Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.447
Cevap
100
Favori
369.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bendede bu sorun var. eskiden yoktu. Firmware yuzunden. Macbook bile bazen agi gormuyor wifiyi ac kapa yapiyorum. Ipadde oyle. Wifi bagli ama internet yok, wifi kapa ac yapinca duzeliyor. En cokta 5ghz de sorun var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratai kullanıcısına yanıt
    5Ghz kullanmıyorum zaten kapalı duruyor bende, 2.4Ghz de yaşıyorum bende sorunu. 5Ghz de performans alamadım bir türlü. Firmware güncellemeleri nereden alınıyor? Ben bu cihaz hakkında hiçbir sitede bilgi bulamadım ne ürün kodu nede firmware sürümü. Sanırım turkcell için üretilmiş ve huawei tarafından destek sunulmayan bir cihaz :(
  • Bu cihazlara dışardan fw atmak mümkün değil. Turkcell e özel elbette.
    5ghz de aynı odada ben gayet iyi performans alıyorum. Hatta tuvalette bile ipad 5ghz çekiyor. Ancak bu 5ghz olayı biraz sorunlu.
    2.4 ghz de hız düşük, çünkü herkeste 2.4 ghz wifi var. 5ghz için aldım zaten bu cihazı.

Duruma göre gelirken yurtdışında bıraktığım Asus AC-56U yu getiririm. Double nat olarak bağlar, canım isteyince openvpn kullanırım. Asus da wifi performansı çok daha iyi.

Bu asus ac56u yu ebayden almıştım çok uyguna. 90 dolar + shipping gibi bişeydi. Bana 110 dolara malolmuştu.
  • Ebayde ac56-u vergiler shipping dahil 145$

Burda 145 + kdv ye vdsl2 olanı satılıyor.

hem hipernet hemde evde router / AP olarak kullanıma uygun.

openvpn de 50mbit üstü hız aldım banamısın demedi. işlemcisi baya kuvvetli.

• muratai kullanıcısına yanıt
    beceremedim hocam neyse artık daha sonra denerim tekrar bu modem işlerinden de hiç anlamam
  • DLNA TV yi ağda görme sorunu var. Bir görünüyor bir görünmüyor. Bir şekilde filmi açarsam da bağlantı kesilebiliyor. Airties router bağlıyken böyle bir sorun yoktu. Firmware ile düzelir mi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

DLNA TV yi ağda görme sorunu var. Bir görünüyor bir görünmüyor. Bir şekilde filmi açarsam da bağlantı kesilebiliyor. Airties router bağlıyken böyle bir sorun yoktu. Firmware ile düzelir mi bilmiyorum.

DLNA da altyazı sorunu var. Hiç sevmem dlna yı :)
    Her eve bi mini pc / htpc lazım. Smart'ın smartı baya yavaş. Kodi (XBMC) de altyazıları otomatik indirme var, canavar.
  • arkadaslar bu modemde(hw255s)dmz ye neden ip atayamiyoruz?? cihaz ekle diyor ama ip numarasi girmek istiyorum bu mumkunmudur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alican88 kullanıcısına yanıt
    Bagli aygitlardan secicen. Firewall da komple kapali olcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Bagli aygitlardan secicen. Firewall da komple kapali olcak.

ben hayatimda bukadar dandik modem gormedim dmz olarak ip atayamiyosun onu gectim her port numarasini atayamiyosun..bugun musteri hizmetlerini arayip tekrar hg253s istedim gelip taktilar huzuru buldum..biz oyuncular icin hg255s modem iskenceden baska birsey degil..

• Bu modemi geçen hafta getirdiler ve bendeki hg253s ile değiştirdiler ve dertler başladı. tp-link sinyal artırıcı router çalışmıyor (eşleştirme yapıyor fakat çalışmıyor). ayrıca PS4'de nat type hatası veriyor. dmz ve port açmama rağmen black ops 3'de bağlantı sorunları var.

Ben de bugün arayıp eski modemi isteyeceğim bu ne arkadaş
  • bende dmz vermiştim ama dışardan bağlanamıyorum.
    firewall kapalı.

böyle cihazmı olur yahu. innbox verselermiş keşke.
  • arkadaşlar türkell süperonline abonesi olduğumdan beri bu modem le masaüstü pc bildiğiniz at arabası gibi oldu. eskiden çatır çutur jet gibi açan siteler girip cıktığım sayfalar şimdi inanılmaz derecede yavaş açılıyor. Masaüstü PC de sorun yok kesinlikle eminim ve her hangi bir güvenlik programı da kullanmıyorum ama sözde 25 mb internetim bildiğin kaplumağa. Sadece download yaparken hız söz konusu bunun dışında nette sörf yapmak adeta bir işkence. 56 kb çevirmeli ağ zamanlarındaki gibi desem yeridir. Bunun sebebi ne olabilir acaba ? Yardım ederseniz çok sevinirim. Artık Türkcell superonline a tıpkı diğerleri gibisiniz sizde sahtekar dolandırıcının önde gidenisiniz demeye ramah kaldı inanın. Müşteri hizmetlerini arıyorum bin bir zahmetle bir muhattap buluyoruz oda her şey normal bir sıkıntı yok deyip kapatıyor. Ben ısrarcı oluyorum servis talep ediyorum ve buradan bir arıza durumu görünmüyor her şey normal deyip konuyu kestirip atıyorlar. Acaba sorun bende mi veya modemde mi bilemedim. İnternet 5 dakika arayla sık sık kopuyor kesiliyor yeniden başlıyor (Hem masaüstü, hem wi-fi) ve ben bunu da müşteri hizmetlerine bildirmeme rağmen yinede sorun yok deniyor. Ne yapabilirim arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

• arkadaşlar 1 şubattan beri ping sorunu yaşıyorum kablosuzda ping düşmüyor birtürlü ayrıca indirmelerde vasat ancak kabloyu takınca eski haline geliyor ne mesafede olursam olayım kablosuzda durum vasat nasıl düzeltebilirim firmware update yapsam düzelirmi superonline kullanıyorum yoksa yeni modem mi almalıyım ?
  • 2.4 ghz ile bağlanıyorsan bağlanma. 5 ghz den bağlan. 2.4 ghz bildiğin çöplük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Bu cihazlara dışardan fw atmak mümkün değil. Turkcell e özel elbette.
    5ghz de aynı odada ben gayet iyi performans alıyorum. Hatta tuvalette bile ipad 5ghz çekiyor. Ancak bu 5ghz olayı biraz sorunlu.
    2.4 ghz de hız düşük, çünkü herkeste 2.4 ghz wifi var. 5ghz için aldım zaten bu cihazı.

Duruma göre gelirken yurtdışında bıraktığım Asus AC-56U yu getiririm. Double nat olarak bağlar, canım isteyince openvpn kullanırım. Asus da wifi performansı çok daha iyi.

Bu asus ac56u yu ebayden almıştım çok uyguna. 90 dolar + shipping gibi bişeydi. Bana 110 dolara malolmuştu.

"Double NAT" konseptini denedim güzel oldu. İlk aşamada cep telefonu üzerinden Double NAT arkasındaki bilgisayara Teamviewer denedim, DMZ ya da port yönlendirme gerekmeksizin çalıştı.
    IPTV cihaz varsa Hg255s/SOL Gateway üzerinden ip aldığı sürece sorun yok.

Bu modelde minimalist insanı rahatsız edecek tek şey, bir yerine iki cihazın elektrik tüketmesi olur.Bir de dışarıdan evdeki cihaza bağlanılacaksa DMZ/port yönlendirme işini bir yerine iki ayrı routerda yapması gerekebilir...

• ilke kullanıcısına yanıt
    Bu cihazlar 10w cekiyor elektrik faturasina etkisi olmaz.
    Double natta bu hg255s dmz yi yapabilse double nat olmuyor, butun trafik obur cihaza aktarildigi icin mis gibi calisir normalde. Hg255s dehilde mesela hg253s olsa onda dmz calisiyo.

• Şikayetlerim üzerine eski HG253s'yi getirip kurdular dertler bitti nihayet.

HG255s 5ghz bakımından iyi bir modem ama diğer cihazlarla uyum sorunu var ve muhtemelen yazılımsal bir sorun. FW ile çözerlerse iyi yoksa çok kişi döner eski modeme.
  • Bir dosya indirdiğimde son kb'lara kadar indiriyor ardından son kb.larda takılıp kalıyor. Dosya bir türlü tamamen inmiyor.

Bunlarla alakalı olarak da windows update yapmıyor. Hata kodu veriyor. Kodu google da taradığımda bağlantı hatası kodu olduğunu görüyorum.

Çeşitli dns.ler ile deneme yaptım ancak sonuç değişmedi.

Superonline'ı aradım, modemi inceledik herşey normal görünüyor dediler.

Aynı bilgisayarı cep telefonu üzerinden internete bağladığımda yukarıdaki sorunların hiç birisi yaşanmıyor. Tekrar modeme bağlandığımda aynı sorunlar yaşanmaya başlanıyor.

Genel olarak durum bu. Sorunu çözmeme yardımcı olabilecek kimse var mı?

kafayı yemek üzereyim arkadaşlar lütfen yardım edin.
  • bunun root şifresini bulabilecek bi babayiğit yokmu sitede 2 gündür cırmalıyorum bulamadım root şifresini ??
    cevap verecek olan beni etiketlesin bildirim gelsin :)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.