1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1 2 3 ms 2 ms * host-176-43-x.reverse.superonline.net [176.43.x] 3 3 ms 2 ms * 10.36.5.74 4 12 ms 13 ms * 10.40.141.47 5 11 ms 11 ms * 10.40.140.39 6 13 ms 13 ms * 10.36.6.2 7 51 ms 51 ms 50 ms vie.valve.net [146.66.155.1] içeride 13 ile dolanmasına rağmen 40 ları göremedim halen. |
SuperOnline İzmir Ping Sorunu (19. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaşlar merhaba. Ben Vodafone net kullanıcısıyım bildiğiniz gibi o da süperonline alt yapısı kullanıyor. Bende geçen hafta cuma gününden beri internetim ile alakalı ciddi sorun yaşıyorum. Fifa bildiğinizoynuyorum bende normalde 26 28 ms alıyordum geçen hafta cuma gününden beri 44 56 66 mslere çıkmaya başladı. O güne kadar hiç sorun yaşamıyordum. Herhalde 1 2 günlük sorun gibi düşündüm ama bitmiyor 1 haftadır. Speed test uygulaması indirdim manisaya ping atıyor 45 geliyordu 22ye düştü ama hala ciddi sorun yaşıyorum. Acaba modemden mi diye düşünürken bu konuya rastladım. Sizin kadar da anlamıyorum ne yapacağız konu ile alakalı
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Kesin sonuc icin traceroute veya ping testi sonucunuzla oyundaki net_graph tablosundan aldiginiz degerleri karsilastirmaniz lazim. Cunku hat stabil/kaliteli (artik nasil yorumlarsaniz) degilse o deger oyun icerisinde 5+ ms daha yuksek olacaktir. Burada traceroute paylasanlar isterlerse deneyebilirler. 1-5ms yuksek olmasi normal bence. Ama yukarisi maalesef bahsettigim gibi.
Duzenleme: imla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 22 Ekim 2020; 23:52:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
C:\Users\ahmet>tracert vie.valve.net
Tracing route to vie.valve.net [146.66.155.1]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 9 ms 9 ms 9 ms host-212-57-0-65.reverse.superonline.net [212.57.0.65]
3 4 ms 4 ms 4 ms 10.36.252.65
4 4 ms 3 ms 4 ms 10.40.119.113
5 4 ms 3 ms 4 ms 10.40.197.153
6 4 ms 4 ms 4 ms 10.40.197.166
7 23 ms 23 ms 23 ms 10.40.141.35
8 23 ms 23 ms 27 ms 10.36.95.166
9 24 ms 23 ms 24 ms 10.36.6.38
10 61 ms 61 ms 61 ms vie.valve.net [146.66.155.1]
benim ping nasıl ?
-
arkadaşlar merhaba bende ps4 kullanıcısıyım öncelikle cihazla alakalı bildiklerimi yazayım. Ps4 üzerinden yapılan testler yani kendi hız testi düzgün sonuçlar kesinlikle vermiyor onu söylemeliyim. Konuyu ise genel olarak incelediğimde konuya sizin kadar hakim değilim. Tracertlar ping sonuçları atılmış gerçekten bana bir şey ifade etmiyor ama Vodafonenet ile 100mbit aldığım internetimde geçen hafta cumadan beri sorun yaşıyorum. Fifada Weekend League denilen bir şey var hafta sonu dedicated serverlarda 30 maç atıyoruz gerçi hafta içi oynanılan modda da dedicated servera bağlanıyoruz fakat geçen hafta cumadan beri sorun var. Normalde oyunu arkadaşlarımla chatte oynuyorum ve arkadaşlarımın aynı modda attığı ping 25 27 ms fakat ben 44 56 almaya başladım. Bu pingler de Ea tarafından resmi olarak açıklandı bu ms değerleri bizden servera giden ms değerleriymiş. Yani bu gösterilen pinglere x2 diyorlar. Yani normal ping değerlerimiz 50 60 olması gerekirken benim 90 100. Rainbow six diye oyun var ona girdim orada pingim 125 ile 150 olmaya başladı. Normalde ise 64 ping falan alırdım rainbowda. Bunlar inanılmaz yüksek değerler konuyu açıklamak için yazdım.
Mh'ni aradım. Çağrıya cevap veren ılımlı birisiydi fakat yaptığı işlemler hiç bir işe yaramadı ve yapacak bir şey yok dedi kapattık. Bu konuyu dün araştırmaya başladım bu konuya denk geldim. Konu sol konusu fakat vodafone net de sol alt yapısı kullandığı için aynı mokun laciverti olarak burada da sorun yaşıyorum. Konak/İzmirde ikamet ediyorum. Konuyu okuyunca siz inanılmaz hakimsiniz bana da önereceğiniz yapmam gereken yardımlarınız olursa çok memnun olurum.
@superegoid bende senin gibi ps4 kullanıcısıyım. Valla wlyi çok competitive şekilde oynuyorum ama internet bu haldeyken competitive mücadele etmek mümkün değil. Çok sinirlerim bozulmaya başladı bu durum karşısında. Dün gece 11.30tan sonra ms değerlerim 25 24e indi cillop gibi maçlar oynadım ama acaip bir dalgalanma var ve neden kaynaklandığını bilmiyorum
-
DTAG taşıyıcısı üzerinden çalışan IP'lerde ping düşüşleri devam ediyor. Artık 40 altı pingleri görmeye başladık.
1 3 ms 2 ms 1 ms 192.168.1.1
2 26 ms 4 ms 4 ms 10.41.92.1
3 8 ms 3 ms 4 ms 10.36.5.66
4 16 ms 16 ms 15 ms 10.40.141.37
5 16 ms 16 ms 16 ms 10.40.140.39
6 17 ms 15 ms 16 ms 10.36.6.2
7 38 ms 38 ms 39 ms vie.valve.net [146.66.155.1]
-
Valve Viyana trafiği olduğu gibi sox.rs üstünden 10Gbps kapasiteli hat ile yönlendiriliyor, doğru BGP ve Router yapılandırmasıyla İstanbul'dan ~18ms almak mümkün. Ankara'dan zaman zaman 27ms'e kadar düşüyor ping fakat yapılandırması yapılmamış router'lar 50ms civarı ping veriyor. Yapılandırılması iyi router ip'si: 176.233.24.1 / Kötü router 176.233.241.1 .Bu iki router da Ankara / Temelli VM'de bulunuyor fakat şehiriçi yönlendirmeleri berbat. 1ms ile ulaşmam gereken sunucuya 4ms ile ulaşmaya başladım. Söğütözü VM'de barındırılan router'ların hepsi çok iyi yapılandırılmış vaziyette fakat geçiş sağlayamadım oraya bir türlü, orada barınan bir router ip'si: 82.222.200.1
quote:
Orijinalden alıntı: zulu123
Henüz çözüm merkezi çözümle ilgili bir irtibata geçmedi. Değerlerde bir değişiklik de yok. Acaba 10 günlük çözüm üretememe süresini doldurup abonelik iptaline mi gidecekler? Veya başka bir öneride mi bulunacaklar yoksa bir sorun bulamadık diyerek arızayı kapatmaya mı çalışacaklar?
Merakla bekliyorum.
Sorun nasil halloldu bende vodafone fiber kullaniyorum ayni sizin gibi son iki aydir cok ugras verdim ama ne yaptiysam olmadi felaket ping var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
izmir narlıdere orman
Microsoft Windows [Version 10.0.19041.572]
(c) 2020 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.
C:\Users\MSI>tracert vie.valve.net
1 <1 ms <1 ms <1 ms csp1.zte.com.cn [192.168.1.1]
2 41 ms 24 ms 3 ms 10.12.64.1 [10.12.64.1]
3 3 ms 2 ms 3 ms 10.36.5.114 [10.36.5.114]
4 2 ms 2 ms 2 ms 10.58.19.161 [10.58.19.161]
5 2 ms 2 ms 2 ms 10.58.19.209 [10.58.19.209]
6 3 ms 3 ms 3 ms 10.58.19.222 [10.58.19.222]
7 15 ms 15 ms 14 ms 10.40.141.47 [10.40.141.47]
8 18 ms 17 ms 17 ms 10.40.140.39 [10.40.140.39]
9 15 ms 15 ms 15 ms 10.36.6.2 [10.36.6.2]
10 50 ms 50 ms 50 ms vie.valve.net [146.66.155.1]
Trace complete.
C:\Users\MSI>
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jademugla -- 23 Ekim 2020; 20:16:39 >
-
ayrıca modeme ne kadar reset atarsam atayım sadece 212 ip bloğunu veriyor. önceden 176 yada 46 lı gelirdi. kendimi öptürsem bile sunucunun önünde değişmeyecek gibi. sanki mahalledeki switchlere ip kilidi koymuşlar. @zulu123
-
İnternet bağlantısını kesin 5 dakika kadar bekleyin. Bende bu şekilde değişiyor.
-
Aslında sorun TATA üzerinden çıkan IP bloklarında var ve artık neredeyse TATA kullanmayan IP bloğu kalmadı gibi. GTT, Level3 ve hatta ülkemizden kötü sonuç veren KPN bile mumla aranır oldu. Yakalayabilirseniz DTAG üzerinden çıkış yapan bir IP bloğu yakalamak sorunu bir nebze çözüyor. Tabi bu yorumlarım sadece İzmir ve Ege Bölgesi için geçerli.
-
Aslında sorunun hallolduğu falan yok. Sadece düzgün bir statik IP geldi ve en baba tarifeyi kullanıyorum. İkisinin kombinasyonu şimdilik iyi gidiyor. İzmir POP'ları her ISS için çok kötü. Turk Telekom ise en kötüsü. Vodafone bir ara en azından yurtdışı yönünde iyi diyorlardı, şimdilerde o taraftan da ciddi şikayetler var. KabloNet zaten SoL veya TT çıkışlarından hangisi denk gelirse o performansı veriyor. Mümkün olduğunca hiç TATA kullanmayan veya minimum düzeyde kullanan bir IP yakalamak önemli. Tabi dinamik IP ile ne zaman gideceği belli olmadığından çözüm bulmak çok zor. DTAG üzerinden çalışan bir statik IP ile kurtulursunuz ancak.
-
Yeni IP dağıtım sistemiyle böyle bir durum ortaya çıktı maalesef. Her bölgeye belirli IP grupları tahsis edilmiş. Sistem onun dışında IP vermiyor artık. Sizin gibi küçük illerde yaşayanlar için IP grubu sayısı da çok kısıtlı. Ayrıca sık IP değiştirdiğinizde de sistem otomatik olarak son IP'yi sabitliyor. Düzgün IP gelene kadar router kapatıp açma devrini de bitirdiler sanırım :)...
-
Benimde felaket suan pingler cildiriyorum. Vodafone superonline altyapidan aliyorum .. cgnatta degilim yine de anlamadim sizin gibi iki aydir tel trafigi tek avantajim tahautt yok . Kablonete gecicrm sonunda .. artik o da dandiktir ama son care o kaldi
Ben bu işin ne ip nede başka birşey olduğunu düşünüyorum. Tabi bazı bölgelerde alt yapı çok kötü ondan dolayı büyük sorunlar yaşanıyor. Ancak benim gibi alt yapısı 1000gbit internet kaldirabilen evine kadar fiber kablo cekilmis kullanıcıların altyapısında sorun olacağını düşünmüyorum. Ben bu altyapı ile maalesef Superonline ile online oyun oynayamiyorum. Gerçekten yazık günah. Aylık tıkır parasını ödüyoruz 150 kağıt aldığımız hizmete bak. Yahu altyapim iyi hızımı alıyorum. Pingler düşük herşey gayet normal görünüyor. Bana açıklayabilir mi bu Superonline? Neden oyunlarda 50-60 arası iyi ping değeri alırken sanki 200ms ping var gibi bir oyun deneyimi yaşıyorum? Sebebi gayet açık bence. O kadar katı filtreleme yapiyo ki Superonline bir çok bölgede kullandıkları firewall paketleri sıraya koyuyor siz ping artışını goremiyosunuz ama paketler oyun sunucuları ile aşırı gecikmeli gidip geliyor. Sebebide o kadar acıkki. Ping icmp denen paketlerin sunucu ile arasındaki gecikmeye göre saptanan bir veridir. Oysa oyun oynarken UDP portlarindan (birçok oyun UDP kullanıyor) sunucuya paketler gönderir ve alırsınız. Superonline denen bu iğrenc şirket nedense UDP portlarinin tümünü yavaşlatıyor. Trafiği ağır bir filtreden geçiriyor. Siz icmp paketlerinin hesaplamasi ile yapılan ping değerlerine bakıyorsunuz gayet iyi pinginiz var ancak UDP portlarindan oyun sunucularina gönderdiğiniz ve aldığınız paketler packet queing denilen bir sistem ile aşırı gecikmeli bir şekilde sıraya konuluyor buna iss firewall larinin yetersizliği de eklenince ne kullandığınız VPN bir işe yarıyor ne gördüğünüz 40-50ms ping gerçeği yansıtıyor. Zaten firewall yöneten arkadaşlar bilirler Deep package inspection diye bir olay vardır donanımsal firewall larda. Onu açtığınız an internet felç olur. Ancak çok güçlü makinalar bu yükün altından rahatça kalkabiliyor ve anladığım kadarı ile kullanıcı sayısının az olduğu yada bu cihazların yeni ve güçlü olduğu çıkışa denk gelen veya o bölgede yaşayanlar Superonline da olsa sorunsuz bir oyun deneyimi yasiyor. Geri kalan bizim gibilerde monitörünü kırıyor sinirden. Hiç mi kafa çalışmaz anlamıyorum. Kardeşim oyun paketi sat biraz tuzlu olsun. Hızları düşük olsun ama sağlam makinalara ver routing ini düzgün yap. Bir sürü oyun oynayan müşterin var. Bu müşteriyi kaybediyorsun yada hergun sana arıza kaydı bırakıp iş yükünü arttırıyor. Normal internet kullanıcılarınıda hızı stabil veriyosun zaten routingi firewall vs. İyi olmayan bölgeye verirsin herkes mutlu mesut olur. Neden bunu yapmak bu kadar zor. Neden insanların sorun yasamasina bukadar aciz yanasiyor bu iss ler anlamıyorum. Şunu deneyen herkes benle aynı sonuca varacak. Battlefield 4 oynuyorum. Rus sunucusuna giriyorum 95-105ms arası ping var. Bu yüksek pinge rağmen oyun yağ gibi akıyor. Alman sunucusuna giriyorum 49-57 arası ping alıyorum. Oyun bildiğin leş. Burada bizim ip blokları - cgn - firewall - filtreleme - dpi - UDP yavaslatilmasi vs. Konuştuğumuz herşey yalan oluyor. Yahu nasıl olurda 2 katı ping aldığın sunucularda oyun daha hızlı daha akıcı olur. FIFA oynuyorum karşıma türk geliyor adamlarım neredeyse hareket edemeyecek kadar yavaşlıyor. Oyunu kontrol etmek mümkün değil. Yabancı rakip geliyor. Tabiki yağ gibi akmıyor oyun ancak Yurtiçinden oynadığım kişiden daha akıcı bir oyun oluyor. Hadi yurtdışı sunucularini geçtim Türkiye içinde neden böyle? Csgo .... Türk sunucusu Aldığım ping 20ms karşımdaki 40ms. Benim fpsim adamdan çok daha yüksek kendisini tanıyorum. Çok yetenekli de değil. Adam arkası dönük yakalamisim indircem. Arkasından sıkıyorum 10-15 mermi gidiyor adam arkasını döndüğü gibi headshot yemiş ölmüş oluyorum. İstisnasiz her böyle durumda karsimdakine sadece 25 demage vermiş oluyorum imkansiz.... Benim buna aklım yetmiyor. Bunu çözmek zorunda olanda ben değilim. Bu tip sorunları defalarca yazdim Superonline a. Aradım ariza kaydı açtım bir sürü şey yaptım ama eminim ki hic araştırılmadi. Zaten arastirilsa çözüm olurdu. Antalya da yaşıyorum. Hayatımın en iğrenc oyun deneyimini Superonline fibere geçtikten sonra yaşamaya başladim. 4.5g router aldım Vodafone telefon hattını bağlayıp oyun oynuyorum bin kat daha güzel çalışıyor. Birde Vodafone kapsama alanında olmadığımdan gündüzleri 1-3 mbit hız alsamda hiç yoktan geceleri daha iyi bir oyun deneyimi sunuyor. Yani evimde 150 lira odedigim fiber internet varken sırf oyun oynayabilmek için 4.5 g router aldım üstüne birde Vodafone hat. Yazık ne diyebilirim ki. Kime yazıp şikayet edeceğimi şaşırdım artık. Turkcell 4.5g kapsama alanindayim. Turkcell data hattı aldim denemek için fiber nasıl gecikmeli ise aynı sonucu verdi bana. Çok daha fazlasını anlatabilirim ancak ne kadar yazsamda bunu cozmeyecekler. Ve maalesef binada başka internet altyapısı da yok. Getirtemiyorum aralarında centilmenlik antlaşması var. Diyecek söz var mı.. Şehrin göbeğinde fıstık gibi altyapı var ama yaptıkları saçma sapan ayarlar filtrelemeler ile dünyanın en kötü hizmetini sağlamayı basarabiliyolar. Gerçekten bu başarıdır. Bu altyapı ve bu saçma olaylar. Başkada dünyada hiçbir yerde böyle bir olay göremezsiniz....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 24 Ekim 2020; 2:13:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: quancharkadaşlar merhaba bende ps4 kullanıcısıyım öncelikle cihazla alakalı bildiklerimi yazayım. Ps4 üzerinden yapılan testler yani kendi hız testi düzgün sonuçlar kesinlikle vermiyor onu söylemeliyim. Konuyu ise genel olarak incelediğimde konuya sizin kadar hakim değilim. Tracertlar ping sonuçları atılmış gerçekten bana bir şey ifade etmiyor ama Vodafonenet ile 100mbit aldığım internetimde geçen hafta cumadan beri sorun yaşıyorum. Fifada Weekend League denilen bir şey var hafta sonu dedicated serverlarda 30 maç atıyoruz gerçi hafta içi oynanılan modda da dedicated servera bağlanıyoruz fakat geçen hafta cumadan beri sorun var. Normalde oyunu arkadaşlarımla chatte oynuyorum ve arkadaşlarımın aynı modda attığı ping 25 27 ms fakat ben 44 56 almaya başladım. Bu pingler de Ea tarafından resmi olarak açıklandı bu ms değerleri bizden servera giden ms değerleriymiş. Yani bu gösterilen pinglere x2 diyorlar. Yani normal ping değerlerimiz 50 60 olması gerekirken benim 90 100. Rainbow six diye oyun var ona girdim orada pingim 125 ile 150 olmaya başladı. Normalde ise 64 ping falan alırdım rainbowda. Bunlar inanılmaz yüksek değerler konuyu açıklamak için yazdım.
Mh'ni aradım. Çağrıya cevap veren ılımlı birisiydi fakat yaptığı işlemler hiç bir işe yaramadı ve yapacak bir şey yok dedi kapattık. Bu konuyu dün araştırmaya başladım bu konuya denk geldim. Konu sol konusu fakat vodafone net de sol alt yapısı kullandığı için aynı mokun laciverti olarak burada da sorun yaşıyorum. Konak/İzmirde ikamet ediyorum. Konuyu okuyunca siz inanılmaz hakimsiniz bana da önereceğiniz yapmam gereken yardımlarınız olursa çok memnun olurum.
@superegoid bende senin gibi ps4 kullanıcısıyım. Valla wlyi çok competitive şekilde oynuyorum ama internet bu haldeyken competitive mücadele etmek mümkün değil. Çok sinirlerim bozulmaya başladı bu durum karşısında. Dün gece 11.30tan sonra ms değerlerim 25 24e indi cillop gibi maçlar oynadım ama acaip bir dalgalanma var ve neden kaynaklandığını bilmiyorum
Ps4..hergün bu sorunları görmekten artık bıktım..lanet olsun harbiden..tam 150 TL para ödüyorum..1999 senesinden beri platinium müşterileriyim..lanet olsun bin kere.
Öyle yalnız ve çaresiz bırakıyorlar ki insanı inanılmaz bir şey..
Ulan ev interntine 150 TL, kendi telefonuma 100 TL, kızıma 35, eşime 35 TL aylık ödemem var bunlara.. lan hepsini kaybedeceksiniz, göz göre göre bir müşterinizi kaybedeceksiniz, bu network ekipleriniz ne iş yapar, bir müşteriniz 1 senedir kıvranıyor sorun var diye nasıl böylesine duyarsız umursamaz oluyorsunuz diye her yerden yazdım..Twitter, iletişim, şikayetvar..ekşi sözlük..her yerden yazdım..
Yok aga..duvara konuş ses gelir..bunlardan tık yok..
Tahüdümün bitmesine çok var..biter bitmez bırakacağım..o dönem geldiğinde ne oldu falan diyen olursa direkt küfür edicem.
Ps4 bağlantım lan kablosu üzerinden..50 mb çakma fiber download..20 mb çakma upload paket..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 24 Ekim 2020; 2:33:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben dün enteresan bir biçimde hiç almadığım şekilde iyi pingler aldım. R6 oynadım şikayetim olmadığı zamanlar 60 68 arası ms alırken dün 50 55 arası aldım çok enteresan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X