Şimdi Ara

Superonline Huawei router

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bu gün itibariyle bende fibere geçiş yaptım tılgın marka rev:r7b router kurdular ancak ben yeni dağıtılan huawei routere geçmek istiyorum. Kullananlar varmı ve herhangi bir sorun yaşayan varmı bu routerla ?

• soruma cevap veren çıkmadı ne yazık ki. Neyse router değişimim bu gün yapıldı ve gerçekten memnunum şekli çok güzel kaba bir görüntüsü yok ve en önemliside wireless n desteği var laptopumda da n desteği vardı böylece şu anda 144 mbit/sn ile bağlantım sağlandı önceki tilgin router ile 20 mbit olan hızımı 18 mbit ile alırken şimdi 20,93 mbit alabiliyorum.

Ve yine bir soru geliyor tilgin router ile usb hdd kullanabiliyordum ve ağdan ulaşabiliyordum ancak huawei routerda usb menüsü yok usb hdd yi görüyor ve düzgün çalıştığı belli ama ayarlarına bir türlü ulaşamıyorum. Müşteri hizmetlerini aradım onların admin hesabından girdiklerinde usb menüsü var olduğunu söylüyor ama benim şifrem ile girdiğimde görünmüyor.

Superonlinenin kullandığı admin şifresini bilen varmı veya bu usb menüsü benim hesabımda da görünür hale nasıl getirebiliriz. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SamirCakir

soruma cevap veren çıkmadı ne yazık ki. Neyse router değişimim bu gün yapıldı ve gerçekten memnunum şekli çok güzel kaba bir görüntüsü yok ve en önemliside wireless n desteği var laptopumda da n desteği vardı böylece şu anda 144 mbit/sn ile bağlantım sağlandı önceki tilgin router ile 20 mbit olan hızımı 18 mbit ile alırken şimdi 20,93 mbit alabiliyorum.

Ve yine bir soru geliyor tilgin router ile usb hdd kullanabiliyordum ve ağdan ulaşabiliyordum ancak huawei routerda usb menüsü yok usb hdd yi görüyor ve düzgün çalıştığı belli ama ayarlarına bir türlü ulaşamıyorum. Müşteri hizmetlerini aradım onların admin hesabından girdiklerinde usb menüsü var olduğunu söylüyor ama benim şifrem ile girdiğimde görünmüyor.

Superonlinenin kullandığı admin şifresini bilen varmı veya bu usb menüsü benim hesabımda da görünür hale nasıl getirebiliriz. Şimdiden teşekkürler.

Hocam Tılgında usb kullandığını söylemişsin.
    SMB sunucusu ile mi kullanıyordun.
    Menülerde olmasına rağmen Sol daki ibibikler bi türlü aktive edememişlerdi benim gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: erimemre

quote:

soruma cevap veren çıkmadı ne yazık ki. Neyse router değişimim bu gün yapıldı ve gerçekten memnunum şekli çok güzel kaba bir görüntüsü yok ve en önemliside wireless n desteği var laptopumda da n desteği vardı böylece şu anda 144 mbit/sn ile bağlantım sağlandı önceki tilgin router ile 20 mbit olan hızımı 18 mbit ile alırken şimdi 20,93 mbit alabiliyorum.

Menülerde olmasına rağmen Sol daki ibibikler bi türlü aktive edememişlerdi benim gibi.

Alıntıları Göster
    ayarlarını bi arkadaşım yapmıştı bi kaç defa girdim sonra pek performanslı olmadığı için sökmüştüm. Ayarların nasıl yapıldığını bilmiyorum bende baya uğraşmıştım ama olmamıştı. Şimdide huawei ile uğraşıyorum ama usb menüsü bile yok bana açtıkları kullanıcı hesabında açtırmaya çalışıyorum bakalım ne olacak huaweide n desteği olduğu için çok daha performanslı olacağını düşünüyorum

• Daha önce 2-3 ay kullandım,yüksek hızlarda v.s bir sorun görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Daha önce 2-3 ay kullandım,yüksek hızlarda v.s bir sorun görmedim.

daha önce neyi kullandınız huaweiyimi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Daha önce 2-3 ay kullandım,yüksek hızlarda v.s bir sorun görmedim.

daha önce neyi kullandınız huaweiyimi ?

Evet huaewi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TürkTelekom 5G modem
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

az önce pirelli modemde denedim arkadaşta ve gerçekten çok kolay ama huaweide hala yapamadım. Pirelli modemlerde şu şekilde yapılıyor harici hdd bağlamak tilgin de de aynı olabilir deneyin derim.

usb yi takın fat32 olması daha garanti olur. pirlli modem usb bölümünde sürücü harfi atanabiliyor default olarak A ayarlıydı bunu değiştirmedim. Windows 7 için bilgisayarımı açın üst tarafta ağ sürücüne bağlana tıklayın sürücü harfini A seçin ve alt satıra \\192.168.1.1\a yazıp son diyin eğer ağda bi sorun yoksa sürücü ototmatik olarak bigisayarım ekranına eklenir. Hızı ise gayet tatmin ediciydi.

Huawei routerda bunu çözebilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

az önce pirelli modemde denedim arkadaşta ve gerçekten çok kolay ama huaweide hala yapamadım. Pirelli modemlerde şu şekilde yapılıyor harici hdd bağlamak tilgin de de aynı olabilir deneyin derim.

usb yi takın fat32 olması daha garanti olur. pirlli modem usb bölümünde sürücü harfi atanabiliyor default olarak A ayarlıydı bunu değiştirmedim. Windows 7 için bilgisayarımı açın üst tarafta ağ sürücüne bağlana tıklayın sürücü harfini A seçin ve alt satıra \\192.168.1.1\a yazıp son diyin eğer ağda bi sorun yoksa sürücü ototmatik olarak bigisayarım ekranına eklenir. Hızı ise gayet tatmin ediciydi.

Huawei routerda bunu çözebilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Alıntıları Göster
    http://www.fiberdestek.com/HG253.pdf buradaki dökümanı okuyun usb hdd konusu en altta size yardımcı olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: ghn

http://www.fiberdestek.com/HG253.pdf buradaki dökümanı okuyun usb hdd konusu en altta size yardımcı olacaktır

verdiğiniz link için teşekkürler ancak ilgili klavuzda sadece ftp üzerinden ulaşım var bu şekilde ulaştım harici harddiske ama ağ sürücüsü olarak gösteremiyorum. Bunu başarabilen kimse yokmu acaba
  • quote:

quote:

verdiğiniz link için teşekkürler ancak ilgili klavuzda sadece ftp üzerinden ulaşım var bu şekilde ulaştım harici harddiske ama ağ sürücüsü olarak gösteremiyorum. Bunu başarabilen kimse yokmu acaba

Sorununuzun çözümünü herhalde buldum. İstediğiniz bir klasörü açın açtıktan sonra adres çubuğunaftp://192.168.1.1/ yazın ve girin. Böylelikle anladığım kadarıyla ağ sürücüsü olarak da kullanabilirsiniz
    (Not: Sadece Windows'da denedim)

• quote:

Orijinalden alıntı: strand

quote:

quote:

Sorununuzun çözümünü herhalde buldum. İstediğiniz bir klasörü açın açtıktan sonra adres çubuğunaftp://192.168.1.1/ yazın ve girin. Böylelikle anladığım kadarıyla ağ sürücüsü olarak da kullanabilirsiniz
    (Not: Sadece Windows'da denedim)

Alıntıları Göster
    bahsettiğiniz şekilde bende yaptım ftp olarak explorer üzerinden sadece dizinleri görebiliyorsunuz ama ne yazıkki ağ sürücüsü ekle kısmından yine eklenemiyor.

• quote:

bahsettiğiniz şekilde bende yaptım ftp olarak explorer üzerinden sadece dizinleri görebiliyorsunuz ama ne yazıkki ağ sürücüsü ekle kısmından yine eklenemiyor.

Alıntıları Göster
    Sol neden korkuyor da bu kadar az yetki veriyor cihazlarda acaba.
  • quote:

Sol neden korkuyor da bu kadar az yetki veriyor cihazlarda acaba.

Alıntıları Göster
    Sanırım AKK Olayından Dolayı bence Cihaz üzerinden ayarlanıyor bu AKK Bence tabiki Biz onları kıramıyalım diye Az Yetki Veriyorlar galiba :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: XPeriaONE

Sanırım AKK Olayından Dolayı bence Cihaz üzerinden ayarlanıyor bu AKK Bence tabiki Biz onları kıramıyalım diye Az Yetki Veriyorlar galiba :(

Alıntıları Göster
    Benim de aklıma uncap den başka bir şey gelmiyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    akk sisteme tanımlanıyor router içinde tanımlanacağını hiç sanmıyorum. İşin garibi dün sol müşteri hizmetlerini gene aradım girin modeme yetkinizle dedim giremiyorlarmış. Sadece teknik servise yönlendiriyor onlar girebiliyormuş. Arıza kaydı yaptılar bu gün aradılar girmeye çalıştı routera oda giremedi onlarla alakalı değilmiş sözde huaweinin kısıtlamaları varmış. Anlayacağını o topu ona atıyor oda ona.

Usb hdd olayını da hala çözemedim. Bi kaç yerde baktım sanırım sadece ftp yoluyla ulaşıma izin veriyor huawei. Şu anda da bilgisayarım kısmına ağ konumu olarak ekli. Nasıl ağ diski olarak göstericem bilmiyorum ama hala uğraşıyorum.

• quote:

uncap nedir, açıklarmısınız ?
  • quote:

quote:

tılgınlara bal gibi de giriyorlar kendi root şifrelereleri ile ama müşteri hizmetleri ama başka bir birim o kesin.
    Uncap olayına gelince Uncap satın aldığınız hızdan fazlasını almak için sınırlamaları kaldırm olayı :) Çok muhtemel ki Yasal değil ancak sorun çıkarsa da mahkemelerde çok ilginç ve haklı görülebileceğiniz savunmalar da yapabilirsiniz tabii.
    İşin mantığı sizin hızınızı router servis sağlayıcıdan aldığı konfigürasyon dosyası ile sınırlıyorsa siz router a sevis sağlayıcıdan değil kendi yaptığınız bir konfigürasyon dosyasını almasını söylüyorsunuz.
    Tabii Siz de eşek olmadığınızdan mesela Akk ile düşürülmüş hızı değil kendi normal hızınızı dosyaya yazıyorsunuz :)
    Yada az fazlasını mesela :) Bir çok sistem bir süre bu yaptığınıza uyanamıyor yada duruma göre hiiiç uyanamıyor.

• quote:

quote:

quote:

tılgınlara bal gibi de giriyorlar kendi root şifrelereleri ile ama müşteri hizmetleri ama başka bir birim o kesin.
    Uncap olayına gelince Uncap satın aldığınız hızdan fazlasını almak için sınırlamaları kaldırm olayı :) Çok muhtemel ki Yasal değil ancak sorun çıkarsa da mahkemelerde çok ilginç ve haklı görülebileceğiniz savunmalar da yapabilirsiniz tabii.
    İşin mantığı sizin hızınızı router servis sağlayıcıdan aldığı konfigürasyon dosyası ile sınırlıyorsa siz router a sevis sağlayıcıdan değil kendi yaptığınız bir konfigürasyon dosyasını almasını söylüyorsunuz.
    Tabii Siz de eşek olmadığınızdan mesela Akk ile düşürülmüş hızı değil kendi normal hızınızı dosyaya yazıyorsunuz :)
    Yada az fazlasını mesela :) Bir çok sistem bir süre bu yaptığınıza uyanamıyor yada duruma göre hiiiç uyanamıyor.

Alıntıları Göster
    şu an 100 gb akk kullanıyorum, yeterli gibi şimdilik, ilk ay gerçi bakıcaz artık ilerleyen zamanlarda. Ama o tarz muhabbetlere girmek istmiyorum uğraşamam bu saatten sonra. Bu tarz şeyleri kendiniz kaliteli bir router alarak daha kolay yapablirsiniz.

Şu huawei routerda harici hdd kullanan varmı beyler biri bi tardım etsin ftp dışında bir türlü gösteremiyorum harddiski

• quote:

şu an 100 gb akk kullanıyorum, yeterli gibi şimdilik, ilk ay gerçi bakıcaz artık ilerleyen zamanlarda. Ama o tarz muhabbetlere girmek istmiyorum uğraşamam bu saatten sonra. Bu tarz şeyleri kendiniz kaliteli bir router alarak daha kolay yapablirsiniz.

Şu huawei routerda harici hdd kullanan varmı beyler biri bi tardım etsin ftp dışında bir türlü gösteremiyorum harddiski

Alıntıları Göster
    Az once mh ile gorustum.Yeni Huawei modeme gecmek ıstedıgımı soyledım.Oda bana modeminizde bir sorun yoksa degisim olmayacagını soyledı.Bende notebook umun n destegı oldugunu ve bu modemin n desteklediğini söyledim ondan sonra beni beklemeye aldı daha sonra bir kereye mahsus modemimim degısecegını soyledıler :) Değişim olduktan sonra ayrıntılı bilgi ve goruslerımı paylasırım sızlerle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.