Şimdi Ara

Süperonline Süperdepo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
5.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: djalpha

Hizmeti veremezlerse ödeme yapmanın bir anlamı yok, yazılan hizmeti verebilirlerse bu benim işime çok yarar hep böyle bir şey aramıştım. Burada kim ne alternatif yazarsa yazsın bundan ucuz bir çözüm asla olamaz! Burada kanıtlanmadığı sürece 1000 GB lik kotadan yemeyen 100mbit hızında upload yapılabilen 99 tl karşılığı bir hizmet bulunamaz.
    Bedava istiyoruz biz derseniz bilemem kimse size 1 tb yi bedava bu hızda ve internet kotanızdan harcatmadan veremez alternatifi yoktur.

Güvenlik konusuna değinmeyeceğim superonline a dosyanız çıkana kadar zaten verileriniz Ankaranın eline geçmiş oluyor bu açıdan ttnet proxy oluştuğu 15 yıldan bu yana zaten güvende değilsiniz ttnet pop adminin insafına kalmış.

ben hizmetin 1 tb liğini aldım söz ettiğiniz testleri yapmaya çalışacağım. Tarafsız bir arkadaşınızım buna emin olabilirsiniz hatta fiber iptal talebim bile var ama geri aldım 24 ay taahütte bulunmayan ile bulunan aynı fiyattan fiyatlandırılması büyük adaletsizlik diye fakat maç paketi filan verilince 900 tl fayda sağlamışımdır diye düşünüp kalmak istedim. Dediğiniz gibi Digiturke sarılan ile superonline a sarılan kurtulmakta zorluk çeker haklısınız. Alternatifi vardı da faydalanmadık mı dersem de cevap alamayacağımı düşünüyorum ben çok araştırdım ttnet fibere baktım komik adil kullanım sınırları 250 GB lik download ile boy ölçüşemeyince vaz geçtim. SOL de en büyük sorun kota aşımında hızın düşmesiydi onuda çözmüşler 5-10 tl verip o aya özel 50 GB ek kota alıyorsunuz hız normale dönüyor.

Birde aşağıdaki bilgilere ulaştım belki ihtiyacı olan çıkar.

SüperDepo hesabınıza bilgisayarınızdan dosya yüklemek için WebDAV
    WebDAV özelliği sayesinde bilgisayarınızda oluşturulacak klasöre dosyalarınızı kopyalamanız yeterli. Böylece web portale giriş yapmanıza gerek kalmadan klasörde bulunan dosyalarınız online olarak SüperDepo hesabınıza yüklenecektir.
    WebDAV Ayarları
    Aşağıda işletim sisteminize uygun olan ayarlara göre SüperDepo Klasörü oluşturabilirsiniz. Ayarlarda belirtilen user_name kısmını isteğinize göre belirleyebilirsiniz.
    • Windows XP için:
    • “Başlat”a tıklayınız.
    • Önce “Bilgisayarım”, sonra “Ağ Bağlantılarım” ı tıklayınız.
    • Soldaki menüde yer alan “Yeni Ağ Bağlantısı Ekle” ye tıklayınız.
    • Yeni internet ya da ağ adresi bölümüne https://pcc.superdepo.net/ yazınız.
    • “İleri” ye tıklayınız.
    • SüperDepo müşteri numarası ve şifrenizi giriniz.
    • Ağ adı belirleyiniz.
    • “Son” a tıklayınız.
    • Windows Vista ya da Windows 7 için:
    • “Başlat”’a tıklayınız.
    • “Bilgisayarım” I seçiniz.
    • “Ağ sürücüsü seç” e tıklayınız.
    • “Dökümanlarınızı yüklemek için bir web sayfasına bağlanın” a tıklayınız.
    • “İnternet veya ağ adresi” bölümünehttps://pcc.superdepo.net/ yazınız.
    • “İleri” ye tıklayınız.
    • Ağ adı belirleyiniz.
    • “Son” a tıklayınız.
    • Mac OS X için:
    • “Arama”(Finder) bölümünde önce “İleri” yi sonra “Sunucuya bağlan” a tıklayınız.
    • “Sunucu adresi” bölümünehttps://pcc.superdepo.net/ yazınız.
    • Artı(+) işaretine tıklarak “Favori sunucu” olarak ekleyiniz.
    • “Bağlan” a tıklayınız.
    • Ardından “Tamam” a tıklayınız.

Ben windows 7 ayarlarını bir türlü yapamadım arkadaşlar. Windows gezgininde bir harddisk gibi görünmesini istiyorum ama ayarlayamıyorum.
    Netdrive programını kullanarak bağlanabilen oldumu acaba ?

• yükleme hızı 100 mbit tamamen yalan. asla 100 mbit ile göndermiyor. DU Meter ile tüm ağ trafiğini kontrol ediyorum. Upload hızınız neyse onla gönderiyor.

Super depo alalı 1 hafta oldu hala hiç bir şey yükleyemiyorum. Yetersiz alan hatası geliyor. Oysaki Kullanılan Alan: 0 ama Boş Alanda : 0

10 GB lik olanı almıştım. 1 hafta oldu teknik ekip çözemedi.

Yazık valla bir şeyi yapamayacaksan, yapma kardeşim o zaman herşeyi oturt ondan sonra yap.
  • Evet yukarıda belirtmiştim upload hızınız 5 mbit olduğu için 5 mbiti geçemiyor.
    Alınan hataların çoğu izin hataları size diskte bir alan veriliyor bu alana yetkilendirmeyi düzgün yapamıyorlar.
    Bilgisayara Ağ diski olarak kolayca ekleniyor fakat ufak dosya atmaya çalışın kolayca gidiyor büyükleri ise 20mb/s (200mbit) ile yolluyor görünüyor fakat takılıp kalıyor.
    Eğer verdikleri programı kullanayım derseniz sağlıklı yedekleme yapıyor fakat 5 mbit gönderimini aşamıyor dünden beri 10 GB veri yedekleyebilmiş.

@waskomnl evet netdrive ile de bağlanılabiliyor bağlantı ayarlarında FTP yerine WEBDav seçmelisin adres olarakhttps://pcc.superdepo.net/ yazın 80 portu olmalı üye no ve şifrenizi girin bağlanacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 21 Ocak 2013; 12:46:24 >

• quote:

Evet yukarıda belirtmiştim upload hızınız 5 mbit olduğu için 5 mbiti geçemiyor.
    Alınan hataların çoğu izin hataları size diskte bir alan veriliyor bu alana yetkilendirmeyi düzgün yapamıyorlar.
    Bilgisayara Ağ diski olarak kolayca ekleniyor fakat ufak dosya atmaya çalışın kolayca gidiyor büyükleri ise 20mb/s (200mbit) ile yolluyor görünüyor fakat takılıp kalıyor.
    Eğer verdikleri programı kullanayım derseniz sağlıklı yedekleme yapıyor fakat 5 mbit gönderimini aşamıyor dünden beri 10 GB veri yedekleyebilmiş.

@waskomnl evet netdrive ile de bağlanılabiliyor bağlantı ayarlarında FTP yerine WEBDav seçmelisin adres olarakhttps://pcc.superdepo.net/ yazın 80 portu olmalı üye no ve şifrenizi girin bağlanacaktır.

Djalpha eyvallah cevabın için ama dediğin ayarları yazdım hala bağlanamıyorum.

Bilgisayara ağ diski olarak da bağlayamadım. Sorun nerde acaba ? Benim başka bir yerde var depom, oraya bağlanabiliyorum ama superdepo bağlanamıyorum.

• Belki online müşteri hizmetine girip şifreni değiştirmen de fayda olabilir bazen senkron olamayabiliyor şifreler.

Süperonline Süperdepo
  • quote:

Belki online müşteri hizmetine girip şifreni değiştirmen de fayda olabilir bazen senkron olamayabiliyor şifreler.

Süperonline Süperdepo

Çok teşekkür ediyorum yardımların için. Nihayet başarabildim.
    Dediğin gibi sorun şifredeymiş, benim salaklığım yani.
  • 100 mbit ile upload etmeyi becerebilen varmı ?
  • f/p olarak yabancı çok daha iyi alternatifleri mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: theturx

f/p olarak yabancı çok daha iyi alternatifleri mevcut

burdaki olay 100 mbit ile upload hızı :). yoksa herkes biliyor zaten bir sürü alternatifi var. ama hepsi senin upload hızınla sınırlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

quote:

Orijinalden alıntı: theturx

f/p olarak yabancı çok daha iyi alternatifleri mevcut

burdaki olay 100 mbit ile upload hızı :). yoksa herkes biliyor zaten bir sürü alternatifi var. ama hepsi senin upload hızınla sınırlıdır.

açıkçası sadece 100mbit için 1tb alana yıllık 99 lira vermek pek cazip gelmiyor.
  • SuperDepo ile ilgili bir kac bilgi:

- 100mbit upload hizi sadecewww.superdepo.net sitesi araciligi ile yapilan uploadlarda gecerli. Max 2GB upload'a izin veriyor.
    - WebDav uzerinden yaptiginiz uploadlar tarifenizin upload hizindan yapilmakta. Windows'un webdav'i ile denerseniz, windows dosyayi ilk once gecici bir alana hizlica kopyalayacagindan yuksekmis sekline gorunebilir ama sonda beklersiniz, taaki gonderim ortalamasi mevcut upload hiziniza inene kadar.
    - Webdav uzerinden kendi upload hizinizi kullansaniz da webdav uzerinden yapilan download/upload da hiz alanindan sayilmiyor. Webdav uzerinden de upload'in 100mbit olmasi yonunde gorusumu ilettim ama olur mu olmaz mi bilemem.
    - Indirme kisminda download hiziniz neyse bir o kadar superdepo'dan download'a izin veriyorlar. Ornegin, 20mbit hattiniz var ve o sirada download yapiyorsunuz full sekilde, superdepo'dan da bir dosyaya ihtiyac duydunuz onu da indirmek istediginizde bir 20mbit daha kullanabiliyorsunuz, toplamda 40mbit'e cikmis oluyor kullaniminiz.
    - Hiz alani olan tarifelerde hiziniz 3'e dusse bile superdepo'dan tarifenizdeki hizdan indirmeye devam ediyorsunuz. Ornegin 50mbit hattiniz var, 3'e dustu ve download yapiyorsunuz full, superdepodan da indirince 50+3=53Mbit indirmeye izin veriyor.
    - Diger onemli nokta ki bence bu da bizim milletin kullanimina gore ilerde degisebilir, download'a kota uygulamiyorlar. Ornegin, 100GB dosya attiniz, forumlarda paylastiniz ve millet de haril haril indiriyor, simdilik bunda bir kota yok. Eger servis tutulur ve insanlar burayi film paylasmak icin kullanirsa bence buraya da kota gelir.
    - Veri guvenligi soru isaretidir benim gozumde, cunku sozlesmenin 4.18 maddesi "KULLANICI, TURKCELL SUPERONLINE ile paylaşmış olduğu verilerin TURKCELL SUPERONLINE tarafından mevzuat kapsamında işlenebileceğini ve kullanılabileceğini kabul ederler." diyor. Herkes istedigi gibi yorumlayabilir ama ben bu verileri Turkcell istedigi gibi kullanir seklinde yorumluyorum.

NOT: Yukarida yazdiklarim sadece gozlemlere ve teknik ekiple yaptigim gorusmelere dayanmaktadir. Benim gozlemlerim boyle diye herkeste de boyledir diye bir iddiam yok, farkli oldugunda da sasirmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: zac

SuperDepo ile ilgili bir kac bilgi:

- 100mbit upload hizi sadecewww.superdepo.net sitesi araciligi ile yapilan uploadlarda gecerli. Max 2GB upload'a izin veriyor.
    - WebDav uzerinden yaptiginiz uploadlar tarifenizin upload hizindan yapilmakta. Windows'un webdav'i ile denerseniz, windows dosyayi ilk once gecici bir alana hizlica kopyalayacagindan yuksekmis sekline gorunebilir ama sonda beklersiniz, taaki gonderim ortalamasi mevcut upload hiziniza inene kadar.
    - Webdav uzerinden kendi upload hizinizi kullansaniz da webdav uzerinden yapilan download/upload da hiz alanindan sayilmiyor. Webdav uzerinden de upload'in 100mbit olmasi yonunde gorusumu ilettim ama olur mu olmaz mi bilemem.
    - Indirme kisminda download hiziniz neyse bir o kadar superdepo'dan download'a izin veriyorlar. Ornegin, 20mbit hattiniz var ve o sirada download yapiyorsunuz full sekilde, superdepo'dan da bir dosyaya ihtiyac duydunuz onu da indirmek istediginizde bir 20mbit daha kullanabiliyorsunuz, toplamda 40mbit'e cikmis oluyor kullaniminiz.
    - Hiz alani olan tarifelerde hiziniz 3'e dusse bile superdepo'dan tarifenizdeki hizdan indirmeye devam ediyorsunuz. Ornegin 50mbit hattiniz var, 3'e dustu ve download yapiyorsunuz full, superdepodan da indirince 50+3=53Mbit indirmeye izin veriyor.
    - Diger onemli nokta ki bence bu da bizim milletin kullanimina gore ilerde degisebilir, download'a kota uygulamiyorlar. Ornegin, 100GB dosya attiniz, forumlarda paylastiniz ve millet de haril haril indiriyor, simdilik bunda bir kota yok. Eger servis tutulur ve insanlar burayi film paylasmak icin kullanirsa bence buraya da kota gelir.
    - Veri guvenligi soru isaretidir benim gozumde, cunku sozlesmenin 4.18 maddesi "KULLANICI, TURKCELL SUPERONLINE ile paylaşmış olduğu verilerin TURKCELL SUPERONLINE tarafından mevzuat kapsamında işlenebileceğini ve kullanılabileceğini kabul ederler." diyor. Herkes istedigi gibi yorumlayabilir ama ben bu verileri Turkcell istedigi gibi kullanir seklinde yorumluyorum.

NOT: Yukarida yazdiklarim sadece gozlemlere ve teknik ekiple yaptigim gorusmelere dayanmaktadir. Benim gozlemlerim boyle diye herkeste de boyledir diye bir iddiam yok, farkli oldugunda da sasirmam.

Yok kardeş, Ben şimdi superdepo sayfasından upload yapıp deniyeyim dedim. 100 MB lik bir dosyayı 100mbit hızı ile upload yapsa 8 saniye hadi bilemedin 15 saniye sürmesi lazım ancak 10 dk oldu hala upload bitmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: waskomnl

Yok kardeş, Ben şimdi superdepo sayfasından upload yapıp deniyeyim dedim. 100 MB lik bir dosyayı 100mbit hızı ile upload yapsa 8 saniye hadi bilemedin 15 saniye sürmesi lazım ancak 10 dk oldu hala upload bitmedi.

Herkesi kendi müşteri temsilcileri gibi herşeyden habersiz zannediyorlar.
    Uploadın kotaya yansımadığını teid edebilecek olan var mı peki.
    100mbit2i geçtim bence kotaya yansımaması bile büyük avantaj. Malum Upload kotalarımız bu işi kaldırır cinsten değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erimemre

quote:

Orijinalden alıntı: waskomnl

Herkesi kendi müşteri temsilcileri gibi herşeyden habersiz zannediyorlar.
    Uploadın kotaya yansımadığını teid edebilecek olan var mı peki.
    100mbit2i geçtim bence kotaya yansımaması bile büyük avantaj. Malum Upload kotalarımız bu işi kaldırır cinsten değil.

Evet haklısın hiç upload´u düşünmedim. Hemen dolabilir kotamız yükleme yaptığımızda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zac

SuperDepo ile ilgili bir kac bilgi:

Zac bilgiler için teşekkür ederim. Kapsamlı test devam ediyoruz (Superonline ile)

Upload hızı her ortamda 2 mbit.
    3 yükleme ortamı mevcut
    1- webdav
    2- online depolama Exe si (en stabil çalışan en işe yarayan şey)
    3- Browser üzerinden superdepo.net e girilerek yapılan upload.

kotalarda sorun yok nereden yuklersem yükleyeyim kotamdan gitmiyor 30 GB kadar EXE programıyla yukledim kotamı eksiltmedi.
    Webdav size 200 mbit ile gönderiyor gibi yaptığı anda aslında hiç upload gerçekleşmiyor ne zaman ki sonunda takılır gibi yapar (son 15-20 mb kala) o zaman yukleme başlar ve 2 mbit hızındadır.
    Oldu ki mazallah 2 gb bir dosya bu yolla göndereyim dediniz sonra vaz geçtiniz o zaman o 2 gb önce yollanır süresi kadar bekletir iptali ancak gerçekleşir.

Webdav ile Ağdaki alanınız FAT format gösterir ki bu da zaten 2 Gb limiti açıklıyor gibi. 1 TB alanım web browserde gösteriyor fakat webdav ile ağ diskinde 600 GB olarak görünmektedi bu da ayrı ve önemli bir muamma şu anda. Hangisi gerçek bu çok önemli.
    Çünkü eğer beklersem webdav a 600 gb yuklendiğinde daha fazlasını almayacaktır! Browser ile görünen kota hatalı mıdır ?

Başka handykaplarda var şöyle ki huwai modem 300mbit wifi ile destekliyor deselerde 20mbit den yukarı çıkmıyor huwai modemlerinde 100 mbit görmeyecektir o zaman wifi ile malesef hızlı yedekleme yapılamayacak. İşin en gilginç yanı da superonline wifi üzerinden hızı support etmiyor "ben modemin dibindeyim wifi ile hız testim 20 mbit ama 100mbit abonesiyim kabloluda sorun yok" derseniz size "evde frekans karıştırıcı varmı, wifi hızına müdehale edemiyoruz kabloluda sorun yoksa tamamdır" diyorlar.

Durmak yok yola devam :) sevgiler.

• hiç bir şekilde 100 mbit hızında upload gerçekleştiremiyoruz. Tamamen kandırmaca var ortada..
  • Tam 1 TB satın alacaktim ki, donanimhabere bakayim yorum var mi dedim, ve yorumlari gorunce almaktan vazgectim. Simdilik Flickr+Dropbox olayina devam. Konuyu takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

hiç bir şekilde 100 mbit hızında upload gerçekleştiremiyoruz. Tamamen kandırmaca var ortada..

Süperonline firmasının vaadlerini tam gerçekleştireceğine zaten hiç bir kullanıcısı inanmaz hocam.
    Olsun yine de upload kotasına yansımadığını söylüyor kullananlar ki zaten bu bile yeterince avantaj.
  • arkadaşlar farzı misal buna üye olduk.

herhangi bir ftp programı ile ilgiliş kullanıcı adı şifresi vs yaptıtkan sorna buraya ulaşmak mümkün mü?

hedefim ftp den ftp ye dosya transfer iyapmak.
  • 100Mbit upload yapan baska kimse yok mu simdi? Bir kac gun once 30GB dosyayi yaklasik 1 saat icerisinde upload etmisim.

Daha once soyledigim gibi bu hiz sadece superdepo.net uzerinden yapilan uploadlarda gecerli. Webdav uzerinden mevcut upload hizi (5mbit) gecerli. Yedek programi ne hizla upload ediyor bir fikrim yok, kullanmadim cunku. Umarim webdav uzerinden de 100mbit'e izin verirler, cunku web uzerinden uploadta ayni anda 4 dosya transfer edebiliyorsunuz ve onlari ettikten sonra tekrar pc basina gelip yenileri eklemek gerekiyor. Webdav olsa bu islemi beklemeye gerek kalmazdi.

Ayrica, tek dosya upload ederken 100mbit'e erismek mumkun olmuyor, dalgalaniyor ama 2-3 dosya ile 100mbit'e ulasiyor. Ana omurgaya radiolink ile bagli oldugum dusunulurse bu durum cok anormal degil.

DUZENLEME: superonline.net yazmisim, superdepo.net olacakti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zac -- 12 Şubat 2013; 12:48:58 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.