Posta kutularına bıraktığım bütün bildiriler toplatılmış. Kendi posta kutumada bırakmıştım bi tane onu bile almışlar. Nedenini anlayamadım tahmin yürütebilecek var mı?
arkadaşlar sözleşmelerde superonline mutlaka şöyle bir ibare koymuştur
Superonline kullanıcılarına önceden haber vermeksizin kullanım koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar. Yada
Böyle bir ibare varsa ve altında yakışıklı imzalarınıza varsa bu çırpınışlar boşa olacaktır diye tahmin ediyorum. Hukukçu değilim, kişisel görüşümdür. Umarım hakkınızı alırsınız..
Aboneliğimi bitirmeyeceğim ama bunu sonuna kadar protesto edeceğim. Bunun için de bir eylem başlatıyorum. 15 Nisana kadar aralıksız download eylemi. Katılmak isteyenler katılsın. Her yerde söyleyelim duyuralım hem protesto edelim hem de gözlerini korkutalım. Ben download'a başladım. Eğer kalabalık olabilirsek ve internet ortamında eylemimiz yayılırsa belki bir şeyleri değiştirebilir. En kötü stok yapmış oluruz :)
quote:
Orijinalden alıntı: LambdA Posta kutularına bıraktığım bütün bildiriler toplatılmış. Kendi posta kutumada bırakmıştım bi tane onu bile almışlar. Nedenini anlayamadım tahmin yürütebilecek var mı?
Yonetime sorun, belki bir superonline calisani geldi ya da calisan sitenizde oturuyo. Ya da yonetim bazi yerlerde beles internet kullandigi icin ona dokunabilir. Bir daha koyun hocam yarin
Orijinalden alıntı: LambdA Posta kutularına bıraktığım bütün bildiriler toplatılmış. Kendi posta kutumada bırakmıştım bi tane onu bile almışlar. Nedenini anlayamadım tahmin yürütebilecek var mı?
Yonetime sorun, belki bir superonline calisani geldi ya da calisan sitenizde oturuyo. Ya da yonetim bazi yerlerde beles internet kullandigi icin ona dokunabilir. Bir daha koyun hocam yarin
Koyucam şimdi arkadaşların apartmanına yapıştırdım ilan.
quote:
Orijinalden alıntı: PhantomX
quote:
git yarın site yönetime bir dünya konuş bu dolandırcı zihniyetli adamlarla ortakmısınız diye
Kapıcı falan varsa kulağını çek hocam.
O kadar yaptığımız reklama yazıklar olsun, hazır şansımız varken iptal edelim geç olmadan Artık hiçbir cazibesi kalmadı, insanlar niye geçsinler ki sol'a dedikleri yüzde 95'lik kesim ttnet kullanır uğraşmaz sözleşme yeni ISP filan fiberoptike de ne gerek var derler Asıl müşteriler bizdik reklamlarını yapan öven herkesin özenmesini sağlayan artık bizi kaybettiler geçmiş olsun battın SOL kimse kullanmadıktan sonra hatlar rahat olsa ne olacak
çalıştığım kuruma bu firmadan metro internet bağlantısı kurduracaktık iyiki kurdurmadık şükür fakat insanlar böyle kafalarına göre iş yapmamalı bu firmaya abone olan kişiler Telekominikasyon Üst Kurulu na şikayette bulunmalı zira Telekominikasyon Üst Kurulu denetleme yetkisine sahip bir kurum daha önce başka bir firma kafasına göre ceza kesmiş bir mail ile işimi halletmiştim.Bence abone olanlar bu yolu denesinler
Ne kadar saçma. Sen Türkiye'de fiber internetin öncülüğünü üstleniyorsun sonra kota koyuyorsun. Zaten internete her gün haber okumak için giren yada sadece facebook twitter vs. tarzı sitelerde takılan insanların 20 MBit netle ne işi olsun.
çok rahat isterseniz iptal edebiliriz diyolar ya yalamalığın da bu kadarı satarken g..mün dibinden ayrılmıyorlardı günde 10 sefer arıyorlardı şimdi ne oldu
isim?
Orijinalden alıntı: suSanAdam
Aboneliğimi bitirmeyeceğim ama bunu sonuna kadar protesto edeceğim. Bunun için de bir eylem başlatıyorum. 15 Nisana kadar aralıksız download eylemi. Katılmak isteyenler katılsın. Her yerde söyleyelim duyuralım hem protesto edelim hem de gözlerini korkutalım. Ben download'a başladım. Eğer kalabalık olabilirsek ve internet ortamında eylemimiz yayılırsa belki bir şeyleri değiştirebilir. En kötü stok yapmış oluruz :)
Fiber altyapıyı download ile korkutamazsın. Faydalı olmak istiyorsanız facebook grubuna üye olun:
Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır.http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx
Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızınızın 5Gb katı, upload hızınızın da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır.
Sözleşme süresi dolan kullanıcılar istedikleri an aboneliklerini iptal edebilecekleri gibi sözleşmesi henüz dolmamış ya da yeni başlamış olan aboneler de Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi gereğince abonelik sonlandırma için başvurabileceklerdir.
Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi şunu belirtmektedir: Abonelik Sözleşmesinin Feshinde Takip Edilecek Usul
Madde 19 — Aboneler, abonelik sözleşmesini feshetmek istedikleri takdirde, bu taleplerini ilgili işletmecinin iletişim adresine/tam yetkili bayiye yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla bildirirler. Yazılı bildirimde abonenin kimliğini ispatlaması suretiyle abonelik sözleşmesi feshedilir.
Müşteri hizmetleri birimi aranarak ya da internet aracılığıyla yapılan bildirimlerde abonenin kimlik bilgilerine ek olarak varsa daha önceden belirlenmiş güvenlik şifresi istenebilir. Abonenin hizmet alımı, bildirimin yapıldığı gün durdurulur. Hizmet alımının durdurulmasını müteakiben aboneler on gün içerisinde işletmecinin iletişim adresine veya tam yetkili bayiye yazılı bildirimde bulunurlar. Süresinde bildirimde bulunmayan abonelerin sözleşmeleri işletmeci tarafından feshedilmeyerek hizmet sunumuna devam edilebilir.
İşletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. İşletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve söz konusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler.
Özetle yeni sözleşme koşullarını kabul etmeyecek kullanıcılar, Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği 19/3 maddesi gereğince aboneliklerini hiçbir tazminat ödemeden feshedebilirler.
Superonline’ın bu kararı sonrası abonelerin yoğun tepkisi sonucu müşteri hizmetleri kilitlenmiştir. Şikâyetlerinizi 444 222 0 nolu müşteri hizmetlerine veya hizmet@superonline.net mail adresine iletebilirsiniz.
*50Gb download 10Mbit abone için yeterli izlenimi uyandırabilir ancak 10Mbit hız ile saatte ortalama 4Gb download yapılabildiği hesap edilirse bir gün içerisinde kotanızı doldurabilirsiniz.
herkese selamlar herşeyden önce bütün haber siteleri bile bu durumu haber yaparken böylesine büyük bir teknoloji ve donanım sitesi bunu niye ana sayfadan haber yapmıyor! burada moderatör ve adminlerde var bence bu durumu onların yardımı ile ana sayfada haber yapmalıyız iye düşünüyorum...
8 sayfa post okudum valla gözlerim yaşardı Birbirinden habersiz ama bir anda böyle bir örgütlenme sanırım daha önce hiç olmamıştır..
Neyse fazla sulandırmıyım 8 sayfanın özeti
19/3 Maddesi nedeniyle ( Sözleşmede yer almaz , tüketici hakkıdır bu yasa/madde ) 15 Nisan'a kadar sözleşmenizi tek taraflı iptal edebilir ve iptal ücreti ödemezsiniz..
Herkes ara ara dillendirmiş sınır şu kadar olsun bu kadar olsun diye falan..Merak etmeyin yıllardır bu işi yapan firma mutlaka full limitsiz bir paket cıkartacaktır ama fiyatı ne olur görecez
Bence iptal etmekten çok bir süre daha direnişe devam edelim ve full limitsiz paketlerin fiyatlarını görelim
quote:
Orijinalden alıntı: LambdA
Posta kutularına bıraktığım bütün bildiriler toplatılmış. Kendi posta kutumada bırakmıştım bi tane onu bile almışlar. Nedenini anlayamadım tahmin yürütebilecek var mı?
Yönetim izinsiz bildiri diye toplamıştır. Kat kat dağıtmak daha mantıklı, ya da posta kutusunun içine iyice ittirmek.
quote:
Orijinalden alıntı: Mystic_34
8 sayfa post okudum valla gözlerim yaşardı Birbirinden habersiz ama bir anda böyle bir örgütlenme sanırım daha önce hiç olmamıştır..
Neyse fazla sulandırmıyım 8 sayfanın özeti
19/3 Maddesi nedeniyle ( Sözleşmede yer almaz , tüketici hakkıdır bu yasa/madde ) 15 Nisan'a kadar sözleşmenizi tek taraflı iptal edebilir ve iptal ücreti ödemezsiniz..
Herkes ara ara dillendirmiş sınır şu kadar olsun bu kadar olsun diye falan..Merak etmeyin yıllardır bu işi yapan firma mutlaka full limitsiz bir paket cıkartacaktır ama fiyatı ne olur görecez
Bence iptal etmekten çok bir süre daha direnişe devam edelim ve full limitsiz paketlerin fiyatlarını görelim
Sanmıyorum UL paket olacağını :(
quote:
Orijinalden alıntı: hasli
quote:
Orijinalden alıntı: SeRSeRi_GFB
Ben superonline çalışanıyım sorun neydi arkadaşlar ?
Eger gercekten superonlıne calısanı ısenız en azından bu baslık altındakı bırkac sayfayı soyle hızlıca gozden gecırerek sorunun ne oldugnu tam olarak tespıt edebılırsınız ancak ben yıne de ısımı garantıye alıp sıze buradan da durumu ozetleyecegım.Superonlıne ın 15 nısanda yururluge koymayı planladıgı adıl kullanım kosulları hem adıl degıldır hem de bastan berı reklamlarınızda sınırsız-lımıtsız-kotasız olarak topladıgnız abonelerınıze buyuk bır ayıptır.Gayesı ne olursa olsun,sozlesme yapmıs oldugnuz ve 15 nısan oncesı sıze abone olmus olan tum kullanıcılarınıza sozlesmede belırttıgnız ve reklamlarda haykırdıgnız sartları yerıne getırme yukumlulugunuz bulunmaktadır.Bunu gereklı kademelere ulasabıleceksenız lutfen ustlerınıze de ıletınız,yok sız de bızım gıbı ancak musterı hızmetlerı ıle gorusebılmekteysenız bıze tek faydanız superonlıne calısanı dahı ısyan ettı derdırtecek bır maılı hizmet@superonline.net e iletmeniz olacaktır.
Facebook grubunuza bırcok kullanıcı ne yazık kı dahıl olamayacak cunku cogu kullanıcı henuz bu uyugulamadan dahı haberdar degiller.Abone merkezlerının adıl kullanım kosullarını duydukları bıle yok.Acıkcası sırf 19/3 madddenın zorunlulugundan 15 martta bu acıklama yapılmıs,henuz kendılerı dahı konuya hakım degıller.Cok amatorce bır fıkır ıcerıgnın ne oldugu dahı anlasılmadan yonetım kurulu tarafından bır cozum yolu olarak kabul edılmıs ve acele bır sekılde servıs edılmıs.Bu kadar tepkı sonrası en azından bu kararı alanlar bız ne yaptık dıye dusunmeye baslamıslardır.
Sorun sadece kapasıtenın yetersızlıgı ıse 100mbit lik leri iyilestirme calismaları suresınce abonelerın de onayını alarak daha dusuk hızlara gecırerek bu darbogazdan cıkmak varken ,zeka kupu yonetıcıler bu kotaları koyarak sorunu basıtce sessız bır bıcımde cozebıleceklerını dusunmusler.Guzel ulkemızde guclu fırmaların sozunun padısah fermanı kabul edılmedıgını gorebılecegımız gunlerı de yasamak hepımıze nasıp olsun.
Hasli Arkadaşım tüm yorumları okudum fakat senin yazdıklarını cımbızla çekip aldım içinden olaya sukunetle ,açıklayıcı ve çarpıcı bir açıklama getirmişsin. Arkadaşlar hepiniz gibi bende 15 inde sınırsız 10 mbit bağlantıya abone oldum.. Bugün donanım haberden zucchero arkadaştan durumu öğrendim.Sitemize yeni geldiği için sitedeki promasyon görevlisine koştum inanın onun bile haberi yoktu durumdan. Tesadüf Süperonline görevlisi oradaydı onu çağırdı.onunlada konuştum. İstanbuldan projelerden sorumlu yetkiliyle konuştum..Kendilerine bu yapılananın hakka ve adalete sığmayan kandırmacı bir tutum olduğunu ilettim. Arkadaşlar hepinize sesleniyorum.Burada herşeyi açık açık yazamıyorum fakat yapacağımız en doğru hareket burda birbirimize ahvah ederek dövünmek yerine süperonlinı mail bombardımanına tutmak. Lütfen buna üşenmeyin ve mail atın bir daha atın bir daha atın.Yanlız bunu yaparken daha 1 gün önce yerlere göklere koyamadığımız bir hizmeti yerden yere vurmadan tehdit ederek değil..Daha duyarlı daha mantıklı daha milli duygular ifade eden şekilde yapın.Tatlı dil yılanı deliğinden çıkaracaktır.Buna inancım tam bence geri atım atacaklar...Bu firmanın kafasına kurşun sıkmakla eşdeğer.Hatalarını anlayacaklardır. Bizlerde bu arada birlik beraberlik içinde ilerleyen günlerde tekel işçilerinin inadı ve inancıyla gelişmeler karşı kanuni yollardan topluca haklarımızı bile arayacağız.. Üzerine basarak söylüyorum..Bugün ttnet aboneliğimi iptal ederken görevli sordu neden iptalediyorsunuz diye fiber internet diyince ağzını bile açamadı.Bu örneği şunun için veriyorum..Bunu öğrenen ttnet çalışanları bile şuan zevkten dörtköşe olmuşlardır ve bu durumu bu sitede bile provake edebilirler... Sizi temin ederim yarın sabahtan itibaren süperonline yetkilileri formumuzda tüm yazdıklarımızı okuyup tepkilerimizi duyuyor olacaktır.Bunun garantisini hepinize veriyorum. Lütfen vurun abalıya şeklinde yaklaşmayalım mantıklı haklı ve kararlı şeyler yazalım... Birimiz hepimiz için hakkımızı sonuna kadar arayacağız.Ben kendi adıma söz veriyorum...