Şimdi Ara

süperonline dowload hızı sizdede böyle mi?(yardım pls)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 3 hafta önce fiber internete geçtim arkadaşlar bağlantı ile ilgili hiç bir problemin yok bi kesinti fln hiç yaşamadım ama tek sorun dowload hızında
    örneğin rapid hotfile tarzı dowload sitelerinden herhangi bir şey indirmek istediğimde dowload hızı 100kb ile 250kb arasında değişiyor.. 250kb bir türlü geçmedi hız seed testte bakıyorum 19.94mb cıvarı gösteriyoo youtube bi video izlemek istediğimde 480p yada 360p videoları dolum hızı çok yavaş bazen beklediğim bile oluyoo dolmasını.. işin tuhaf tarafı aynı videoyu 1080hd yada 720hd izlediğimde hızlı bir şekilde doluyoo hiç bekleme yapmıyorum dolcak diye.. bu sorunlar sizlerde de var mı yoksa bi tek ben mi yaşıyorum..
    ttnet 8 bit kullanıyordum 500kb 600kb nin altında dowload yaptığımı hatırlamıyorum bile. genelde 850-900kb indiriyodum..
    arkadaşlar lütfen yardımcı olun kafayı yicem...

• aynı sorunu yasiyorum 3 yıldır çözümünü bulamadım küfürleşmediğim sol elemanı kalmadı
  • - Youtube'da o herkesin karşılaştığı bir şey, açıklaması uzun hikaye. Youtube'un genel yavaşlığı için DNS de değiştirebilirsiniz bu arada, farklı DNSler ile deneyin
    - İndirdiğiniz sitelerin bandwidthi sınırsız değil, yavaşlık muhtemelen sizden kaynaklanmıyordur eğer speedtestte sorun yoksa
    - Yavaş sitelerden downlad manager programları ile birden fazla bağlantı yaparak indirebilirsiniz
    - Premium üye misiniz bilmiyorum ama premium olmadan o siteler zaten yavaş, hatta deneyimlerime göre premium ile de büyük çoğunluğu yavaş.

Not: Bunu indirmeye başlayıp hızınıza bakabilirsiniz
    http://www.pardus.org.tr/pardus/indir/

İngiltere'den bir test dosyası:http://download.thinkbroadband.com/100MB.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mindtrick -- 30 Ekim 2011; 21:11:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mindtrick

- Youtube'da o herkesin karşılaştığı bir şey, açıklaması uzun hikaye. Youtube'un genel yavaşlığı için DNS de değiştirebilirsiniz bu arada, farklı DNSler ile deneyin
    - İndirdiğiniz sitelerin bandwidthi sınırsız değil, yavaşlık muhtemelen sizden kaynaklanmıyordur eğer speedtestte sorun yoksa
    - Yavaş sitelerden downlad manager programları ile birden fazla bağlantı yaparak indirebilirsiniz
    - Premium üye misiniz bilmiyorum ama premium olmadan o siteler zaten yavaş, hatta deneyimlerime göre premium ile de büyük çoğunluğu yavaş.

kullanamdığım dowload programı kalmadı hepsinde aynı premium üyeliğim yok ama ttnet kullanırken premium yoktu ama 8bitin karşılığı olan 800kb ile indirme gerçekleşiyodu.. dnsyi değiştirmeyi denicem saol tavsiyen için..

• verdiğim linkteki dosyayı indirdim ilk defa 2mb hızla indirdi pc yani şimdi bütün sorun siteden mi??
    şuanda şoktayım :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Despor19 -- 30 Ekim 2011; 21:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Despor19

verdiğim linkteki dosyayı indirdim ilk defa 2mb hızla indirdi pc yani şimdi bütün sorun siteden mi??

Sitedenmiş demek ki
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Despor19

verdiğim linkteki dosyayı indirdim ilk defa 2mb hızla indirdi pc yani şimdi bütün sorun siteden mi??

Sitedenmiş demek ki

neyse yaa rahatladım artık farklı çözümler bulmaya çalışcam torrent fln kurayım orda iyi sonuç alırım herhalde yardımın için çok saol dostum ne kadar çok sevindirdin beni bilmezsin. :)
  • Download için IDM kullanın bence. Yıllık 20 lira falan olması lazım orjinali. Mobil ödeme de kabul ediyorlar kredi kartı da. Olmazsa olmaz programlardan bana göre.

Ayrıca DNS, download hızına etki eden bir gelişme sağlamaz. Sadece yazdığınız site adreslerinin daha hızlı çözülmelerini ve yüklenmeye başlamalarını sağlar. Daha sonra yapılacak yüklemeler yine hızınızla alakalı olur. Tabi sayfa içerisindeki, farklı kaynaklardan gelecek içeriklerin de hızla alınmasını sağlar DNS değişikliği. Az da olsa sayfaların hızlı yüklenmesini sağlar ama download performansına bir etkisi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2eu5 -- 31 Ekim 2011; 14:00:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Download için IDM kullanın bence. Yıllık 20 lira falan olması lazım orjinali. Mobil ödeme de kabul ediyorlar kredi kartı da. Olmazsa olmaz programlardan bana göre.

Ayrıca DNS, download hızına etki eden bir gelişme sağlamaz. Sadece yazdığınız site adreslerinin daha hızlı çözülmelerini ve yüklenmeye başlamalarını sağlar. Daha sonra yapılacak yüklemeler yine hızınızla alakalı olur. Tabi sayfa içerisindeki, farklı kaynaklardan gelecek içeriklerin de hızla alınmasını sağlar DNS değişikliği. Az da olsa sayfaların hızlı yüklenmesini sağlar ama download performansına bir etkisi olmaz.

DNS CDN kullanan sitelerin hangi serverına bağlanacağınızı belirlediği için download hızına da etki ediyor. Mesela Pardus DNS kullanırsanız Akamai'nin Türkiye'deki bir yansısına bağlanırken, Superonline'ın kendi DNSlerini kullandığınızda aynı sitenin Almanya'da ya da başka bir ülkedeki serverına bağlanırsınız. Yani DNS her ne kadar domaini IP'ye dönüştürmeye yarasa da, hangi IP'ye dönüştürdüğünu kullandığnız DNS belirler CDN ve türevi içerik barındırma yöntemleri söz konusu olduğunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mindtrick -- 31 Ekim 2011; 19:55:44 >

• quote:

quote:

Download için IDM kullanın bence. Yıllık 20 lira falan olması lazım orjinali. Mobil ödeme de kabul ediyorlar kredi kartı da. Olmazsa olmaz programlardan bana göre.

DNS CDN kullanan sitelerin hangi serverına bağlanacağınızı belirlediği için download hızına da etki ediyor. Mesela Pardus DNS kullanırsanız Akamai'nin Türkiye'deki bir yansısına bağlanırken, Superonline'ın kendi DNSlerini kullandığınızda aynı sitenin Almanya'da ya da başka bir ülkedeki serverına bağlanırsınız. Yani DNS her ne kadar domaini IP'ye dönüştürmeye yarasa da, hangi IP'ye dönüştürdüğünu kullandığnız DNS belirler CDN ve türevi içerik barındırma yöntemleri söz konusu olduğunda.

Doğru ama bu download hızının maksimize edilmesini değil, sadece daha mantıklı bir sunucuya bağlanılması sonucu hızlı download edilmesini sağlar. Yani hıza direkt bir etkisi olmaz. Sunucu belirlendikten sonra, DNS'nin işi biter.

• quote:

quote:

quote:

Doğru ama bu download hızının maksimize edilmesini değil, sadece daha mantıklı bir sunucuya bağlanılması sonucu hızlı download edilmesini sağlar. Yani hıza direkt bir etkisi olmaz. Sunucu belirlendikten sonra, DNS'nin işi biter.

Youtube'a gidin Google DNS ile bir 720p video açın, yükleniş hızına bakın. Sonra Opendns ile girin bakın aynı 720p videoya, hız bariz farklı. Çünkü Google DNS ile Youtube'un ABD sunucularına bağlanıyorsunuz Türkiye'den, ama Opendns sizi Almanya sunucularına gönderiyor. Google DNS ile Wikipedia'ya girin, sonra da Opendns ile girin bariz hız farkı var. Çünkü Google DNS ile yine Amerika sunucularına gidiyorsunuz Wikipedia'nın, ama Opendns ile Hollanda sunucularına bağlanıyorsunuz.

Bütün olay sunucunun belirlenmesi, sunucuyu belirleyen de DNS sunucusu. Bu durumda Youtube'da ya da başka bir CDN kullanan sitede hız sorunundan şikayet eden birisinin başka bir DNS denemesi isabetli olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.