Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-%95 lik kısım ayda 50GB data transferini geçmediğine göre bandwith genişliği,altyapı sorunu,havuz kaldırmıyor gibi sorunlar yok demekki.%5lik kısmı mı kaldıramayacak?
    2-ABD'de de böyle kimse birşey indirmiyor falan diyorsunuz ama Amerikalısı bile iTunes'dan ya da çeşitli sitelerden parasını verip satın alıyor ve internetten indiriyor. Diskindeki bilgilerini internete yedekliyor. Hatta yakında ABD'de OnLive çıkacak yani adamlar indiriyor
    3-Eğer bu işin arkasında TTNET ya da yasalar varsa SUPERONLINE çıkıp açıklayabilir.Mağduruz bunu yapmak zorundayız, buyrun yasa burda diye kullanıcılarına açıklama yapmalı ve müşteri desteğini arkasına almalı. Ama zaten siz %5lik kısımdasınız yok size sınırsız internet deyip bizleri mağdur ediyor
    4-En büyük sorun binaya 2-3 kişi bağlattırıp başkalarına dağıtmak olabilir.50Mbps alıp 5 daireye dağıtabilirsiniz.Eğer böyle bir durum varsa buna kota koymaktan başka tüm kullanıcılarını etkilemeden bir çözüm bulmalı. VDSL'de böyle bir uygulama yok.
    5-Tellcom'lu günlerini geri istiyoruz. Keşke hep ilk çıktığı gibi kalsaydı sınırsız 100Mbps 100 liranın altında kullanabiliyor olsaydık.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

Hocam akşam akşam bir umut oldun valla. Gerçi ttnetten biraz daha iyi oluyor bu durumda o kadar. Y Gerçi fiyatları 2 ye katlamış oluyor bu durumda superonline (son 100mbit zammıyla 100mbitleri de efektif olarak 4e)

98 TL = 10/1 sınırsız
    138 TL = 20/5 sınırsız

Kalan tarifelerde fiyat kopuyor artık.

Yarın millet bu konuda arayıp sorsa bari?

Siteyi düzenlemişler biraz. Dünkü yazıda iyi hatırlıyorum, hem kotalı hem limitsiz abonelikler için geçerli diyordu.

Şuan gözüme kotalılarla ilgili bir ibare çarpmadı. Araştırmak gerek.
  • quote:

Hocam akşam akşam bir umut oldun valla. Gerçi ttnetten biraz daha iyi oluyor bu durumda o kadar. Y Gerçi fiyatları 2 ye katlamış oluyor bu durumda superonline (son 100mbit zammıyla 100mbitleri de efektif olarak 4e)

98 TL = 10/1 sınırsız
    138 TL = 20/5 sınırsız

MH deki adama soyledım yanı 98.- TL verince sınırsız oluyormu sizinle konuşmanın kaydedildiğini düşünürsek bu konu hakkında bu konuşmayı emsal gösterebilirmiyiz dedim Yöneticimle görüştüm ve direk ondan aldığım bir bilgi kesinlikle gösterebilirsiniz dedi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: elninom1

1-%95 lik kısım ayda 50GB data transferini geçmediğine göre bandwith genişliği,altyapı sorunu,havuz kaldırmıyor gibi sorunlar yok demekki.%5lik kısmı mı kaldıramayacak?
    2-ABD'de de böyle kimse birşey indirmiyor falan diyorsunuz ama Amerikalısı bile iTunes'dan ya da çeşitli sitelerden parasını verip satın alıyor ve internetten indiriyor. Diskindeki bilgilerini internete yedekliyor. Hatta yakında ABD'de OnLive çıkacak yani adamlar indiriyor
    3-Eğer bu işin arkasında TTNET ya da yasalar varsa SUPERONLINE çıkıp açıklayabilir.Mağduruz bunu yapmak zorundayız, buyrun yasa burda diye kullanıcılarına açıklama yapmalı ve müşteri desteğini arkasına almalı. Ama zaten siz %5lik kısımdasınız yok size sınırsız internet deyip bizleri mağdur ediyor
    4-En büyük sorun binaya 2-3 kişi bağlattırıp başkalarına dağıtmak olabilir.50Mbps alıp 5 daireye dağıtabilirsiniz.Eğer böyle bir durum varsa buna kota koymaktan başka tüm kullanıcılarını etkilemeden bir çözüm bulmalı. VDSL'de böyle bir uygulama yok.
    5-Tellcom'lu günlerini geri istiyoruz. Keşke hep ilk çıktığı gibi kalsaydı sınırsız 100Mbps 100 liranın altında kullanabiliyor olsaydık.

4 için söylüyorum. Ona çözümleri var zaten. Verdikleri 5 para etmez pirelli modem gayet güzel bir çözüm ona. Laptopıma yanına koyuyorum modemin ve 20mbitlik bağlantım 2mbit'e düşüyor wirelessdan. Güzel bir çözüm değil mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdemdio

quote:

http://www.superonline.net/bireysel/kampanyalar/superfiber.aspx#t2

"Superonline Fiber Internet kotalı aboneliklerde faturalanacak aylık toplam ücret, aynı hızda limitsiz aboneliklerdeki aylık ücretin 2 katını geçmez."

Kotalılara adil kullanım yapmayacaklarının garantisi var mı? MH'nin lafını garanti olarak alamıyorum malesef.

Zaten açıklamada sadece limitli paketleri kapsadığı veya kotalıları kapsamadığı ile ilgili bir ibare yok.

Müşterilerimiz: 10 Mbps hız için aylık 50 GB, 20 Mbps hız için aylık 100 GB, 50 Mbps hız için aylık 250 GB, 100 Mbps hız için aylık 500 GB, download yaparak ya da upload hızının 10 katı kadar GB upload yaparak Adil Kullanım Koşulu uygulamasına tabi olmadan hizmetlerimizden yararlanabilmektedir. - Superonline

Ben internette nerede yazıyor diye sordugumda yer almadıgını soyledı ama bunun gelen sozlesmede yazdıgını ustune basa basa soyledı artık kotalı sozlesmesıne bı bakmak lazım..

98 TL = 10/1 sınırsız
    138 TL = 20/5 sınırsız

Sınırsız kullanmak için, sınırlı tarife almaya zorluyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: interrupt

benim merak ettiğim bir şey var,sözleşmeyi tazminatsız iptal etmek demek sözleşme dahilinde verilen cihazın (fibernet için pirelli router) müşteride kalacağı anlamına geliyor mu

Iptal ettirsem ki ettireceğim, çalışan pirelli su altından çekiyor mu çekmiyor mu? hep beraber göreceğiz, paketler veririm pirellilerini
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orijinalden alıntı: interrupt

benim merak ettiğim bir şey var,sözleşmeyi tazminatsız iptal etmek demek sözleşme dahilinde verilen cihazın (fibernet için pirelli router) müşteride kalacağı anlamına geliyor mu

Iptal ettirsem ki ettireceğim, çalışan pirelli su altından çekiyor mu çekmiyor mu? hep beraber göreceğiz, paketler veririm pirellilerini

• quote:

Orijinalden alıntı: elninom1

1-%95 lik kısım ayda 50GB data transferini geçmediğine göre bandwith genişliği,altyapı sorunu,havuz kaldırmıyor gibi sorunlar yok demekki.%5lik kısmı mı kaldıramayacak?

Bu işler o kadar kolay olmuyor gökdelenlerde rüzgarlar keskin esiyor. Aşağıdakilerin ruhu duymuyor. Öyle herşeyi açıklayacaklarını sanmam. Eğer açıklanacaksada el altından sızdırılır o bilgi ve bu bilgi ilk günden sızdırılmaz tabi. Superonlineı köşeye sıkıştırdılarsa onlarda çıkıp daha ilk günden bunu açıklayamıyor olabilir.

4. seçeneği düşünmemiştim gerçekten onu düşünmüşde olabilirler. Valla 50 mbitlik interneti burada çocuğu olmayan 3 aileye dağıtı cillop gibi geçinirim. Gerçi burda yok fiber :D İşte böyle düşünüpte yapan çoksa önlem olabilir.
    Ama oda mantıken pek uygun değil çünkü zaten ilk getirirlerken 15-20 daire şartı koşuyorlar bu hem hizmetin pahallılşığından hemde ortak kullanacaklarsa bile en az 20 kişi kullansın mantığından hareketle yapılıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

Sınırsız kullanmak için, sınırlı tarife almaya zorluyorlar

Satır arasından fiyatlara zam yaptıkları için başka satır aralarını da bulmak için bizi teşvik ediyorlar hoş fiyatı 2 ye katlıyor ama o bile iyi rakam sanki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: #berk

Bu işler o kadar kolay olmuyor gökdelenlerde rüzgarlar keskin esiyor. Aşağıdakilerin ruhu duymuyor. Öyle herşeyi açıklayacaklarını sanmam. Eğer açıklanacaksada el altından sızdırılır o bilgi ve bu bilgi ilk günden sızdırılmaz tabi. Superonlineı köşeye sıkıştırdılarsa onlarda çıkıp daha ilk günden bunu açıklayamıyor olabilir.

4. seçeneği düşünmemiştim gerçekten onu düşünmüşde olabilirler. Valla 50 mbitlik interneti burada çocuğu olmayan 3 aileye dağıtı cillop gibi geçinirim. Gerçi burda yok fiber :D İşte böyle düşünüpte yapan çoksa önlem olabilir.
    Ama oda mantıken pek uygun değil çünkü zaten ilk getirirlerken 15-20 daire şartı koşuyorlar bu hem hizmetin pahallılşığından hemde ortak kullanacaklarsa bile en az 20 kişi kullansın mantığından hareketle yapılıyordur.

Bizim apt. da 59 daire var fiber kapıdan girdikten sonra Apt.Görevlisinin dediğine göre binadakilerin %90 ı fiber e üye olmuş ve kotalı üye olan sadece 2 kişi..

Yazının çıktısını asarım ben kapıya yarın görürüm isyanları :))

• Ttnet iscileri grevde kablo kesip duruyordu. Biz de 15 nisanda (ya da 1 nisanda şaka seklinde) apartmanda alt kata inip fiber routerlari mi soksek? Kesmeye gerek yok baglantilari cikartip odunc aliriz bir sure. Zaten apartman ici kim bir sey der :)

Aksam aksam nezarete attircaklar sinirden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 17 Mart 2010; 0:15:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Superonline Fiber İnternet hizmetinden yararlanmakta olan müşterilerimizin % 95�en fazlası, hali hazırda Adil Kullanım Koşulları ile belirtilen limitlerden daha düşük miktarda data kullanımı yapmaktadırlar ve bu müşterilerimiz belirtilen bu uygulamadan hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyeceklerdir. - Superonline

Superonline olarak, müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini korumak ve sistemde oluşabilecek herhangi bir suiistimalden müşterilerimizin etkilenmesini engellemek amacıyla Superonline Fiber İnternet hizmetinde Adil Kullanım Koşulları uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. - Superonline

Müşterilerimiz: 10 Mbps hız için aylık 50 GB, 20 Mbps hız için aylık 100 GB, 50 Mbps hız için aylık 250 GB, 100 Mbps hız için aylık 500 GB, download yaparak ya da upload hızının 10 katı kadar GB upload yaparak Adil Kullanım Koşulu uygulamasına tabi olmadan hizmetlerimizden yararlanabilmektedir. - Superonline

Limitsiz abonelik seçeneklerinde ayrıca kota aşım ücreti uygulanmamaktadır. Saygılarımızla arz ederiz, Superonline - Superonline

ne kadar güzel bir açıklama yapmışlar, değil mi?

%95miş..Bahsettikleri %95'in içinde ben de varım...Şu ana kadar hiç kotayı(!) aşmadım...

Ama geçin bakalım yeni sisteminize...Nasıl kapattırılıyormuş, o zaman görürüz...

• ttnet topiğindeki 8 mbt kadar tarife başlığına dönmüş konu ne diyeyim.adam gibi net kullanmak için ya bulgaristana yada romanyaya arkadaşlar bu ülkede rahat yok tüm isp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emo5313 -- 17 Mart 2010; 0:37:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sum 41

quote:

Superonline Fiber İnternet hizmetinden yararlanmakta olan müşterilerimizin % 95�en fazlası, hali hazırda Adil Kullanım Koşulları ile belirtilen limitlerden daha düşük miktarda data kullanımı yapmaktadırlar ve bu müşterilerimiz belirtilen bu uygulamadan hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyeceklerdir. - Superonline

Superonline olarak, müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini korumak ve sistemde oluşabilecek herhangi bir suiistimalden müşterilerimizin etkilenmesini engellemek amacıyla Superonline Fiber İnternet hizmetinde Adil Kullanım Koşulları uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. - Superonline

Limitsiz abonelik seçeneklerinde ayrıca kota aşım ücreti uygulanmamaktadır. Saygılarımızla arz ederiz, Superonline - Superonline

%95miş..Bahsettikleri %95'in içinde ben de varım...Şu ana kadar hiç kotayı(!) aşmadım...

Ama geçin bakalım yeni sisteminize...Nasıl kapattırılıyormuş, o zaman görürüz...

İşte bilinçli tüketici ..Helal olsun! .. umarım diğer % 95 lik kesimdekilerde aynı hassasiyeti gösterirde tepkilerini ortaya koyarlar .. bunlara ' kim koyun? kim çoban? ' göstermek lazım ...

• quote:

quote:

Tebrik ederim arkadaşım, takdire şayan bir hareket yaptığın..

• quote:

quote:

keşke herkes senin gibi düşünüp, hareket etse. o zaman görürler günlerini.

helal olsun kardeş.

• Şimdi superonline'a kızgınsın tamamda bulgaristanla romanyada daha değişik bir sistem var .Yurtiçi hızlı yurtdışı sınırlı bağlantı veren ispler var oralarda ,misal 100mb fiber bağlıyor ama yurtdışı download yapmaya kalkarsan hızın ( rakamı atıyorum kafadan ) 3-4e düşüyor
    İngilizcen varsa burdan görebilirsinhttp://www.mmorpg.com/discussion2.cfm/post/3415466
    "i got 50/50 inside Romania outside is "relative" " , yurtiçi 50/50 yurtdışı göreceli diyor türkçesi.

quote:

Orijinalden alıntı: emo5313

ttnet topiğindeki 8 mbt kadar tarife başlığına dönmüş konu ne diyeyim.adam gibi net kullanmak için ya bulgaristana yada romanyaya arkadaşlar bu ülkede rahat yok tüm isp

• Biraz gec oldu ama sabah kaldıgım yerden devam ederek hem musterı hızmetlerı takım lıderı ıle gorusmemızı ozetlemek hem de burada bırcok arkadasımızın son derece mantıklı yorumlarını yenıden gundeme getırmek ısterım.Oncelikle musterı hızmetlerı ile yaklasık ıkı gundur bayagı samımı olduk,benı cok da sevdıklerını soyleyemem,hatta takım lıderı olarak kendısını tanıtan yetkılı akadasımız bır ara kendısını kaybederek benımle tartısmaya ve hatta polemıge gırmeye bıle kalktı,tabıı kı uyarılar sonrasın tellcom sahıbı olmdıgını hatırlayarak uslubunu duzeltme ıhtıyacı da hıssettı.Konuya donersek oyle ya da boyle adıl kullanım uygulamasının 15 nısanda yururluge gırecegını,bunun kesın oldugunu takım lıderı beyefendı belırttı.Ancak normalde musterı hızmetlerıne gunde 3000 cıvarı ulasım oldugunu ancak bu haber sonrası rakamın 2-3 katına kadar cıktıgnı ve herkesın de oldukca fazla tepkı verdıgnı belırttı.Bu durumun sıra dısı ve beklenmedık oldugnu,dogal karsılanamayacagı ve her aksam ustlerıne verdıklerı raporda bu sıkıntıyı da ıleteceklerını belırttı.Sonucta musterı hızmetlerıne ve emaıl adreslerıne yapılan her sıkayet yetkılılere ulasmakta,belkı satır satır gıtmıyor ancak tepkının buyuk oldugu ve hangı konularda daha cok tepkı verıldıgı acıklanıyor.Karar mekanızmasında gorev alan yetkılıler de normal bır ınsan zekasına sahıp olduklarını varsayarsak bu uygulama ıle buyuk bır sıkıntı yasayacaklarını farketmıslerdır.Muhtemelen bu kadar yogun bır tepkıyı beklemıyorlardı.

Gorusmenın devamında kesın olmamakla bırlıkte kendısının tahmını oldugunu belırttıgı(kı bunun tahmın olduguna ınanmamaktayım) belkı ayrı bır sınırsız formulunun de sunulabılecegını soyledı.Ayrıca abonelık ıptalı ıcın 15 nısana kadar olan sure ıcerısınde Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi geregi abonelerın herhangı bır bedel odemeden ayrılmayı ıstedıklerını belırttıgımde nedense o madde hakkında da onlem alınmıstır gıbı bır ıfade kullanması sonucu tartısma ve polemık noktasına kadar geldık.Benım gerıldıgım nokta beyefendının sankı burada da sunu soylemye calısır gıbı davranısıydı,sız sozlesmeyı nasıl olsa yaptınız,bız de ıstedıgmız degısıklıgı yaparız,pasa pasa kabul edeceksınız.Eh,muz cumhurıyetı degıl burası,yonetmelık acık hak bellı.Bu konuyu kendısı ıle bır cozume kavusturamadık.Acıkcası musterı hızmetlerı takım lıderının de yonetmelık hakkında soyleceklerı cok da baglayıcı olmayacaktır.Onlara sorarsanız superonlıne beyın takımı (!) herseyı dusunmus,yonetmelıktekı madde,abonelerın tepkısı,potansıyel abonelerın fıkırlerı vs vs. Sonucta da bu mıllet saftır,her dedıgımız mubahtır mantalıtesı calısmıs,olmus,bıtmıs.

Yorumları ınceledıgımde cogu arkadasımızda pazarlıga acık bır anlayıs ve kısmı kabullenme goruyorum.Yanı adıl kullanım olsun ama 512kbps olmasın da 1mbit olsun,yok efendım 2mbit olsun.Hakkınızdan kolayca vazgecmenız sadece karar alanları cesaretlendırır.Bakın,pazarlıga basladılar derler.Sonucta adı sınırsız,limitsiz olan bir tarife acık,secik,tartismasız bir sekilde limitlenmistir.Adıl kullanım sacmalıgı dunyanın bırcok ulkesınde bulunmakla bırlıkte sadece ekonomık paketler olarak sunulmakta veya ust sınır bızler ıcın sasılacak derecede yukarı degerlerde verılmektedır.Bir bilincli arkadsımızın da dedıgı gıbı gunluk 20-30-40gb llımıtlı tarıfeler vardır,ancak yıne de alternatıf olarak gercekten sınırsız secenekler de kullanıcılara sunulmaktadır.

Diger bir konuda kotu nıyetlı kullanım ifadesi,bu ne demektır,interneti insanlar ne amacla kotu bır nıyetle kullanabılır?Tahmınım en kotu senaryo,zamanında tv lerımızde kırmızı nokta ıle yayınlanan yetıskın programlarının ınternet uzerınden daha kolay bulunabılmesıdır.O zaman tv kanalları da bızım genclıgımızde oldukca kotu nıyetlı davranıslar sergılemıslerdır demek oluyor.Eh buna ızın verebılen devlet kurumları da buna alet olmuslar,sonucta ınternet olmasa da ınsanlar bu tıp yayınlara da bır sekılde ulasabılmısler.Daha kotu nıyetlı kullanım hack ve hacker olmak,bu durumda da rusya ve cının dunyadan dıslanması ıcap edecek,henuz mılletımız hacker-lamer ayrımını yapamamısken ınternetı en kotu nıyetlı kullanmaya calıssa bıle basarılı olamaz.Gerıye kotu nıyetle ılgılı tek bır secenek kalıyor ,o da ortak kullanım,cok afedersınız ama bunun cozumu tum abonelere hırsız muamelesı yapmak degıl,cok zekı calısanlarınızın basıt cozumler uretmesı olacaktır.

Son olarak da su superonlıne ın acıklamasını yazalım.Efendım %95 zaten adıl kullanım kosulları ıle belırlenen sınırı gecmıyormusmus,hadı bu dogru olsun,o zaman sız cok zekı superonlıne calısanları neden kafanızı bu tıp sınırlamalarla yoruyorsunuz?Zaten %95 oranındakı abonenız sınırı gecmıyor,ne dıye tamamına kota koyuyorsun,ayrıca %5 de bu lımıtlerı asıyorsa sıze ne?Parasını odedıkten sonra %5 lık kesımle alıp veremedıgın nedır?Hadı dıyelım kı abonelerın %100 u bugune kadar sınırı hıc gecmedı,aboneler bu hızmetı sınırsız satın almıs,bugune kadar gecmemıs ancak ya ksının canı yarın gecmek ısterse,ne hakla onune engel koyabılırsın?Bu kadar komık bır cevap verecegınıze daha yaratıcı,yenılıkcı,zeka kokan bır cevap bulmaya calıssaydınız.Komedıdır bu.%95 zaten belırlenen sınırı gecmıyor,eee ne dıye sınır koyma geregı duydun dıye sorarlar,sen de yıne komık bır cevap ararsın.

Sabır edıp de okuyan degerlı arkadaslarımıza tesekkurler.Lutfen dun ve bugun suregelen tepkınızı dındırmeyın,saman alevı gıbı sonmeyelım,kuvvetle muhtemel tepkımız tasları yerınden oynatmayacaktır,ancak en azından tasların cevresındekı kumları temızlemıs oluruz.

Tepkı maıllerıne lutfen devam edelım:hizmet@superonline.net

• quote:

Orijinalden alıntı: azmo

Şimdi superonline'a kızgınsın tamamda bulgaristanla romanyada daha değişik bir sistem var .Yurtiçi hızlı yurtdışı sınırlı bağlantı veren ispler var oralarda ,misal 100mb fiber bağlıyor ama yurtdışı download yapmaya kalkarsan hızın ( rakamı atıyorum kafadan ) 3-4e düşüyor
    İngilizcen varsa burdan görebilirsinhttp://www.mmorpg.com/discussion2.cfm/post/3415466
    "i got 50/50 inside Romania outside is "relative" " , yurtiçi 50/50 yurtdışı göreceli diyor türkçesi.

quote:

Orijinalden alıntı: emo5313

ttnet topiğindeki 8 mbt kadar tarife başlığına dönmüş konu ne diyeyim.adam gibi net kullanmak için ya bulgaristana yada romanyaya arkadaşlar bu ülkede rahat yok tüm isp

peki arkadaşım güzel demişsin bu bulgaristan ve romanya ne zaman komünizimden çıktı onuda bi söyle 1989 yılında şimdi soruyorum 21 yılda bu duruma geldilerse 2 ülkede bizim girmek için bi yerlerimizi yırttığımız avrupa birliğine girmişse dünya internet hızında ilk 5 telerse ki biz baya bi aşşağılardayız oraya gitmek baya mantıklı geliyor

• Müşteri hizmetlerini arayıp faturada yazan "Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Haklar Yönetmeliği'nin 19/3. maddesinde belirtilen haklar saklıdır' nedi diye sordum. Sözleşmeyi fesh etmek istiyorum dedim hiç bir şey söyleyemedi. Faturada öyle birşey mi yazıyor dedi. O madde sözleşmeyle ilgili değil, Superonlinenın değişiklik yapma hakkı vardır falan zırvaladı. Bu ülkede tüketici hakları da neymiş
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.