Şimdi Ara

Süperonline Süperdepo (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
5.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • web üzerinden tek dosya yüklerken 15-20 mbps upload görmekteyim. 4 dosya ayrı ayrı seçip yolayınca 50 mbps görmekteyim demek upload bölümünün 4 dosya limitli olma nedeni her birine 20 mbps gibi birer limit tanımlanmış olabilir.
    Sonuçta evet hızlı yükleme superdepo.net e girerek yapılabiliyor.
    Teknik Test Elemanının önerisi yedekleri büyük ZIP ler halinde web üzerinden yollamamız. tabii ki elverişli değil ama umuyorum ileride düzeltecek ve EXE ile yedekleme sistemini de aynı hıza çekebileceklerdir. Çünkü EXE ile yedek çok iyi olay. HD yi seçin sonrasını unutun bu çok önemli!!!

Webdav veya kendi exe programı ile yedekleme malesef şu anda 5 mbps ile yapılmaktadır test ettik en yukarıda da test sonucu var.

Başka kritik bir noktayı eksi sözlükte okudum eğer fiber superonline dan yedeklerinizi indirme yapmıyorsanız 8 mbps ile indirebiliyor muşsunuz bu konuyu denemedim eğer öyle ise kritik bir sorun.

Sonuç olarak ben hizmeti kota yememesi adına beğendim kesinlikle biz fiber kullananların dropbox veya diğer hizmetlerle karşılaştırmamamız gereken ayrı türbir hizmet özellikle 1 TB lik yedeklemeler düşünüyorsak!
    10 GB - 50 GB bedavaya var dememek gerekiyor şirket ve profesyonel kullanıcıların (grafik tasarım şirketleri) kota sorunu olmayan çözümlere ihtiyaçları var öyle ki bir dosya 4 GB olabilir ama günde 10 kere o dosya üzerinde değiştirme yapılsa kotanız o gün tükenir.
    Umarım yaşar hizmet dikkat ederseniz kimsenin haberleri yok reklam vermiyorlar henüz temkinliler test aşamasındalar.
    Tavsiyem eğer fiberiniz varsa böyle bir Bulut alanınız olmalı ben fiberi olmayan bir eve bile taşınmayı düşünmüyorum fakat verilen hizmetlerin Dünya şartlarına göre oldukça destekten yoksun ve pahalı olduğu konusunda herkesle hem fikir olduğumu da belirtmek isterim.
    Alternatifi olsa bir saniye durmam.

• Ben de müşteri hizmetleriyle görüştüm, 100 mbit hızın sadece web üzerinden geçerli olduğunu söyledi. 10000 tane dosyayı teker teker yükleyeyim artık.
    Böyle yapılı bir hizmet/reklam ancak Türkiye'de olur.
    Daha önce süperplayi iptal ettirene kadar göbeğim çatlamıştı, hangi kafayla bunu aldıysam artık.
    İptal ettirmek için uğraşacağım ama işim çoookkk zorrrrrr....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • worms niye zor olsun online hizmete gir müşteri numaranla ve servislerim i bul iptal ettir ayrıca fiberi arayarak ta iptal etmek istiyorum dersen sesli onayını alıp hemen iptal ederler ben şahsen bu güne kadar iptal, upgrade, downgrade de sorun yaşamadım.
    Müşteri hizmetleri superdepo konusunda yeni bilgileniyorlar bu yüzden yanıltabilirler güvenmemeli.
    Bu konuda şu anda superdepo hizmeti nedir tam olarak yazmakta ve biz kullananların tecrübesine ihtiyacınız olursa sormaktan çekinmeyin.

Öyledir böyledirler ama şahsen bu ekstra servis olan superdepoyu iptalin oldukça kolay olacağını düşünüyorum ve yine şahsi fikrim bu hizmetin kazıklamak amacı ile yapılmaya çalıştığını da gerçekten düşünmüyorum tıpkı turkcelltv gibi.
    Bu kotayı etkilemeyen servisler işimize yarıyor. Ipad'den TV veya Maç izleme hedefiniz varsa tukcelltv olmaza turkcell den 40 tl ye alacağınız 4 gb kota malesef TV yi özgürce izlemeye yetmez bu anlamda 3-5 tl ye bunu çözmüş oluyoruz, eğer 900 tl digiturk maç paketine yılda veremiyorsak 175 tl ye ipad den kota sorunu olmadan maçları bir sezon seyredebiliyoruz. Bu tip şeyler benim işime geliyor. Baktım 480 GB aileye ait fotoğraf ve video kaydı birikmiş bir kere HD bozuldu 6 aylık dönemdeki 50 GB fotoğrafı kaybettim. Yedek aldığım diskte o 6 aylık dönem maalesef yoktu bu yüzden bu bulut sistemi çok işime yarayacak zira sürekli foro çekip pc deki depoya aktarmaktayım aynı anda bir kopyanın bir yerlerde ikizlenecek olması yılda 100 tl ye bana uygun.
    Tabiiki tek tek dosya atmak mantıksız bu açıdan ben arka planda çalışan yedekleme EXE programını yavaş upload etsede kullanıyorum acelem yok 200 GB yollamış 8-10 günde 2 ayda 800 GB yedeklese ne yazar sonuçta oralarda bir yerlerde dursun datalarım.
    Geçende ipad den kendi alanıma girdim fotoğraflarım e galeri halindeydi TV ye yansıttım ipadimi ve ailecek fotoları buluttan izledik.
    Ben bu kadar savunuyorum çünkü benim dosyalarım 1 TB kadar tutacak bu açıdan benim için nimet bir çok arkadaş 100 mbit upload edememesine takılıyor benim amacım gerçekten yedekleme yapmak olduğu için hızı o kadar artık kafama takmıyorum.
    Şu benim manevi değeri büyük dosyalarımbuluta çıksın başka bir şey istemiyorum. (Tabiiki orada sağlıklı kalırlar mı yere düşerler mi muamma hahaha)

• quote:

Orijinalden alıntı: djalpha

worms niye zor olsun online hizmete gir müşteri numaranla ve servislerim i bul iptal ettir ayrıca fiberi arayarak ta iptal etmek istiyorum dersen sesli onayını alıp hemen iptal ederler ben şahsen bu güne kadar iptal, upgrade, downgrade de sorun yaşamadım.
    Müşteri hizmetleri superdepo konusunda yeni bilgileniyorlar bu yüzden yanıltabilirler güvenmemeli.
    Bu konuda şu anda superdepo hizmeti nedir tam olarak yazmakta ve biz kullananların tecrübesine ihtiyacınız olursa sormaktan çekinmeyin.

Öyledir böyledirler ama şahsen bu ekstra servis olan superdepoyu iptalin oldukça kolay olacağını düşünüyorum ve yine şahsi fikrim bu hizmetin kazıklamak amacı ile yapılmaya çalıştığını da gerçekten düşünmüyorum tıpkı turkcelltv gibi.
    Bu kotayı etkilemeyen servisler işimize yarıyor. Ipad'den TV veya Maç izleme hedefiniz varsa tukcelltv olmaza turkcell den 40 tl ye alacağınız 4 gb kota malesef TV yi özgürce izlemeye yetmez bu anlamda 3-5 tl ye bunu çözmüş oluyoruz, eğer 900 tl digiturk maç paketine yılda veremiyorsak 175 tl ye ipad den kota sorunu olmadan maçları bir sezon seyredebiliyoruz. Bu tip şeyler benim işime geliyor. Baktım 480 GB aileye ait fotoğraf ve video kaydı birikmiş bir kere HD bozuldu 6 aylık dönemdeki 50 GB fotoğrafı kaybettim. Yedek aldığım diskte o 6 aylık dönem maalesef yoktu bu yüzden bu bulut sistemi çok işime yarayacak zira sürekli foro çekip pc deki depoya aktarmaktayım aynı anda bir kopyanın bir yerlerde ikizlenecek olması yılda 100 tl ye bana uygun.
    Tabiiki tek tek dosya atmak mantıksız bu açıdan ben arka planda çalışan yedekleme EXE programını yavaş upload etsede kullanıyorum acelem yok 200 GB yollamış 8-10 günde 2 ayda 800 GB yedeklese ne yazar sonuçta oralarda bir yerlerde dursun datalarım.
    Geçende ipad den kendi alanıma girdim fotoğraflarım e galeri halindeydi TV ye yansıttım ipadimi ve ailecek fotoları buluttan izledik.
    Ben bu kadar savunuyorum çünkü benim dosyalarım 1 TB kadar tutacak bu açıdan benim için nimet bir çok arkadaş 100 mbit upload edememesine takılıyor benim amacım gerçekten yedekleme yapmak olduğu için hızı o kadar artık kafama takmıyorum.
    Şu benim manevi değeri büyük dosyalarımbuluta çıksın başka bir şey istemiyorum. (Tabiiki orada sağlıklı kalırlar mı yere düşerler mi muamma hahaha)

hocam dediğin gibi yapıp fesih talebi doldurdum. Ben yıllık paket almıştım 50 tl ye, bakalım onu benden almadan iptal edecekler mi. Yarın öbür gün görürüz müşteri yetkilisi beni arayınca.

• quote:

Orijinalden alıntı: worms

quote:

Orijinalden alıntı: djalpha

worms niye zor olsun online hizmete gir müşteri numaranla ve servislerim i bul iptal ettir ayrıca fiberi arayarak ta iptal etmek istiyorum dersen sesli onayını alıp hemen iptal ederler ben şahsen bu güne kadar iptal, upgrade, downgrade de sorun yaşamadım.

hocam dediğin gibi yapıp fesih talebi doldurdum. Ben yıllık paket almıştım 50 tl ye, bakalım onu benden almadan iptal edecekler mi. Yarın öbür gün görürüz müşteri yetkilisi beni arayınca.

Superonline kendine yakışanı yaptı, iptal edebileceklerini fakat ücreti geri veremeyeceklerini söylediler.
    Bu kadar yüzsüzlüğe pes. 100 mbit upload diye reklam yap, 1 mbit upload yaptır.
    Haram olsun verdiğim para.

• quote:

Superonline kendine yakışanı yaptı, iptal edebileceklerini fakat ücreti geri veremeyeceklerini söylediler.
    Bu kadar yüzsüzlüğe pes. 100 mbit upload diye reklam yap, 1 mbit upload yaptır.
    Haram olsun verdiğim para.

Hocam Bir süperonline abonesi olarak bu firmayı daha tanıyamamamnız beni şaşırttı. Ben adamlara 1 TL vermekten bile korktum açıkcası ve sağ olsunlar Korkularımın haksız olmadığını son derece hızlı bir biçimde kanıtladılar aferin adamlara yüzümü hiç kara çıkarmıyorlar çamura yatma hususunda.
    Bu arada webden yükleyecez birden fazla yükleyecez de hızımız yüksek olacakmış işi de komik.
  • Hocam Bir süperonline abonesi olarak bu firmayı daha tanıyamamamnız beni şaşırttı. Ben adamlara 1 TL vermekten bile korktum açıkcası ve sağ olsunlar Korkularımın haksız olmadığını son derece hızlı bir biçimde kanıtladılar aferin adamlara yüzümü hiç kara çıkarmıyorlar çamura yatma hususunda.Bu arada webden yükleyecez birden fazla yükleyecez de hızımız yük
  • Almayı düşünenler çıkabilir, halen 100 mbit diye sattıkları upload hızı 1 mbit bile değil.
    Uyarayım da gariban vatandaş benim düştüğüm tuzağa düşmesin.
    Bir de dn aramışlar 24 ay taahhüt digiturk falan diyorlar, aman ha dedim kapattım.
    Uzak durun !

• quote:

Almayı düşünenler çıkabilir, halen 100 mbit diye sattıkları upload hızı 1 mbit bile değil.
    Uyarayım da gariban vatandaş benim düştüğüm tuzağa düşmesin.
    Bir de dn aramışlar 24 ay taahhüt digiturk falan diyorlar, aman ha dedim kapattım.
    Uzak durun !

Dün beni de kandırmaya kaltılar digitürk ayağına.
    Arayanın ağzının payını verdim.
    Üye değilken telefonla devamlı rahatsız edenlere bi de üye olsam neler yapacaklar.
    Bide eski müşterilerimize güzellik için falan ayağına yatmaya kalkıyorlar.
    Ya bizi kendileri gibi cahil yada saf sanıyorlar.
  • Ağ sürücüsüne bağlan--->Belgelerinizi ve resimlerinizi depolamak...---->internet ya da ağ adresi kısmınahttps://pcc.superdepo.net yazdığımda direkt olarak "girdiğiniz klasör geçerli görünmüyor" hatası alıyorum. Bir türlü kuramadım webDav olarak. Müşteri hizmetleri de her zamanki gibi; bilmiyoruz demiyorlar ama nasıl düzeltip kullanabileceğimiz konusunda da yardımcı olmuyorlar.

Takıldım kaldım :(
  • Bende 100 mbit upload yapamıyorum. Müşteri hizmetlerini mi aramak lazım?
  • Varmı yeni bi gelişme, upload hızı ile ilgili?
  • Total commander'ı kullanırsanız daha fazla seçeneğiniz olur daha rahat edersiniz deneyen eden varsa , WebDav ile bağlanmak için. Şu an için 2. en büyük sorun WebDav ile doğru düzgün hız elde edilememesi.

1. en büyük sorun zaten sistemin zaman zman bozulması devre dışı kalması :// WebDav ile bağlanırken web üstünden bağlanamıyoruz, bu da normal hızda ul demek oluyor. WebDAv ile dl hızı düşük.
  • FTP protokol destegi var mi bu superdepo'nun?
  • maksimum görebildiğim upload hızı:
     Süperonline Süperdepo

Saat 05:11. maalesef 100 mbit göremiyoruz halen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 31 Temmuz 2013; 5:12:06 >
  • süper depo kullanan kimse yok sanırım.
  • 3 aylık bedava kullanım verıyordu bır deneyeyım dedım iptal etmek ıstersem musterı hızmetlerını mı araram gerekıyor kendım onlıne ıslemlerden ıptal edemıyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zac

SuperDepo ile ilgili bir kac bilgi:

- 100mbit upload hizi sadecewww.superdepo.net sitesi araciligi ile yapilan uploadlarda gecerli. Max 2GB upload'a izin veriyor.
    - WebDav uzerinden yaptiginiz uploadlar tarifenizin upload hizindan yapilmakta. Windows'un webdav'i ile denerseniz, windows dosyayi ilk once gecici bir alana hizlica kopyalayacagindan yuksekmis sekline gorunebilir ama sonda beklersiniz, taaki gonderim ortalamasi mevcut upload hiziniza inene kadar.
    - Webdav uzerinden kendi upload hizinizi kullansaniz da webdav uzerinden yapilan download/upload da hiz alanindan sayilmiyor. Webdav uzerinden de upload'in 100mbit olmasi yonunde gorusumu ilettim ama olur mu olmaz mi bilemem.
    - Indirme kisminda download hiziniz neyse bir o kadar superdepo'dan download'a izin veriyorlar. Ornegin, 20mbit hattiniz var ve o sirada download yapiyorsunuz full sekilde, superdepo'dan da bir dosyaya ihtiyac duydunuz onu da indirmek istediginizde bir 20mbit daha kullanabiliyorsunuz, toplamda 40mbit'e cikmis oluyor kullaniminiz.
    - Hiz alani olan tarifelerde hiziniz 3'e dusse bile superdepo'dan tarifenizdeki hizdan indirmeye devam ediyorsunuz. Ornegin 50mbit hattiniz var, 3'e dustu ve download yapiyorsunuz full, superdepodan da indirince 50+3=53Mbit indirmeye izin veriyor.
    - Diger onemli nokta ki bence bu da bizim milletin kullanimina gore ilerde degisebilir, download'a kota uygulamiyorlar. Ornegin, 100GB dosya attiniz, forumlarda paylastiniz ve millet de haril haril indiriyor, simdilik bunda bir kota yok. Eger servis tutulur ve insanlar burayi film paylasmak icin kullanirsa bence buraya da kota gelir.
    - Veri guvenligi soru isaretidir benim gozumde, cunku sozlesmenin 4.18 maddesi "KULLANICI, TURKCELL SUPERONLINE ile paylaşmış olduğu verilerin TURKCELL SUPERONLINE tarafından mevzuat kapsamında işlenebileceğini ve kullanılabileceğini kabul ederler." diyor. Herkes istedigi gibi yorumlayabilir ama ben bu verileri Turkcell istedigi gibi kullanir seklinde yorumluyorum.

NOT: Yukarida yazdiklarim sadece gozlemlere ve teknik ekiple yaptigim gorusmelere dayanmaktadir. Benim gozlemlerim boyle diye herkeste de boyledir diye bir iddiam yok, farkli oldugunda da sasirmam.

hocam ben bu bilgileri internetten bulamadım siz nereden edindiniz acaba?tecrübelerden mi?

özellikle şu 2 bilgi
    quote:

WebDav uzerinden yaptiginiz uploadlar tarifenizin upload hizindan yapilmakta. Windows'un webdav'i ile denerseniz, windows dosyayi ilk once gecici bir alana hizlica kopyalayacagindan yuksekmis sekline gorunebilir ama sonda beklersiniz, taaki gonderim ortalamasi mevcut upload hiziniza inene kadar.
    - Webdav uzerinden kendi upload hizinizi kullansaniz da webdav uzerinden yapilan download/upload da hiz alanindan sayilmiyor. Webdav uzerinden de upload'in 100mbit olmasi yonunde gorusumu ilettim ama olur mu olmaz mi bilemem.

• Arkadaşlar, ben senkronizasyon özelliği olan bir bulut sistemi arıyorum. Superdepo da bu özellik var gözüküyor fakat detaylı bilgiye bir türlü ulaşamadım.

Ev ve iş yerindeki bilgisayarlarımın sürekli güncel kalması ve otomatik senkronize olmasını istiyorum. madem ücret ödüyorum, dosyaya ulaşmak için download edip, eski dosyayı silip yenisini kaydetmenin ve çalışmaya öyle devam etmenin anlamı yok.

1- Senkronizasyon konusunda bilgi verebilir misiniz?
    2- senkronizasyon için ayrı ayrı klasörleri ilişkilendirebiliyor muyuz? (Mesela masaüstü bilgisayardaki D:/abc/dosyalar 'ı, disüztündeki E:/gfd/dosyalar klasörü ile senkronize edebiliyor muyuz?) yoksa "Google drive" gibi bir klasör içinde herşey ÇORBA mı olacak?

teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.