Şimdi Ara

Superonline Fiber'e Rakip Geliyor!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Anonymous

quote:

Orijinalden alıntı: GJesper

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: klucky35

quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

Zaten adil kullanım kotasından etkilenen abone çok az. %1'lik kısmı bile oluşturmuyor. Abanmadığın sürece 100 GB yetiyor. 100 GB 'lık tarifeyi 49 liraya indirseler daha cazip olur. Ama şu an TTNet'de 25 GB akk 59 lira iken Superonline'da 50 gb akk 49 lira.

Oranları nereden aldınız belirtirmisiniz. İnternette bir araştırma yaparsanız sanki % 1'in şikayeti yokmuş gibi görünüyor. Tüketici Hakem Heyetine gittiğimde görevli Superoffline şikayet dosyalarını gösterdi boyumu geçiyordu.
    Abanma dediğiniz nasıl oluyor. Bir Hd filmin 6-8 Gb olguğunu düşünürseniz, 7-8 film indirme abanma mı oluyor?
    Üstelik Sınırsız deyip sizi sınırlandırmaları içinize siniyorsa "Superoffline" ı güle güle kullanabilirsiniz.

7 8 filme abanma diyen yok zaten . tb larca download dan bahsediyoruz. bende belirttim 25 gb akn cok yetersiz diye 100 150 olması gerekir .

ayrıca ttnet adsl kullanıyorum 16mbit cevremdeki arkadaşlarımda 15 20 kişi kullanıyor daha akn uygulanan görmedim ttnetde.

Bir blu-ray film 50-60GB, 100GB neye yetecek? Bir oyun 10GB-50GB. 500GB ya da 1TB olması lazım minimum.

bide şöyle düşünmeni istiyorum.

illegal downloadları bi kenara bırakırsak geriye ne kalıyor.

Yine de en az 500GB'a ihtiyacım olacaktır. Steam ve Origin.

o zaman sana bravo demek istiyorum

her oyunu alıyorsun demekki her ayda 500gb a yakın oyun cıkıyor sana hitap eden.

bişey diyemecegim tamam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten adil kullanım kotasından etkilenen abone çok az. %1'lik kısmı bile oluşturmuyor. Abanmadığın sürece 100 GB yetiyor. 100 GB 'lık tarifeyi 49 liraya indirseler daha cazip olur. Ama şu an TTNet'de 25 GB akk 59 lira iken Superonline'da 50 gb akk 49 lira.

Oranları nereden aldınız belirtirmisiniz. İnternette bir araştırma yaparsanız sanki % 1'in şikayeti yokmuş gibi görünüyor. Tüketici Hakem Heyetine gittiğimde görevli Superoffline şikayet dosyalarını gösterdi boyumu geçiyordu.
    Abanma dediğiniz nasıl oluyor. Bir Hd filmin 6-8 Gb olguğunu düşünürseniz, 7-8 film indirme abanma mı oluyor?
    Üstelik Sınırsız deyip sizi sınırlandırmaları içinize siniyorsa "Superoffline" ı güle güle kullanabilirsiniz.

7 8 filme abanma diyen yok zaten . tb larca download dan bahsediyoruz. bende belirttim 25 gb akn cok yetersiz diye 100 150 olması gerekir .

ayrıca ttnet adsl kullanıyorum 16mbit cevremdeki arkadaşlarımda 15 20 kişi kullanıyor daha akn uygulanan görmedim ttnetde.

Bir blu-ray film 50-60GB, 100GB neye yetecek? Bir oyun 10GB-50GB. 500GB ya da 1TB olması lazım minimum.

her oyunu alıyorsun demekki her ayda 500gb a yakın oyun cıkıyor sana hitap eden.

bişey diyemecegim tamam.

Sadece internette gezerek bile 150GB kota dolduruyorum, Youtube'da 3.5 dakikalık bir video bile 150MB, bu olayın tek açıklaması TTnet'in altyapı masraflarını azaltıp daha çok kar etmesi olabilir. Normal bir internet sisteminde bir kullanıcı 100GB daha fazla kullandı diye diğer kullanıcıları etkilememeli, bu TT'nin ayıbını örtme çabasıdır. Ben haftaiçi günde 10 saat, haftasonu 15 saat bilgisayar başındayım, mantıklı hiç bir açıklaması olamaz adil kullanım kotasının.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bişey diyemecegim tamam.

Sadece internette gezerek bile 150GB kota dolduruyorum, Youtube'da 3.5 dakikalık bir video bile 150MB, bu olayın tek açıklaması TTnet'in altyapı masraflarını azaltıp daha çok kar etmesi olabilir. Normal bir internet sisteminde bir kullanıcı 100GB daha fazla kullandı diye diğer kullanıcıları etkilememeli, bu TT'nin ayıbını örtme çabasıdır. Ben haftaiçi günde 10 saat, haftasonu 15 saat bilgisayar başındayım, mantıklı hiç bir açıklaması olamaz adil kullanım kotasının.

ttnet suan akn yi kagıt üstünde tutuyor . Uygulamasını yapmıyor benim cevremden tecrübe ettigim kadarıyla .

uygulamaya gecerse 100 150 gb kotanın ideal olacagını belirtmiştim.

25gb kota olup sonrasında 1mbit e düşmesi tabiki kabul edilemez.

• akkleri savunmayı anlamıyorum. bu ispler hayır kurumu değil parasını verip hizmeti alıyoruz ister terabaytlar indiririm ister modem takmam 1 bayt kullanmam. akkyi koyanlar o kadar adil kullanımcılarsa şirketlerini devletlerini bırakıp dağa çıkıp gerilla olsunlar eğer sadece milletin sınırsız internetnetine kuş kadar kota koyup aynı parayı almak değilse amaçları. adamlar aynı hizmeti kotalı yapıp çok daha kötü verince ve limitsizleri kaldırınca neden iyi oluyor? devlet türkiye internetinin başında tekelini kurmuş gelenden geçenden para kesiyor sonrada aman ne güzel mi diyelim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atı Radeon

quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

TTnet'e hayatta para vermem. Ne adam gibi hattı kapatabiliyorsunuz, ne adam gibi destek alabiliyorsunuz üstüne zorunlu telefon hattı almak zorundasınız. Ben Superonline'dan memnunum. 50mbit 250gb akk'li hattım var, aylık 69 tl 2 sene taahhütlü. Yanında voip telefonum var sabit ücreti olmayan, superonline abonelerini bedavaya aratani yurtdışını çok ucuza aratan ama cep telefonunu aradığınızda insafsız bir fatura getiren ses hizmetim var. Hiç olmazsa telefon açtığınızda derdinizi az da olsa anlayan birileri var. TT gibi durmadan modemi aç kapa düzelir yada sistemimizde arıza var ekranlarımız çalışmıyor birkaç saat sonra tekrar arayın diyen bir müşteri temsilcisi yok.

Usta 50mb hıza 250 gb kota demişsin ben süperonlinenin sitesinde bulamadım bu size özel bişeymi acaba bi acıklarmısın 69 tl ?

Yeni abone olanlara ozel bir kampanya diye cikarmislardi. Ben daha onceden abone oldugumdan bunu nasil alirim diye musteri hizmetlerine sordum, onlarda sadece taahhut suremi yenileyip tarifemi degistirdiler. 20mbit icinde 100gb akk li 49 tl. Benim kardeste Ankara Batikent'te onu kullaniyor.

• quote:

Bütün illerde aynı anda başlayacaklar. Altapıları var zaten. Çok sürmez. Kurtarırlar bizi superoffline dan..

güldürmesinler ya,bizim burada 1 mbps zor veriyorlar bende 3G'ye geçtim, dsl den her türlü iyidir.istediğim yerde kullanıyorum bu bile yeterli.
  • Ben eve superonline bağlattım super hizli smile adsl hiz testinde 35000 e cikiyor hiz
    Bu arada ttnet djj lerle faln reklam ypmsdi bzm net hizli diye neden boyle komik duruma dusurdu kenldilerini:D
  • Superoffline gibi insanları kandırmıyorlardır sanırım. AKK varsa vardır. Superoffline sınırsız diyerek sınırlı interneti binlerce kişiye satarak kandırdı ve mağdur etti.
    Sorun superoffline nın insanları aldatması..
  • Millet fibere geçmek için can atıyor, ben de bir imkan olsa da fiberden kurtulup eski bakır kabloma geri dönebilsem diye düşünüyorum. Garip.
  • http://www.ttnet.com.tr/web/307-2712-1-1/tur/destek/destek_-_bilgi_bankasi_-_sikca_sorulan_sorular_-_baglanti_cesitleri/ttnet_fibernet_paketleri_#4

her türlü Superonline daha iyi üstelik gerçek fiber istiyorsanız Superonline seçmelisiniz.
  • Superonline kotunun iyisidir. TTnet gibi musteri degil sadece kar amacli bir kurumla calismak yerine en azindan fiyat/performansta en iyi olanlar calismak her zaman iyidir. TT'nin kalitesizligi bellidir, ve bunu da duzeltmeyecegi gun gibi asikardir. Daha normal ADSL hizmetini veremezken fiberi veremezler. Pazarlama departmanida zaten olusturduklari tarifelerde tuketiciyi dusunmediklerini acikca belli etmislerdir. Fiber internette hala telefon hatti alinacak diye diretiyorlar. Yaptiklari tarifelerde hala kufur eder gibi adil kullanim zimbirtisini koyuyorlar. 100mbit hatta 100gb kota koymak nasil bir zihniyettir? Korsani onlemek falan hikaye, internet kapasitemiz yetmiyor, teknik elemanlarimiz fasulye beyinli IK'dan torpilli demiyorlar, butun kullanicilari korsan oyun/film/program indiriyor gozuyle gorduklerini iddia ediyorlar. Yanlis anlamayin ben SOL calisani degilim ama TT'de calistim ve nasil bir yapiya sahip oldugunu biliyorum. 1500 tane teknik personale sahip bir firma olduklarini iddia eden bir yer ama kendi laptopunuzu getirip herhangi bir TT subesinde ethernete baglayin, sonra herhangi bir proxy yazip girin istediginiz yere. Bu tamamen ne kadar yetersiz bir teknik personele sahip olduklarini gostermeye yeter de artar. Tarifeleri karsilastirmaya gerek yok. Size zorla telefon hatti veren, her ay sizden 15-20 TL ekstra para alan, sorunlarin %99u kendi altyapi sorunlarindan kaynaklanan ve sorun oldugunda musteri hizmetlerine ulasamadiginiz yada surekli bir sistem guncellemesi yaptiklarini iddia eden bir musteri hizmeti servisine sahip bir firma. Onlarin bes para etmez sistemlerini kuran biri olarak cok rahat soyleyebilirim ki bu dedikleri seyler tamamen yalandir. Yok oyle bir sistem guncellemesi yada ekranlarinda bilgi gorunmemesi gibi bir olay. Eleman teknik acidan yetersizdir ve tek bahane olarak size ekranimiz calismiyor yada sistemde calisma var diyerek kendini kurtarmaya calisiyordur. Bu arada siz 444'lu numarayi aradiginizdan gelen telefon faturasini onemsemezler bile. Hattinizi iptal ettirmek istersiniz, normalde 50 TL etmeyen modeme 125 TL gibi dunyanin hicbir yerinde olmayan bir fiyat isterler, iptal ettirmeye gittiginizde faturalarinizi takip edin gelecek ayki faturanizda net tutar cikacak derler. Gelecek ay fatura gelmesini beklersiniz ama sadrazamin sol t... olan bu firma size fatura gondermez. Yine siz ararsiniz ve faturaniz olusmadi diye bir cevap alirsiniz. Aradan uc ay gibi bir zaman gecer, bir bakarsiniz sizi bir avukat aramis. Size icra kagidi gondermeden, herhangi bir ihbar yapmadan, uyari yapmadan direk icraya verildiginizi soyler ve kol gibi bir fatura soyler. Ben yasadim oradan soyluyorum. 3 ay bile kullanmadigim hat icin icralik olup 550TL odedim. Icra dairesine gittiginizde anca orada gorursunuz ihbarnameyi.. Adres ise sizin adresinizle kesinlikle alakasi olmayan bir yerdir. Normal faturalari yolladiklari adrese yollamazlar, neden tuketici hakli konuma gecer itiraz eder. Adamlar sadece semt ve ilceyi yazmislar o kadar. Sokak, cadde, apartman falan yok. Bu kadar dolandirici bir firmadir TT.

Uzun lafin kisasi, Turkcell kesinlikle TT'den iyidir. Hic olmazsa adamlar TT gibi dolandirici degiller. AKK'nin haksiz oldugunu biliyoruz ama BTK uyumaya devam ettikce yapabilecegimiz bir sey yok. Ama en azindan bize musteri olarak deger veren Turkcell firmasi var. Ben son bir bucuk senedir bu yuzden bu adamlardan internet hizmeti aliyorum. Ha sac bas yoldugum durumlar olmadimi, kesinlikle oldu. Bir bucuk ay internetim dial up gibi calisti ama adamlar iki aylik faturayi almadilar benden. 69 TL'den 50mbit internetim var su an, Avrupa'ya gore kalitesi dusuk ama TT'den bir milyon kat iyidir.

Gidin 3G ile baglanin ama bu TT denen firmaya bes kurus para vermeyin.

• Baelros'a katılıyorum; En azından TTNET neden ısrarla bu sabit hat ücretinde ısrar ediyor, neden bu bedava paradan vazgeçmiyor, düşündükçe çileden çıkıyorum. Ya bunlara dur diyecek kuruluşlara ne demeli? Anca bizim internet özgürlüğümüze müdahale ediyorlar.

Ya kardeşim sanane ben nereye girersem girerim, senden mi soruluyor? Sen önce git bizi enayi yerine koyan firmalara müdahale et, neden bütün yoğunluğunu kullanıcılara yönlendiriyorsun?

Neyse işin küfür boyutuna taşımadan şu yazıma son vereyim.
  • Ben hala bu AKK'nin mantığını anlamadım. Kendi kafalarınca korsanı önlemeye çalışıyorlar fakat HD film izleyenler, yada benim gibi işle alakalı dosya download edenler ne yapsın? Örnek isterseniz SAP'yi duyanlar vardır. Bir kurulum paketi yaklaşık 30 GB tutuyor. Bunun support package denilen yama paketleri ve ek geliştirme paketleride var, bunlarda 20 GB aşağısı değil. Gitti 50 GB. Ben şimdi ne yapayım? Ya arayacağım müşteriyi, abi AKK yüzünden milyon dolarlık projeyi bir hafta ertelememiz lazım diyeceğim, ya şirkete metro ethernet çektireceğim. Başka bir yolu yok. Metro ethernet'te iki dakika da bağlanmıyor ve lütfedip bağlarlarsa da çok fahiş fiyatlarla bağlıyorlar. TT 1400 TL + KDV fiyat çekti 5 mbit'lik bağlantıya. Yönetim haklı olarak düşük fiyatlı ADSL'e gidiyor çünkü 5 mbit bağlantıya o kadar para verilmez. Neymiş efendim kuruma özel hat çekiyorlarmış %99.9 uptime garantisi varmış. Ama bir halt olduğunda o %0.1 lik payı bahane edeceklerinden adım gibi eminim.

Bütün bunlar nasıl düzelir diye soran olanlarada BTK adam gibi iş yapacak, tüketicinin dertlerini dinleyecek ona göre aksiyon alacak. AKK'yi kaldırsınlar kotalı ve kotasız diye iki ayrı seçenek sunsunlar. Ne milletin kafası karışır ne de yalan dolan reklamlara gerek kalır.

Ha bu arada Superonline'da AKK'ye dahil olmayan bir tarife var, 1000mbps'yi alıp ayda 999TL (1000 TL değil) öderseniz AKK geçerli olmuyor.

• AKK ve korsan ikilemi yanlış. İnternet servis sağlayıcıları AKK'yi korsan için değil, iletişimin tamamen internete kaymasını önlemek ya da en azından geciktirmek için çıkardılar. Nitekim akk'siz tarifeler de var. İsteyen parayı basıp sınırsız kullanıyor. AKK'yi icat eden de biz değiliz. Yoksa "sınırsız olursa herkes abanır" gibi komik bir anlayış yok ortada. İndirecek adam zaten 1 mbit'le de indirir önüne gelen her şeyi, diğerine istersen 100 mbit sınırsız ver, gazete okuyan adam açar sadece gazete okur. İletişim ağının sahibi olan kurumlar interneti kontrollerinde tuttukları sürece telefon ağının ölmesini istemezler çünkü bu büyük bir gelir kaynağı. Yoksa hepimiz çoktan skype'dan beleşe konuşur olurduk birbirimizle. Olay bundan ibaret. Ama tabi bunu en fazla geciktirebilirler. Artık hepimizin cebinde anroid var mesela. Google zaten hepsinin korkulu rüyası. Dünyanın en akıllı adamlarını işe alan bir kuruma güç yetirmek öyle kolay değil. Devletler bile korkuyor bu google'dan varın siz düşünün artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 6 Şubat 2012; 17:07:24 >

• quote:

Ben hala bu AKK'nin mantığını anlamadım. Kendi kafalarınca korsanı önlemeye çalışıyorlar fakat HD film izleyenler, yada benim gibi işle alakalı dosya download edenler ne yapsın? Örnek isterseniz SAP'yi duyanlar vardır. Bir kurulum paketi yaklaşık 30 GB tutuyor. Bunun support package denilen yama paketleri ve ek geliştirme paketleride var, bunlarda 20 GB aşağısı değil. Gitti 50 GB. Ben şimdi ne yapayım? Ya arayacağım müşteriyi, abi AKK yüzünden milyon dolarlık projeyi bir hafta ertelememiz lazım diyeceğim, ya şirkete metro ethernet çektireceğim. Başka bir yolu yok. Metro ethernet'te iki dakika da bağlanmıyor ve lütfedip bağlarlarsa da çok fahiş fiyatlarla bağlıyorlar. TT 1400 TL + KDV fiyat çekti 5 mbit'lik bağlantıya. Yönetim haklı olarak düşük fiyatlı ADSL'e gidiyor çünkü 5 mbit bağlantıya o kadar para verilmez. Neymiş efendim kuruma özel hat çekiyorlarmış %99.9 uptime garantisi varmış. Ama bir halt olduğunda o %0.1 lik payı bahane edeceklerinden adım gibi eminim.

Bütün bunlar nasıl düzelir diye soran olanlarada BTK adam gibi iş yapacak, tüketicinin dertlerini dinleyecek ona göre aksiyon alacak. AKK'yi kaldırsınlar kotalı ve kotasız diye iki ayrı seçenek sunsunlar. Ne milletin kafası karışır ne de yalan dolan reklamlara gerek kalır.

Ha bu arada Superonline'da AKK'ye dahil olmayan bir tarife var, 1000mbps'yi alıp ayda 999TL (1000 TL değil) öderseniz AKK geçerli olmuyor.

BTK bizim hayrımıza bir şey yapmaz.
    Fiyatlara ve kotalara kararı BTK veriyor.
    Onlara kalsa kullanıcıları daha rahat izlemek için hızları iyice düşürtürler.
    BTK denen kurumun yurttiçi internet gibi bir güvenlik paketini ciddi ciddi yapmaya kalkan kurum olduğunu unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: erimemre

quote:

Ben hala bu AKK'nin mantığını anlamadım. Kendi kafalarınca korsanı önlemeye çalışıyorlar fakat HD film izleyenler, yada benim gibi işle alakalı dosya download edenler ne yapsın? Örnek isterseniz SAP'yi duyanlar vardır. Bir kurulum paketi yaklaşık 30 GB tutuyor. Bunun support package denilen yama paketleri ve ek geliştirme paketleride var, bunlarda 20 GB aşağısı değil. Gitti 50 GB. Ben şimdi ne yapayım? Ya arayacağım müşteriyi, abi AKK yüzünden milyon dolarlık projeyi bir hafta ertelememiz lazım diyeceğim, ya şirkete metro ethernet çektireceğim. Başka bir yolu yok. Metro ethernet'te iki dakika da bağlanmıyor ve lütfedip bağlarlarsa da çok fahiş fiyatlarla bağlıyorlar. TT 1400 TL + KDV fiyat çekti 5 mbit'lik bağlantıya. Yönetim haklı olarak düşük fiyatlı ADSL'e gidiyor çünkü 5 mbit bağlantıya o kadar para verilmez. Neymiş efendim kuruma özel hat çekiyorlarmış %99.9 uptime garantisi varmış. Ama bir halt olduğunda o %0.1 lik payı bahane edeceklerinden adım gibi eminim.

BTK bizim hayrımıza bir şey yapmaz.
    Fiyatlara ve kotalara kararı BTK veriyor.
    Onlara kalsa kullanıcıları daha rahat izlemek için hızları iyice düşürtürler.
    BTK denen kurumun yurttiçi internet gibi bir güvenlik paketini ciddi ciddi yapmaya kalkan kurum olduğunu unutma.

Ciddi ciddi yaptilar zaten, proxy kullanmadan erisebildigimiz site kalmadiki.

• koto olduktan sonra yemişim fiberi....
  • Download Speed=20MB
    Upload Speed = 1 MB

neresi fiber bunun birisi bana bunu açıklayabilirmi.
    Fiber demek stabil internet demektir dünyada (Türkiye hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren16 -- 8 Şubat 2012; 23:40:30 >
  • TTNET FİBERNET Paketleri ile Yalın FİBERNET alabilir miyim?

Evet, FİBERNET paketleri ile birlikte istenirse Yalın FİBERNET hizmeti alınabilir; Yalın FİBERNET Paketlerine abone olmak isteyen müşterilerimizin faturalarına Yalın FİBERNET erişimine ait ücretler ayrıca yansıtılacaktır. (anlaşılan yine telefon zorunlu olcak)

Birde HİPERNET var ve yine 100 Megabite kadar ifadesi geçiyor. (hangisi gerçek fiberse?)

Benim bildiğim TTNET saha dolabına (DSLAM) kadar fiber, saha dolabından sonra bakır kablo çekiyor diye biliyorum (cat6 kablo).Yani bunun neresi fiber?
  • Sistemler iyice birbirine karıştı valla Geçenlerde İzmir Buca Koop'da bir sitenin bahçesinde türk telekoma ait fiber kablo makarası görmüştüm. Superonline oralara zaten hizmet veriyor, bir de telekom fiber çekmeye başlamış. Bu yalın fiber olayı saçmalık ötesi resmen. Fiberin en önemli özelliklerinden birisi sabit telefon hattından bağımsız olması. Anladığım kadarıyla fiber internet verdikleri dairelerin telefon hattını ip şebekesine aktaracaklar. Maliyet düşecek ama abone telefon için aynı sabit ücreti ödeyecek sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 9 Şubat 2012; 16:38:04 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.