Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Freddia

çok pardon ya o kadar sık mesaj gelmiş ki hepsini ouyamadan bu yorumu yazdım Şimdi hemen mesajımı değiştirecektim ama kaçmamış :) kusura bakmayın

harbiden çok adilermiş ya aşağılık herifler hani türkiye'de internet=superonline'dı 10 sene önce böyleydi Eğer böyle bir uygulama yapmasalardı ttnet'i zirveden edip yeniden türkiye'nin bir numaralı internet servis sağlayıcısı olabilirlerdi Bunlar akıllarını mı kaybetmişler Farkında değiller mi böyle bir uygulama ile kan kaybediceklerinin

önemli deil . mesajının yanlış anlamayla yazılmış oldugu belliydi ..sende kusura bakma

evet çok saçma bir uygulma başlattı superonline .. sonları olabilir. açıklamalarında kendi abonelerini suistimalci olarak suçlamaları firmanın nekadar adi olduğunun göstergesi zaten ... beter olsunlar.

• birisi "açıktan duran turuncu kablolularına dikkat etsinler" yazmış

şaka bir yana gerçekten çok üzücü bir durum, acaba arap telekom engeline mi takıldı? ya da tt altyapısı yetersiz mi geldi? (sonuçta altyapısı tamamen ayrı değil)
  • Buraya mesaj yazmıştım ama nedense sözde hakaret var diye silinmiş. Ama o "hakaret olmayan" yerleri çıkartıp güncelleyerek koyuyorum. Atıp tutmadan bu işte mantık aramaya çalışalım lütfen.

---------------------------------------------------

Valla ekşi sözlükte görünce şok oldum. Ben temmuzda taşınacağım evimden fiberli bir yere giderim de dilediğimce interneti kullnaır hemde uygun ücret öderim diye fantaziler yapıyordum. Hemde 2 yıldır bunun hayalini kuruyorum desem yeridir. Şimdi resmen şok oldum.

Superonline'a çoook sağlam küfürler etmeye hazırlanıyordum ki forumda 3-4 kişinin yazdıklarını gördüm. Zaten aklıma gelmişti bunlar durup dururken böyle bir sınırlama getirmez çünkü fiber teknolojisinde sistem yavaşlaması zart zurt zor olur. Çünkü bildiğim kadarıyla fiber kablo bakır kablodan 30.000 adet daha fazla bağlantı kaldırabilir. Ayrıca hızıda bildiğiniz üzere daha yüksek. Yani bu sınırı getirmelerinin nedeni çok başkadır diye düşünüyordum ki zaten yeni çıkacak yasaya göre ayarlamışlar.

NOT: Bazıları yasayı bakanlar kurulu çıkartır bunlar çıkacak yasayı daha meclise gelmeden nasıl biliyorlar tarzı mesaj atmış. Hatırlarsanız 15 Nisandan sonra başka hattı aramanın ücreti düşecekti. Ayrıca bildiğim kadarıyla adsl bağlatmak için telefon zorunluluğuda kalkıp yeni ücret tarifeleri de duyurulcak(bu 15 nisanda mı olacaktı emin değilim) Bu düzenlemelerin arasında bir yerde bu konuyla ilgili bir yönerge filan olabilir.

Tamda superonline da sırt çevirecekken bunları görmem iyi oldu. Bu haber yüzünden hemen tt övgülerine başlamayın eğer yasa çıkarsa herkesi etkiler. Ama ben hala şüpheliyim bu sadece superonline'ı yok etme çabası bile olabilir. Baktılar imkanı olan herkes akın akın fibere geçiyor bunu ayaklarına dolamış olabilirler. Herifler aylardır ve bir kaç yıldır deli gibi sokak sokak fiber döşüyorlar. Bunların kafası basmıyor mu da o kadar masraf edip altyapı kurdular? 10 mbitlik bağlantının kotası 50 gb olcakmış. Ya 50 gb nın 10 mbitlik stabil bir bağlantı ile adam gibi download yapılmadan bile çok rahat aşılacağını bunlar bilmiyorlar mı sanıyorsunuz?

Bu haber bende resmen çöküntü yarattı valla hem o güzel imkandan yararlanamayacağım hemde kendimi özgür hissetmiyorum artık. Kim benim ne kadar dl yaptığıma sayfa dolaştığıma karışır ya. Adil kullanım neymiş beyinsizler yaa. Adil kullanım diye bir saçmalık yok kardeşim. Eğer sen teknolojini yükseltmezsen kullanıcılara külfet olursan zaten bağlantın yavaşlar sistemin çöker. Sırf bu yüzden faturayı kullanıcılara kesmenin mantığı yok.

Hem Superonline da adil kullanım diye bi halta gerek yok dediğim gibi şimdiki fiber sistem çok rahat destekler bu bağlantıları. Bu yasa çıkacaksa adsl lere çıkması mantığa daha uygun, adsl kullananlar arasında haksız rekabet ve adil kullanım sorunu olur. Daha doğrusu teknoloji yetersizliğinden dolayı adil dağılım olmaz. Offff sinir oldum ya şimdi iki çıkmaza dönüştü bu. Adsl e mi bağlı kalacağız yine Uçsuz bucaksız internet ortamını kimlere kullandırtacaklar acaba merak ediyorum.

Sayfalarca superonline çamur atmayın bunun nedeni eğer buysa küfredip hakkınızı aramaya gideceğiniz yer devlet ananın sıcacık kolları olacaktır eminimki. Bu kararı superonline yönetiminin kendi başına aldığına inanmıyorum. Hiçbir engel teşkil etmezken bu duruma neden müdahele etsinler?

-----------------------------------------------

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Arkadaşlar tekrar belirtiyorum.

Facebook grubumuzu açtık. Tepkimizi her yerde dile getirmeyi düşünüyoruz.

Lütfen üye olun, tanıdıklarınızı da gruba davet edin.

http://www.facebook.com/group.php?gid=370912814935

öyle tepkiyle filan olacağını zannetmiyorum...bunları muhakkak ki göze almışlardır...
    bence asıl tepkinizi üyeliklerinizi iptal ettirerek gösterin, bakın o zaman çeşmenin suyu kesilmeye başlayınca nasıl da taklalar atmaya başlarlar...

• türktelelkom haksız rekabet olarak dava açmış olabilir mi? :)
  • Yakında oturduğum sitede hizmet vermeye başlayacaklardı. Gönderdiğim mailde verdim veriştirdim. Tepkinizi gösterin arkadaşlar, şahsen bu uygulamadan sonra ben kesinlikle superonlinea geçmekten vazgectim, kota koyacaklarsa ne anlamı var 10 mbit 100 mbit internetin böyle saçma sapan uygulamamı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crower74

quote:

öyle tepkiyle filan olacağını zannetmiyorum...bunları muhakkak ki göze almışlardır...
    bence asıl tepkinizi üyeliklerinizi iptal ettirerek gösterin, bakın o zaman çeşmenin suyu kesilmeye başlayınca nasıl da taklalar atmaya başlarlar...

Bizim amacımız Superonline'ı batırmak değil hocam. Evet son çare olarak abonelik iptali düşünebiliriz ama çok fazla abonelik iptali olursa ve Superonline bu işi bırakırsa, yine biz zararlı çıkacağız, Türkiye'nin Limitsiz,Sınırsız,Gürül Gürül internet hizmeti sunan bir ISP'ye ihtiyacı var bir yandan da onu düşünüyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 16 Mart 2010; 22:19:00 >

• kesinlikle katılıyorum.biz değilmiydik Türkiye de 4 Mbps hız varken 10 Mbps gördüğümüzde uzaya çıkmış gibi olan ?
  • Beyler bizim sorunda bu işte hiç örgütlenmeyip kuzu gibi kabulleniyoruz ne derlerse. Bu yapılanın cezasını çekmeliler bence. Hadi biri ön ayak olsunda mail mi atıyoz mahkemeye mi veriyoz yapalım bişeyler ben herşeye varım, basalım deyin gidip basarım çok sinirlendim. Aradım şimdi müşteri hizmetlerini 15 nisandan itibaren herkese diyo. Önce üye olanlar falan herkes işte. Kapatma bedelini sordum, dünyanın parasını alacaklar kapatırsam. Sıkıştırdım biraz önce ttnet başlattı diyo. Varmı böyle bi saçmalık.
  • ya harbiden ttnetten nefret ettigim kadar başka bişeyden nefret etmedim... dua ediyordum şu süperonline gelsin diye ama yaptiklari tam sacmalik olmus 10 mbit alicam'da ne o download miktari 50 Gb ya bırakın kalsin ben 4 mbitle 100 katı yapiyorum var mı ötesi
  • keserim valla aşağıdaki turuncu kabloyu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeremy81

komunist düzen resmen bu yaw biz size bunu layik gördük böyle olucak sesiniz çıkarmayın
    döşedikleri kabloları artık ellerine alıp oynarlar yada bilemiyorum ne yaparlar!!!!!

klasik kapital tekel zihniyeti bu kararın arkasında ttnet var açıkça görünüyor zaten yayın ihalesinde kapışmışlardı ben ne olursa olsun ttnete geçmeyeceğim sabit telefona 20lira veremem(Türk halkı nasıl kapatmıyor telefonları anlamıyorum) ama superonline çok müşteri kaybecek bir çözüm bulmalılar

• Yaklaşık 1 saat kadar önce konustum bende müşteri hizmetleriyle ve bunun neticesindeki durumu kısaca belirteyim.

Şayet ben 10 mb i sorunsuz ve kısıtlama olmadan kullanayım derseniz yapmanız gereken 4 GB kotalı olan 29.- TL lik paketi seçmek. Burada kota aşımı durumunda ek ücret alınacağı sitede yazmamasına rağmen telefonda 1 gb için yaklaşık 10 lira gibi bir rakamın alınacağı söyleniyor.
    Lakin buna ek olarak da aldığınız limitli tarifedeki (Ör. 10 Mb 29.- 4 GB kotalı) limit aşımla birlikte gelecek faturanın aynı tarifedeki limitsiz paketin ( 10 MB Sınırsız 49.- TL) 2 katını geçemeyeceği uzun lafın kısası ;

10 MB GERÇEK LİMİTSİZ'in fiyatının GERÇEKTE 98.- TL olduğu

belirtiliyor.

Parası neyse vereyim kotayla uğraştırmayın beni diyenlerin bilgisine..

Saygılarımla

• superonline şikayet maili atarken aşağıdaki resimide gönderip gerçek sınırsız internet dediğiniz bumu diye sorarsak daha iyi olur gibime geliyor

• Bi sitede rastladım okuyun
    quote:

Al birini vur ötekine!
    16/03/2010

Süper hızlı, kesintisiz, saniyede 8 megabit" sloganı ile karşımıza çıkan TTNet, 15 GB indirim kotasını geçen kullanıcıların internet bağlantısını 8 megabit hızdan, 512 kilobit hıza indireceğini bildirmiş ve kullanıcıların tepkisini toplamıştı. Superonline zekice bir hamleyle araya girdi ve saniyede 10 megabit ve sınırsız indirim hakkı sundu haliyle pek çok kullanıcı da bu fırsatı kaçırmadı.

Şimdi ise, okuyucularımızdan şikayet yağmaya başladı. Çünkü o sıralarda TTNet karşısında rekabetçi bir hizmet verecekmiş gibi duran Superonline, anlaşma şartlarında değişikliğe gideceğini duyurdu:

15 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Superonline Fiber İnternet hizmetinde, limitli veya limitsiz abone olunan paketin download hızının 5 katı GB kadar download; upload hızının 10 katı GB kadar upload adil kullanım koşulu olarak uygulanacaktır(...)

Başka bir deyişle, 15 Nisan itibariyle Superonline ile TTNet'in arasında çok büyük bir fark kalmayacak, her ikisi de "adil kullanım" uygulamasını destekliyor olacak. Bu arada TTNet'ten farklı olduğunu inanarak Superonline'a geçmiş olan kullanıcılar da çok haklı bir şekilde aldatılmış olduklarını düşünecekler. Ancak kendilerinin önünde şöyle bir seçenek var:

Tüketici hakları yasasına göre "işletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve sözkonusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi fesh edebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler." Yani TTNet'ten Superonline'a geçen kullanıcılar, sözleşme süreleri dolmasa da Superonline'ı bırakıp TTNet veya başka bir servis sağlayıcıa dönebilirler.

Superonline uygulamada yapacağı değişikliği 1 ay önceden duyurduğu için hukuken yapılacak bir şey yok, ancak sözleşmeyi fesh ederek tüketici olarak tepkilerini ortaya koyabilirler.

telekomünikasyon sektöründe tüketici hakları yönetmeliği'nin 19/3 maddesinde belirtilen hakları saklıdır. diyormuş. o yüzden taahütlü bile olsa herhangi bir tazminat ödemeden iptal edebiliyomuşuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemdio

Yaklaşık 1 saat kadar önce konustum bende müşteri hizmetleriyle ve bunun neticesindeki durumu kısaca belirteyim.

Şayet ben 10 mb i sorunsuz ve kısıtlama olmadan kullanayım derseniz yapmanız gereken 4 GB kotalı olan 29.- TL lik paketi seçmek. Burada kota aşımı durumunda ek ücret alınacağı sitede yazmamasına rağmen telefonda 1 gb için yaklaşık 10 lira gibi bir rakamın alınacağı söyleniyor.
    Lakin buna ek olarak da aldığınız limitli tarifedeki (Ör. 10 Mb 29.- 4 GB kotalı) limit aşımla birlikte gelecek faturanın aynı tarifedeki limitsiz paketin ( 10 MB Sınırsız 49.- TL) 2 katını geçemeyeceği uzun lafın kısası ;

10 MB GERÇEK LİMİTSİZ'in fiyatının GERÇEKTE 98.- TL olduğu

belirtiliyor.

Parası neyse vereyim kotayla uğraştırmayın beni diyenlerin bilgisine..

Saygılarımla

http://www.superonline.net/bireysel/kampanyalar/superfiber.aspx#t2

"Superonline Fiber Internet kotalı aboneliklerde faturalanacak aylık toplam ücret, aynı hızda limitsiz aboneliklerdeki aylık ücretin 2 katını geçmez."

Kotalılara adil kullanım yapmayacaklarının garantisi var mı? MH'nin lafını garanti olarak alamıyorum malesef.

Zaten açıklamada sadece limitli paketleri kapsadığı veya kotalıları kapsamadığı ile ilgili bir ibare yok.

Müşterilerimiz: 10 Mbps hız için aylık 50 GB, 20 Mbps hız için aylık 100 GB, 50 Mbps hız için aylık 250 GB, 100 Mbps hız için aylık 500 GB, download yaparak ya da upload hızının 10 katı kadar GB upload yaparak Adil Kullanım Koşulu uygulamasına tabi olmadan hizmetlerimizden yararlanabilmektedir. - Superonline

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 16 Mart 2010; 23:22:52 >

• quote:

Gruba katıldım, kısa yoldan tüm arkadaş listemi nasıl davet edebilirm. Belirli bir kodu vardı sanırm. Bana yollarmıısnız ?
    Listemdeki herkesi davet edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

"Superonline Fiber Internet kotalı aboneliklerde faturalanacak aylık toplam ücret, aynı hızda limitsiz aboneliklerdeki aylık ücretin 2 katını geçmez."

Kotalılara adil kullanım yapmayacaklarının garantisi var mı? MH'nin lafını garanti olarak alamıyorum malesef.

Zaten açıklamada sadece limitli paketleri kapsadığı veya kotalıları kapsamadığı ile ilgili bir ibare yok.

Müşterilerimiz: 10 Mbps hız için aylık 50 GB, 20 Mbps hız için aylık 100 GB, 50 Mbps hız için aylık 250 GB, 100 Mbps hız için aylık 500 GB, download yaparak ya da upload hızının 10 katı kadar GB upload yaparak Adil Kullanım Koşulu uygulamasına tabi olmadan hizmetlerimizden yararlanabilmektedir. - Superonline

Ben internette nerede yazıyor diye sordugumda yer almadıgını soyledı ama bunun gelen sozlesmede yazdıgını ustune basa basa soyledı artık kotalı sozlesmesıne bı bakmak lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemdio

quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

Ben internette nerede yazıyor diye sordugumda yer almadıgını soyledı ama bunun gelen sozlesmede yazdıgını ustune basa basa soyledı artık kotalı sozlesmesıne bı bakmak lazım..

Hocam akşam akşam bir umut oldun valla. Gerçi ttnetten biraz daha iyi oluyor bu durumda o kadar. Y Gerçi fiyatları 2 ye katlamış oluyor bu durumda superonline (son 100mbit zammıyla 100mbitleri de efektif olarak 4e)

98 TL = 10/1 sınırsız
    138 TL = 20/5 sınırsız

Kalan tarifelerde fiyat kopuyor artık.

Yarın millet bu konuda arayıp sorsa bari?

• Gerçekten hiç ilgilendirmiyor beni ya, Ne kullandığımın hesabını da yapacak değilim. 512 kb'a düğtüğüm ilk saniye (ki eğer düşersem) arayıp iptal ettiriyorum. Sanki 146'dan bağlanmış gibi insanlara limit koyarak kendi isimlerini zedeliyor salaklar. Türk ileri-gerizekasına sahip insanlar bu firmayı yönetenler sanırım. Sorsan hepsi alanında en iyi yönetici olduklarını düşünüyor. Yurtdışında var diye bik bik öten tipler var sanırım forumda. Evet var günde 30gb limitleri var. E bi zahmet de olsun o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metanol -- 16 Mart 2010; 23:44:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.