< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (9. sayfa)
-
-
CGN nedir hocam? Neden statik ip ekliyorsunuz bir de hız mı sağlıyor?
-
Cgn, işin uzmanı değilim ama bir ip yi alt ip lerle bir çok kişi ile paylaştırıyorlar.
Bu da sıkıntılara yol açabiliyor, dalgalı hız, Ping sürelerinde artış vs. Superonline da bu olduğu İçin statik ip almıştım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Vay be zamanında en iyi fiber SOL'du. Artık ne yaptılarsa çöpe dönmüş fiberleri
-
Hocam en iyi yurtdışı çıkışlarının ve peeringlerin Türk Telekom ve TurkNet'te olduğunu söylemişsiniz. Bu durum ComNet ve NetSpeed'de nasıldır bilginiz var mı? TurkNet ile aralarında çok fark var mıdır? Hangisi daha iyi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CanerKaracaHocam en iyi yurtdışı çıkışlarının ve peeringlerin Türk Telekom ve TurkNet'te olduğunu söylemişsiniz. Bu durum ComNet ve NetSpeed'de nasıldır bilginiz var mı? TurkNet ile aralarında çok fark var mıdır? Hangisi daha iyi?
Netspeed zaten sadece Turk Telekom üzerinden çıkıyor.
Comnet'in ise hem doğrudan kendi bağlantıları var hem de Turk.net'e bağlantısı var.
Bağlantı çeşitliliği açısından bu üçü arasında en iyisi Turk.net
aşağıdaki linkler size fikir verecektir.
https://bgp.he.net/AS206375#_graph4
https://bgp.he.net/AS61135#_graph4
https://bgp.he.net/AS12735#_graph4
-
500mbps bağlattım 3 gün sora iptal ettirdim. Bu firmada kalanlara, kalmak zorunda olanlara Allah sabır versin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jlozde500mbps bağlattım 3 gün sora iptal ettirdim. Bu firmada kalanlara, kalmak zorunda olanlara Allah sabır versin.
taahhüt verip iptal ettirebildiniz mi 3 gün sonra? yaşadığınız sıkıntılar hakkında biraz detay paylaşabilir misiniz?
-
Taahütten nasıl çıktınız?
-
Abonelik 3 günlüktü, cayma hakkımı kullandım. Telefon ve internet üzerinden başlatılan her aboneliğin 15 gün içinde cayma hakkını tüketici hakları kanunu bana veriyor.
Adamlar bu kanunu biz tanımayız diyorlar o ayrı. Ticaret Bakanlığı'na şikayette bulundum, dava açmaya hazırlanıyorum. Faturam çıkar çıkmaz dilekçeyi veriyorum.
Ancak abonelik taahütünüz 1 yıldan uzun ise yine sözleşmeyi sonlandırabilirsiniz.
-
1 yıl filan dinlemiyorlar onlar ilk 12 son 12 yaptıkları için ancak tam 12. ayda bozabilirsiniz vs diye biliyorum.
Birde 15gün içinde bozunca kurulum ücreti isteniyor tek
-
Bu Superonline gerçekten tam bir rezillik imiş. Ben Netspeed 100 Mbps VDSL kullanıyorum, gerçekten birçok SOL Fiber kullanıcısından daha iyi hizmet alıyorum. Üstelik telefon kablom da 2 yerden tamirli.
Frankfurt hız testi;
Superonline'da 20 Mbps hız limiti var iken Netspeed'de 90 Mbps alınıyor.
Fast.com hız testi;
Birçok Superonline kullanıcısında Amerika'ya bağlanma sorunu varken Netspeed direkt olarak İstanbul'a bağlanıyor ve 19 ms ping oluyor. Ayrıca 97 Mbps indirme hızı alınıyor. Fakat yükleme hızı yanlış ölçülmüş, 8 Mbps olması gerekli fakat 11 Mbps görünüyor.
Aslında vie.valve.net testi paylaşacaktım fakat şu anlık bir anormallik var ve ping 51 ms çıkıyor. Normalde 38-39 ms çıkıyor. Superonline'da ise 58-60 ms ping çıkıyor.
Yani Netspeed VDSL bile Superonline Fiber'den çok daha iyi.
Eğer fiber internet alacaksanız mümkün olduğunca Superonline'dan uzak durun. Eğer bulunduğunuz bölgede hem Türk Telekom Fiber hem de Superonline Fiber varsa Türk Telekom altyapısını tercih edin. Eğer TT Fiber yoksa fakat sağlıklı TT VDSL varsa TT VDSL (veya TT altyapısından herhangi bir firmadan VDSL) tercih edin. Ancak SOL Fiber tercih etmeyin.
-
Niye çıktınız hocam
-
CGNAT dayatması, VPN kısıtlaması, dallama müşteri hizmetleri... 250tl para vereceğim hem de beni aptal yerine koyacak müşteri hizmetleri. Öyle firmaya para kazandırmam. Çıkan fatura için THH ye gittim, oradan ret gelsin THM ye gideceğim.
-
Superonline fiber kullanan ve IPTV'de sorun yaşayan var mıdır? Maçlar esnasında kastılı yavaşlatma yapıldığı söyleniyor. Eğer söylenildiği gibiyse Superonline fiber hizmeti almaktan vazgeçebilirim..
Halihazırda Ttnet vdsl 50 Mbit kullanıyorum ve hiçbir sorun yok. Fiber'e geçiş yaparsam sanırım yavaşlatma sorunu olacak?
Ayrı bir lokasyonda Kablonet 100 mbit sorunsuz.
IPTV kullanmak superonline fiber de gerçekten sorun mudur?
-
6 yıldır superonline kullanıyorum bunun 3 yılı statik ip kullanarak geçti. Ciddi anlamda statik ip de cgn'de aynı. Bu sene itibariyle uzatmayacağım sözleşmeyi. Pahalıda olsa telekoma geçeceğim.
-
ben bir problem yaşamıyorum.
ama tabi sizin iptv hizmet sağlayıcınızda durum farklı olabilir.
-
teşekkürler. Netflix vs.. sorun yaşayanlar var.. nasıl bir farklılık oluyor anlamadım.
Mevcut hattım vdsl 50. ttnet. iptal etme ve buna geçme durumu olursa bir de pişmanlık yaşar mıyım emin değilim..
tekrar teşekkürler cevap için
-
Superonline da sansürün alası var superonline demek sansür demek
Hiç bulaşmayın kullanmayın aldırmayın derim
Superonline ile ekstra modem Router almak zorunda kalırsınız veya vpn alıp kullanmak zorunda kalırsınız
En iyisi superonline a hiç bulaşmamak abartmıyorum açın Google ı şikayetvar I araştırın
Aşağıdaki 2 link yeterli zaten bulaşmamak için
https://forum.donanimhaber.com/superonline-dan-uzak-durun-kesinlikle-bulasmayin--154529960
https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X