Şimdi Ara

Superonline FTTB için modem şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Superonline FTTB hattım var. Gigabit switch'den gelen CAT 6 kablosunu takıp internet almam için illa modem mi almam lazım yoksa routerlar da internet verebiliyor mu? Örneğin Xiaomi'nin 200 tl'lik routerlarından birini alsam internete bağlanır mı arada cihaz olmadan?

Şu an elimde ASUS RT N-19 router var. Modem özelliği yok diye görünüyor ama internet id ve şifre girerek internete bağlanabiliyorum. Mac clone bile gerekmiyor. Sorunu 5 GHz bandı yok ve ethernet portları gigabit değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 26 Aralık 2021; 14:13:38 >

• Süperonline Zaten modem veriyor. Modem aramıanıza gerek yok.

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Verdikleri modemde sorun olduğu için sormuştum. Xiaomi A4 Giga sipariş ettim.

• FTTB sistemde router'a gerek yok fakat superonline'in router'ı yerine kendi router'ınızı kullanabilmek için sol'ün verdiği cihazı bilgisayarınıza bağlayıp sol kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenmeniz lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senseight S kullanıcısına yanıt

Bu routerden bende var. Bunda standart yazılımında VLAN desteği yok. başka yazılım yüklenerek yapılabiliniyorsa onu bilmiyorum. Yani standart yazılımıla iteğinizi yerine getiremezsiniz

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Vlan desteği ne demek anlamadım hocam. PPPoE desteği var diye aldım.

• Pppoe girişi, vlan desteği olan router kullanabilirsin. Modemler günümüzde router özelliğine de sahip zaten.

Modem ile router arasındaki farkı bilmek lazım.

Ffth ve fttb de router kullanilmaai yeterlidir.

Sol için birde şifrelerinizi bulmanız lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Superonline FTTB sistemde başka bir router kullanırken VLAN tanımlaması yapmak gerekmiyor.

ben VLAN ile ilgili herhangi bir ayar yapmadan kullanıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.