< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Superonline IPV6 Tanimlatma Taktigi (3. sayfa)
-
-
Kullanabilirsiniz. Superonline WAN şifresi öğrenme diye arayın forumda anlatım mevcut.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam siz olayi anlamadınız ilk h3600 takılır ise yeni üretim olarak zaten pppoe keenetic gireceksiniz otomatik ipv6 etkin oluyor
-
Hocam toparlamak gerekirse,
- Eski üretim tarihli ama son yazılım yüklü modemde ipv6 seçenekleri aktif değil, dolayısı ile ipv6 alamadım
- Keenetic ile ipv6 seçeneklerini router üzerinde aktif etsem bile, ipv6 alamadım.
- Elimde pfsense yazılım yüklü bir router'ım var. Klasik routerlara nazaran bunun üzerinde ipv6 ile ilgili çok daha fazla ayar var, ancak bunlarla da ipv6 alamadım. (ayarların örnek görüntüsü aşağıda, bunun çeşitli konfigürasyonlarını deneyip loglardan durumu takip ettim ama başarılı olamadım)
Özetle;
ipv6'yı devreye almak için, bir defalığına da olsa, sizin bahsettiğiniz yeni tarihli bir modemi takmak ve güncelleme sonrası ipv6'yı almak gerekiyor,
sonrasında yine kendi cihazımızla devam etmek mümkün olabilir değil mi ?
-
aynen anlattığınız gibi hocam bir seferlik modemi taksınlar gece 1-2 gibi p12 yükleniyor ayni gün onu beklemeniz gerekli ardından ipv6 desteği aboneliğe ekleniyor openwrt,pfsense vs vs ipv6 ile kullanabilirsiniz
-
İPV6 olunca ne artısı oluyor
-
Sanmiyorum ama yine de sorayim. Bu yeni modemden bende yok, kendi modemimi kullaniyorum. O yuzden bu sorum v6 gelen arkadaslara, tek bir v6 mi veriyorlar? Yoksa aciyip bari /120 falan veriyorlar mi?
-
her cihaza ayrı v6 var cgn yok
ping attim sitelerden ping atıyor cihazlara.
-
/128 veriyor galiba. OpenWRT'de bir adet ipv4 /32, 2 adet de ipv6 var birisi /128 diğer /64.
-
Bildiğim kadarıyla ipv6 için yazılım sürümü, tarihi, eni veya boyu fark etmez. Sol sinyali yollar kullandığınız cihaz destekliyorsa ve ipv6 aktif ise bağlantı kurulur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu sefer modem değişimini zorunlu tutmuş ipv6 eski modemlere sunmamış mesela yan komsuda ipv6 yok h255s kullanıyor
-
Isp'lerin çoğu /64 prefix veriyor.
-
Ben de merak ettim
-
superonline /128 veriyor :)
-
-
ipv6 var evet
-
Peki keenetic modemi nasil kullanabilirim bu konuda bilginiz var mi ( du an suoeronline zte h3600 modem var)?
İnternette biraz arattim ancak sanal makine kurma komut yazma falan var birqz karisik geldi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keenetic kullanıcı adını ve şifreni öğrenebiliyor diye biliyorum. Keenetic ile ilgili herşey için kanala katılmanızı tavsiye ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam /128 sadece 1 adet ip adresine denk gelmiyor mu ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X