Şimdi Ara

SÜPERONLİNE FİBER DE TAAHHÜT BİTEN ÜYELER (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: robocop2241 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13.801
Cevap
321
Favori
805.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gopgop

Adam gibi paket yok mu ya ? Gece kusu vardi gunum dolmus 87 liraya cikmis aradim sacma sapan 89 liraya 100gb akkli 50mbit internet verelim dediler

tahattutsuz kalmak daha mantikli gibi

5i 1yerdeler var sadece uygun olan.

100 mbs/75 akk Turkcell Tv+ Aile paketi (tüm kanallar açık 4k kutu geliyor.) + 1000 dakika 2 gb Telefon 99 TL farklı seçeneklerde var ;

www.superonline.net
    Işık Hızında Fiber Kampanyaları - TURKCELL SUPERONLINE
    http://www.superonline.net/kampanyalar/fiber-kampanyalari/5i-1-yerde-turbo-ekstra-4-gb-kampanyasi

Mayısta hız 24 mb/s düşecek en az gecede sınırsız olacak onuda hesaba katarsak uygun olabilir.

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Gece kuşundan 5i 1e geçmek için aradım.
    Turkcell hatta sahip olmam gerekiyormuş,
    Hat başkasının adına, taşımak zor.
    Bayiye gidip yeni hat almam gerekiyormuş.
    Siz de mi böyle yapmıştınız hocam?
    Bir de toplam fatura cep telefonuna mı yansıtılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 14 Şubat 2017; 12:41:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

Gece kuşundan 5i 1e geçmek için aradım.
    Turkcell hatta sahip olmam gerekiyormuş,
    Hat başkasının adına, taşımak zor.
    Bayiye gidip yeni hat almam gerekiyormuş.
    Siz de mi böyle yapmıştınız hocam?
    Bir de toplam fatura cep telefonuna mı yansıtılıyor?

Bizim hat vodafone du faturalı taahhütü son aydı cayma bedeli 25 tl olduğu için hattı taşıttık çarşamba günü taşımayı yaptık cumartesi hat taşındı pazartesi girişimizi yaptılar saat 12 de 2 saat sonra interneti ve televizyonu kurdular.

Henüz fatura çıkmadı tek faturada çıkıyormuş bakalım.
  • Benim de taahüdüm bitti. Gece kuşu paketi kullanıyordum. Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmelerde 50/100 paketi 79 liraya veriyorlardı. 100 gb AKK'nın bana artık yetmediğini söyledim. 50/150 paket için 89 lira istediler. Sonra 25 Mb AKK'sız 99 liralık pakete geçirmeye çalıştılar. Hiçbirini kabul etmedim ve iptal istedim. İptal birimi aradı ve şu koşullarda anlaştık:

50 Mb / 150 Gb AKK fiber internet
    Konuştuğun kadar öde ev telefonu
    İlk 3 ay faturasız - toplam 27 ay taahüt
    Aylık 69 lira

Aslında en az 200 gb AKK istiyordum ama 70 liradan fazla ödemek istemiyordum. Bu fiyata 150'den fazla önermediler. Mayıstan itibaren AKK sonrası hız 24'e ineceği için kabul ettim. İki ay süreyle 9.9 liraya AKK'sız Gece servisi almayı düşünüyorum. Mayıs'tan sonra ona da gerek kalmaz.

Turksat Kablo'da 50/250 paketi 70 liraya veriyorlar. Taahüt de 12 ay... Ancak kablo internet altyapısı bölgeden bölgeye değişiyor. Benim bölgemde nasıl olduğu hakkında bilgim yok. Superonline'dan memnunum ve risk almak istemedim. BTK'nın yeni AKK düzenlemesi de kararımda etkili oldu.

SÜPERONLİNE FİBER DE TAAHHÜT BİTEN ÜYELER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 14 Şubat 2017; 13:55:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rtsbora

Benim de taahüdüm bitti. Gece kuşu paketi kullanıyordum. Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmelerde 50/100 paketi 79 liraya veriyorlardı. 100 gb AKK'nın bana artık yetmediğini söyledim. 50/150 paket için 89 lira istediler. Sonra 25 Mb AKK'sız 99 liralık pakete geçirmeye çalıştılar. Hiçbirini kabul etmedim ve iptal istedim. İptal birimi aradı ve şu koşullarda anlaştık:

Aylık 69 lira

Aslında en az 200 gb AKK istiyordum ama 70 liradan fazla ödemek istemiyordum. Bu fiyata 150'den fazla önermediler. Mayıstan itibaren AKK sonrası hız 24'e ineceği için kabul ettim. İki ay süreyle 9.9 liraya AKK'sız Gece servisi almayı düşünüyorum. Mayıs'tan sonra ona da gerek kalmaz.

Turksat Kablo'da 50/250 paketi 70 liraya veriyorlar. Taahüt de 12 ay... Ancak kablo internet altyapısı bölgeden bölgeye değişiyor. Benim bölgemde nasıl olduğu hakkında bilgim yok. Superonline'dan memnunum ve risk almak istemedim. BTK'nın yeni AKK düzenlemesi de kararımda etkili oldu.

50 mbit hız mayıstan sonra 16 ya mı yoksa 24 e mi düşecek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Benim de taahüdüm bitti. Gece kuşu paketi kullanıyordum. Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmelerde 50/100 paketi 79 liraya veriyorlardı. 100 gb AKK'nın bana artık yetmediğini söyledim. 50/150 paket için 89 lira istediler. Sonra 25 Mb AKK'sız 99 liralık pakete geçirmeye çalıştılar. Hiçbirini kabul etmedim ve iptal istedim. İptal birimi aradı ve şu koşullarda anlaştık:

Aylık 69 lira

50 Mb ve üzeri 24'e düşecek diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 14 Şubat 2017; 15:14:18 >

• quote:

quote:

quote:

Aylık 69 lira

Hayır hocam keşke öyle olsaydı ;

Bazı arkadaşlar çok yanlış anlamış AKN düzenlemesini detaylarıyla anlatıyorum :
    2017 Mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere

AKN'yi aşan bir kişinin hızı (02:00 - 08:00 saatleri arası hariç olmak üzere)

4 - 8 aralığında olanlar > 3 mbps
    9 - 16 aralığında olanlar > 5 mbps
    17 - 24 aralığında olanlar > 8 mbps
    25 - 50 aralığında olanlar > 16 mbps
    51 - 100 aralığında olanlar > 24 mbps
    101 - 500 aralığında olanlar > 32 mbps
    501 - 1000 aralığında olanlar > 64 mbps

olarak uygulanacak.

- Ayrıca 02:00 - 08:00 arasındaki kullanımlar AKN kotasına dahil edilemeyecek.
    - AKN aşılmış olsa bile yine bu saat aralığında kullanıcı normal tarife hızında kullanmaya devam edebilecektir.

- 31 Aralık 2018 sonu itibariyle'de AKN uygulamasına tamamiyle son verilecektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aylık 69 lira

Hayır hocam keşke öyle olsaydı ;

Bazı arkadaşlar çok yanlış anlamış AKN düzenlemesini detaylarıyla anlatıyorum :
    2017 Mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere

AKN'yi aşan bir kişinin hızı (02:00 - 08:00 saatleri arası hariç olmak üzere)

4 - 8 aralığında olanlar > 3 mbps
    9 - 16 aralığında olanlar > 5 mbps
    17 - 24 aralığında olanlar > 8 mbps
    25 - 50 aralığında olanlar > 16 mbps
    51 - 100 aralığında olanlar > 24 mbps
    101 - 500 aralığında olanlar > 32 mbps
    501 - 1000 aralığında olanlar > 64 mbps

olarak uygulanacak.

- Ayrıca 02:00 - 08:00 arasındaki kullanımlar AKN kotasına dahil edilemeyecek.
    - AKN aşılmış olsa bile yine bu saat aralığında kullanıcı normal tarife hızında kullanmaya devam edebilecektir.

- 31 Aralık 2018 sonu itibariyle'de AKN uygulamasına tamamiyle son verilecektir.

İlginç... Ben tabloya bakınca 50 ve üzeri 24'e düşecek diye anlamıştım. Gerçi 16 mb de fena bir hız değil. Neyse, bekleyip görelim.

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Sizin yazdığınıza göre 25 Mbit ile 100 Mbit arasında 4 kat hız farkı var ama AKN sonrası aralarındaki hız farkı 2 kat bile değil. Kararda burada yazan 9, 17, 51, 101 gibi değerler net olarak belirtilmemiş. Bu şekilde olmaz gibi geliyor bana. Mutlaka bu ayrımı belli edecek bir sınıflandırma yapacaklardır bence. Büyük ihtimalle 100 Mbit'e 32, 50'ye 24, 25'e 16 Mbit verecekler. TTnet'in 24 Mbps abonelerine de 8 verecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 14 Şubat 2017; 15:36:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Sizin yazdığınıza göre 25 Mbit ile 100 Mbit arasında 4 kat hız farkı var ama AKN sonrası aralarındaki hız farkı 2 kat bile değil. Yönetmelikte 51, 101 gibi değerler net olarak belirtilmemiş. Bu şekilde olmaz gibi geliyor bana. Mutlaka bu ayrımı belli edecek bir sınıflandırma yapacaklardır bence. Büyük ihtimalle 100 Mbit'e 32, 50'ye 24, 25'e 16 Mbit verecekler. TTnet'in 24 Mbps abonelerine de 8 verecekler.

Bunu ben yazmadım hocam başka bir konu da başka bir arkadaş böyle olacak demiş , 50'nin 24'e düşmesi daha iyi olur tabi 51 ile 100 arasında hız seçeneği yok ki zaten

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Bu karar TTnet'in hızları dikkate alınarak hazırlandığı için, 25 Mbit burada işi bozan bir hız olarak ortaya çıkıyor. Kararda 25 Mbit'in 16 olacağı net olarak belli. Bu yüzden Superonline 25 abonesi ile 50 abonesine aynı hızı vermez bence. 50 abonesine bir üst kademe olan 24'ü verecektir diye düşünüyorum.
  • benim de mart ayında taahhütüm bitiyor. 100/250 yi 100 tl.ye kullanıyorum. aradılar tablet verelim 100/150 hızla 99 tl dediler. de kota bana yetmiyor aylık 200 gb ı geçiyoruz. gene aynısı yani 100/250 olursa da 114 tl olur dediler. karar veremedim.yeni düzenlemeyle aslında kota aşımından sonra hızlar sorun yaşamayacak düzeyde, tabletli teklifi mi kabul etsem yoksa kapatma resti çekip yeni bir teklif mi beklesem bilemedim. sol dan memnunum başka servislere geçip de risk almak da istemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stuka

benim de mart ayında taahhütüm bitiyor. 100/250 yi 100 tl.ye kullanıyorum. aradılar tablet verelim 100/150 hızla 99 tl dediler. de kota bana yetmiyor aylık 200 gb ı geçiyoruz. gene aynısı yani 100/250 olursa da 114 tl olur dediler. karar veremedim.yeni düzenlemeyle aslında kota aşımından sonra hızlar sorun yaşamayacak düzeyde, tabletli teklifi mi kabul etsem yoksa kapatma resti çekip yeni bir teklif mi beklesem bilemedim. sol dan memnunum başka servislere geçip de risk almak da istemedim.

Tableti boşver 5i 1yerde 100/75 geçmeni öneririm akk sonrası hızlar için en ideal akk 75 gb bir gece kuşu eklersin mayısa kadar rahat idare eder.
  • Aklıma takılan bir nokta var. Yeni AKK düzenlemesinde 25 Mb hız 16'ya düşeceği için, Kablonet'in 25 Mb tarifeleri 24 Mb olarak güncellediği şeklinde haberler vardı. Bu sayede hız 16 yerine 8'e düşüyordu. Bu durumda 50 Mb'in de 24'e düşmesi gerekmez mi?
  • rtsbora kullanıcısına yanıt
    Karara göre 2 hafta içinde tüm bu bilgilerin ve tarifelerin zorunlu olarak servis sağlayıcıların internet sayfalarında yer alması gerekiyor. En geç 1 Mart tarihinde tüm bunları öğrenmiş olacağız.
  • quote:

Karara göre 2 hafta içinde tüm bu bilgilerin ve tarifelerin zorunlu olarak servis sağlayıcıların internet sayfalarında yer alması gerekiyor. En geç 1 Mart tarihinde tüm bunları öğrenmiş olacağız.

Kararda öyle bir madde görmedim hocam en geç 1 mayısa kadar uygulanması gerekir diyor. Link atarmısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 14 Şubat 2017; 18:21:32 >
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt

linkindeki dosyayı indirin. Burada 1-a ve b maddesinde:

1. Limitsiz/sınırsız olarak duyurulan ve AKN uygulanan internet tarife ve paketlerinde, tüketicilere eksiksiz ve doğru bilgilendirmenin yapılması ve şeffaflığın sağlanmasını teminen;

a) Söz konusu tarife ve paketlerin adlarının AKN uygulamasını içerecek şekilde belirlenmesi, bu tarife ve paketlere ilişkin her türlü duyuru, reklam ve tanıtımlarda AKN uygulamasının bulunduğu hususuna açıkça yer verilmesi,
    b) Söz konusu tarife ve paketlerin genel esaslarına ilişkin her türlü mecrada yapılan bilgilendirmelerde AKN seviyesi ve AKN sonrasındaki erişim hızı başta olmak üzere konuya ilişkin gerekli bilgilere yer verilmesi ve bu bilgilendirmelerin tüketicilerin kolayca erişebileceği/fark edebileceği şekilde yapılması,

belirtilmiş. Bunun uygulama tarihi de kararın 8. maddesinde:

8. İşletmeciler tarafından gerekli hazırlıkların tamamlanarak İşbu Kurul Kararının 1 ila 5’inci maddelerinin en geç 1 Mart 2017 tarihine, 6 ve 7’inci maddelerinin ise en geç 1 Mayıs 2017 tarihine kadar uygulanmasına başlanması

• quote:

linkindeki dosyayı indirin. Burada 1-a ve b maddesinde:

1. Limitsiz/sınırsız olarak duyurulan ve AKN uygulanan internet tarife ve paketlerinde, tüketicilere eksiksiz ve doğru bilgilendirmenin yapılması ve şeffaflığın sağlanmasını teminen;

a) Söz konusu tarife ve paketlerin adlarının AKN uygulamasını içerecek şekilde belirlenmesi, bu tarife ve paketlere ilişkin her türlü duyuru, reklam ve tanıtımlarda AKN uygulamasının bulunduğu hususuna açıkça yer verilmesi,
    b) Söz konusu tarife ve paketlerin genel esaslarına ilişkin her türlü mecrada yapılan bilgilendirmelerde AKN seviyesi ve AKN sonrasındaki erişim hızı başta olmak üzere konuya ilişkin gerekli bilgilere yer verilmesi ve bu bilgilendirmelerin tüketicilerin kolayca erişebileceği/fark edebileceği şekilde yapılması,

belirtilmiş. Bunun uygulama tarihi de kararın 8. maddesinde:

8. İşletmeciler tarafından gerekli hazırlıkların tamamlanarak İşbu Kurul Kararının 1 ila 5’inci maddelerinin en geç 1 Mart 2017 tarihine, 6 ve 7’inci maddelerinin ise en geç 1 Mayıs 2017 tarihine kadar uygulanmasına başlanması

Bu maddeler yeni uygulama için değil hocam Akn olduğu reklamlarda afişlerde felan açıkca söylenmiyor limitsiz internet yazıyor detaylara girince akn uygulamasını görüyorsun.

Bu madde ile akn ve akn sonrası hızın kaça düşeceği açıkca tüketicinin farkedeceği şekilde belirtilecek yani reklamlarda alttan küçük hızlı yazılar şeklinde geçmeyecek.

Yeni uygulama için olacak paketler ise 1 Mayısa kadar çıkarılacak yani yarın da çıkartabilirler 1 Mayıs günüde bu 1. maddenin etkisi bu bilgilerin açıkca yazması olacaktır 5 martta tarife çıkartıp bunun akn sonrası hızı 3 mbps diyebilirler 1 mayısa kadar da 3 mbps uygulayabilirler.

Benim tahminim yeni çıkacak tarifelerde yavaş yavaş akn sonrası güncel hız uygulanması başlayacaktır. Sonuç olarak bu yeni akn uygulaması ile çıkacak paketleri 1 mayısa kadar uzatabilirler 1 mart malesef firmaların yapacağı paketleri yeni akn düzenlemesine göre yapma şartı barındırmıyor.

• sa ben şimdi sol fiber 25 mbps hızında 50 gb akk kullanıyorum

50 gb dolunca hızım 3 mbps düşüyor

mayıs ayından itibaren 50 gb akk dokdurursam hızım kaça düşecek
  • 50/150 AKK'lı 3 ay ödemesiz 27 ay taahhütlü 69 TL'lik teklifden daha iyi teklif alabilen var mı arkadaşlar

mevcudum 50/250 AKK'li 63 TL idi. Bunu istedim vermediler.

Saygılar
    exper2006
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.