indirimde yapar adil kullanımıda kapatır.O kadar kablo fiber sonlandırıcılara para yatırıldı.Uzun dönemde kar edilecekti ama büyük bir kitle iptal ederse dayanamaz eşek gibi eski haline dönerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcoxx

10 MB icin gunluk 5 GB kullanim verseler.. Kimse karsi cikmaz herhalde..

10 MB hiz icin aylik 50 GB cok komik bir rakam...

Ferrari aliyorsunuz, ama arabanin hizi 100 km'i gecmesi engellenmis... Durum aynen boyle!!

Senin söylediğine göre de aylık 150 gb oluyor bu da komik bir rakam.50 gb kotaya göre konuşursak 10 mbit ile günde 80-90 gb inderebiliyorsunuz.Buna göre adam isterse bir günde kotasını biterebiliyor.Aylık 500 gb gibi bir sınır koyulsa anlarım o zaman adil kullanım denilebilir.
  • sevgili arkadaşlar blueray diskler 13 ve 30gb boyutundalar...

ben her ay izlemek adına ki sinema paketi diye sattılar streamingte problem yaşamayın saniyede 1mb iner şeklinde makul gelmişti 1*2 blueray i izlemek için indiriyorum

zaten bir film ortalama 15gb olduğunu düşünürsek...youtube gibi stream ve siteler yalan olacak bizler için...

10mbit ten 512 ye düşmesi rezalet bişi...yau bu durum insanı çıldırtır.

TTnet ile görüşme yaptım ev telefonu ihtiyacı duymuyoruz... ancak aylık 17 liralık iletişim bedeli altında bir kesin yapıyorlarmış...

limitsiz 8mbit 49 lira 17 lira hizmet pedeli 70lira diyelim biz buna....iki ucu boklu deynek....
  • Ben konu ile ilgili ne yapılabilir diye danışmak için tüketiciler birliğine danıştım.
    http://www.tuketiciler.org/

Aldığım mesaj aşağıdaki gibidir.

Sayın ( ben ), sözleşmelerdeki haksız şartlar tüketiciyi bağlamaz. Firmanın tek yanlı bu uygulaması hukuka aykırıdır. Hakkınızı aramak için;
    İkamet ettiğiniz kaymakamlıktaki Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunabilirsiniz. Dilekçe örnekleri sitemizde mevcuttur. 2010 yılı için, 938,75 TL’ sına kadar İlçe Hakem Heyeti kararları bağlayıcı olup, mahkeme ilamı niteliğinde ve icra kabiliyetini haizdir. Hakem Heyeti kararını doğru bulmayan taraf 15 gün zarfında Tüketici Mahkemesi'ne itirazda bulunabilir. Başvuru dilekçesine, mal veya hizmetle ilgili fatura, sözleşme, ödeme belgesi, servis fişi, garanti belgesi, yazışmalar, (varsa) vd. belgeler eklenir. Bu müracaatlar ücretsiz olup, sadece Tüketici Mahkemesinde dava kaybedildiği takdirde; mahkeme masrafı ve karşı tarafa avukat ücreti ödenmesi söz konusu olabilir.

Ayrıca firmanın bu uygulamasını Reklam Kurulu'na ve Bilgi Teknolojileri ve İletişi Kurumu'na da yazılı olarak şikayet etmelisiniz.

İadeli taahhütlü bir mektup, teyit belgeli faks, vd. yollarla satıcıya "ihtarname" göndererek, yasal yollara başvuracağınızı belirttikten sonra, alacağınız cevaba göre yukarıdaki mercilere başvurmalısınız.

Derneğimizin Sorumluluğu:

Not: Başvuru merkezimiz tarafından yukarıda verilen bilgiler tavsiye niteliğindedir. Her hangi bir yargı niteliğinde olmadığı ve yetkili makamların bu konudaki kararlarında bir standart bulunmadığı için farklı sonuçlar alınması durumunda derneğimizin sorumluluğu bulunmamaktadır.

Dernek çalışmalarımıza katkı için;

Faaliyetimiz ve girişimlerimiz hakkında bilgilendirilmeyi arzu ediyorsanız şayet, sikayet@tuketiciler.org ve bilgi@tuketiciler.org adreslerine bu talebinizi bildirmenizi öneriyoruz.

Üye olmak istiyorsanız:http://www.tuketiciler.org/?com=member.form

Bağışta bulunmak istiyorsanız: 212.524 82 82 veya tuketici@tuketiciler.org

Saygılarımızla,

Aydın Ağaoğlu

Tüketiciler Birliği

Başvuru Merkezi

aydin@tuketiciler.org

Sevgiler....

Bu arada Reklam kurulu şikayet adresi :http://rok.org.tr/basvuru.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacer -- 17 Mart 2010; 14:52:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: infinite

sevgili arkadaşlar blueray diskler 13 ve 30gb boyutundalar...

ben her ay izlemek adına ki sinema paketi diye sattılar streamingte problem yaşamayın saniyede 1mb iner şeklinde makul gelmişti 1*2 blueray i izlemek için indiriyorum

zaten bir film ortalama 15gb olduğunu düşünürsek...youtube gibi stream ve siteler yalan olacak bizler için...

10mbit ten 512 ye düşmesi rezalet bişi...yau bu durum insanı çıldırtır.

TTnet ile görüşme yaptım ev telefonu ihtiyacı duymuyoruz... ancak aylık 17 liralık iletişim bedeli altında bir kesin yapıyorlarmış...

limitsiz 8mbit 49 lira 17 lira hizmet pedeli 70lira diyelim biz buna....iki ucu boklu deynek....

10 mbit kullanların geçeceği en uygun tarife fiyat açısından 1 mbit sınırsız oldu.8 mbit netlimitsiz de 15 gb kota olayı var.Dediğim gibi 1000 kişi gibi bir kitle iptal ettirse sorun çözülür uzun dönem kar edilmek için bu projeye girdiler.Biz çıkarsak mecbur eski halne geri dönecek.

• Şimdi biz iptal ettirmeğe başlarız gider başka firmadan tahahütlü ürün alırız bunlarda eskiye dönerse işe bak o zaman.

Gel de çık işin içinde iki ucu b.klu değnek.
  • Orijinalden alıntı: vorb

Şimdi biz iptal ettirmeğe başlarız gider başka firmadan tahahütlü ürün alırız bunlarda eskiye dönerse işe bak o zaman.

Gel de çık işin içinde iki ucu b.klu değnek.

Taahhütlü almayın, hiç bir firmadan, Superonline örneği bunu gösterdi, ki bir şekilde problem çözülür yargıyla / kanunlarla veya tehditle ama uğraşılmaz. En iyisi taahhütsüz, yarın öbürgün TTNet Gbit fiber dağıtır, superonline üyelerine 3 ay bedava verir, kim bilebilir, kendinizi bağlamayın bir pakete.

Superonline çok büyük kazık attı insanlara, bu tarifelere ve fiber olmasına göre ev kiralamayı bir kenara bırakın, ev satın alan çok kişi var. Hayatının kazıklarını yediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 17 Mart 2010; 15:00:22 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.