Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.447
Cevap
100
Favori
369.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: E_Tuna

Hızlı cevabınız için çok teşekkürler. Vaktinizi almayacaksam bir sorum daha olacak, bir tane de Asus DSL-N17U modemim var (SOL Fiber destekliyor sanıyorum), onun bu bahsettiğim işi yapabildiğini okumuştum bir süre önce buralarda bir yerlerde. Bu modemi Huawei'nin yerine bağlayabilir miyim peki, bilginiz var mı acaba?
    Tekrar çok teşekkürler, saygılar.

LAN1 yada LAN4 portundan bağlayınca onu WAN gibi görüyor olması lazım. O şekilde görüyorsa, onu 2.ci bir router gibi kullanıp (ayarları biraz uğraştırır ama) kablosuz interneti 2.ci bir nat vasıtasıyla dağıtabilir ve openvpn client kullanabilirsiniz.
  • Selamlar Arkadaşlar,
    Forumda bir sürü arkadaşın Super Online HG253 modeimini HG255S ile değiştirdiklerini okuyorum.Ben defalarca aradım, söylemediğim, uydurmadığım bir sorun kalmadı.Bir türlü modemimi değiştirmiyorlar.Sistemden kontrol ediyoruz, modemde hiç bir problem yok.Hızınız da gayet yeterli.Bir ara servisi çağırdım arkadaşlar kendi laptopları ile gelip hız testi yapıyorlar modemin dibinde. Oo! hız baya iyi diyorlar.Ama ben kablosuz çekiminden hiç memnun değilim.Tahütümün de bitmesine daha çok var.Şimdi ben ne yapsam da şu modemi değiştirtsem ya.Bir türlü çözemedim.Yardımcı olun lütfen.Hatta bir ara modemi 2000w bir adaptöre takayım dedim ama o da haksızlık olur.Boşu boşuna bir cihazı bozmak istemiyorum.
    Yardımınızı bekler teşekkür ederim.İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Butce musaitse 5ghz destekli access point alin ve 5ghz i ordan yayin. 2.4ghz su an copluk gibi her evde wifi olunca malum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Butce musaitse 5ghz destekli access point alin ve 5ghz i ordan yayin. 2.4ghz su an copluk gibi her evde wifi olunca malum.

Selamlar Muratai Hocam,
    Benim modemim eskiden yatak odasındaydı.Yatak odasında hem Türkcell TV var.Hem de PC'im var.Eskiden fena değildi yatak odasında sinyal.Fakat evimizde yatak odasına yapışık olan banyo ve çocuk odasında normal çeken sinyaller, bir yan odalar olan oturma odası, salon ve mutfak vs. çekmiyordu.Bu sebepten dolayı modemi evin en ortasına, açıkçası evin görünen kısmına monteletmek zorunda kaldım.Şu an sinyaller fena değil ama 2.4GHz hakikaten sıkıntı.Yatak odasındaki sinyaller zayıflasa da idare ediyorum.Şimdilik modemin konumu sebebiyle Access point veya range extender gibi bir cihaz almak mümkün değil.Zira zaten modem kötü bir görüntü sağlıyor.bir de 2. cihazın görüntü kirliliğini düşünmek istemiyorum.
    Benim merak ettiğim diğer arkadaşlar nasıl değiştirebiliyor da, ben değiştiremiyorum. Forumlarda çok mesaj gördüm.HG253 modemimi SOL MH'ne söyledim.Gelip değiştirdiler diye...Ben niye söyleyince değiştirmiyorlar hayret kaldım doğrusu.Ama ne olursa olsun tahütüm bittiğinde onlarla ödeşeceğim.
    İlginize ve hızlı yanıtınıza teşekkür ederim.Hayırlı ve güzel haftalar dilerim.

• OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Konu başında yazdığım gibi modem değiştirmek zor. HG253s çok eski bir modem değil.
    Taahhütünüz uzunsa yapacak birşey yok. Bitmek üzere olsaydı, kapatırım bak diye tehdit edip modem değişikliği yada kapat - yeni abone ol şeklinde modem değişikliği yapabilirdiniz.

Şu an tek çareniz ya 5ghz destekli kablosuz router alacaksınız ve 5ghz destekliyorsa cihazlarınız sinyal karmaşası olmadan evin her yerinde kullanacaksınız, ya bir ucu wifi olan 2li powerline set alacaksınız ve elektrik şebekesi üzerinden ağınızı uzatacaksınız (çekmeyen odalar için 2.ci bir wifi ağı oluşacak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Konu başında yazdığım gibi modem değiştirmek zor. HG253s çok eski bir modem değil.
    Taahhütünüz uzunsa yapacak birşey yok. Bitmek üzere olsaydı, kapatırım bak diye tehdit edip modem değişikliği yada kapat - yeni abone ol şeklinde modem değişikliği yapabilirdiniz.

Şu an tek çareniz ya 5ghz destekli kablosuz router alacaksınız ve 5ghz destekliyorsa cihazlarınız sinyal karmaşası olmadan evin her yerinde kullanacaksınız, ya bir ucu wifi olan 2li powerline set alacaksınız ve elektrik şebekesi üzerinden ağınızı uzatacaksınız (çekmeyen odalar için 2.ci bir wifi ağı oluşacak)

Selamlar,
    Aynen hocam kesinlikle modem değiştirmek çok zor.Benim modemimin arayüzünde HG253 yazıyor.Yani "s" harfi yok sonunda.Belki bir alt sürümüdür.Artık yapacak bir şey yok.Tahütün bitmesini bekleyeceğiz.Şu fiber internetlerin en kötü yanı da modem eksikliği.Arkadaş ADSL'de binlerce modem çeşidi var.Ama fiber böyle değil işte.
    İlginiz ve alakanızdan dolayı tekrar teşekkürler.Hayırlı günler.

• Arkadaslar gece kusu tarifesiyle bu modemi vermisler ama wifi ile baglaninca modemin yaninda bile olsak 25 mbps civaribveriyo bir kere 35 bir kere de 42 mbps gorduk cihazda mi problem var yoksa wifi icin bu kadar mi hiz destekliyo nesir bu duym mh ile gorustum bana zaten o kadar alabilirsiniz dediler saka gibi yari yariua kayip var modemin dibinde olmama ragmen

• Mode03 kullanıcısına yanıt
    kablosuz baglanti hiziniz nedir pc veya telefonda

• quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

Arkadaslar gece kusu tarifesiyle bu modemi vermisler ama wifi ile baglaninca modemin yaninda bile olsak 25 mbps civaribveriyo bir kere 35 bir kere de 42 mbps gorduk cihazda mi problem var yoksa wifi icin bu kadar mi hiz destekliyo nesir bu duym mh ile gorustum bana zaten o kadar alabilirsiniz dediler saka gibi yari yariua kayip var modemin dibinde olmama ragmen

5 ghz baglan. 2.4 ghz copluk halde.

• IsO6 kullanıcısına yanıt
    Kolablo ile 50 uzerinden 50 mbps wifi uzerinden note 3 gm 4g ile 25 26 mbps civari note 3 te bir de 35 bir defa da 42 gorduk o kadar modemin wifi perfomansinsa sikinti var sanirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mode03 -- 20 Aralık 2015; 20:51:38 >
  • muratai kullanıcısına yanıt
    Denicem 3 hafta sonra istanbuldayim archer d7 siparis ettim onu router olarak deneyip hizina bakicam onda normal sonuclari alirsam mh yi arayip basicam kufuru

• Mode03 kullanıcısına yanıt
    Wifi olarak cihazlar arasındaki ağ bağlantı hızını kastetmiştim hocam. Benim pc ve telefon 65 mbps kablosuz olarak bağlanıyor. İnternet hızı olarak 40-45 arası genelde. Uyumlu 5 ghz cihazım olmadığı o fonksiyonu kapattım. Pc den bir test kablosuz

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 20 Aralık 2015; 21:14:33 >

• IsO6 kullanıcısına yanıt
    wifi-ac desteli g3 yakın mesafeden wifi-ac den 390mbit ile bağlanıyor. Aynı cihaz 2.4 wifi-n den 72mbit ile bağlanıyor.
    ac ve 5ghz desteği olmayan dizüstü pc 150mbit(atheros ar9285 in sınırı) ile bağlanıyor.

Bu özellikte cihazın wifi ac den 866mbit, wifi-n den 300mbit hıza ulaşması lazım ama bunu deneyecek cihazım yok. Gigabit ethernet akar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 21 Aralık 2015; 7:14:10 >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    G3 de belki 866 mbit destegi yoktur. Tek anten 1x1 ise max 433 destekler. O da 80mhz bant genisliginde.

Büyük ihtimalle öyledir. Enerji tasarrufu amacıyla da yapmış olabilirler. wi-fi n de de laptop 150 ile bağlanmasına rağmen g3 72 ile bağlanıyor.
  • merhaba arkadaşlar wan şifresini öğrenmenin yolunu bulabilen var mı bu modemde
  • Bende son zamanlarda bazen sayfalar çok geç açılıyor ya da hiç açılmıyor. Aynı sayfayı vpn ile açtığımda hemen açılırken vpn siz bağlandığımda açılmıyor ya da çok fazla bekletiyor. Aynı sayfaya 2-3 dk sonra denediğimde ise sorunsuz giriyor bu sefer. Bir iki hafta kadar önce hg253 yerine 255 takıldı onunla alakası var mıdır bilmiyorum.
  • mirac53 kullanıcısına yanıt
    Bu konudaydi ya da nette baska konuda gordum tam hatirlamiyorum da kaydetmisim

"Kullanıcı adınızı şöyle öğrenebilirsiniz: Tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazıp gidin. Kullanıcı adı ve şifrenizi girip modem arayüzüne ulaşın. Durum -> Aygıt -> WAN Ayarları adımlarını izleyin. Buradaki rakamlardan oluşan ve @fiber diye biten kısım kullanıcı adınız oluyor. Zaten yazıyor karşısında "İnternet Kullanıcı Adı" diye.

Şimdi gelelim şifreyi öğrenme kısmına. Aynı yerde "İnternet Şifresi" yazan yerin karşısında yedi tane noktadan oluşmuş bir halde şifremiz duruyor. Bu noktaları seçin sağ tıklayın ve "Öğeyi denetle" yazan yere tıklayın. Açılan pencerede type="password" yazan yerdeki password kelimesini silin ve enter a basın. Eskiden nokta nokta olarak gözüken kısımda artık açık bir şekilde şifrenizi görebilirsiniz. " bunu bir deneyin isterseniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mode03

Bu konudaydi ya da nette baska konuda gordum tam hatirlamiyorum da kaydetmisim

"Kullanıcı adınızı şöyle öğrenebilirsiniz: Tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazıp gidin. Kullanıcı adı ve şifrenizi girip modem arayüzüne ulaşın. Durum -> Aygıt -> WAN Ayarları adımlarını izleyin. Buradaki rakamlardan oluşan ve @fiber diye biten kısım kullanıcı adınız oluyor. Zaten yazıyor karşısında "İnternet Kullanıcı Adı" diye.

Şimdi gelelim şifreyi öğrenme kısmına. Aynı yerde "İnternet Şifresi" yazan yerin karşısında yedi tane noktadan oluşmuş bir halde şifremiz duruyor. Bu noktaları seçin sağ tıklayın ve "Öğeyi denetle" yazan yere tıklayın. Açılan pencerede type="password" yazan yerdeki password kelimesini silin ve enter a basın. Eskiden nokta nokta olarak gözüken kısımda artık açık bir şekilde şifrenizi görebilirsiniz. " bunu bir deneyin isterseniz

O kadar kolay olmasa gerek. O encrypted şifre olmasın?
    HG253s de şifreyi almak için packet sniffing yapılıyordu.

Hocam ben denemedim bilemiyorum nette yazani yapistirdim oraya ayrica kullanici sozlesmeainde bilgileri alamazsiniz tarzinda bir madde yoksa seve seve vermeleri lazim bir de bu mac clone olayi var galiba bu islerle ugrasmamak icin ama onunla ilgili de bilgim yok

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.