Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.447
Cevap
100
Favori
369.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muratai

2.4 ghz ile bağlanıyorsan bağlanma. 5 ghz den bağlan. 2.4 ghz bildiğin çöplük.

bunun ayarlarını nasıl nereden yapıyoruz ? Masaüstü PC de ve telefonda mı yoksa modemdenmi yardımcı olurmusunuz
  • Her telefon tablet yada laptop 5ghz desteklemez.
    Ayfonlar üst seviye android telefonlar 5ghz destekler. Aypedler 5ghz destekler, ucuz çin malı tabletler desteklemez.
  • muratai kullanıcısına yanıt
    Şu lanet modem den bir kurtulamadım gitti. Yavaşlıyor hantallaşıyor, siteleri 5-10 saniyede açıyor yada time out hatası veriyor. Arıyorum SO yu ben bir güncelleme yaptım diyor modem şahlanıyor birden, 1 hafta sonra yine aynı durum. Kendi modemimi bağlamak istiyorum diyorum şifrenizi veremeyiz diyor, modem arayüz şifresini verin diyorum veremeyiz diyor. Ne dayatırlarsa onu kullanmak zorundayız sanırım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

Şu lanet modem den bir kurtulamadım gitti. Yavaşlıyor hantallaşıyor, siteleri 5-10 saniyede açıyor yada time out hatası veriyor. Arıyorum SO yu ben bir güncelleme yaptım diyor modem şahlanıyor birden, 1 hafta sonra yine aynı durum. Kendi modemimi bağlamak istiyorum diyorum şifrenizi veremeyiz diyor, modem arayüz şifresini verin diyorum veremeyiz diyor. Ne dayatırlarsa onu kullanmak zorundayız sanırım :(

Sözleşmeyi bulursam okuycam.
    Orda wan / ppoe şifresini vermeyeceklerine dair bir hüküm olacağını sanmıyorum. Yasalara aykırı bir madde olur çünkü.
    Gerekçe olarak tüm müşterilere eşit hizmet sunmak dediler bana, olabilecek tüm sorunların önüne bu şekilde geçmeyi planlıyoruz dedi bide :) O ibareyi bulsanız bile kılıfları hazır şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanERYVZ

Gerekçe olarak tüm müşterilere eşit hizmet sunmak dediler bana, olabilecek tüm sorunların önüne bu şekilde geçmeyi planlıyoruz dedi bide :) O ibareyi bulsanız bile kılıfları hazır şimdiden.

Hiç kusura bakmasınlar zorla kendi modemlerini dayatamazlar. Bu direk güvenlik açığı. Taahhütü bozmadan iptal edebilmemiz lazım eğer şifreyi paylaşmazlar ise.
  • Yemin ederim lanet ettim bunlara. Türcellde çalışan varsa kusura bakmayın ağır konuşacağım. Yıllar önce yine (10 sene önce belki daha eski) yine kendi hataları yüzünden haksız yere fatura kitleyip durmuşlardı ve kapalı hatta düşüne biliyormusunuz. 10 15 sene sonra avukatları arayıp haciz cart curt dedi bende ana avrat düz gittim tabi git bildiğin mahkemeye ver dedim konu kapandı gitti. kapıma dilenci gibi defalarca gelip ve defalarca kovduğum satış elemanlarının ısrar yüzünden superonline fiber internet bağlattım ve yine bağlattığım güne lanet ettim bin pişmanım. Bu yazıyı okuyan ve süper online veya her hangi bir türkcell hizmetine geçmek isteyen varsa Sakın ama sakın geçmesin dertsiz başına dert almasın kardeşim. Bu kadar LANET MELANET bir şirket ömrümde görmedim. Eskiden kullandığım dandik internet ve o dandik şirket yemin ederim bunlara bin basar. Bağlandım eski usül adsl olmasına rağmen bu Fiber bağlantıdan kat ve kat daha stabil ve hızlıydı. Sözüm ona yaza merhaba kampayasıyla 25 mb hızlı internetim bildiğiniz EŞEK arabası gibi yavaş. Hangi siteye girersem gireyim bin nazla (açsammı açmasammı edasıyla) inanılmaz derecede yavaç açılıyor. Kaldı ki video izlek veya resim ön izlemesi yapmak cinayet sebebi...... Müşteri hizmetlerini aramaktan ben utandım yüzüm kalmadı ama onlar hala bildiğini okumakta. Lanet olsun yaptığım tahaüte. Defalarca Teknik servis talep etmeme rağmen kontrol ettik sorun görünmüyor deyip savuşturdular. Geçen ay başı kota sıfırlaması yapılması gerekirken 4 gün geçti ve hala sıfırlanmamıştı. Yine M.H aradım ve benim aramamla kotamı sıfırladılar. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın sizi emi. Paramıza rezil olmak aynen böyle bir şey. Ne masa üstü ne wifi bildiğin eşek arkadaşlar. Bir teknik servis yollamak bu kadar zor mu ? Yoksa altında rezilliklerini gizlemek için başka bir sebep mi yatıyor anlayamadım. Modem değişecekse değiştirin diyorum yok kontrol ettik modeminiz sağlam diyor. Ulen modemi sen uzaktan nasıl kontrol ediyorsun ? istediğin sinyali alıp gerisini sittiret müşteri kıvranırsa kıvransın bana ne mantığımı güdüyorsun. Bunlar yüzünden evde ne kadar PC varsa teknik servislere götürüp kontrol ettirdim bir sıkıntı bulamadılar, Ne kadar telefon varsa onları da gösterdim bir sorun bulamadılar. Eve elektrikci çağırdım tüm kablo sistemini baştan aşağı kontrol ettirdim acaba sorun bende mi diye.... EEEEEEE kardeşim o zaman OKKALI BİR KÜFÜRÜ hak ediyorsunuz ne diyeyim.... Demem o ki arkadaşlar başta da dediğim gibi Turkcell SuperOnline ye geçmek isteyen varsa sakın ama sakın geçmeyin Başınıza iş almayın...

• Bende sık sık kopma olmaya başladı. Sinyal yetersizliği gibi degil. Cihazın 2.4ghz kablosuz sinyali arada bir tamamen kayboluyor. O an tüm cihazların bağlantısı kesiliyor. Her türlü wifi ayarını denedim sorun çözülmedi. Bu cihazda bu sorunu yaşayan var mı? Ona göre hg253s veya hg255 isteyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba yapmak istediğim birşey var önerinizi almak istiyorum.

Superonline fiber 100Mmbps üyesiyim. Superonline' nın vermiş olduğu Huawie 253s model modem var. Kablosuz 150Mbps ve kablolu 1 GB destekliyor.

Superonline' ın bu yeni modemi yani HG255S veya TP-Link Archer C20i işimi görür mü sormak istedim?

Şayet elimdeki 253S'i değiştiremezsem 253S modemin lan portundan C20i' nin wan portuna giriş yaparak kullanabilir miyim? Amacım kablosuz bağlantı hızımı 5GHz kanalını kullanarak artırmak. 433 mbpss hız alabilir miyim bu yöntemle? Yoksa c20i ye kablo ile bağlantı yapacağım için 100mbps kablo bağlantı hız sınırına takılır mıyım?

Evimde apple tv 4 var. Kablosuz bağlantı 5ghz destekliyor. Ama elimdeki HG253S 2.4 ghz olduğundan kablosuz üzerinden fullhd video izlemek istediğimde devamlı takılıyor. Bunu aşmak istiyorum.

Ya da müşteri temsilcisinden değiştire bilirsem 255S alıp bağlamak istiyorum.

Burdaki arkadaşlar bu konularda baya bilgili ve tecrübeli. Değerli bilgilerinizi benle paylaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim.

• MavericKFive M kullanıcısına yanıt
    100 mbiti 5ghz den diger modemden alirsin. Ama iki cihaz dipdibe olmasin en az 1.5 metre uzaga koy.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam modemi değiştiremiyoruz, Farklı bir modem istiyorum diyerek müşteri hizmetlerini arayıp değişim istemeniz gerekiyor ki bu da çok zor bir durum. Yukarıda arkadaşlar bahsetmişler.
    Kendi modeminizi takmak isterseniz eğer, Superonline bize aboneno@fiber olan kullanıcı adımızın şifresini vermiyor.
    Bu yüzden dolayı da modem değiştirsek de bağlantı kuramıyoruz.

Demem o ki her iki şekilde de sizi zorlayacaklar maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

100 mbiti 5ghz den diger modemden alirsin. Ama iki cihaz dipdibe olmasin en az 1.5 metre uzaga koy.

@muratabi
    Hocam daha uzağa koymayı düşünüyorum ben de. Ama 100mbps ağ hızı bana yetmez. En azından 300-400 mbps gibi bi ağ hızı yakalamam lazım. Elimdeki mevcut modem(HG253S) ve Archer C20i ile bunu yapabilir miyim? Archer C20i' nin eternet girişi 100 destekliyor. Ben ethernetle 1Gb göndereceğim ağı bu Archer 100' e düşürüp kablosuz bağlantıyı da 100 e çekmez mi? Ya da yanlış mı düşünüyorum. Archer 5Ghz de 450 mbps ye kadar ağ hızı destekliyor. 100 mb kablo ile yapacağım bağlantı hızı düşürür mü acaba? Bunu bilmiyorum.

@tksharmely
    Hocam ben bu TP Link Archer c20i modelini alırsam rooter olarak kullanacağım. Elimdeki modemin yerine onu kullanmayacağım. 253S ten eternet ile archer rooter a giriş yapacağım. Aklıma takılan konu kablo ile bağlantı yapınca 5ghz 450 mbps e kadar destekleyen kablosuz ağı 100mbps ye düşürmesi.

Şayet modemi değişim yaptırabilirsem Archer almayacağım. Ki dediğiniz gibi modem değişimine sıcak bakmıyorlar. O kadar konuştum m.temsilcisiyle ama dinlemiyorlar. Arıza olmadan değiştiremiyoruz diyorlar.

Benim yapmak istediğimi belirttim. Elimdeki mevcut 253s ile kablosuz bağlantıyı ortalama 450 mbps hıza yükseltmek ya da yenirooter ya da modemle bunu sağlamak. Ya da Tp-link' in powerline adaptörleriyle bu işi halletmeye çalışmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MavericKFive -- 15 Mart 2016; 17:08:19 >

İnternetin en fazla 100mbit verecek. 1000Mbit almadığın sürecei. Kablosuz 5ghz ac de aynı oda içinde reelde 350-400 mbit görebilirsin. Bağlantı hızı kaç mbit ise onun yarısı olur reel hız.
  • Arkadaşlar merhaba.
    6 senelik tılgın modemimi wireless çok düşük çektiği için bugun hg255s ile değiştirdiler.tp link tl-wn722n Adaptör ile en fazla 30 mb hız alabiliyorum.Normalde internet hızım 50 mb acaba bu modemden kablosuz daha çok hız alma şansım var mı frekans değişikliği ile falan.Elimde 5G destekli sadece iphone6 var onunla 50 mb alabiliyorum.5Ghz destekli adaptör almadan çözme şansım varmı ?

EDİT = Arkadaşlar modemi kurcalayarak sorunu çözdüm kablosuz ağ ayarlarında gelişmiş ayarlarda 11n bant genişliği var bu değer 20-40 Mhz olarak ayarlıydı bunu sadece 40 yapınca normal hızım olan 50 mb bağlantıyı kablosuz olarak sağladım.Benim gibi sıkıntı yaşayan varsa bu yolu deneyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter_dogus -- 16 Mart 2016; 16:00:12 >
  • hunter_dogus kullanıcısına yanıt
    40mhz yaparsanız gereksiz yere kanal işgal edersiniz, komşularınızı çileden çıkarırsınız.
    Onun yerine 5ghz destekli bir ağ adaptörü alın mis gibi parazitsiz, yüksek hızlı (100mbit bile görürsünüz turbo alınca) kullanın.
  • Anladım teşekkürler şuan için kablo ile devam etmem en sağlıksı gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter_dogus -- 16 Mart 2016; 22:23:18 >
    @muratai hocam SOL bağlantımı bugün yaptılar. Bu gece modem ile uğraştım ve şifremi aldım, şu anda kendi router'imdan bağlıyım, SOL'un router'ini emekli ettim

Öncelikle modem, arayüze kesinlike şifreyi göndermiyor. ****** diye bir değişken tanımlamışlar, eğer bu gelir ise modem firmware'i şifreyi değiştirmiyor.

Bu arada şifrelemeyi RSA ile yapmışlar, her sayfada iki tane meta tag'ı var bunlar modulus oluyor. Exponent sabit, bu iki değer her sayfa yenilenmesinde (veya giriş/çıkış sonrası, bunu çok araştırmadım) değişiyor. Siz formu gönder dediğinizde, bunu RSA ile şifreleyip, base64 encode edip modeme öyle gönderiyor tarayıcınız. Network hareketlerinden falan bakınca da her seferinde şifre olarak gönderilen değer farklı gözüküyor, amaç kafa karıştırmak.

Neyse ben şifreyi packet sniffing ile aldım. Elinizdeki router'a Openwrt (veya dd-wrt) kurabiliyorsanız, ben şöyle yaptım; iptables ile router'dan geçen bütün paketleri kendime yönlendirdim, wireshark'ı da çalıştırarak şifreyi aldım. 2.ci ethernet falan çok gerekli değil yani

Belki yapmak isteyen olursa diye not edeyim, router'ı switch haline getirdikten sonra wire shark çalıştırdığınız bilgisayara sabit ip verin, sonra router'a ssh veya telnet yapıp aşağıdaki komutları çalıştırın:
    iptables -t mangle -A PREROUTING -s 0.0.0.0/0 -j ROUTE --tee --gw <bilgisayarın sabit ip'si>
    iptables -t mangle -A POSTROUTING -d 0.0.0.0/0 -j ROUTE --tee --gw <bilgisayarın sabit ip'si>

Bu komutlar router'a gelen bütün paketleri belirttiğiniz ip'ye de gönderir. Bütün cihazları router'a bağlayın, wire shark'ı açın ve paketlere bakın. Paket gelmiyor ise router'dan aşağıdaki komut ile durumu kontrol edebilirsiniz:
    iptables -t mangle -L -v -n

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: erakan

@muratai hocam SOL bağlantımı bugün yaptılar. Bu gece modem ile uğraştım ve şifremi aldım, şu anda kendi router'imdan bağlıyım, SOL'un router'ini emekli ettim

Öncelikle modem, arayüze kesinlike şifreyi göndermiyor. ****** diye bir değişken tanımlamışlar, eğer bu gelir ise modem firmware'i şifreyi değiştirmiyor.

Bu arada şifrelemeyi RSA ile yapmışlar, her sayfada iki tane meta tag'ı var bunlar modulus oluyor. Exponent sabit, bu iki değer her sayfa yenilenmesinde (veya giriş/çıkış sonrası, bunu çok araştırmadım) değişiyor. Siz formu gönder dediğinizde, bunu RSA ile şifreleyip, base64 encode edip modeme öyle gönderiyor tarayıcınız. Network hareketlerinden falan bakınca da her seferinde şifre olarak gönderilen değer farklı gözüküyor, amaç kafa karıştırmak.

Neyse ben şifreyi packet sniffing ile aldım. Elinizdeki router'a Openwrt (veya dd-wrt) kurabiliyorsanız, ben şöyle yaptım; iptables ile router'dan geçen bütün paketleri kendime yönlendirdim, wireshark'ı da çalıştırarak şifreyi aldım. 2.ci ethernet falan çok gerekli değil yani

Belki yapmak isteyen olursa diye not edeyim, router'ı switch haline getirdikten sonra wire shark çalıştırdığınız bilgisayara sabit ip verin, sonra router'a ssh veya telnet yapıp aşağıdaki komutları çalıştırın:
    iptables -t mangle -A PREROUTING -s 0.0.0.0/0 -j ROUTE --tee --gw <bilgisayarın sabit ip'si>
    iptables -t mangle -A POSTROUTING -d 0.0.0.0/0 -j ROUTE --tee --gw <bilgisayarın sabit ip'si>

Bu komutlar router'a gelen bütün paketleri belirttiğiniz ip'ye de gönderir. Bütün cihazları router'a bağlayın, wire shark'ı açın ve paketlere bakın. Paket gelmiyor ise router'dan aşağıdaki komut ile durumu kontrol edebilirsiniz:
    iptables -t mangle -L -v -n

Kolay gelsin

Wireshark ile alınabiliyorsa bende 2.ci usb ethernet mevcut. PPPOE şifresi kabak gibi açık mı yani?
    Voip yok bende ama, voip şifresini filanda yakalayabiliyormusunuz?

Valla helal olsun, 25mbit akk siz pakete geçesim geldi :)

• Bu modemin wireless gücünü arttırmak için yapılacak ince bir ayar var mı? Arada bir oda var hız 50mbitten 20 mbite düşüyor. Torrent performası da çok kötü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

Bu modemin wireless gücünü arttırmak için yapılacak ince bir ayar var mı? Arada bir oda var hız 50mbitten 20 mbite düşüyor. Torrent performası da çok kötü.

2.4 ghz sinyal çöplüğü vardır yada sizin duvarlarda fazla demir kullanmıştır müheahit :)
    5 ghz dene birde.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.