SUPERONLİNE yüksek ping hakkında açıklamalar Selam arkadaşlar ben istanbulda fiberoptik 10mb süperonline kullanıcısıyım ve aylardır ping sorunu yaşayanlar için birkaç çözüm yolunu ve ping çıkma nedenlerini göstericem ve bu başlık altında ping değerlerinize çözüm aricaz ve güncel başlık tutucaz
İP çakışması
10mb , 20mb ile 60-70 ms ping alan kullanıcılar
1.adım -http://192.168.1.1/ yazıp modem ayarlarınıza girin 2.adım - hızlı kurulum bölümüne gelin 3.adım - İnternete bağlandığnız İP yi görün
ÖRNK: kendi ip adresim 217.li İP bloğu ile başladığında ping sorunu yaşıyorum ama modem resetleyerek ki bu resetleme işlemi birkaç kere sürüyor başka ip yakalamaya çalışıyorum 212. ve 92. li ip geldiği zaman ping sorunu yaşamıyorum
(ama bu ip blokları sizde tam tersi de olabilir belki siz 212 de sorun yaşayıp 217 de düşük pinginiz olabilir.)
Çözüm: Nasıl başka ip yakalarım
1)Resetleyerek : Resimde göründüğü gibi reset kısmı bi boşluk var oraya ufak bi çubuk ile 45sn kadar basılı tutup bırakarak farklı İP yakalayabilirsiniz.
2)WAN port bu kabloyu 10 sn aralıkla çıkartıp takarak farklı İP yakalayabilirsiniz.
[size=3]Yüksek ping ve Düşük ping SERVER ADRESLERİ 85.153.31.6:27015--------60/70 ping----------- 85.153.31.119:27015--------60/70 ping----------- 212.68.40.106:27015--------60/70 ping-----------
Bu değerler benim genel olarak aldığım rakamlar sizde tam tersi de olabilir.
şuanda ben 2000 ping görüyorum denesem yarar mı
S.a arkadaşlar ama benim modem tilgin hg 1311 bunu nasıl yapacam hızlı kurulum yok
Benim bölgemde 176 lı ip çok yavaş 212 li ip yakalıdığımda net çok hızlanıyor
Superonline yurtdışı çıkışını aldığı firmayı değiştirdi galiba pingler düzeldi biraz.
Eskiden cs:go da 35-40 ping max alırken 70 in altına inmiyor artık Dota 2'de Luxemburg serverında 60-70 iken 100-120 ping arası geziyoruz... İzmir ip leri cortladı bazen istanbul ve bursa dan bile ip alıyor böyle iş mi olur superonline? tombala çeker gibi modem resleyip rastgele diyoruz gerçi şuanda oda olmuyor baya bir reslememe rağmen iyi ping veren izmir ip si alamadım sanırım tüm izmir ip leri pingli...
akk den dolayı download 3 upload 1 ama ping değerim 4 ms 25 mbps lik paketi kullanıyorum fiber sıkıntı olmuyo ping değerleri de hep bu civarda acaba sizin altyapılarda mı sıkıntı var istanbulda oturuyorum bu arada superonline kullanıcısıyım
bursa'da sıkıntı var galiba.. pingler uçuyor birkaç gündür.
konu hortlıcak belki ama speedtest de sıfır ping gösterip oyunda 80-100 ms veriyor. saçmalık :/
Şuanda bi çözüm yolu yok şuanda sorun sadece süperonline değil bu pingler yakın zamanda bi gecede fırladı ve hala bu şekilde devam ediyor
sonuçta ping attığınız server ttnet tabanlı olduğu için sorun olabilir
örnek veriyorum şuanda istanbuldayım ve istanbuldaki dibimdeki servera 60ping atıyorum
ama gel gelelim oynadığım online oyunların server ları avrupada ve 35-50 arası ping atıyorum.
emin olun binlerce arıza kaydı alıyorlardır ve bununla ilgili çalışma yapıyorlardır.
Ankara da superonline fiber kullanıyorum. İstanbul'daki oyun sunucularına yüksek ping çıkıyor(100). Anladığım kadarıyla avrupadan bir tur atıp da İstanbul'a bağlanıyorum.
Bugün superonline dan arayıp bir şey yapamadıklarını söylediler tekrar şikayet ettim. Büyük bir problem söz konusu. Avrupa sunucularında bile İstanbul sunucusundan daha düşük pingler alıyorum genelde.
Şikayetlerinizi superonline dan eksik etmeyin. Adamlar sorunun büyüklüğünü kavrayamamış. Daha google ping testi yaptırıyor bana.
Bakınız örnek adres cs76.oyna.la (cs1.6 oyun sunucusu, oyunyoneticisi.com'a ait)
Buda ss
Bonusu da ttnet istanbul sunucusu
Rotayı incelerseniz avrupayı turluyorum. Sonunda İstanbul.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme