Şimdi Ara

SuperOnline İzmir Ping Sorunu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
830
Cevap
7
Favori
37.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorun CGN ip havuzun'da olmanız superonline pandemi olayları başlamadan bir kaç ay önce bu sisteme geçirdi bütün ip'leri sırf sabit ip satmak için, modem çıkış ip adresinize bakın sonra showip gösteren bir siteye girip ip adresinize bakın eğer ikisi'de farklı ise üzülerek söylüyorum ki CGN ip havuzun'dasınız bu havuzda iken port açamazsınız mesela yada pingleriniz yüksek görünür paket kaybınız olur

Benim internetim 50mbit/20mbit sabit ip almak zorunda kaldım cgn'den çıkmak için sonra arkadaşımın sabit ip almadan cgn'den çıktığını görünce bende sabit ip kapattırdım daha sonra modemin fiber şifresini öğrendim daha sonra modeme Root şifresi ile bağlandım modemin superonline erişimlerini kapattım ayarlarını yaptım sonuç CGN ip havuzun'da değilim

1   <1 ms   <1 ms   <1 ms csp1.zte.com.cn [192.168.1.1]

2    4 ms    3 ms    3 ms host-213-153-XXX-X.reverse.superonline.net [213.153.XXX.X]

3    5 ms    3 ms    3 ms 10.36.4.66 [10.36.4.66]

4    7 ms    7 ms    7 ms 10.40.155.155 [10.40.155.155]

5    8 ms    8 ms    8 ms 10.40.168.253 [10.40.168.253]

6    4 ms    4 ms    3 ms 10.40.168.31 [10.40.168.31]

7   21 ms   22 ms   21 ms 72.14.212.96

8   22 ms   21 ms   22 ms 216.239.59.239

9   29 ms   29 ms   29 ms 216.239.46.221

10   28 ms   28 ms   28 ms sof02s32-in-f14.1e100.net [172.217.169.142]

SuperOnline İzmir Ping Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 18 Ekim 2020; 13:19:44 >

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Uzaktan bağlanıp beni de kurtarabilir misin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Sorun CGN de olmamız değil, ben sabit ip aldım ping düşmedi, iptal ettirdim. ama sanırım şuan iş üzerindeler biraz düşüş oldu hadi hayırlısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperOnline İzmir Ping Sorunu

Şu sonuçlar nasıldır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

15mbps tarifede sürekli CGN'de de kalabilirsiniz. Yine de insaflı davranmışlar, 1 cgn bir dinamik veriyorlarmış :). Platin paket altındaki tarifeler üvey evlat muamelesi görüyor altyapıda. Biraz önce statik IP aldım. 92.44 ile başlayan bir IP geldi. RIPEstat üzerinden kontrol ettiğimde, Ağırlıklı DTAG ve TATA, Seabone, Hurricane Elektric arasında dengeli dağıtılmış bir IP bloğu olduğunu gördüm.

https://www.speedtest.net/result/10267237308

https://www.speedtest.net/result/10267237308.png

İstanbul Ping değeri 11ms. izmir için baya iyi sayılır. Statik IP sunucular genelde İstanbul veya Ankara'da olduğundan speedtest sunucu neredeyse oradan ölçüm yapıyor. Sunucu İzmir seçince İstanbul ve ardından İzmir yapıyor, o nedenle 2-3ms daha fazla çıkıyor.

Merhaba..Ben de dün gece 2 de oyun oynarken kafama esti..statik ip aldım..aldıktan sonra port yönlendirme yaptım..ama değişen bir şey yok..

Çok enteresan ya..ne yapsam olmuyor..

Ps4 tarayıcısından speedtest.net ve nperf ten kablolu ölçüm yaptığımda İstanbul turkcell sunucularına ortalama 30-60 arası ping alıyorum..Ben de sizle aynı paketteyim..50/20 balçovadayım..ama olmuyor olmuyor..

• superegoid S kullanıcısına yanıt

Statik IP ilk 2 hanesi nedir? Gelen IP bloğu çok önemli.

İstanbul ping değeri statik IP ile 16ms üzerini görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 18 Ekim 2020; 15:45:26 >
  • quote:

Fotodaki..92 li

• quote:

Şu yukarıdaki fotoda bilgisayardan WiFi yle yaptığım ölçüm..alttaki de ps4 kablolu..bilgisayardayken statik ip yoktu.

Tamam bendeki IP bloğu. İzmir'den en mükemmel çalışan IP bloğundan gelmiş size de. Bilgisayardan ölçme şansınız yok mu? PS4 bu tür işlerde doğru değer veren bir cihaz değil....

Bu statik IP'yi çok çok önemli olmadıkça iptal etmeyin. Tekrar bu blok denk gelme şansı olmayabilir. Fast.com ölçümleri ne durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 18 Ekim 2020; 15:49:19 >
  • quote:

Tamam bendeki IP bloğu. İzmir'den en mükemmel çalışan IP bloğundan gelmiş size de. Bilgisayardan ölçme şansınız yok mu? PS4 bu tür işlerde doğru değer veren bir cihaz değil....

Bu statik IP'yi çok çok önemli olmadıkça iptal etmeyin. Tekrar bu blok denk gelme şansı olmayabilir. Fast.com ölçümleri ne durumda?

Bilgisayardan kabloyla ölçemiyorum..WiFi yle ölçsem bir anlamı olur mu.. bir de yukarıdaki 2 foto için ne dersiniz.

WiFi ile ölçün siz. Anlamı tabi ki olur. fast.com, speedtes ve nperf ölçüm sonuçlarını buraya ekler misiniz?

• quote:

WiFi ile ölçün siz. Anlamı tabi ki olur. fast.com, speedtes ve nperf ölçüm sonuçlarını buraya ekler misiniz?

Tamam..şu an işteyim..akşam gidince ölçüp atarım..

Yukarıdaki ölçüm fotoları???

Ping değerleri nasıl??

O ping ölçümlerini yaptığınız sunuculardan birincisi leagueoflegans.com olan Avustralya IP'si. Çıkan sonuçlar da normal. Başında tr yazdığına bakmayın, kim verdiyse size bu adresi şaka yapmış herhalde :).

• quote:

O ping ölçümlerini yaptığınız sunuculardan birincisi leagueoflegans.com olan Avustralya IP'si. Çıkan sonuçlar da normal. Başında tr yazdığına bakmayın, kim verdiyse size bu adresi şaka yapmış herhalde :).

Valla bir de bunu ölç dediğini hatırlıyorum..ping değeri göstermesi açısından örnek bir site ya da ip adresi var mı peki..

tracert google.com

tracert vie.valve.net

tracert twitch.tv

tracert lux.valve.net

tracert 84.16.234.252

Yukarıdaki komutları komut satırından çalıştır sırayla ve sonuçları bir paylaş bakalım duruma.

• quote:

tracert google.com

tracert vie.valve.net

tracert twitch.tv

tracert lux.valve.net

tracert 84.16.234.252

Yukarıdaki komutları komut satırından çalıştır sırayla ve sonuçları bir paylaş bakalım duruma.

Tamamdır..eyvallah..gece bakıcam..

Öncelikle zulu123 eskiden farklı konularda insanları yanlış yönlendiriyordu. Artık kendi konusunu açmış. Başlıkla pek uyuşmuyor, onu düzeltmesi lazım. SuperOnline İzmir Ping Sorunu 

@superegoid Test yaparken adresi yanlış yazmışsınız. A yerine E olacak. tr.leagueoflegends.com şeklinde. Şöyle de bir durum var. O adrese ISP'nin yönlendirmesi önemli. Eskiden İst. Cloudflare'da barınıyordu. Daha sonra İst. TurkNet'te barınmaya başladı diye biliyorum. Şu anda bilgim yok, evde olsam test ederdim. Superonline, Millenicom ve Vodafone harici ISP kullananlardan test yapmalarını rica edebilirsiniz.

Upload hızında darboğaz oluşturacak seviyede düşüklük yoksa veya aktif olarak etki eden bir durum yoksa ping'e hiçbir etkisi yoktur.

CGNAT ile ping'i birbirine çok bağlıyorsunuz, static ip alıp birşey değişmediğini görünce de şaşırıyorsunuz. Trajikomik bir durum. Her CGNAT yapılandırması sorun oluşturur diye birşey yok.

Sağlıklı bir bağlantıda WiFi veya kablolu test yapmanız o kadar fark oluşturmaz. Oluşturuyorsa o hat %100 sağlıklı değildir. İşte o zaman kablolu bağlantıya öncelik vermeniz, testleri o şekilde yapmanız önerilir.

Yanlış bilgileri yaz yaz bitmez. İşte araştırmak, doğrusunu öğrenmek yerine amacı horozlanmak olanlar doğru bilgi edinemezler. Maalesef bu forumda da sıkça bu duruma rastlıyorum.

SoL sürekli yeni icat çıkarıyor zaten :))). Dinamik IP kullananların da sık sık IP değiştirmesini önlemek için mevcut IP adresini sabitliyorlar.

Ayrıca platin paket kullanıp da, hem de platin paketin babası, CGNat'a düşen çok nadir kişilerden birisi olmuşsunuz.

Bazı sorunların çözümlerini burada iyi niyetle paylaşan arkadaşların çözümlerine karşılık sistemde gerekli değişiklikleri yaparak çözümü geçersiz hale getirmeye yönelik gayretleri yıllardır izliyoruz. CGN'den güvenli internet yöntemiyle çıkma çözümünü forumda ilk yazandım sanırım. Daha doğrusu önceleri doğrudan yazmayıp özel mesaj ile ısrarla çözümü isteyenlere açıklamıştım bu çözümü. Ancak bu kişilerden birisi maalesef forumda açık açık çözümü yazarak gizleme çabasını boşa çıkarmıştı. Sonrasında olanlar malum. Şimdi tamamen işe yaramaz hale getirdiler. Statik IP'lerdeki her bloğun her bölgeden düzgün çalışmadığını, bölgenizden en uygun yönlendirmeye sahip statik IP gelene kadar iptal satın al yöntemini uygulama önerisini de yazmıştım. Son 3 aydan beri de statik IP iptal edildikten sonra en az 72 saat geçmesi gerektiği kuralını fiber için de getirdiler.

Bahsettiğiniz çözüm için de bir engelleme gelme ihtimali yüksek sonuçta. Engelleninceye kadar keyfini çıkarın. :)

Bu root yöntemini deneyeyim derken tamamen bozuldu, artık hiç ip değişmiyor. Cgn de vermiyor. Cgnsiz bir ip var ne kadar kapatıp açarsam açayım hep aynı o ipyi veriyor ve maalesef performansı iyi değil bu ipnin.

Modemi sıfırladım, root hesabı silindi, uzaktan yönetim eski haline geldi ama bu ip yapıştı kaldı.

Cgn ipler normal iplerden biraz daha düşük ping verebiliyordu ama artık hiç gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 19 Ekim 2020; 2:43:30 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.