Şimdi Ara

SUPERONLİNE yüksek ping hakkında açıklamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
19.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SUPERONLİNE yüksek ping hakkında açıklamalar Selam arkadaşlar ben istanbulda fiberoptik 10mb süperonline kullanıcısıyım ve aylardır ping sorunu yaşayanlar için birkaç çözüm yolunu ve ping çıkma nedenlerini göstericem ve bu başlık altında ping değerlerinize çözüm aricaz ve güncel başlık tutucaz

İP çakışması

10mb , 20mb ile 60-70 ms ping alan kullanıcılar

1.adım -http://192.168.1.1/ yazıp modem ayarlarınıza girin
    2.adım - hızlı kurulum bölümüne gelin
    3.adım - İnternete bağlandığnız İP yi görün

ÖRNK: kendi ip adresim 217.li İP bloğu ile başladığında ping sorunu yaşıyorum ama modem resetleyerek ki bu resetleme işlemi birkaç kere sürüyor başka ip yakalamaya çalışıyorum 212. ve 92. li ip geldiği zaman ping sorunu yaşamıyorum

(ama bu ip blokları sizde tam tersi de olabilir belki siz 212 de sorun yaşayıp 217 de düşük pinginiz olabilir.)

Çözüm: Nasıl başka ip yakalarım

1)Resetleyerek : Resimde göründüğü gibi reset kısmı bi boşluk var oraya ufak bi çubuk ile 45sn kadar basılı tutup bırakarak farklı İP yakalayabilirsiniz.

2)WAN port bu kabloyu 10 sn aralıkla çıkartıp takarak farklı İP yakalayabilirsiniz.

Yüksek ping ve Düşük ping SERVER ADRESLERİ
    85.153.31.6:27015--------60/70 ping-----------
    85.153.31.119:27015--------60/70 ping-----------
    212.68.40.106:27015--------60/70 ping-----------

79.98.130.70:27015--------5 ping-----------
    79.98.130.2:27015--------5 ping-----------
    213.128.66.7:27015--------5 ping-----------

Bu değerler benim genel olarak aldığım rakamlar sizde tam tersi de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opcin -- 5 Eylül 2010; 20:32:10 >

• hocam ilginç bir tespit olmuş teşekkürler. bu ip lerin hangi isp lerle bağlantılı olduğu ile alakalı sanırım.
    türkiye çıkışları problemli ip ler olabilir. bunları senin anlattığın yolla tesbit etmek kolay.
  • Şöyle diyim bu yolla en az 5-6 kişinin ping sorununu çözdüm
  • Bu yöntemi başka deneyen var mı? Bende de ping sorunu varda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkEternal

Bu yöntemi başka deneyen var mı? Bende de ping sorunu varda...

Bu sorunu yaşayan benim tanıdım 5 kişi var ve bu yöntemle ping sorununu hallediyorlar
  • ya eskiden 217. ip si googla a 23 ms ile ping atardi simdi 45ms oldu
  • Vallahi usta bendede 1 ayı aşkın suredir 1 ping problemi var K.o ya giriyorum 1 ping baslıyor okadar sinirimi bozuyor ki oyun 1 donuyor 1 acılıyor cıldırmak uzereyim modemi resetledim bakalım birşey fark edecek mi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çözüm yaratıcı. Ancak kalıcı değil. IP ler reset yiyebileceği gibi elektrik kesilebilir, gün içinde 1dk lık farketmeyeceğiniz bir kesintide yine eski haline gelebilir. Superonline'ın ayıbı aynen devam ediyor benim gözümde bu konuda.
  • Aynı problem bende de var. Modem resetleme yöntemiyle 92'yi getirene kadar anam ağlıyor. 212,217,212,217. 18. resette geldi bir kere denk. Çok sinir bozucu bir durum.
  • ttnet te 1 ms ping alırken fiberde bu değerler gerçekten can sıkıcı
  • Evet aynı binada ikamet eden bir arkadaşımda ping düşük iken bende yüksek olunca ip'sini sordum ve öyle anladım. Bir de 217'li ip'de ISP superonline international olarak gözüküyor, şimdi 92'li ip aldım ve ping sorunu olmadı, isp ise tellcom iletişim hizmetleri olarak gözüküyor..

Yalnız ben resetlemiyorum modemi sadece kapatıp açıyorum power tuşundan ip değişiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shat
    Yalnız ben resetlemiyorum modemi sadece kapatıp açıyorum power tuşundan ip değişiyor..

modemin her şekilde kapanıp açılmasıyla zaten İP değişikliği yaşanıyor bu konuda da bi yöntem geliştirdim onu kısaca anlatıcam şimdi
    quote:

Orijinalden alıntı: Denerod

Aynı problem bende de var. Modem resetleme yöntemiyle 92'yi getirene kadar anam ağlıyor. 212,217,212,217. 18. resette geldi bir kere denk. Çok sinir bozucu bir durum.

şöyle diyim 217.li İP de ping sorunu yaşıyorum 212. ve 92. li İP bloğunda bi ping sorunu yaşamıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

Çözüm yaratıcı. Ancak kalıcı değil. IP ler reset yiyebileceği gibi elektrik kesilebilir, gün içinde 1dk lık farketmeyeceğiniz bir kesintide yine eski haline gelebilir. Superonline'ın ayıbı aynen devam ediyor benim gözümde bu konuda.

En azından böyle bi konu örnek olsun bilmeyenlerde vardır elbet ve bu konuda bildiklerimizi paylaşmak yararımıza

ÇÖZÜM

Arkadaşlar merkez ile görüşün STATİK İP talebinde bulunun ancak şuna dikkat edin eğer 92.li ip sabitleyebilcekler ise yani onların anlatımıyla İP havuzunda bulunan ipler otomatik dağıtıldığnı biliyorum özel bi görüşmeyle 92.li ip atanabiliyor bunun içinde 2-3 gün beklemede kalmanızı isteyebilirler

GEÇİCİ ÇÖZÜM

Belki komik olucaktır ama bi yöntem geliştirdim öncelikle reset bölmesini 45 sn basılı tutup internetin gelmesiyle kullanıcı bilgilerimi girip istediğim İP gelmediğni görünce kırmızı power tuşunun yanındaki fişi 5sn çıkarıp takmamla 92li ip geliyor bu yolu 10 kere denesem 9unda sonuç alıyorum denemenizi tavsiye ederim

• Resetleyince şifreler fln deafult olmuyor mu? Ayrıca modem arayüzünden (drg a226g), hızlı kurulumda oturum açma şifresinin altındaki gelişmiş ayarlarda bağlantıyı kesip tekrar başlatabiliyorsunuz ip gene değişiyor ama 10 kere fln denedim 217'den başka ip alamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shat

Resetleyince şifreler fln deafult olmuyor mu? Ayrıca modem arayüzünden (drg a226g), hızlı kurulumda oturum açma şifresinin altındaki gelişmiş ayarlarda bağlantıyı kesip tekrar başlatabiliyorsunuz ip gene değişiyor ama 10 kere fln denedim 217'den başka ip alamadım..

evet gelişmiş bölümde - Yeniden Başlat seçeneği ile yapabilirsin 30sn sürüyor çok resetledim o şekilde ama 92li ip yakalayamadım oradan ;)
  • benimde ping artmıs bugun. download speed sapıtmıs durumda.

• beyler ben 10 mbit sınırsız paketi kullanıyorum 92 yle başlayan ip war suan var hatta 2-3 kere resetledm hep 92 li gelior. ama cs de ping 40-50 arası.
    bi ara 18-20 arası olmustu elektrikler kesildi geldi geri 40-50 oldu.
    bide her oyunda 10 dk da bir 1-2 saniye donuyor geri gelior.
    cıldırıcam hiçbi oyun oynanmıyor dota ve cs oynuorm ikisinde dde oyunun 1 an bile donmaması gerek.
    mecburen dandik rpg oyunları oynamaya basladm su an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Placeb0 -- 14 Eylül 2010; 17:20:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Placeb0

beyler ben 10 mbit sınırsız paketi kullanıyorum 92 yle başlayan ip war suan var hatta 2-3 kere resetledm hep 92 li gelior. ama cs de ping 40-50 arası.
    cıldırıcam hiçbi oyun oynanmıyor dota ve cs oynuorm ikisinde dde oyunun 1 an bile donmaması gerek.

nerde oturuyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: opcin

quote:

Orijinalden alıntı: Placeb0

beyler ben 10 mbit sınırsız paketi kullanıyorum 92 yle başlayan ip war suan var hatta 2-3 kere resetledm hep 92 li gelior. ama cs de ping 40-50 arası.

nerde oturuyosun

adana

• izmirde degerler normale ulasmıs

• ahh ah benm pingim 5 olacak warya off nerde o günler.
    sırf ping azcık düşer diye superonlayn aldık daha beter oldu :(
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.