Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.447
Cevap
100
Favori
369.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında özellikleri olarak ideal bir modem ama sadece 2.4ghz deyken sorunsuz çalışıyor ne yazıkki 5ghz için update kesinlikle şart.
  • Merhaba arkadaşlar, Huawei HG255s Kullanıyorum, Yazılım sürümü: V100R001C163B023
    Bundan sonra çıkan bir yazılım var mı? Ben araştırdım fakat bulamadım. Huawei nin sitesinde bu modem yok. 5 Ghz modunda hız modemin bulunduğu odadan çıkınca aşırı düşüyor ( Oturma odasından salona) sizde de durum aynı mı?
    Modem oturma odasında hızım 50 Mbps, oturma odası hız testi 5 Ghz ile 50-56 Mbps arası, salonda hız 20 Mbps. Bu kadar fark olması sizce normal mi? Arada sadece 2 duvar var. Binada superonline kullanan sayısı ise 6-7 daire.
  • AKK denen p*ktan şey hemen doldu dün gece 100 mbit turbo net satın aldım 24 saat wifi 300 ile bağlı 5 ghz den bağlıyım 5 tane torrenti bi başlattım. snyede 8-9 mb veri indiriyorum :) kablo ile almam gereken performansı kablosuz alıyorum çok güzel ama sol da menmun olmadığım 2 konu var
    1-modemin root şifresini vermiyorlar. sebibinin uzaktan bağlanabilmeleri için gerken ayarların bozulmasını istemiyorlar. İstememelerinin sebebide akk dolduğunda yeniden başlatıyorlar sistemi hızın düşmesi için başlatılmazsa yüksek hızda girmeye devam eder diye düşünüyorum.
    2.si ise AKK denen saçmalığın hemen dolması download yapmasam bile ayın 10 unu geçtiği zaman mesaj geliyor dolacak diye üstelik 50 de değil 75 gb benim kotam. Komşularla beraber kullanıyorum yoksa bilgisayarımdan takip edecem win10 da veri takibi var ordan takip etmeyi düşünüyorum. Ama komşularla bağlı olduğum için onlarında etkisi var. Her ne kadar online film izlemiyor yada indirmiyor olsalarda.
    En kısa sürede root şifresinin kırılmasını ve paylaşılmasını umuyorum....

Superonline teknik kısımda tanıdığı olan yokmu ya onlarda olabilir root şifresi ??

• Netin ortak kullanıldığı yerde ben kullanmadan kota doldu demek pek de mantıklı değil. 125mb kotam var tam da kullandığım kadar düşüm oldu. Hız da gayet iyi. 50mb ile 15 20 mbps download hızı görüyorum. E daha ne olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o modelin firmware'i yayınlanmamış ki... superonline.net sitesinde kablosuz ağı düzenle mi düzelt mi diye seçenek vardı ona tıklayınca modemi güncelleten komut yolluyorlardı... sen bana firmware dosyası yollayın dediğinde yok çekiyorlar root şifresinide asla vermiyorlar...
  • trollvenator kullanıcısına yanıt
    Root sifresinden kastiniz nedir anlamadim ama bu modem Turkcell e ozgu bir modemmis, farkli firmalar kullanmiyor. Bu yuzden ortalikta firmware yok. Firma Turkcell e firmware yollarsa onlarda makinalara yukluyorlar.

Sitede o dediginiz kisma girdim, islem bitince mesaj gelecek dedi ama 1dk sonra bir mesaj geldi sifrenize ulasamiyoruz diye birsey anlamadim kapadim.

2 kez gelip kontrol ettiler sorun devam ediyormu diye sordular. Sanirim yazilim atip durumu kontrol ediyorlar. Kopma sorunu olmuyor artik, sorunsuz calisiyor modem.

Simdi ise tv de bir sorunum olustu gerci sorun denemez ama hd kanallar sd den farksiz. Uydudan hd yayinlara girdigimde cam gibi. Turkcell den hd kanala girdigimde goruntu blur. Bunun icinde bir zaman sikayet acarim, su aralar cok vaktim yok. Malum surekli arayip kontrol edin, ekip yollayalim diyorlar..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HD kanallar uydu yada Teledünya ile aynı kalitede ve Teledünyada SD olan STAR TURKCELL TV+'ta HD... modemde QoS desteği var ama standart kullanıcı açamıyor... ip atamasından saçmalıyor modem tapon mal...
    Bende ayni kalitede degil, anlatmaya calistigim o.

• modeme ayar yapman şart QoS fonksiyonu aktif olmadan ip tv performansı çok kötü Superonline müşteri hizmetleri bir şeyden anlamıyor... nereden başvurdun onlara git modemin QoS fonksiyonunu nasıl açacağını sor muhtemelen biliyorlardır... statik ip ataması bile yetkili kullanıcı hesabı ile yapılıyor QoS dahil... sonra niye müşteri memnun değil derler...
    Siz kalite ayni demissiniz, sizde acik mi QoS ozelligi? MH mi acti?

• bende açık Root şifresini bulup değiştirdim hatta uzaktan erişimi kapattım HG253s modelinin avantajı... HG255 için Root şifresini bulan olmamış... telefon, TURKCELL TV+ ve tabletimi QoS ile öncelikli yaptım... cep routerım bile öncelikli... kullanıcıya niye kısıtlı modem veriyorlarsa... QoS için teknik servis elemanı yardımı şart... eğer ikna ederseniz yardım ederler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trollvenator -- 18 Şubat 2016; 12:37:43 >
  • Bende de Hg253 vardı ve son zamanlarda çok internet kopması sorunları yaşamaya başladım. Wireless bağlantısı kopmuyor ancak internet kesiliyordu. Superonline müşteri hizmetleri ip bırakması sorunu olduğunu ve biraz da ısrarla değişimi onaylattım. Dün gelip değişim yaparak Huawei hg255 taktılar. Servis elemanı hg253 te kronik wan portu sıkıntısı olduğunu söyledi, ne kadar doğru bilemiyorum.

Hg253'te usb portu üzerinden ağ diski bağlanabiliyordu ancak sadece ftp ile çalışıyordu. Hg255'te ise samba desteği de eklenmiş usb kullanıcısı ekleyerek NAS gibi çalışması sağlanabiliyor bu sayede ağ diski oluşturdum, ayrıca dlna destekli bir televizyonunuz vs.. varsa bu ağ diski üzerinden filmleri müzikleri de dinleyebiliyorsunuz. Çok kullanışlı bir özellik.
  • SamirCakir kullanıcısına yanıt
    sadece wan portunda sorun yok tüm ethernet portları sorunlu sadece 10/100mbps ve lehim potasında sorunlu çıkmış seri olsa gerek... sendekinde gigabit port var... bir miktar daha kaliteli işçiliği varmış... ama adamlar Root şifresini vermiyor... teknik servis elemanını kafalarsan belki alabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trollvenator

sadece wan portunda sorun yok tüm ethernet portları sorunlu sadece 10/100mbps ve lehim potasında sorunlu çıkmış seri olsa gerek... sendekinde gigabit port var... bir miktar daha kaliteli işçiliği varmış... ama adamlar Root şifresini vermiyor... teknik servis elemanını kafalarsan belki alabilirsin...

O root şifresi için az uğraşmadım ama bir türlü alamamıştım.
  • SamirCakir kullanıcısına yanıt
    Tüketici hakem heyetinden yardım alıp şifreyi alabilen olmuş mudur acaba? ayıplı hizmet desek değil düzgünde değil... eksik hizmet veriyor düzeltmesi şart...
  • Bende hg255s modemden hiç memnun değilim.Özellikle wifi den online oyun oynarken anlık laglar ve ping çıkışları aşırı derecede arttı her 5-10 saniyede bir 50-60 olan ping 300-400 e zaman zaman 1000 e fırlıyor.Bu modem online oyun konusunda gerçekten sıkıntı.Yukarıda okuduğum mesajlara bakarak bunu bir kez daha gördüm.

Sanırım çözüm eski model hg253s e dönmek olcak.

Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
  • Arkadaslar merhaba yalin adsl 16 mbit superonline hizmetini aliyorum.
    M.h ne yaptiysa hizimi 13-14 mbilt lere cekemedi.

Hiz testinde kablolu yada kablosuz 9.30 enfazla görüyor.bir problem bariz var m.h en az 10 gormelisiniz diyor. Ne yaptilarsa duzeltemediler sizce modemin bir ayarindan olabilirmi modemi kuran arkadas biraz salakti ne sorsam ben kurulum icin geldim diyip duruyordu robot gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiddeN_Ra

Arkadaslar merhaba yalin adsl 16 mbit superonline hizmetini aliyorum.

Hiz testinde kablolu yada kablosuz 9.30 enfazla görüyor.bir problem bariz var m.h en az 10 gormelisiniz diyor. Ne yaptilarsa duzeltemediler sizce modemin bir ayarindan olabilirmi modemi kuran arkadas biraz salakti ne sorsam ben kurulum icin geldim diyip duruyordu robot gibi

Öncelikle iyi yada kötü işini yapmaya çalışan birine bu şekilde hitap etmenizi uygun bulmuyor. O maaşa ancak o kadar bilgili eleman bulunabiliyor işte.

Sorununuzun modemden kaynaklandığını sanmıyorum. Adsl'de 9,3 mgbit bağlantı görüyorsanız bence gayet iyi, gerisi telefon hatları ve dağıtım merkezine uzaklığınız ile alakalı durumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamirCakir

quote:

Öncelikle iyi yada kötü işini yapmaya çalışan birine bu şekilde hitap etmenizi uygun bulmuyor. O maaşa ancak o kadar bilgili eleman bulunabiliyor işte.

Sorununuzun modemden kaynaklandığını sanmıyorum. Adsl'de 9,3 mgbit bağlantı görüyorsanız bence gayet iyi, gerisi telefon hatları ve dağıtım merkezine uzaklığınız ile alakalı durumlar.

kendine göre haklısın ama eşime ileri geri konuşmuş eşimi sinirlendirmiş bu yüzden sinirlerimi oynatmıştı.

tek 1 laptop ile kablolu bağlantı yaptığım halde 10mbit göremedim. sizce bu normal mi hep 9,30-9,50 en fazla görmüşümdür.

herhangi bir modem ayarı yapmak gerekirmi acaba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SamirCakir

quote:

kendine göre haklısın ama eşime ileri geri konuşmuş eşimi sinirlendirmiş bu yüzden sinirlerimi oynatmıştı.

tek 1 laptop ile kablolu bağlantı yaptığım halde 10mbit göremedim. sizce bu normal mi hep 9,30-9,50 en fazla görmüşümdür.

herhangi bir modem ayarı yapmak gerekirmi acaba

Söylediğim gibi adsl olarak aldığınız hız zaten bir çok yere göre gayet yukarılarda. Modemden kaynaklanacağını düşünmüyorum, olsa olsa hatlar veya santrale uzaklıkla alakalıdır.
    Ayrıca 16 mbit dedikleri garanti hız değildir. Pazarlama taktiği 16 mbit'e kadar gibi ifadeler kullanırlar.

Daha önce hiç 13-14 mbit gibi bir hız gördünüz mü ölçümlerinizde ?

Yinede farklı tecrübeleri olan arkadaşlar var ise yardımcı olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.