Şimdi Ara

Superonline IPV6 Tanimlatma Taktigi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
8
Favori
26.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de tüketici şikayet ve X üzerinden 948393938 kayıt açtım.Bu günden itibaren cevaplar değişmiş.Modeminiz desteklemiyor yerine,geçişler toplu olacak beklemenizi rica ediyoruz diyorlar.Artık modem desteklemiyor demiyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • furkanorta00 kullanıcısına yanıt

Az önce tıpatıp aynı cevabı aldım.

Galiba uyandılar. Herkese aynı cevap gelmeye başlamış. Modem desteklemiyor veya bölgle desteklemiyor lafını söylememe emri gelmiş galiba.

Halbuki 500 TL'ye modem değişimi isterler falan diye düşünmüştüm. Onu bile yapmadılar. Belliki IPv6 vermemeye dünden razılar.

Geçmiş olsun bizlere. Bunlar uyanmadan önce IPv6 alanlar şanslı kaldı. Bize artık sittin sene gelmez.

RIP IPv6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 25 Ocak 2025; 8:31:2 >
  • Kage. kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim bloğa resetleyerek girebilirsiniz, zaten dinamik bloğu. Ama büyükşehirlerde boş ip denk getirmek bayağı bir uğraşma ve şans gerektiriyor.

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

valla zamanında gene akşam saatleri ping artışları yaşadığım dönemlerde sürekli olarak modemi resetlerdim. bir kere bile 91'li ip dışında ip almıyordu modem. herhalde o dönem 100 kere falan reset atmışımdır abartmıyorum. ama hiç bir şekilde çıkamıyordum 91'li ip bloğundan.

sonra SOL sitesi, BTK, neresi varsa şikayetler oluşturdum. bir sabah baktığımda aldığım ip 217 ile başlıyordu ve şikayetime düzenlemeler yaptık gibisinden bir cevap verilmişti. hem de Cgnat'dan çıkmış oldum.

özetle, reset atarak ben IP bloğundan hiç bir şekilde çıkamamıştım. ve bildiğim kadarıyla Network ekipleri müdahale etmeden de çıkış sağlanmıyor.

• modem ve altyapı destekli değil cevaplarının değişmesinde sanırım burada yazdıklarımınız büyük etkisi oldu. :)

şu mesajımda bahsettiğim Soner Bey bu gün (yani talebimden 3 gün sonra) bu gün telefonla tekrar aradı.

öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. ben süreçle bizzat ilgilenen ve gerçekten ne olursa olsun telefon ile arayıp ben bilgi vereceğim diyen birisi uzun zamandır karşıma çıkmıyordu. kendisi beklettiği süre zarfında arka planda en üst düzeyde görüşmelerini, incelemelerini yaptığını söyledi.

ve evet. son mesajlarda gelen cevabın özetle aynısı geldi bana da.

son dönemde IPv6 taleple çok fazla artmış. inanın en yetkili Network ekiplerine baskı kurdum bilgi aldım dedi. toplu bir IPv6 geçişi olacakmış. siz sormadan ben söyleyeyim, ne zaman olacağını da sordum ama net bir tarih inanın vermediler, bir an önce geçmek istiyormuş Network tarafı da çünkü talep yoğunluğu çok fazla bu da ekstra şikayet yoğunluğuna sebep oluyor zaten dedi.

daha da uğraşamayacağım ben. büyük ihtimal bundan sonra ki şikayetlere de aynı cevabı verecekler. uğraşırım diyen buyursun uğraşsın.

• İyi güzel demişte beyfendi ama ben şahsen ümitlenmezdim. Muhtemelen o "toplu geçiş" hiç olmayacak.

https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/turkcell-ve-superonline-ipv6-gunu-icin-hazir/3864/

Olacak olsa bu geçirdiğimiz 14 yıl içinde olurdu...

Artık olmadıysa, hiç olmaz. Böyle IPv4 kalır. FTTB'yi FTTH çevirmekle bile uğraşmıyorlar.

Oturdukları yerden abone sayısı artsın, hisse fiyatı artsın, hissedarlar mutlu olsun derdindeler.

Normalde bunun verilmesi için talep bile edilmemesi gerek. Direkt ISP'nin vermesi lazım. Şimdi talep edip alabilenler şanslı kaldılar. Olan bize oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 25 Ocak 2025; 13:40:26 >

• Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Bg da işin işleyişi hakkında ufak bilgi vereyim, hazırlanmış havuzlar var blokların olduğu. Dediğiniz gibi havuzlar arası geçiş yok taşınmadan, bloklar arası geçiş var ama. 91.93.x.x bloğu ist fftx reserve bloğuna ait. Aynı havuzdaki diğer bloğun adını verdim bu yüzden. Ufak bir tüyo da vereyim akşam saatlerindeki acs modem reset zamanı (23.55 idi eskiden) bu aç kapa işlemine devam ederseniz released daha fazla ip bulursunuz geçebileceğiniz.

Tier olarak en iyi rotalılar benim de rota optimizasyonu yaptığım site özel blokları (evet olimpiakent tarzı sitelere özel blok tanımlı) ardından illerin ana fttx blokları, onun ardından reserve bloğu geliyor en son da superonline ın 2006 sonrası açılan superonline-########(tarih 20101221 gibi) nereye gideceği belirsiz devreye alalım da geçsin blokları var.

Hocam arkadaşınızın bir yanlışı var.

Statik ip 100 ile başlamaz. 100'lü grup, CGNAT'ın local ip'sidir.

• tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

Fikrim yok hocam arkadaşım değildi, bi internet forumunda okuduğumu yazdım sadece. Yukaridaki arkadaş 91 ile başlayan IP'yi alıyormuş statik IP ile, bu normal mi peki? Ben 91.93 de cgnat diye biliyorum cünkü benim ip böyle başlıyor.

91.93 evet statik IP ile. CGNAT değilim ben. Portlar da çalışıyor.

Superonline IPV6 Tanimlatma Taktigiip.bieringer.net
    ip.bieringer.net - Carrier-Grade NAT Test Page
    https://ip.bieringer.net/cgn-test.html
  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

Valla anlamadım ben bu işi pek hocam fazla bilgim yok tabi ondan dolayı aklım karışıyor. Ben statik ip sahibi değilim cgnat ip alıyorum(muhtemelen?) fakat 91.93 ile başlıyor, siz nasıl aynı ip tipi alıyorsunuz statik ip ile. Acaba olay son 2 hanedeki sayılar mı ondan mı aklım karışıyor Superonline IPV6 Tanimlatma Taktigi 

• Artık kimseye verilmiyor gibi duruyor.

• Hiç yeni ipv6 tanımlatılan yok mu?

• taahhüt bitimi sonrasında kablonete geçmeyi düşünüyorum(türknet ve tt yok) kablonette ipv6 durumunu bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By.Ny. kullanıcısına yanıt

ben 2,5 senedir kablonet gpon altyapısında aboneyim. ipv6 yok. Sorduğumda müşteri temsilcisinin haberi de yoktu. Yönlendirdiği yere ail attığımda da olumsuz cevap döndüler.

• taydag kullanıcısına yanıt

internette gördüm ttnet bile denemeye başlamış bazı pilot bölgelerde kablonet uyuyor mu acaba :)

Superonline IPV6 Tanimlatma Taktigi
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.