Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sas_sas

quote:

Orijinalden alıntı: nelson

Türkiye'de geniş bant çıktığından beri kablonet kullanıyorum 64kbs ile başladım şu an 10mbit sınırsız kullanıcısıyım. Eylül gibi yeni eve taşınacağım şu fiberoptik olaylarını bir araştırayım dedim. Böylece AKK'den haberim oldu. 199 TL'lik 100 mbitlik paketi almayı düşünüyordum ama 50 GB upload limiti varmış. Şaka mı bu yahu? Uydunet online işlem merkezinden baktım en düşük olan ayda bile 60 gb uploadım var. 500 GB download belki kabul edilebilir 500 GB'ı aşmamışım zaten şimdiye kadar. Ama 200 lira verip 50 gbcık upload limiti gerçekten şaka gibi. Bu sebeple fibere geçmekten vazgeçtim. Gerçek sınırsız uydunetle devam

Merakimi bagislayin. 500 gb kota ne yapilirsa dolabilir?

Mesajımı iyi okusaydınız sıkıntının 500 gblık download limiti ile ilgili olmadığını görürdünüz. Ama üstteki arkadaş cevabınızı vermiş zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nelson -- 27 Temmuz 2012; 18:22:02 >

• Tesekkurler kaleci07.

Nelson kardes konuyu yanlis anlamadim. Sadece ne yapilirsa bu kadar data trafigi olabilir diye merak etmistim.
    Madem ki Urfa da Oxfort var, biz de ogrenmeliyiz degil mi...
    Bu torrentlerden film vs indirebiliyoruz galiba degil mi?
  • Evet öncelikle film hele gunümüzde artık 3boyutlu film indiriliyor herkesde 3d televizyon var. Torrent 7/24 açık kalıyor. Bu sefer kotalar yetmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WEB SİTEM superoffline.net ile ilgili superonline firmasının şikayeti üzerine başlattığı davayı sonuçlandırdı.

superonline'a karşı birkez daha kazandım.

Kararda özetle :
    - Şikayetçi Türkiye'de iyi bilinen bir Türk telekomünikasyon hizmet şirketidir.
    - Davalı Yozgat, Türkiye'den bir bireydir.

- İhtilaflı alan adı, ilk kez 27 Ekim 2011 tarihinde Bülent ÖZKILINÇ tarafından tescil edilmiştir.

- Ihtilaflı alan adı ile bağlantılı web portalı olarak, Bülent ÖZKILINÇ daha geniş bir anlamda tüketici hakları ile ilgili yorumlar içeren bir Türk web sitesini işletmektedir.

- Şikayetçi superonline "superoffline.net'in SUPERONLINE karışıklık yaratacak derece benzer olduğunu savunuyor" ve budurumdan zarar göreceğini iddia ediyor. Ayrıca Bülent ÖZKILINÇ'ın iyi niyetli ticari olmayan arz için ihtilaflı alan adı kullanmak niyetinde olmadığını ileri sürülmektedir."

- Son olarak, Bülent ÖZKILINÇ'ın kötü niyetle ihtilaflı alan adı tescil ve kullandığı ileri sürülmektedir.

- Davalı Bülent ÖZKILINÇ ise ihtilaflı alan adı ve Şikayet en SUPERONLINE markasının "taban tabana zıt anlamlar, yazımlar, logolar, ismi olduğunu, iddia edilen içeriğin birbirinden oldukça farklı olduğunu, Ayrıca, superonline.net sitesinin sahibi olan şirketin Internet servis sağlayıcısı olarak faaliyet gösterdiğini, superoffline.net'in ise tüketicilerin hakları savunmak ve kanunlarda yer alan haklarını nasıl kullanılacaklarını gösteren bir içeriğe sahiptir. "olduğunu belirtiyor.

- Şikayetçi firma 1990'lardan beri SUPERONLINE markasının sahibi olduğunu kanıtlamıştır. Ancak burada şikayete konu super offline'dır.

- Super tek başına kullanıldığında şikayetçi firmanın hiçbir hak iddia edemediği görüldüğünden Super ve offline terimlerinin birleşiminiden oluşan alan adının superonline olarak kullanıcılar tarafından karıştırılmasının imkanı yoktur.

- Karar

- Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı, şikayet reddedildi.

YANİİİİİ YİNE BEN KAZANDIIIIMMMM..... :))

KATKISI OLAN VE DESTEKLEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

• quote:

Orijinalden alıntı: sas_sas

quote:

Orijinalden alıntı: nelson

Türkiye'de geniş bant çıktığından beri kablonet kullanıyorum 64kbs ile başladım şu an 10mbit sınırsız kullanıcısıyım. Eylül gibi yeni eve taşınacağım şu fiberoptik olaylarını bir araştırayım dedim. Böylece AKK'den haberim oldu. 199 TL'lik 100 mbitlik paketi almayı düşünüyordum ama 50 GB upload limiti varmış. Şaka mı bu yahu? Uydunet online işlem merkezinden baktım en düşük olan ayda bile 60 gb uploadım var. 500 GB download belki kabul edilebilir 500 GB'ı aşmamışım zaten şimdiye kadar. Ama 200 lira verip 50 gbcık upload limiti gerçekten şaka gibi. Bu sebeple fibere geçmekten vazgeçtim. Gerçek sınırsız uydunetle devam

Merakimi bagislayin. 500 gb kota ne yapilirsa dolabilir?

Sezonu 12 bölüm olan bir dizinin bir sezonunun 1080p P2P bluray ripi 50 gb, remuxu 110 gb. Bu dizinin 6 sezon devam ettiğini ve 50 gblik versiyonunu indirdiğinizi düşünün. Sadece bir dizi 300 gb. Piyasada bir sürü dizi var. Ki bunlar sadece dizi.

Bir de filmleri düşünün. Bir filmin ham blurayı 70 gbye kadar çıkıyor. 3D izleyen birisi ortalama 20-40 gblik sunumlar indiriyor. 3d olmasa bile remux 1080p bluray filmler 20 gbden başlıyor. Remux olmadığını da farz edin gene kaliteli bir ses ile 1080p sunumlar 12 gbden başlıyor ki bu en alt limit. Ortalama 15 gb olduğunu farz sayalım. Her gün bir film izleseniz, ki film hastaları için bu az bir rakam hele yaz günüyse. Günde 15 gbden ayda 450 gb eder. 50 gb ise internette takılmanız, youtube, vs... Ki sadece günde 1 film indirerek 500 gb yapıyorsunuz. Bir de bunun dizisi, flac müziği var.

Ki torrent kullanan biriyse bırakın 500 gb downloadı, 500 gb upload bile yapıyorsunuz.

Geçen sene AKK uygulanmadığında 5 mbit upload hızımla yazın 2 ay boyunca toplam 1 tb upload yapmışım, altını çizerim download bile değil upload. Full download yaptığımı farz edin 20 mbit hızla, 5 mbitle 1 tb yapabiliyorsam 2 ayda 20 mbitle rahat 4 tb yaparım. Bu da aylık ortalama 2 tb'yi rahat görebileceğim anlamına geliyor akk olmasa.

Yani diyeceğim o ki, 500 gb bile yetersiz kalır. Şuanki kotalardan bahsetmeye bile gerek duymuyorum.

Son olarak bu durumu daha iyi şekilde size açıklayacak bir kaç ekran görüntüsü eklemek istiyorum:

Top 101 IMDB filminin 1080p bluray rip versiyonunun boyutu (remux değil scene):

Avatar 3D bluray sunumlarının boyutları hakkında kısa bir örnek:

Lost sezon 6 sunumları hakkında kısa bir örnek:

Bu da bonus:

• beyler hangi gun sıfırlanıo bu kota?
  • Arkadaşlar SOL Fiber kullanıcıları için de en düşük hız kesin olarak 3mbit oldu mu ? Bana ne mail geldi, ne de webislem'de böyle bir mesaj gördüm. Daha önce konu açıp sormuştum ama yine de emin olamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inspiretr

beyler hangi gun sıfırlanıo bu kota?

Kotay bugün akşam sıfırlanacak.

3Mbit için TTNET sanırım çalışma yaptı, SO sadece ADSL müşterilerinde 3Mbit olacak diye duymuştum.
  • gece 12 ye kadar indirdiklerim temmuz ayına yazcak degilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

gece 12 ye kadar indirdiklerim temmuz ayına yazcak degilmi?

Tam 12'ye kadar zorlama belli bir saatten sonra ağustos ayına aktarıyorlar. Akşam 6-7 gibi indirmeyi bırakıp modemi resetlemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _botturgec_

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

gece 12 ye kadar indirdiklerim temmuz ayına yazcak degilmi?

Tam 12'ye kadar zorlama belli bir saatten sonra ağustos ayına aktarıyorlar. Akşam 6-7 gibi indirmeyi bırakıp modemi resetlemeni tavsiye ederim.

tamam hocam tesekkürler
  • Bu 3mbit işi fiber internette kesin olarak geçerli mi arkadaşlar ?
  • Beyler , an itibariyle akk ye girdim ilk defa

20 Mbps kullaniyorum sinirsiz 49 liralik olanindan kota olayi bu pakette nasil kac gb ?

Birde ne zaman sifirlaniyor attan inip kablumbaga binmis gibi oldum resmen

Download 1 Megabit Upload 256K oldu

Yardim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Vettel -- 31 Temmuz 2012; 16:01:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _botturgec_

Bu 3mbit işi fiber internette kesin olarak geçerli mi arkadaşlar ?

Banada mail gelmedi fakat bu bölümde konu var mail gelenler var ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archangel™ -- 31 Temmuz 2012; 16:20:00 >
  • bozkilinc
    Sizi tebrik etmekten başka hiçbir şey düşünemiyorum. Sizin lehinize karar vermede yetkili tüketici hakem heyetine de minnettarım.
    Bende 02.05.2012 (2 yıllık taahhüt sürem 27.07.2012'de bitti) tarihinde yaptığım başvurunun sonuçlanmasını bekliyorum. Başvurumun son durumunu öğrenmek için Ağustos başında tekrar tüketici hakem heyetinin kapısını çalacağım.
    SO artık sık sık aramaya başladı. Beni farklı tarifeye geçmeye ikna etmeye çalışıyorlar. Ama hiçbirini kabul etmiyorum. Taahhütüm bittiği için beni taahhütsüz tarifeye geçmekle ikaz ettiler ama bunu da kabul etmedim. Bir abonenin onayı olmadan bunu yaparsanız sizi tekrar mahkemeye veririm dedim. Durmak yok sonuna kadar mücadeleye devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Beyler , an itibariyle akk ye girdim ilk defa

20 Mbps kullaniyorum sinirsiz 49 liralik olanindan kota olayi bu pakette nasil kac gb ?

Birde ne zaman sifirlaniyor attan inip kablumbaga binmis gibi oldum resmen

Download 1 Megabit Upload 256K oldu

Yardim

Gece 12 den sonra her an hızlanabilir. Ben de diken üzerindeyim

• İlginç modeme reset attım 3 mbbit oldu net 1 mbbitden
    Nerde benim 20 mbbit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archangel™

İlginç modeme reset attım 3 mbbit oldu net 1 mbbitden
    Nerde benim 20 mbbit

aynen ya sabahtan beri 1mbitle download yapıyordum, yemek için gittiğimde dedim kapatayım modemi 20mbit gelir ufaktan diye bi geldim 3mbit inş 11 gibi fln düzelir
  • Artik fiberde en dusuk hiz 3 mbit mi olcak?

• Az önce internet gidip geldi. Hemen speedtest yaptım 3mbit gözüküyor. Uploadda 3mbit. Uygulamaya başlandı heralde. Yarın 20'ye yükselir inşallah.

Edit:Bu arada upload 1mbitmiş.Sonradan farkına vardım.Yanlış olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERFEROS -- 1 Ağustos 2012; 10:26:04 >
  • 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.