Şimdi Ara

Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.447
Cevap
100
Favori
369.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son bikac sayfayi okudum, cogu arkadasin elinde tp-link'in canavar routerlari varmis. Herkes de bir sekilde huawei'yi elindeki routerlar'i baglayip internet cikisini almis. Simdi bu arkadaslara bir sorum var, huawei router ile niye ugrasiyorsunuz (paket koklayan bile var aranizda), tp-link veya baska marka olsun butun routerlarda MAC klonlama ozelligi vardir. Yapacagiz sey, fiberoptik modemden gelen wan kablosunu, elinizdeki router'a baglamak. Size getirdikleri huawei router'in MAC adresini de router'a klonlatmak. Sonra kullanici adi, sifreyi girip router'i direkt internet'e baglamak.

Bunu neden yapmiyorsunuz?

Bir arkadas da root sifresini bulmaya calismis, siz once huawei'nin kutusunu acip bakin. Devre kartinin uzerinde seri port veya JTAG yapilacak baglanti noktasi var ise root sifresini kirmaya ugrasin. Eger bunlari bulamaz iseniz root sifresini kirma ile ugrasmayin, 150 liralik router'i size 500 liraya kilitlerler ugrastiginiza degmez.

Ben gecen seneye kadar (4 sene) so kullaniyordum, taahhutum bitince de ttnet'e gectim. Onumuzdeki ay, akk'siz paket'e abone olup tekrar so'ya donecegim. Gecen sene yeni bir guvenlik onlemi mi getirdiler de mac cloning yapamiyorsunuz, anlamadim gitti? Ben abone oldugum sure boyunca hic kullanmamistim so'nun router'ini, hep tplink ile bagliydim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: erakan

Son bikac sayfayi okudum, cogu arkadasin elinde tp-link'in canavar routerlari varmis. Herkes de bir sekilde huawei'yi elindeki routerlar'i baglayip internet cikisini almis. Simdi bu arkadaslara bir sorum var, huawei router ile niye ugrasiyorsunuz (paket koklayan bile var aranizda), tp-link veya baska marka olsun butun routerlarda MAC klonlama ozelligi vardir. Yapacagiz sey, fiberoptik modemden gelen wan kablosunu, elinizdeki router'a baglamak. Size getirdikleri huawei router'in MAC adresini de router'a klonlatmak. Sonra kullanici adi, sifreyi girip router'i direkt internet'e baglamak.

Bunu neden yapmiyorsunuz?

Bir arkadas da root sifresini bulmaya calismis, siz once huawei'nin kutusunu acip bakin. Devre kartinin uzerinde seri port veya JTAG yapilacak baglanti noktasi var ise root sifresini kirmaya ugrasin. Eger bunlari bulamaz iseniz root sifresini kirma ile ugrasmayin, 150 liralik router'i size 500 liraya kilitlerler ugrastiginiza degmez.

Ben gecen seneye kadar (4 sene) so kullaniyordum, taahhutum bitince de ttnet'e gectim. Onumuzdeki ay, akk'siz paket'e abone olup tekrar so'ya donecegim. Gecen sene yeni bir guvenlik onlemi mi getirdiler de mac cloning yapamiyorsunuz, anlamadim gitti? Ben abone oldugum sure boyunca hic kullanmamistim so'nun router'ini, hep tplink ile bagliydim...

Superonline wan sifresini vermiyorki. Verse baska router kullanicaz zaten!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• muratai kullanıcısına yanıt
    Hocam soyle bir yontem buldum; bu yontemle de kullanici adi ve sifre ogrenilemiuor mu?

Turkcell Superonline hattınızın Kullanıcı Adı ve Şifresini öğrenmek için"SIFRE FIBER musterino" şeklinde 05327522000'a SMS atmanız yeterlidir. Bu işlem ile fiber kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erakan kullanıcısına yanıt
    Hocam o bizim bilgilerimizi veriyor,kullanıcı adı@fiber yani. Bunu müşteri hizmetleri de veriyor

• erakan kullanıcısına yanıt
    "Sifreniz icin, SIFRE bosluk musteri numaranizi gondermelisiniz. Musteri numaranizi bilmiyorsaniz MUSTERI yazip 2220 ye SMS gonderebilirsiniz." bu da Hesabım girişi için şifre veriyor

• Tamam hocam işte o kullaniciadi@fiber ve şifrenizi router'a gireceksiniz, pppoe bağlantı gerçekleştireceksiniz. Size verilen Huawei router'in MAC adresini de MAC Cloning bölümüne gireceksiniz, Huawei ile işiniz kalmayacak -kutusuna koyup, kaldıracaksınız-, elinizdeki router'in WAN portuna da direkt fiberoptik modemi bağlayacaksınız.

Superonline kullanıcı adı, şifre ve MAC adresi ile doğrulama yapıp IP adresi atıyor. Size verilen Huawei router'in arkasında veya kutusunun üzerinde bu MAC adresi yazar. Size kuruluma gelen ekipler, router'in MAC adresini okuyup merkeze bildirirler, zaten ondan dolayı router değişimlerini falan hep ekip ile yapıyorlar, yoksa onlar da TTNET gibi kutu kutu dağıtırlar. Elinizdeki router'lara kullanıcı adı ve şifre yazarak bağlanamamanızın nedeni de bu, wan şifresi diye bir şey yok. MAC Cloning yaptığınız zaman bağlandığını göreceksiniz

Ben 2015 başında TTNET ADSL'e geçmiştim (o zamanlar bana verdikleri bağlantı ile ADSL bağlantısı arasında fark yoktu), 2012 yılından o tarihe kadar böyle yaparak kendi TP-LINK 1043ND router'imi kullandım SO ile. Hatta kendi routerimdan o kadar memundum ki, dandik bir adsl modem alıp telefon hattını ona bağladım, modemi de ADSL>Ethernet çevirici olarak kullanıyorum, şuanda pppoe bağlantıyı yine router yapıyor, aynı SO'daki gibi kullanıcıadı@ttnet ve şifreyi yine router'a yazıyorum.

SO'dan ayrılırken verdikleri Huawei router'i iade ettiğim SO görevlisi şaşırıp kalmıştı, dayanamayıp ağbi sen buna nasıl bu kadar temiz baktın diye de sormuştu. Hiç kullanılmadı ki demiştim de ağzı bir karış açık kamıştı

Aramızda Archer C7'yi Huawei'ye bağlayan bir arkadaş var, bilhassa o bunu mutlaka yapsın. O arkadaş Mercedes almış, eşşeklere yükletmiş öyle geziyor şu anda

• quote:

Tamam hocam işte o kullaniciadi@fiber ve şifrenizi router'a gireceksiniz, pppoe bağlantı gerçekleştireceksiniz. Size verilen Huawei router'in MAC adresini de MAC Cloning bölümüne gireceksiniz, Huawei ile işiniz kalmayacak -kutusuna koyup, kaldıracaksınız-, elinizdeki router'in WAN portuna da direkt fiberoptik modemi bağlayacaksınız.

Superonline kullanıcı adı, şifre ve MAC adresi ile doğrulama yapıp IP adresi atıyor. Size verilen Huawei router'in arkasında veya kutusunun üzerinde bu MAC adresi yazar. Size kuruluma gelen ekipler, router'in MAC adresini okuyup merkeze bildirirler, zaten ondan dolayı router değişimlerini falan hep ekip ile yapıyorlar, yoksa onlar da TTNET gibi kutu kutu dağıtırlar. Elinizdeki router'lara kullanıcı adı ve şifre yazarak bağlanamamanızın nedeni de bu, wan şifresi diye bir şey yok. MAC Cloning yaptığınız zaman bağlandığını göreceksiniz

Ben 2015 başında TTNET ADSL'e geçmiştim (o zamanlar bana verdikleri bağlantı ile ADSL bağlantısı arasında fark yoktu), 2012 yılından o tarihe kadar böyle yaparak kendi TP-LINK 1043ND router'imi kullandım SO ile. Hatta kendi routerimdan o kadar memundum ki, dandik bir adsl modem alıp telefon hattını ona bağladım, modemi de ADSL>Ethernet çevirici olarak kullanıyorum, şuanda pppoe bağlantıyı yine router yapıyor, aynı SO'daki gibi kullanıcıadı@ttnet ve şifreyi yine router'a yazıyorum.

SO'dan ayrılırken verdikleri Huawei router'i iade ettiğim SO görevlisi şaşırıp kalmıştı, dayanamayıp ağbi sen buna nasıl bu kadar temiz baktın diye de sormuştu. Hiç kullanılmadı ki demiştim de ağzı bir karış açık kamıştı

Aramızda Archer C7'yi Huawei'ye bağlayan bir arkadaş var, bilhassa o bunu mutlaka yapsın. O arkadaş Mercedes almış, eşşeklere yükletmiş öyle geziyor şu anda

Anlamıyosun galiba? PPPOE kullanıcı adımız var, mac adreside basit ama ŞİFREMİZ YOK.
    Bu şifre 8 haneli ve ascii karakterlerden oluşan gayet zor bir şifre. Superonline bunu vermiyor. Bilmem anlatabildim mi?

• muratai kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, ben şifreleri de alabiliyorsunuz sanıyordum. Şu konuya da inceledim, durumun vahametini anladım:http://forum.donanimhaber.com/m_99599747/tm.htm

Önümüzdeki ay, SO'a geçeceğim 99 liralık AKK'sız paketine, ona geçtikten sonra şifreyi öğrenmenin yolunu bulur, burada paylaşırım.
  • quote:

Anladım hocam, ben şifreleri de alabiliyorsunuz sanıyordum. Şu konuya da inceledim, durumun vahametini anladım:http://forum.donanimhaber.com/m_99599747/tm.htm

Önümüzdeki ay, SO'a geçeceğim 99 liralık AKK'sız paketine, ona geçtikten sonra şifreyi öğrenmenin yolunu bulur, burada paylaşırım.

HG255s modem alırsan öyle form dan / öğeyi incele vs diyerek şifreyi alamazsın.
    8 karakterli şifreyi şifreleyip 512 karakter olarak yolluyor forma.

Denemediğim tek yol packet sniffing (wire shark).
    2.ci usb etherneti takıp uğraşmaya üşeniyorum.

• Arkadaşlar bende bu modemden var arkadaş verdi, benim hattım VDSL normal telefon jack girişi mevcut cihaz üzerinde sadece WAN girişi var onu taktığımda herhangi bir şekilde sinyal almıyor. Bu modemi nasıl kullanabilirim, RJ11 ucu RJ4 ile değiştirsem işimi görebilir mi? yada bir dönüştürücü var mı ? modem yok evde kaldık ortada ya şimdi modeme de para vermek istemiyorum
  • profiteer kullanıcısına yanıt
    Vdsl kullanamazsin bunda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hg253s var. Bu routerda bir ip veya mac adresinin lan'a bağlanabilmesini ama internete çıkmamasını istiyorum. Bunu nasil sağlarım?

• Herkese iyi geceler, öncelikle sorunumu yazacak superonline ana konulu başlık bulamadım en aktif başlık burası. Yeni taşındığım evde (evde benden önce oturan arkadaşım,interneti devam ettirebilirsin ben sana faturaları mesajlarım dedi) ttnet bağlantısı vardı. Bende ttnet e tövbeli olduğum için (başımdan dolandırıcılık olayı geçti) ayın 19 u cuma arkadaşıma hemen kapatmasını söyledim. Superonline aradım başvuruda bulundum. (Adsl kapattırdım,adsl başvurusunda bulundum) Pazartesi aradılar altyapı sorunu var uygun değil başvurunuz iptal edilmiştir dediler uykuluydum geçiştirdim. Öğleden sonra aradım durumu izah ettim herhangi bir sorun görünmüyor başvuru yenileyelim, bir de acil notu düşelim hızlandıralım dediler. Şu ana kadar geri dönüş yapılmadı gün içinde aradığımda ise başvuru talebi bekleniyor, Turk telekom ekipleri geldi mi vs tarzında sorular. Ne gelen var ne giden. Daha önce 2 kez ttnet ten başvurada bulundum biri istanbul biri adana ertesi gün geldiler hallettiler gittiler. Neyse Türk telekomu arıyorum bi alt yapı sorunu vs var mı diye herhangi bir sorun yok firma sizi ya oyalıyor ya da başka bir nedenden dolayı bağlamıyor bunu bahane olarak öne sürüyor şeklinde cevap aldım. Bu süreç normal bir süreç mi ttnet kadar hızlı değiller mi ? Yoksa bir aksilik mi var sizce ?

• Bana da bu modem den verdiler, cok hizli gercekten pek anlamam bu islerden ama? 115 metrekare evimde Cep telefonum dahil Full olarak cekmedigi Nokta yok..

• Arkadaşlar bu modemi WAN girişten yada diğer lan portlardan başka modeme bağlayıp dağıtıcı olarak kullanmanın yolu yok mu ? ayarlarda bir sürü şey denedim ama başaramadım ? var mıdır öyle bir kullanımı ?
  • Merhaba, HG255s modemi yaklaşık 9 aydır 100Mbit fiber+TV plus için kullanıyorum. Önceki modele göre genel olarak memnunum. ancak muhtemelen duvarlardan kaynaklı 5Ghz wifi'de yeterli verimi sağlayamamıştım.
    Bunun üzerine powerline adaptör ve wireless router satın aldım. Bunları şu linkteki gibi bağlayarak ideal bir çözüm sağladım. O gün bugündür her yerde 5Ghz full çeken bir wifi ağına kavuştum. Bu setup'ı kullanmak isterseniz router'ı son firmware ile güncelleyin ve mixed wifi kullanın derim.
    Umarım işinize yarar

İyi günler dilerim cümleten.

• Arkadaşlar şu 5ghz ve 2.4 ghz özelliğini ve faydalarını bana kısaca biri anlatabilir mi ?
  • Arkadaşlar HG255s'de DNS ayarı var sanırım siz bulamadınız.

Yerel Ağ > LAN arayüzü > DHCP Sunucusu > "LAN cihazları için DNS sunucuyu manuel olarak yapılandırın" işaretleyin ve dns leri girip kaydettikten sonra aygıtı yeniden başlatın işlem tamam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 4 Mart 2016; 15:11:32 >
  • HG255s access point etkinleştirme bölümü vardı birtürlü bulamadım bilen varmı beyler yerini yan komsuya internet vericem sağlıklı gitsin diye access point aldık bağlatı kurduk fakat pek sağlıklı yayın gitmiyor neden dir acaba ben modemin ara yüzünü kurcalarken access point etkinleştirme diye bir yer görmüştüm şimdi bulamıyorum varmı fikriniz acaba ?

• Bu mesaja eklenen görseller:

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.